Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Imajednabrigada
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 jun 2022, 13:03

ASD je napisao/la:
21 jun 2022, 12:18
Pa bolji smo otpor mi pružili Francuskoj nego oni Engleskoj. Po čemu bi s navedenim igračima bi dobili Francusku?
Pa kazem ne slazem se navedenim jer Sucic i Krdzalic je zaostaju talentom za ovim momcima po meni, i s njima tesko bi s francuzima, ali bilo bi bolje imat ih sve na okupu zbog šireg rostera i konkurencije

Ali ovo za skaute i savez 100% se slazem.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 21 jun 2022, 13:48

Vucevich je napisao/la:
21 jun 2022, 12:31
ReX je napisao/la:
21 jun 2022, 12:08
Pa koja ce budaletina reci nesto protiv njih? Ali doduse kad malo bolje promislim i skontam se kakvi forumasi postoje ovdje, a oni su mala maca za facebook-predatore...

Naravno da to sve stoji za NFSBIH. Mi da imamo saveze (u svakom sportu) koji rade za dobrobit ove zemlje. Hrvatska (a pogotovo Srbija) bi nam gledale u ledja i molile da dobiju poneki otpad...
:rol: Šta se ovdje može pročitati hahaha
Pa jest, kad bi svake godine novi Džeko, Papac, Mujdža, Safet Sušić, Pjanić, Baždarević, Begović i ostali izlijetali, pa da ne znas koga ćeš prije zvati u reprezentaciju.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 jun 2022, 15:00

Malo se i ta zlatna generacija previše uzdiže:

1. Imali prelagan ždrijeb

2. Jedva završili prvi

3. Kad je bilo povuci potegni, izgubili od Nigerije

4. Gubili sa zlatnom generacijom od Irske i ostalih..

Da se ne varamo, jako dobra je to ekipa bila, ali odlazak na svjetsko je većinom bio produkt sreće i nafake.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2022, 15:07

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
21 jun 2022, 15:00
Malo se i ta zlatna generacija previše uzdiže:

1. Imali prelagan ždrijeb

2. Jedva završili prvi

3. Kad je bilo povuci potegni, izgubili od Nigerije

4. Gubili sa zlatnom generacijom od Irske i ostalih..

Da se ne varamo, jako dobra je to ekipa bila, ali odlazak na svjetsko je većinom bio produkt sreće i nafake.
Pa i ta grupa na svjetskom je bila relativno lagana.
Hebo reprezentaciju kojoj je zlatna generacija, generacija sa jednim odlaskom na prvenstvo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 jun 2022, 19:10

ReX je napisao/la:
Naravno da to sve stoji za NFSBIH. Mi da imamo saveze (u svakom sportu) koji rade za dobrobit ove zemlje. Hrvatska (a pogotovo Srbija) bi nam gledale u ledja i molile da dobiju poneki otpad...
Da mi je samo znati po kojoj psihodelicnoj teoriji bi to bilo tako kao sto ti maštaš? :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 jun 2022, 19:20

marconato je napisao/la:
21 jun 2022, 19:10
ReX je napisao/la:
Da mi je samo znati po kojoj psihodelicnoj teoriji bi to bilo tako kao sto ti maštaš? :roll:
Procitao si dobro, i znas vrlo lijepo sta sam rekao. Nema potrebe da se raspravljamo. :)

Ne bi bilo uzet cemo ovog kosarkasa, ovog fudbalera, ovog odbojkasa, rukometasa itd itd. Ali eto, nazalost (po nas koji navijamo za BiH) tako je kako je i imamo ljude koji otvoreno sjede u foteljama i mrze sve sto je BH i rade protiv dobrobiti tih reprezentacija/saveza.
@igrajlopte 🐦

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 jun 2022, 19:26

ReX je napisao/la:
21 jun 2022, 19:20
marconato je napisao/la:
ReX je napisao/la:
Procitao si dobro, i znas vrlo lijepo sta sam rekao. Nema potrebe da se raspravljamo. :)

Ne bi bilo uzet cemo ovog kosarkasa, ovog fudbalera, ovog odbojkasa, rukometasa itd itd. Ali eto, nazalost (po nas koji navijamo za BiH) tako je kako je i imamo ljude koji otvoreno sjede u foteljama i mrze sve sto je BH i rade protiv dobrobiti tih reprezentacija/saveza.
A koga su to Hr i Srb "uzeli"? Da nije bilo tih drzava i sistemskog rada sa pojedinom sportistima, isti ne bi postojali ni na mapi! Kakav "otpad" bi dobijala Srbija koja je sa U20 svjetski prvak u fudbalu, ima uzastopnog NBA MVP-a u kosarci, najboljeg tenisera svijeta itd itd ili Hrvatska jednog Modrića, viceprvake svijeta u fudbalu?!
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 21 jun 2022, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 21 jun 2022, 19:27

Ma čista glupost. Sere opasno. U klupskom fudbalu imamo manje uspjeha od Gibraltara, manje olimpijskih medalja od San Marina a nešto govori kako će nam Hrvatska gledati u leđa :rol:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 21 jun 2022, 19:37

marconato je napisao/la:
21 jun 2022, 19:26
ReX je napisao/la:
21 jun 2022, 19:20
marconato je napisao/la:

A koga su to Hr i Srb "uzeli"? Da nije bilo tih drzava i sistemskog rada sa pojedinom sportistima, isti ne bi postojali ni na mapi! Kakav "otpad" bi dobijala Srbija koja je sa U20 svjetski prvak u fudbalu, ima uzastopnog NBA MVP-a u kosarci, najboljeg tenisera svijeta itd itd ili Hrvatska jednog Modrića, viceprvake svijeta u fudbalu?!
Od kada je Medvedev Srbin?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 jun 2022, 19:41

Spahic98 je napisao/la:
21 jun 2022, 19:37

Od kada je Medvedev Srbin?
Od kada mu zabranise da bude Rus... :kafa:

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 jun 2022, 20:03

Vucevich je napisao/la:
21 jun 2022, 19:27
Ma čista glupost. Sere opasno. U klupskom fudbalu imamo manje uspjeha od Gibraltara, manje olimpijskih medalja od San Marina a nešto govori kako će nam Hrvatska gledati u leđa :rol:
To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazioo.

To sto @rex kaze ima istine kada se vidi sta četalji dodikovci i uje čobićovci rade od Saveza u svakom sportu. Osporavaju, blokiraju nagovaraju djecu otvoreno da igraju za susjedne drzave.
E sad zamislite da ti isti takvi ljudi rade i trude se za dobrobit naseg sporta i Saveza. Zar mislite da to ne bi bilo sve na jwdnom višem nivou i da i mi ne bi mogli bar 50% pratit i hrvatsku i srbiju po tim uspjesima???

Ja mislim da bi jer gdje su god zdravi temelji i okruzenje uspjeh ne nedostaje a realno ovo podneblje ima talenta ali problem je kao sto smo vec rwkli ljudi koji sjwde u tim foteljama a otvoreno rade protiv.

Pa danas je teskoo uspjeh napravit u drzavama i savezima gdje sve funkcionise dobro kamoli u ovom haosu kao kod nas gdje su po pravilu ljudi na pozicijama koji mrze drzavu i cak stavise ne priznaju je.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 21 jun 2022, 22:17

Imajednabrigada je napisao/la:
21 jun 2022, 20:03
Vucevich je napisao/la:
To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazioo.

To sto @rex kaze ima istine kada se vidi sta četalji dodikovci i uje čobićovci rade od Saveza u svakom sportu. Osporavaju, blokiraju nagovaraju djecu otvoreno da igraju za susjedne drzave.
E sad zamislite da ti isti takvi ljudi rade i trude se za dobrobit naseg sporta i Saveza. Zar mislite da to ne bi bilo sve na jwdnom višem nivou i da i mi ne bi mogli bar 50% pratit i hrvatsku i srbiju po tim uspjesima???

Ja mislim da bi jer gdje su god zdravi temelji i okruzenje uspjeh ne nedostaje a realno ovo podneblje ima talenta ali problem je kao sto smo vec rwkli ljudi koji sjwde u tim foteljama a otvoreno rade protiv.

Pa danas je teskoo uspjeh napravit u drzavama i savezima gdje sve funkcionise dobro kamoli u ovom haosu kao kod nas gdje su po pravilu ljudi na pozicijama koji mrze drzavu i cak stavise ne priznaju je.
To sto pricas bi imalo smisla da recimo Sarajevo, Željo, Velež...godisnje zajedno proizvedu barem jednog igraca za lige 5 o da je barem jedan klub ikada zaigrao u nekom evro takmicenju! Kakve veze imaju "chetalji i uje" s činjenicom sto je Džeko statisticka greska i to opet ne bi bilo nista od njega da na vrijeme nije otisao, kao ni od Krunića.
Sustina price je da nemas infrastrukture, ali ne samo infrastrukture, nego ni strucnih kadrova. U A timu Srbije imas Rajkovića koji je ponikao u JAGODINI, Kostića u RADNIČKOM Kg, Lazovića u BORCU Čačak, Mašovića u ČUKARIČKOM, Tadića, Sergeja i Vanju iz Vojvodine...Marušić je rodjeni Beogradjanin, prosao skolu VOŽDOVCA i nastupio za Cg samo jer nije dobio poziv Srbije itd itd..
Ko je kriv sto se ugasio gigant poput KK Bosna, jesu li i tu Chetalji i Uje umijesali prste?
Koliko i zasto kanton Sarajevo ne ulaze u sport?!

Najlakse je na drugog svaljivati krivicu... :kafa:
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 21 jun 2022, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 jun 2022, 22:26

Reprezentacija ne stvara igrace nego klubovi, to je kljucni problem koji ljudi nece da shvate.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 21 jun 2022, 22:43

Ima naravno i do sistemskog rada, ali mnoga djeca koja odskaču ovdje u Bosni odma dobijaju prilike da se školuju u regionu.

Bezbroj djece u omladinskom pogonu Dinama, Hajduka Rijeke itd..

Uostalom, da neko dijete odskače kvalitetom, da postoji i sekunda talenta, prepišao bi mtel ligu sa 19-20 godina.

Onaj Ivan Bašić je igrao u najdominantnijem BH klubu ikada sa 19-20 godina, mislim ili jesi ili nisi.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

CYN3
Kontakt:

Post Postao/la CYN3 » 21 jun 2022, 22:53

Halid Sabanovic svakako smo tanki na poziciji desnog beka
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 21 jun 2022, 23:08

marconato je napisao/la:
21 jun 2022, 22:17
Vucevich je napisao/la:

To sto pricas bi imalo smisla da recimo Sarajevo, Željo, Velež...godisnje zajedno proizvedu barem jednog igraca za lige 5 o da je barem jedan klub ikada zaigrao u nekom evro takmicenju! Kakve veze imaju "chetalji i uje" s činjenicom sto je Džeko statisticka greska i to opet ne bi bilo nista od njega da na vrijeme nije otisao, kao ni od Krunića.
Sustina price je da nemas infrastrukture, ali ne samo infrastrukture, nego ni strucnih kadrova. U A timu Srbije imas Rajkovića koji je ponikao u JAGODINI, Kostića u RADNIČKOM Kg, Lazovića u BORCU Čačak, Mašovića u ČUKARIČKOM, Tadića, Sergeja i Vanju iz Vojvodine...Marušić je rodjeni Beogradjanin, prosao skolu VOŽDOVCA i nastupio za Cg samo jer nije dobio poziv Srbije itd itd..
Ko je kriv sto se ugasio gigant poput KK Bosna, jesu li i tu Chetalji i Uje umijesali prste?

Pa to sto si naveo upravo se svodi na ovo o cemu smo pisali u gore navedenom postu.
Naravnoo ali vratite se malo unazad npr 20 ili 25 god. Grbavica je bila spaljena, Kosevo kao bara neka...opcenitoo u cijeloj drzavi stadioni i infrastruktura su cista 0...dok vidimo gdje je svijet otisao. Lako se i srbiji i hrvatskoj nosit svim jer nisu ni blizu prosli strahote kao mi u Bosni..znate koliko godina i godina trwba da se bar malo dignemo da ne govorim napredujemo.

Pa kod nas tek danas neki stadioni se pocinju raditi, treneri blage veze nemaju niti znaju prepoznat igraca.
Svemu tome naravno doprinosi los ambijent u drzavi za koji su ponajvise krivi oni koji i dan danas rade da je oslabe svw vise i vise i na kraju unište.
Naravno i da medju balijskom korpusu ima balija gori nek cetnici ali ti takvi su posljedica neuredjenja stanja u drzavi i koriste guzvu.

Ne moze ti klub stvoriti igraca jer tu rade neznalice koji polazu edukaciju a predavaci neki losi, ne mozes stvoriti igraca niti posteno uzeti titulu kada ti dodje predsjenik saveza i prvo sto uradi promijeni kompletnu sudijsku organizaciju i tu je sve jasnoo.

I vi sad ocekujete u takvom ambijentu u kojem sudije odlucuju pobjednike, u kojem stariji igraci mladima lome noge dok.im.tunel uvale...

Ovdje pricamo o ambijentu komplet u drzavi od kojeg imas dvije strane koje blokiraju sve sto je drzavno i imas balije koji koriste to sto ovo dvoje rade

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 22 jun 2022, 06:34

Sve u svemu, da baba ima muda zvali bi je dedo. To je ta priča.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 jun 2022, 11:01

21 jun 2022, 23:08
marconato je napisao/la:
21 jun 2022, 22:17

Pa to sto si naveo upravo se svodi na ovo o cemu smo pisali u gore navedenom postu.
Naravnoo ali vratite se malo unazad npr 20 ili 25 god. Grbavica je bila spaljena, Kosevo kao bara neka...opcenitoo u cijeloj drzavi stadioni i infrastruktura su cista 0...dok vidimo gdje je svijet otisao. Lako se i srbiji i hrvatskoj nosit svim jer nisu ni blizu prosli strahote kao mi u Bosni..znate koliko godina i godina trwba da se bar malo dignemo da ne govorim napredujemo.

Pa kod nas tek danas neki stadioni se pocinju raditi, treneri blage veze nemaju niti znaju prepoznat igraca.
Svemu tome naravno doprinosi los ambijent u drzavi za koji su ponajvise krivi oni koji i dan danas rade da je oslabe svw vise i vise i na kraju unište.
Naravno i da medju balijskom korpusu ima balija gori nek cetnici ali ti takvi su posljedica neuredjenja stanja u drzavi i koriste guzvu.

Ne moze ti klub stvoriti igraca jer tu rade neznalice koji polazu edukaciju a predavaci neki losi, ne mozes stvoriti igraca niti posteno uzeti titulu kada ti dodje predsjenik saveza i prvo sto uradi promijeni kompletnu sudijsku organizaciju i tu je sve jasnoo.

I vi sad ocekujete u takvom ambijentu u kojem sudije odlucuju pobjednike, u kojem stariji igraci mladima lome noge dok.im.tunel uvale...

Ovdje pricamo o ambijentu komplet u drzavi od kojeg imas dvije strane koje blokiraju sve sto je drzavno i imas balije koji koriste to sto ovo dvoje rade
Vaditi se na rat koji je prosao evo skoro pre 30 godina je tragikomicno. 4 generacije djece je krenulo u skolu, a ti i dalje pricas o spaljenoj Grbavici i sta ti ja znam... :crazy:
Karaburma (stadion OFK) je bio ruina 90-ih pa su opet izbacili jednog Ivanovića ili Kolarova. Mislis da je infrastrukturno do unazad par godina situacija u Srbiji bila bolja? Pa samo je Partizan imao Zemunelo po ugledu na Milanelo, ovo sve ostalo kaljuze osim pojedinih terena prvih timova! Zvezda je tek pre par god napravila 3-4 terena za omladince, da ne treniraju na istim pomocnim stadionima kao prvi tim.
Osnovni problem u BiH je nedostatak strucnih kadrova, kao i mentalitet samih tih "sportista". Klinci se nafuraju na tetovaze, shishe, jer eto, oni su prvi u svom selu. Znam par momaka koji su iz BiH dolazili, a i dalje dolaze (klinci) po Bg i Ns klubove da treniraju, pa kazu da je to nebo i zemlja po svemu...Ne samo u fudbalu.

E tu ti prijatelju nisu krive chete i ujke. Kazem ti, imas kanton Sarajevo koji je veliko vecinski jednonacionalni, pogotovo u klubovima. Napravite uslove, "nabavite" kadrove, prepisujte modele...a ne bio rat priie 30 godina... :roll:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 22 jun 2022, 11:11

Vucevich je napisao/la:
To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazio.

Pa danas je tesko uspjeh napravit u drzavama i savezima gdje sve funkcionise dobro kamoli u ovom haosu kao kod nas gdje su po pravilu ljudi na pozicijama koji mrze drzavu i cak stavise ne priznaju je.
Ko razumije, razumije. Pametnom dosta. :thumbup:

Hvala ti sto simao strpljenja i vremena da napises nesto opsirnije. Vidio sam odgovore i nije mi se dalo objasnjavati neke stvari koje su ocigledne sa pojedincima koji ne vide dalje od nosa. Odnosno cijelu sliku (ne samo fudbal)...
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva, rukometubih23, Sheyi i 37 gostiju.