The budget for the summer transfer window is one of the factors responsible for the slowdown in talks over Paolo Maldini and Ricky Massara’s contract extensions.
According to Daniele Longo of Calciomercato.com, the proposed budget for the summer mercato from Gerry Cardinale and RedBird Capital – excluding the loan with options to buy and any possible sales – is €45-50m.
This is one of the reasons for the slowdown in recent weeks over the extensions of the directors’ contracts. They believe that with €45m they can not complete the squad in the way that they want, but the new owners wants to raise cash from player sales.
An agreement will be found because Maldini wants to stay, but he is ‘not happy’ with the situation and the budget that he most likely has to work with, which is much lower than the amounts of €80-100m previously circulated in the media.
AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Beduin
- Kontakt:
Meni su to sve nagadjanja. Sjeti se prethodnih sezona, te imamo 50mil, pa je podigao Elliot na 70ak mil, pa od prodaje ce narasti i do 100mil ako sta prodamo, pa na kraju kuburimo par miliona za desno krilo, pa Adlia uzesmo jeftinije ali da ostane do kraja sezone u Francuskoj itd.milanist je napisao/la: ↑20 jun 2022, 18:19The budget for the summer transfer window is one of the factors responsible for the slowdown in talks over Paolo Maldini and Ricky Massara’s contract extensions.
According to Daniele Longo of Calciomercato.com, the proposed budget for the summer mercato from Gerry Cardinale and RedBird Capital – excluding the loan with options to buy and any possible sales – is €45-50m.
This is one of the reasons for the slowdown in recent weeks over the extensions of the directors’ contracts. They believe that with €45m they can not complete the squad in the way that they want, but the new owners wants to raise cash from player sales.
An agreement will be found because Maldini wants to stay, but he is ‘not happy’ with the situation and the budget that he most likely has to work with, which is much lower than the amounts of €80-100m previously circulated in the media.
Tesko ce oni tek tako znati koliko ce movi vlasnici odrijesiti kesu. In my opinion.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Hahaha definitivno bolje nego kod komšija. Ima sad puno špekulacija, vidjet ćemo vrlo brzo na čemu smo. Ako M&M produže znaci da su dobili neke garancije. A svi znamo kakav je Maldini kada su principi u pitanju.
Il Club più titolato al mondo!
- OldFashioned
- Kontakt:
Maldini nam samim ovim otezanjem novog ugovora jasno šalje indirektnu poruku koliko je zadovoljan transfer budžetom.
Možda mu na kraju nešto i obećaju da bi potpisao i tako odmah smire navijače, a svi znamo da niko ne voli ACM više od njega, ali ovakav start je zaista neobećavajući od crvenih ptica.
Možda mu na kraju nešto i obećaju da bi potpisao i tako odmah smire navijače, a svi znamo da niko ne voli ACM više od njega, ali ovakav start je zaista neobećavajući od crvenih ptica.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Vidi, kod Maldinija ne prolazi to da mu "kao nešto obećaju". Svejsni su oni toga i da se on nebi ustrucavao par dana nakon potpisa ugovora da isti raskine ako se ne ispostuje dogovor.
Elliot jos uvijek vodi klub. RedBird ce imati ovlasti tek poslije Septembra.
Inter je u daleko većim go.vnima, a opet prave dobre transfere. Kod nas ne mogu završiti ni one transfere o kojima pregovaraju više od pola godine.
Ovaj planirani budžet je jadan, ali praviti ću se da nisam vidio jer uostalom niko ne može sa sigurnošću znati šta će se dešavati naredna dva mjeseca. Ali me ne bi iznenadilo ni da je istina, inače bi dosad Botman i Renato bili potpisani.
Ovaj planirani budžet je jadan, ali praviti ću se da nisam vidio jer uostalom niko ne može sa sigurnošću znati šta će se dešavati naredna dva mjeseca. Ali me ne bi iznenadilo ni da je istina, inače bi dosad Botman i Renato bili potpisani.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- tutankamon1905
- Kontakt:
Nisu još, ali su blizu Dybale, Lukakua i vjerovatno Bremera. Uz Asllanija, kojeg sam htio i u Milanu, zanimljiv igrač.
U Milanu vazda neki propali pokušaji transfera ili su "pista complicata" za svakog božjeg igrača. Svi koji koštaju više od 10 miliona su u startu komplicirani. Yebem mu mater, osvojiš skudeto, u daleko si boljem finansijskom stanju nego neki drugi klubovi i opet ciganišeš i škrtariš oko svega. Ako sad ne možeš uložiti i napraviti iskorak, onda pišaj sve.
Ovo odugovlačenje Maldinija je iz razloga što želi veće ovlasti i budžet, zato i nije potpisao.
U Milanu vazda neki propali pokušaji transfera ili su "pista complicata" za svakog božjeg igrača. Svi koji koštaju više od 10 miliona su u startu komplicirani. Yebem mu mater, osvojiš skudeto, u daleko si boljem finansijskom stanju nego neki drugi klubovi i opet ciganišeš i škrtariš oko svega. Ako sad ne možeš uložiti i napraviti iskorak, onda pišaj sve.
Ovo odugovlačenje Maldinija je iz razloga što želi veće ovlasti i budžet, zato i nije potpisao.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nisi ni ti dobar rope. Tvojom logikom smo i mi doveli Botmana, Origia i Sanchesa tako da Inter nije ništa više uradio od nad 
Jes to tek sad skontao za naseg ropeta, njemu niko i nista ne valja, gori lik negativac od memage i ostalih
Koji god igrac da se povezuje njemu ne valja
Samo lagano transfer rok jos nije ni poceo, ne znam da je iko doveo neko dobro pojacanje osim Lazia koji je napravio keadju za 10mil eura i dovodjenjem Marcosa Antonia iz Shakhtara
Ma nije rope bas takav, ima on i pametnih, al je danas prekucao sa Interom 
Moj Rope moras shvatiti da ne smijes imati svoje misljenje, vec moras vikati kao sto neki forumasi ovdje pisu ili si negativac....ali niposto svoje misljenje, to je strogo zabranjeno....
To sto se natezemo oko svakog transfera, to sto nam igraci besplatno odlaze, to sto ciganamo oko plata igracima....ma ne samo pozitiva....
Moram priznati jos uvijek me drzi osvojena serija a....od mene upravi sve oprosteno....
Forza Milan
To sto se natezemo oko svakog transfera, to sto nam igraci besplatno odlaze, to sto ciganamo oko plata igracima....ma ne samo pozitiva....
Moram priznati jos uvijek me drzi osvojena serija a....od mene upravi sve oprosteno....
Forza Milan
Nemoj tako Memaga, tvoja negativa nam donosi sreću, tako da samo oštro i naredne sezone pa da stavimo još jednu zvjezdicu 
Ako Bog da insallah muxa, da hoce osvajati pa kako god....
Sad bez zeze, kako je vodio Elliot klub i kako ce ovi voditi klub to je cisti biznis, bez sekunde emocija prema klubu historiji navijacima....to znaci minimalma ulaganja ocekivanje maksimalno, izvlacenje profita i tako u krug...ameri su biznismeni i samo gledaju zaradu, eh sad bez ulaganja bez pojacanja, sa natezanjem oko svakog ugovora, nazalost sam pesimistican jer u ovakvom fudbalskom ludilu tesko cemo se boriti sa konkurentima...nisam doduse ni za to da se trosi besmislice ali Boga mi dragog patimo se sa desnom kompletnom stranom vec dvije godine jer se ne zeli izdvojiti kesh za pojacanja....
Vidjet cemo sve, volio bih da sam u krivu al ne ide ovo kako ocekujemo....
Sad bez zeze, kako je vodio Elliot klub i kako ce ovi voditi klub to je cisti biznis, bez sekunde emocija prema klubu historiji navijacima....to znaci minimalma ulaganja ocekivanje maksimalno, izvlacenje profita i tako u krug...ameri su biznismeni i samo gledaju zaradu, eh sad bez ulaganja bez pojacanja, sa natezanjem oko svakog ugovora, nazalost sam pesimistican jer u ovakvom fudbalskom ludilu tesko cemo se boriti sa konkurentima...nisam doduse ni za to da se trosi besmislice ali Boga mi dragog patimo se sa desnom kompletnom stranom vec dvije godine jer se ne zeli izdvojiti kesh za pojacanja....
Vidjet cemo sve, volio bih da sam u krivu al ne ide ovo kako ocekujemo....
Svjesni smo mi svi ko je Eliot i ko je RedBird. Zato je bitno da je Maldini u klubu. Ljudi morate biti svjesni u kakvom smo kanalu bili godinama, a danas smo mnogima primjer kako treba raditi. Nije to mala stvar. To vam stalno ponavljam. Ima tu stvari koje bi i ja vjerovatno drugačije uradio al to su sitnice ako uzmemo u obzir ovo što sam ranije naveo.
kako bi nam leg'o ovaj hložek ko trequartista. super posao leverkuzena
nego evo ja predviđam trend: fly away #redbirdOut
već u januaru
ako ništa, bar lazetić fino igro za srbiju. nadat se da će nešto pokazati i protiv engleza iduću
nego evo ja predviđam trend: fly away #redbirdOut
već u januaru
ako ništa, bar lazetić fino igro za srbiju. nadat se da će nešto pokazati i protiv engleza iduću
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Za koju repku je igrao Lazetić, U21? Što se tiče mercata i imena, RW/AM momentalno, dalje ako Leao+Bennacer ne produže ugovore do 15.jula, odmah isti dan transfer lista. Vidjeli smo kako odigraju zadnju sezonu igrači koji su mislima van Milanella i San Sira
Zijanili smo već 200M na taj način, dosta više....
Zijanili smo već 200M na taj način, dosta više....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.