FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

CityCity
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la CityCity » 19 jun 2022, 22:54

tuzlac je napisao/la:
19 jun 2022, 22:43
IZGLEDA DA ĆE NUKIĆ BITI NA DESNOM A FEREIRA NA LIJEVOM BEKU.ZA FEREIRU NIJE PROBLEM, ALI NUKIĆ NIJE BEK I ON NIKADA NEĆE NEĆE BITI BEK.ON I KADA IGRA BEKA ČINI TO PREKO VOLJE.
Ako se to dogodi onda to znači da i Jović (kao npr Safet Sušić) nema običaj da ponekad pogleda prošlosezonske snimke utakmica kluba kojeg je preuzeo.Nadajmo se ipak da će Jović na vrijeme pravilno ocijeniti situaciju u tom segmentu ekipe i ispravno reagovati.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 19 jun 2022, 22:57

tuzlac je napisao/la:
19 jun 2022, 22:51
Prije će nama pojačanje doći s Marsa nego lijevi bek Kovčić iz Gradačca.Od ofenzivnog veznog odustajem.Neka Mišić prezme ulogu Doffa.
Tebe razumijem za tog Kovčića jedino ako ti je član porodice inace baš smaras sa njim.
Da bi igrac iz federalne došao u klub koji igra evropu on mora tu federslnu ligu da prekuca, da se klubovi otimaju za njeg i sl a on to nije ni blizu. Momka sam gledao i mogu reći da mu je i federalna tamam. Neka ga gdje je.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 22:59

Hrkač ,Kuzmanovič, Veselinović i Smajlagić u redu.Fale nam i to se vidi s mjeseca lijevi bek i ofenzivni vezni.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 19 jun 2022, 23:03

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
19 jun 2022, 22:50
Ako Džafić ode u Sarajevo i nije napravio neki iskorak u karjeri.
To je više uradio jer mu je propao inostrani angažman pa ga bilo sramota vratiti se nama.

Koliko je ovaj nas klub velik govori i dolazak ovog golmana.
Pa makar to bila špekulacija. Pa bolan igraci Liona i ne znaju gdje je BiH, ne znaju ni za jedan klub uz BiH a ti ga dovedeš i to vjerovatno kao rezervu.

Mišljenja sam da bi trebalo ostvarivati saradnje i sa klubovima iz petice i drugih evropskih zemalja pa nekad dovesti i nekog igrača na posudbu koji je njima visak. Za naše slove opet bi bio igračina.
Džafić od završetka za njega odlične sezone lebdi u bezvazdušnom prostoru i ego je očito narastao do plafona.Vjerovatno je bio u filmu da će se sad za njega grabiti pola evrope.Međutim pošto je realnost naravno drugačija ateriranje će biti vjerovatno u sarajevu jer je to bliže njegovom domu u Visokom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 23:06

19 jun 2022, 22:57
tuzlac je napisao/la:
Prije će nama pojačanje doći s Marsa nego lijevi bek Kovčić iz Gradačca.Od ofenzivnog veznog odustajem.Neka Mišić prezme ulogu Doffa.
Tebe razumijem za tog Kovčića jedino ako ti je član porodice inace baš smaras sa njim.
Da bi igrac iz federalne došao u klub koji igra evropu on mora tu federslnu ligu da prekuca, da se klubovi otimaju za njeg i sl a on to nije ni blizu. Momka sam gledao i mogu reći da mu je i federalna tamam. Neka ga gdje je.
Ma više ga uzimam kao primjer igrača koji živi u Tuzli i kojeg smo onomad platili Gorkom a onda otpustili zbog Durakovića,Đerića,Tomaševića,Mehidića koji su izuzev Tomaševića, za 2.federalne.Može i bilo koji drugi dobar lijevi bek.Ne možemo poslije Tomaševića na tom mjestu ostaviti rupu.Mehidić je za klupe ako želimo ostati u vrhu.Ako se uzdamo u njega i Nukića na bekovima, onda nismo za neke domete u narednoj sezoni.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 19 jun 2022, 23:15

CityCity je napisao/la:
19 jun 2022, 23:03
To je više uradio jer mu je propao inostrani angažman pa ga bilo sramota vratiti se nama.

Pa makar to bila špekulacija. Pa bolan igraci Liona i ne znaju gdje je BiH, ne znaju ni za jedan klub uz BiH a ti ga dovedeš i to vjerovatno kao rezervu.

Mišljenja sam da bi trebalo ostvarivati saradnje i sa klubovima iz petice i drugih evropskih zemalja pa nekad dovesti i nekog igrača na posudbu koji je njima visak. Za naše slove opet bi bio igračina.
Džafić od završetka za njega odlične sezone lebdi u bezvazdušnom prostoru i ego je očito narastao do plafona.Vjerovatno je bio u filmu da će se sad za njega grabiti pola evrope.Međutim pošto je realnost naravno drugačija ateriranje će biti vjerovatno u sarajevu jer je to bliže njegovom domu u Visokom.
Da, nama je postavio visoke prohtjeve nadajući se zvučnom transferu vani. Kad je sve propalo onda ego nije dao nazad pa kao solidna alternativa Sarajevo. Brzo je bio poletio.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 19 jun 2022, 23:19

tuzlac je napisao/la:
19 jun 2022, 23:06
19 jun 2022, 22:57
tuzlac je napisao/la:
Ma više ga uzimam kao primjer igrača koji živi u Tuzli i kojeg smo onomad platili Gorkom a onda otpustili zbog Durakovića,Đerića,Tomaševića,Mehidića koji su izuzev Tomaševića, za 2.federalne.Može i bilo koji drugi dobar lijevi bek.Ne možemo poslije Tomaševića na tom mjestu ostaviti rupu.Mehidić je za klupe ako želimo ostati u vrhu.Ako se uzdamo u njega i Nukića na bekovima, onda nismo za neke domete u narednoj sezoni.
Ma ti ga non stop prizivas kao da je Daniel Alves, Marcelo, Alba i sl.
Da je bio dobar neko bi to vec primjetio nije on igrač od jucer.
A da nam treba neko na toj poziciji, treba.
I vjerujem da će doći. Znam da se i evropa i liga bliže ali krupne zvjerke čekaju i vagaju ponude. Nije bas svima ostvarenje sna igrati za TC, toga smo valjda svjesni.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 19 jun 2022, 23:21

19 jun 2022, 23:15
CityCity je napisao/la:
19 jun 2022, 23:03

Da, nama je postavio visoke prohtjeve nadajući se zvučnom transferu vani. Kad je sve propalo onda ego nije dao nazad pa kao solidna alternativa Sarajevo. Brzo je bio poletio.
Znam da je ovdje bio sa porodicom. Mala djeca, moguće da trebaju krenut u školu i da se odlučio da živi u Sarajevi, što je i logicno jer mu je karijera na zalaske. U svakom slucaju zaradio je on lijepih para kod nas a na kraju ispao malo nekorektan. Neće ga Sarajevo trpjeti kao mi cijelu godinu

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 23:24

PočetnaFudbalm:tel Premijer liga BiH

Jović najavio pojačanja: Tri-četiri igrača će nam se priključiti tokom priprema u Čatežu
Tuzla City sutra putuje u Sloveniju, tačnije u Čatež, gdje će odigrati tri pripremne utakmice.

Autor: Sport Centar
prije 4 sata

Jović najavio pojačanja: Tri-četiri igrača će nam se priključiti tokom priprema u Čatežu
Tuzla City sutra putuje u Sloveniju, tačnije u Čatež, gdje će odigrati tri pripremne utakmice.

Trener ekipe iz Simin Hana Dragan Jović najavio je još novih igrača.

“I dalje se bavimo selekcijom igrača, očekujemo tri-četiri nogometaša u Čatežu, čime bismo kompletirali tim za narednu sezonu. Iz Čateža ćemo ići direktno za San Marino, gdje nas očekuje prva utakmica kvalifikacija Konferencijske lige”.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 23:25

Ova Jovićeva najava me ohrabruje.Momcima koji budu u autobusu sretan put i dobro zdravlje.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 jun 2022, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 19 jun 2022, 23:26

A što se Kovcica tiče nije on za ovaj nivo. Al mlad je i dobro je da napreduje. Bolje u federalnoj da igra nego u PL da sjedi na klupi ili tribinama. Ja se iskreno nadam da će Mesinovic na posudbu.

Ani1984
Kontakt:

Post Postao/la Ani1984 » 19 jun 2022, 23:34

Ima li iko više informacija o tome da li je zaista Lech Poznan poslao ponudu za Brajlovića?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 23:36

husrefbeg je napisao/la:
19 jun 2022, 23:26
A što se Kovcica tiče nije on za ovaj nivo. Al mlad je i dobro je da napreduje. Bolje u federalnoj da igra nego u PL da sjedi na klupi ili tribinama. Ja se iskreno nadam da će Mesinovic na posudbu.
I to sa ovim pravilom U-21 za nas je priličan problem.Mešinović je bio potpun promašaj.U narednoj sezoni jedan U-21" MORA BITI U IGRI CIJELI SUSRET A DRUGI MINIMUM POLUVRIJEME".Mi računamo sa Šukilovićem, ali, vrlo će biti važan i ovaj drugi.Pa onda moraš imati barem još 2-3 u rezervi jer bit će kartona ili povreda.Najteže je naći U-21 igrača a da je već sad kompletan igrač.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 jun 2022, 23:41, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 23:37

Ani1984 je napisao/la:
19 jun 2022, 23:34
Ima li iko više informacija o tome da li je zaista Lech Poznan poslao ponudu za Brajlovića?
Mene ta informacija ne bi iznenadila.Brajlovići imaju dobre veze na sve strane.Mali je bio Juniorski reprezentativac.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 19 jun 2022, 23:40

tuzlac je napisao/la:
19 jun 2022, 23:36
husrefbeg je napisao/la:
I to sa ovim pravilom U-21 za nas je priličan problem.Mešinović je bio potpun promašaj.U narednoj sezoni jedan U-21" MORA BITI U IGRI CIJELI SUSRET A DRUGI MINIMUM POLUVRIJEME".Mi etoračunamo sa Šukilovićem ali vrlo će biti važan i ovaj drugi.Pa onda moraš imati barem još 2-3 u rezervi jer bit će kartona ili povreda.Najteže je naći U-21 igrača a da je već sad kompletan igrač.
Ma no Mesinovic, ni Sukilovic a ni Brajlovic nisu ništa posebno. Treba nam bar pet mladih igrača. Jedan od njih može biti Mendes ako nije ostario i još 4 nova. A ovu trojicu na posudbi.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 19 jun 2022, 23:42

tuzlac je napisao/la:
19 jun 2022, 23:37
Ani1984 je napisao/la:
19 jun 2022, 23:34
Mene ta informacija ne bi iznenadila.Brajlovići imaju dobre veze na sve strane.Mali je bio Juniorski reprezentativac.
Taman, neka ide možda se šta i zaradi.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jun 2022, 23:49

Za takmičarsku 2022/23. sezonu, igrači mlađi od 21. godine života smatraju se igrači rođeni 01.01.2001. godine i mlađi.

Adrian Mendeš ,rođen je: 21. Aug. 2001 (20).

Mendeš je i ove sezone U-21.
Odlično je odigrao na Koševu.Kad bi mogli njega prekomandovati na lijevog beka.

Ani1984
Kontakt:

Post Postao/la Ani1984 » 19 jun 2022, 23:55

quote=husrefbeg post_id=8864455 time=1655674854 user_id=50090]
tuzlac je napisao/la:
husrefbeg je napisao/la:
I to sa ovim pravilom U-21 za nas je priličan problem.Mešinović je bio potpun promašaj.U narednoj sezoni jedan U-21" MORA BITI U IGRI CIJELI SUSRET A DRUGI MINIMUM POLUVRIJEME".Mi etoračunamo sa Šukilovićem ali vrlo će biti važan i ovaj drugi.Pa onda moraš imati barem još 2-3 u rezervi jer bit će kartona ili povreda.Najteže je naći U-21 igrača a da je već sad kompletan igrač.
Ma no Mesinovic, ni Sukilovic a ni Brajlovic nisu ništa posebno. Treba nam bar pet mladih igrača. Jedan od njih može biti Mendes ako nije ostario i još 4 nova. A ovu trojicu na posudbi.
[/quote]

Na slažem se da Brajlu treba dati na posudbu. Najmlađi je golman PL BiH. A sad sam gledao, kad je on branio, osvojili smo 22 boda. Prva mu je seniorska sezona i skroz solidno je odradio svoj posao. Tri puta je bio u timu kola. Odbranio dva penala u ligi. A i mladi je reprezentativac. I on i Fejza su primali golove najviše zbog naše odbrane, a ne njihovih grešaka.
Sad u Srebreniku kad sam bio protiv Sloge, odbranio je jedan na jadan, kad smo svi na stadionu već vidjeli loptu u golu. Malog treba definitivno još više forsirati, posebno kad nam trebaju dvojica u početnom sastavu ispod 21 godine.
Konačno da i mi zaradimo na nekom mladom igraču ako ga prodamo.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 20 jun 2022, 00:08

Ani1984 je napisao/la:
19 jun 2022, 23:55
tuzlac je napisao/la:
husrefbeg je napisao/la:
Na slažem se da Brajlu treba dati na posudbu. Najmlađi je golman PL BiH. A sad sam gledao, kad je on branio, osvojili smo 22 boda. Prva mu je seniorska sezona i skroz solidno je odradio svoj posao. Tri puta je bio u timu kola. Odbranio dva penala u ligi. A i mladi je reprezentativac. I on i Fejza su primali golove najviše zbog naše odbrane, a ne njihovih grešaka.
Sad u Srebreniku kad sam bio protiv Sloge, odbranio je jedan na jadan, kad smo svi na stadionu već vidjeli loptu u golu. Malog treba definitivno još više forsirati, posebno kad nam trebaju dvojica u početnom sastavu ispod 21 godine.
[/quote]

Nije da nema talenta ali puno je primio golova. Ipak ja sam mišljenja da golman mora biti iskusan i najbolji. Ali slažem se da je bolji od Sukilovica a posebno od Mesinovica.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jun 2022, 09:11

husrefbeg je napisao/la:
20 jun 2022, 00:08
Ani1984 je napisao/la:
19 jun 2022, 23:55
tuzlac je napisao/la:

Nije da nema talenta ali puno je primio golova. Ipak ja sam mišljenja da golman mora biti iskusan i najbolji. Ali slažem se da je bolji od Sukilovica a posebno od Mesinovica.
[/quote]
- Kad su golmani u pitanju, samo iskusan golman JE DOBAR GOLMAN.MLADI MOŽE DA ZABLISTA ALI DA NAPRAVI FATALNU GREŠKU.Zatim , u utakmicama pod pritiskom iskusan golman ima uvijek prednost nad mladim i neiskusnim.To što smo mi kuburili u prošloj sezoni sa U-21 i tražili načina kako da udovoljimo pravilu f/n saveza pa stavljali nekad Šukilovića , nekad Brajlovića uz sebičnog neznalicu Mešinovića , rezultiralo je često gubitkom bodova .

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.