FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 21 jun 2022, 17:31

Dzenise, lijepo te vidjeti nazad. Dosta radosti si nam donio i kao i mnogi nasi mladici morao si ici okolo da se vratis kuci.
Znam da ces se boriti do kraja za Zelju svog.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 jun 2022, 17:41

BarbareZeljin je napisao/la:
21 jun 2022, 16:14
KANIN post od jucer i KANIN post od danas. Ja njega ne mogu pofatat nikako.
Varira ko pritisak .
Na stranu sad zajebancija,mi realno nikad necemo se pomiriti sa cinjenicom da se prostiremo koliko je jorgan dug.
Mislim mi navijaci. Za takvo mirenje sa tim,ti se neces nervirat,moras biti flegman,ne moze te nervirat besmislenost na terenu. A to se kod nas nikad nece desiti. Mi cemo svaku tekmu ocekivat pobijedu,i **** majku nesposobnim....
Ja sam imao pouzdan info,da je sve zavrseno sa Eldinom,sta se desilo pa to nije ozvaniceno jos,nemam pojma niti zelim vise peglat i dosadjivati,ali sta god da bilo,treba gledati sadasnju situaciju.
Igracka krizaljka je takva da imas par dobrih igraca i par solidnih.
Nas najveci problem je sto imas pojedine igrace koji su limitirani i na svojim pozicijama a cesto igraju i neprirodne.
U takvim slucajevima ti ne mozes nista napraviti.
Golman ti je ok,stoperi su ok imas jednog vrhunskog,bekovi su ok,sredina je ok,imas jednog vrhunskog,znaci sredi krila,sredi napad,i sredi nesto pristojno na klupi.
Uredu ne ocekujemo igrace kalibra Stevanovic,Zakaric....ali dovedi malo neke brze igrace,pa da bar nesto mozes ocekivati. Ovako kako smo mi igrali,tj kakve smo igrace imali nije ni cudo sto nam je remi bio plafon,kad si opasan postajao tek zadnjih pola sata,kad ti udje Zec i Bekric.
Ja nas vidim ko kad kupujes telefon. Ok jesu Samsung i Iphone najbolji,ali eto haj da nadjemo neki xiaomi,koji ima vise opcija,nema veze sto to nije dobro kao kod ovih.
A ne mi se ufatili samsung s3 galaxy,jer radi i baterija mu i nakon 10 godina i dalje dobra.
Ja bez obzira na promijene igraca,od odlaska Mire nisam vidio brzog igraca kod nas,da je probio,napravio dar mar.
Pa jel moguce da nema neko solidan da moze podsjecati na nesto brzo.
Ne mora dat gol,nek izadje sa loptom u gol aut,samo da pokusa.
Ja sam u ekipama koje su zavrsavale 10 ili 12, vidjao te stvari samo kod nas nisam.
Upali smo u neki glup sablon,pracen sa mnogo fudbalske neinteligencije.
Kazu ljudi Stila los. Pa kako nece biti los,kome,sa kim....
Evo vidim sad raji neata nevalja Dzenis. Prosle godine kad je zabio 5 golova na startu,svi plakali za njim.
Ok Dzenis pada u drugi plan,kad imas opcije Krpica,Voje,ondasnjeg Lendrica.....
Sad je Dzenis u ovom trenutku odlicna opcija.
Hocete Hodzica u napadu. Covjek na pogresnoj poziciji,pa kako da ti bilo sta uradi osim skoka i zagradjene lopte.
Ovaj bar ima sut,prirodniji je u kretanju prema naprijed...
Jbg i to Sarajevo i Tuzla i Velez i Borac,pogotovo Zrinjski svi imaju puno bolje igrace,pa su u par bodova bili osim Zrinjskog. Da se to drzati pod kontrolom za neku sredinu. Gurati i par mladih ali za njih moraju ginuti ovi stariji,jer cenih raja i pritisak razapeti. Nismo mi Siroki,da nema pritiska na mladog igraca.
Ja bi volio Zec da ostane ako bi mogao vise od pola sata . Da imamo nekih razlicitih opcija,a ne da sami sebe limitiramo i protivnik u sustini ne treba puno ni da radi,zna da nece zijanit. Ono sto je bilo na polusezoni ako zanemarimo Sarajevo na Grbavici,je bilo uzas.
Kreativni uzas,bezidejni uzas. Samo borba. Drugacije nije moglo,nije bilo opcija. Ima i do Edisa,ali ja njemu ni sad ne bi pravio pritisak ako ce bar dovesti neke igrace,pa da probamo bez obzira na slabiji kvalitet.A ne verglat jedno te isto.
E to je san. Pa kad pukne kontra na tepihu Grbavice da zabezeknemo svi kolektivno. Ali ima tu i do trenera ali i mentaliteta igrača kao individue, vjeruj mi barba. A ti to znaš kao bivši igrač bolje od mene. Teško je izbiti iz glave ljudima da se fudbal promijenio, da se više ne igra na majstorluke iz mjesta nego na oavajanje i skraćivanje prostora. Kad bi to vidio ove sezone, makar samo u intervalima, ja bih bio prezadovoljan. I naravno da ne izostane trke i borbe jer se u ovoj žabokrečini još uvijek na to "nafuravanje" mogu neke stvari kompenzirat.
Željezničar za život cijeli!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 21 jun 2022, 18:03

E bas ce puci kontra sa Subasicem i Beganovicem, ne znam ima li sporijeg dvojca u ligi :D

Jugjesamojedan
Kontakt:

Post Postao/la Jugjesamojedan » 21 jun 2022, 18:04

zeljovac21 je napisao/la:
21 jun 2022, 18:03
E bas ce puci kontra sa Subasicem i Beganovicem, ne znam ima li sporijeg dvojca u ligi :D
Al' zato imamo Vegu i Santosa

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 21 jun 2022, 18:10

kako ce se sje*at dusmani i javnost kad krene sezone :mrgreen: HAJDE Ž SILUJ SVE ! :opaopa:
Mi smo Željini, Željo je naš !

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 jun 2022, 18:12

Jeko nama sad napadac.Jel samo ovaj mali Haracic ili ima još neki pravi klasicni napadac bez onih nije bas napadac ali moze igrat u napadu.Nisam ni ja je… ali mogu jos pomalo.Hoćemo pravog ubicu u napadu a ne nekog moze al nemora.Ok nema para ali napadac je napadac pa makar i jeftin bio.Iducu sezonu cemo iznenadit tj ili cemo ic u Evropu ili osvajamo kup.Ako osvojimo kup svakako cemo ic u evropu.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 21 jun 2022, 18:16

manijacikonjic87 je napisao/la:
21 jun 2022, 18:10
kako ce se sje*at dusmani i javnost kad krene sezone :mrgreen: HAJDE Ž SILUJ SVE ! :opaopa:
Ako ne bude nista sa investitorom,ja bi predlozio da manijaci naprave neku koreografiju i pjesmu za ovaj ludi admir74 ples. Da bar neke koristi imamo od tolikog mjesanja kukovima. :njanjanja:

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 21 jun 2022, 18:22

BarbareZeljin je napisao/la:
21 jun 2022, 18:16
manijacikonjic87 je napisao/la:
21 jun 2022, 18:10
Ako ne bude nista sa investitorom,ja bi predlozio da manijaci naprave neku koreografiju i pjesmu za ovaj ludi admir74 ples. Da bar neke koristi imamo od tolikog mjesanja kukovima. :njanjanja:
neka šetalica da bude sa ovim likom :urnebes: :urnebes:
Mi smo Željini, Željo je naš !

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 21 jun 2022, 19:30

Godinama smo spora ekipa, kako fizički na terenu, tako i mentalno. Džaba brzi bokovi, kada nema brzog razmišljanja sredine, i lopte u pravo vrijeme, na pravo mjesto.
Sa druge strane, i trenerima nam fali i znanja, i inteligencije, i fakinluka, i svašta nešta. Imali smo jedini u ligi teren ko iz bajke, na kojem su svi, pa i oni koji su ispadali izgledali bolje od nas.
Ne idem na treninge odkako su počeli sa pripremama, ali pretpostavljam da se sve radi na pomoćnom, i da ništa ne rade na glavnom, što je totalni amaterizam (izvinjavam se ako nije tako), i opet ćeš imati situaciju da te neka sela nadigraju, i nose bodove na terenu na kakvom nikada nisu igrali.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 21 jun 2022, 20:54

VeteranSA je napisao/la:
21 jun 2022, 19:30
Godinama smo spora ekipa, kako fizički na terenu, tako i mentalno. Džaba brzi bokovi, kada nema brzog razmišljanja sredine, i lopte u pravo vrijeme, na pravo mjesto.
Sa druge strane, i trenerima nam fali i znanja, i inteligencije, i fakinluka, i svašta nešta. Imali smo jedini u ligi teren ko iz bajke, na kojem su svi, pa i oni koji su ispadali izgledali bolje od nas.
Ne idem na treninge odkako su počeli sa pripremama, ali pretpostavljam da se sve radi na pomoćnom, i da ništa ne rade na glavnom, što je totalni amaterizam (izvinjavam se ako nije tako), i opet ćeš imati situaciju da te neka sela nadigraju, i nose bodove na terenu na kakvom nikada nisu igrali.
Upravo to, nije samo da smo spori nego je i kreativnost veznog reda(defanzivnih i centralnih veznjaka) u debelom minusu i to je tako bas dugo vremena. Godinama se ocekuje od samo dva igraca na terenu (ofanzivnog veznjaka i napadaca) da prave razliku, da asistiraju i zabijaju golove..

Mi ne mozemo uspostaviti ravnotezu na sredini terena, (da ne pricam o nekoj dominaciji) jer imamo lose veznjake. Najgore od svega je to sto je ljudima u klubu i navijacima bitan kvantitet a ne kvalitet i tako se sve ponavlja iz sezone u sezonu..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 jun 2022, 20:57

Hrelja u Igman ide.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 21 jun 2022, 21:01

Kad je Sadikovic otišao u veznom je bila rupa sve dok meka nije došao.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 21 jun 2022, 21:11

Beganovic, Stilic, Bekric, Mekic, Kosorić, Bender mogu dosta toga doprinijeti mladjima kad bi nesto uz zajednički rad prenijeli na njih.
Bender u formi strašan kao i prilika da mladi golmani nauče nesto. Za ostale isto vazi svako o svojoj poziciji može svašta naučiti omladince. To tako funkcioniše u mnogim većim klubovima vani koji savršeno usavršavaju omladince pa i one s manje potencijala

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 21 jun 2022, 21:17

Blago svima sto u svemu ovdje vide nesto amanzaman pozitivno, ljestvica se konstantno spusta dok raja aplaudira okolo..nekad se pitam postajemo li mi Dinamo, ili Čelik Zenica?! Kakav ba Beganović, pa kome je naumpala ta budala uopste, sto onda i Nedu ne zovnu nista gori nije od ovoga

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jun 2022, 21:21

1921boy je napisao/la:
21 jun 2022, 20:57
Hrelja u Igman ide.
Je li posudba ili transfer?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 jun 2022, 21:24

Tristan10 je napisao/la:
21 jun 2022, 21:21
1921boy je napisao/la:
Hrelja u Igman ide.
Posudba vjerovatno.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 jun 2022, 21:25

1921boy je napisao/la:
21 jun 2022, 21:24
Tristan10 je napisao/la:
21 jun 2022, 21:21
1921boy je napisao/la:
Hrelja u Igman ide.
Posudba vjerovatno.
Bila bi dobra opcija

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 21 jun 2022, 21:43

Dado ce ili kod nas ili u Velez..ma da realno mislim da ce kod Amara, ali eto ima neke male nade..

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 21 jun 2022, 21:47

Azzuri je napisao/la:
21 jun 2022, 21:43
Dado ce ili kod nas ili u Velez..ma da realno mislim da ce kod Amara, ali eto ima neke male nade..
Kod nas nece :mrgreen:

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 21 jun 2022, 21:48

Azzuri je napisao/la:
21 jun 2022, 21:43
Ja bas mislim da ce prije nas odabrati ako bude birao..Nije on Memija

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Ferroviere1987, Jadnimi, Laudrup i 45 gostiju.