Pa kazem ne slazem se navedenim jer Sucic i Krdzalic je zaostaju talentom za ovim momcima po meni, i s njima tesko bi s francuzima, ali bilo bi bolje imat ih sve na okupu zbog šireg rostera i konkurencije
Ali ovo za skaute i savez 100% se slazem.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Pa kazem ne slazem se navedenim jer Sucic i Krdzalic je zaostaju talentom za ovim momcima po meni, i s njima tesko bi s francuzima, ali bilo bi bolje imat ih sve na okupu zbog šireg rostera i konkurencije
Pa jest, kad bi svake godine novi Džeko, Papac, Mujdža, Safet Sušić, Pjanić, Baždarević, Begović i ostali izlijetali, pa da ne znas koga ćeš prije zvati u reprezentaciju.Vucevich je napisao/la: ↑21 jun 2022, 12:31ReX je napisao/la: ↑21 jun 2022, 12:08Pa koja ce budaletina reci nesto protiv njih? Ali doduse kad malo bolje promislim i skontam se kakvi forumasi postoje ovdje, a oni su mala maca za facebook-predatore...
Naravno da to sve stoji za NFSBIH. Mi da imamo saveze (u svakom sportu) koji rade za dobrobit ove zemlje. Hrvatska (a pogotovo Srbija) bi nam gledale u ledja i molile da dobiju poneki otpad...Šta se ovdje može pročitati hahaha
Pa i ta grupa na svjetskom je bila relativno lagana.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 jun 2022, 15:00Malo se i ta zlatna generacija previše uzdiže:
1. Imali prelagan ždrijeb
2. Jedva završili prvi
3. Kad je bilo povuci potegni, izgubili od Nigerije
4. Gubili sa zlatnom generacijom od Irske i ostalih..
Da se ne varamo, jako dobra je to ekipa bila, ali odlazak na svjetsko je većinom bio produkt sreće i nafake.
Da mi je samo znati po kojoj psihodelicnoj teoriji bi to bilo tako kao sto ti maštaš?
Procitao si dobro, i znas vrlo lijepo sta sam rekao. Nema potrebe da se raspravljamo.
A koga su to Hr i Srb "uzeli"? Da nije bilo tih drzava i sistemskog rada sa pojedinom sportistima, isti ne bi postojali ni na mapi! Kakav "otpad" bi dobijala Srbija koja je sa U20 svjetski prvak u fudbalu, ima uzastopnog NBA MVP-a u kosarci, najboljeg tenisera svijeta itd itd ili Hrvatska jednog Modrića, viceprvake svijeta u fudbalu?!ReX je napisao/la: ↑21 jun 2022, 19:20Procitao si dobro, i znas vrlo lijepo sta sam rekao. Nema potrebe da se raspravljamo.![]()
Ne bi bilo uzet cemo ovog kosarkasa, ovog fudbalera, ovog odbojkasa, rukometasa itd itd. Ali eto, nazalost (po nas koji navijamo za BiH) tako je kako je i imamo ljude koji otvoreno sjede u foteljama i mrze sve sto je BH i rade protiv dobrobiti tih reprezentacija/saveza.
Od kada je Medvedev Srbin?marconato je napisao/la: ↑21 jun 2022, 19:26A koga su to Hr i Srb "uzeli"? Da nije bilo tih drzava i sistemskog rada sa pojedinom sportistima, isti ne bi postojali ni na mapi! Kakav "otpad" bi dobijala Srbija koja je sa U20 svjetski prvak u fudbalu, ima uzastopnog NBA MVP-a u kosarci, najboljeg tenisera svijeta itd itd ili Hrvatska jednog Modrića, viceprvake svijeta u fudbalu?!ReX je napisao/la: ↑21 jun 2022, 19:20Procitao si dobro, i znas vrlo lijepo sta sam rekao. Nema potrebe da se raspravljamo.![]()
Ne bi bilo uzet cemo ovog kosarkasa, ovog fudbalera, ovog odbojkasa, rukometasa itd itd. Ali eto, nazalost (po nas koji navijamo za BiH) tako je kako je i imamo ljude koji otvoreno sjede u foteljama i mrze sve sto je BH i rade protiv dobrobiti tih reprezentacija/saveza.
Od kada mu zabranise da bude Rus...
To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazioo.
To sto pricas bi imalo smisla da recimo Sarajevo, Željo, Velež...godisnje zajedno proizvedu barem jednog igraca za lige 5 o da je barem jedan klub ikada zaigrao u nekom evro takmicenju! Kakve veze imaju "chetalji i uje" s činjenicom sto je Džeko statisticka greska i to opet ne bi bilo nista od njega da na vrijeme nije otisao, kao ni od Krunića.Imajednabrigada je napisao/la: ↑21 jun 2022, 20:03To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazioo.
To sto @rex kaze ima istine kada se vidi sta četalji dodikovci i uje čobićovci rade od Saveza u svakom sportu. Osporavaju, blokiraju nagovaraju djecu otvoreno da igraju za susjedne drzave.
E sad zamislite da ti isti takvi ljudi rade i trude se za dobrobit naseg sporta i Saveza. Zar mislite da to ne bi bilo sve na jwdnom višem nivou i da i mi ne bi mogli bar 50% pratit i hrvatsku i srbiju po tim uspjesima???
Ja mislim da bi jer gdje su god zdravi temelji i okruzenje uspjeh ne nedostaje a realno ovo podneblje ima talenta ali problem je kao sto smo vec rwkli ljudi koji sjwde u tim foteljama a otvoreno rade protiv.
Pa danas je teskoo uspjeh napravit u drzavama i savezima gdje sve funkcionise dobro kamoli u ovom haosu kao kod nas gdje su po pravilu ljudi na pozicijama koji mrze drzavu i cak stavise ne priznaju je.
Pa to sto si naveo upravo se svodi na ovo o cemu smo pisali u gore navedenom postu.marconato je napisao/la: ↑21 jun 2022, 22:17To sto pricas bi imalo smisla da recimo Sarajevo, Željo, Velež...godisnje zajedno proizvedu barem jednog igraca za lige 5 o da je barem jedan klub ikada zaigrao u nekom evro takmicenju! Kakve veze imaju "chetalji i uje" s činjenicom sto je Džeko statisticka greska i to opet ne bi bilo nista od njega da na vrijeme nije otisao, kao ni od Krunića.Imajednabrigada je napisao/la: ↑21 jun 2022, 20:03To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazioo.
To sto @rex kaze ima istine kada se vidi sta četalji dodikovci i uje čobićovci rade od Saveza u svakom sportu. Osporavaju, blokiraju nagovaraju djecu otvoreno da igraju za susjedne drzave.
E sad zamislite da ti isti takvi ljudi rade i trude se za dobrobit naseg sporta i Saveza. Zar mislite da to ne bi bilo sve na jwdnom višem nivou i da i mi ne bi mogli bar 50% pratit i hrvatsku i srbiju po tim uspjesima???
Ja mislim da bi jer gdje su god zdravi temelji i okruzenje uspjeh ne nedostaje a realno ovo podneblje ima talenta ali problem je kao sto smo vec rwkli ljudi koji sjwde u tim foteljama a otvoreno rade protiv.
Pa danas je teskoo uspjeh napravit u drzavama i savezima gdje sve funkcionise dobro kamoli u ovom haosu kao kod nas gdje su po pravilu ljudi na pozicijama koji mrze drzavu i cak stavise ne priznaju je.
Sustina price je da nemas infrastrukture, ali ne samo infrastrukture, nego ni strucnih kadrova. U A timu Srbije imas Rajkovića koji je ponikao u JAGODINI, Kostića u RADNIČKOM Kg, Lazovića u BORCU Čačak, Mašovića u ČUKARIČKOM, Tadića, Sergeja i Vanju iz Vojvodine...Marušić je rodjeni Beogradjanin, prosao skolu VOŽDOVCA i nastupio za Cg samo jer nije dobio poziv Srbije itd itd..
Ko je kriv sto se ugasio gigant poput KK Bosna, jesu li i tu Chetalji i Uje umijesali prste?
Koliko i zasto kanton Sarajevo ne ulaze u sport?!
Najlakse je na drugog svaljivati krivicu...![]()
Vaditi se na rat koji je prosao evo skoro pre 30 godina je tragikomicno. 4 generacije djece je krenulo u skolu, a ti i dalje pricas o spaljenoj Grbavici i sta ti ja znam...Imajednabrigada je napisao/la: ↑21 jun 2022, 23:08Pa to sto si naveo upravo se svodi na ovo o cemu smo pisali u gore navedenom postu.marconato je napisao/la: ↑21 jun 2022, 22:17To sto pricas bi imalo smisla da recimo Sarajevo, Željo, Velež...godisnje zajedno proizvedu barem jednog igraca za lige 5 o da je barem jedan klub ikada zaigrao u nekom evro takmicenju! Kakve veze imaju "chetalji i uje" s činjenicom sto je Džeko statisticka greska i to opet ne bi bilo nista od njega da na vrijeme nije otisao, kao ni od Krunića.Imajednabrigada je napisao/la: ↑21 jun 2022, 20:03
To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazioo.
Sustina price je da nemas infrastrukture, ali ne samo infrastrukture, nego ni strucnih kadrova. U A timu Srbije imas Rajkovića koji je ponikao u JAGODINI, Kostića u RADNIČKOM Kg, Lazovića u BORCU Čačak, Mašovića u ČUKARIČKOM, Tadića, Sergeja i Vanju iz Vojvodine...Marušić je rodjeni Beogradjanin, prosao skolu VOŽDOVCA i nastupio za Cg samo jer nije dobio poziv Srbije itd itd..
Ko je kriv sto se ugasio gigant poput KK Bosna, jesu li i tu Chetalji i Uje umijesali prste?
Koliko i zasto kanton Sarajevo ne ulaze u sport?!
Najlakse je na drugog svaljivati krivicu...![]()
Naravnoo ali vratite se malo unazad npr 20 ili 25 god. Grbavica je bila spaljena, Kosevo kao bara neka...opcenitoo u cijeloj drzavi stadioni i infrastruktura su cista 0...dok vidimo gdje je svijet otisao. Lako se i srbiji i hrvatskoj nosit svim jer nisu ni blizu prosli strahote kao mi u Bosni..znate koliko godina i godina trwba da se bar malo dignemo da ne govorim napredujemo.
Pa kod nas tek danas neki stadioni se pocinju raditi, treneri blage veze nemaju niti znaju prepoznat igraca.
Svemu tome naravno doprinosi los ambijent u drzavi za koji su ponajvise krivi oni koji i dan danas rade da je oslabe svw vise i vise i na kraju unište.
Naravno i da medju balijskom korpusu ima balija gori nek cetnici ali ti takvi su posljedica neuredjenja stanja u drzavi i koriste guzvu.
Ne moze ti klub stvoriti igraca jer tu rade neznalice koji polazu edukaciju a predavaci neki losi, ne mozes stvoriti igraca niti posteno uzeti titulu kada ti dodje predsjenik saveza i prvo sto uradi promijeni kompletnu sudijsku organizaciju i tu je sve jasnoo.
I vi sad ocekujete u takvom ambijentu u kojem sudije odlucuju pobjednike, u kojem stariji igraci mladima lome noge dok.im.tunel uvale...
Ovdje pricamo o ambijentu komplet u drzavi od kojeg imas dvije strane koje blokiraju sve sto je drzavno i imas balije koji koriste to sto ovo dvoje rade
Ko razumije, razumije. Pametnom dosta.Imajednabrigada je napisao/la: ↑21 jun 2022, 20:03To su nepobitne cinjenice sto si naveo ali mozda niste skontali covjeka sta je zelio reći ili se on nije dobro izrazio.
Pa danas je tesko uspjeh napravit u drzavama i savezima gdje sve funkcionise dobro kamoli u ovom haosu kao kod nas gdje su po pravilu ljudi na pozicijama koji mrze drzavu i cak stavise ne priznaju je.
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Edincapitano, HariTz, Majestic-12 [Bot], nebeskasila, rukometubih23, soxx, torbica, Tracy3McGrady, Zglavkar i 137 gostiju.