Premijer liga BiH - aktuelno

nekoIzMostara
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nekoIzMostara » 22 jun 2022, 19:19

NajvecaRadosti je napisao/la:
22 jun 2022, 19:18
nekoIzMostara je napisao/la:
22 jun 2022, 19:14
Kakvo crno odgadanje jeste li normalni. Ne bi odgodio nikome, prvom Velezu pa onda ni ostalima. **** te dan, furaju neke profesionalce, traze plate koje su po 3 4 puta vece od standarda u drzavi i oni bi pazi molim te odgadali, nmg trcati. **** ih otac nespremni nek se ostave fudbala svi do jednog koji nije u stanju na pocetku priprema 3 ili 4 sedmice igrati u ritmu srijeda subota, a ne smeta im kada imaju po 4 mjeseca pauze a uzimaju pare. Odgode nikakve, savez je gori sto dopusta, prvo Velezu pa svima.
Eh napokon normalno misljenje :thumbup:
Pa ja, na stranu sta bi neko volio, ali realno je da treba da se igra kao svugdje. E sad zamisli da se neko plasira u grupnu fazu nekog takmicenja, pa poceo bi sezonu igrati tek na proljece, nakon zimske pauze. Cirkus.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 22 jun 2022, 19:24

Sta, kao i svugdje?! Pa svi odgadjaju! Savezi ciji klubovi igraju kvalifikacije iz okruzenja, Hrvati, Srbija, Slovenija... sta ljudi lupaju... Samo da je kontra, nevjerovatno.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 22 jun 2022, 19:27

vlakanje je napisao/la:
22 jun 2022, 19:24
Sta, kao i svugdje?! Pa svi odgadjaju! Savezi ciji klubovi igraju kvalifikacije iz okruzenja, Hrvati, Srbija, Slovenija... sta ljudi lupaju... Samo da je kontra, nevjerovatno.
Upravo, svugdje ima odgadjanja kada su u pitanju pretkola. Hrvati mislim imaju dva puta po sezoni zatraziti odgodu, cini mi se da sam tako negdje procitao.

E sad sto ovi sto ne igraju Evropu bi da mlatnu na pocetku "umornije" Borac i Zrinjski, to je vec nesto drugo, ali bi i oni trazili odgode kao i prethodnih sezona :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 22 jun 2022, 19:28

Tuzla solidno izgleda protiv Cukarickog.
Sarajevo igra u 1. kolu protiv njih i bilo bi im pametno da traze odgodu te utakmice. :mrgreen:

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 22 jun 2022, 19:36

Slaven Belupo - Sloboda 5:0, trazit cemo i mi odgodu prvog kola :urnebes:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2022, 19:39

22 jun 2022, 19:19
22 jun 2022, 19:14
Kakvo crno odgadanje jeste li normalni. Ne bi odgodio nikome, prvom Velezu pa onda ni ostalima. **** te dan, furaju neke profesionalce, traze plate koje su po 3 4 puta vece od standarda u drzavi i oni bi pazi molim te odgadali, nmg trcati. **** ih otac nespremni nek se ostave fudbala svi do jednog koji nije u stanju na pocetku priprema 3 ili 4 sedmice igrati u ritmu srijeda subota, a ne smeta im kada imaju po 4 mjeseca pauze a uzimaju pare. Odgode nikakve, savez je gori sto dopusta, prvo Velezu pa svima.
Pa ja, na stranu sta bi neko volio, ali realno je da treba da se igra kao svugdje. E sad zamisli da se neko plasira u grupnu fazu nekog takmicenja, pa poceo bi sezonu igrati tek na proljece, nakon zimske pauze. Cirkus.
Ja bi ograničio to na eventualno jedan meč. Tako nekako, pokaži zašto si tu i igraj. Mi smo 2-3 dana poslije pobjede u Atini (utakmica je počela u 20h i igrali smo produžetke) i prolaska dalje odigrali meč u Banjaluci i uvalili Borcu tri komada. Dobro su i prošli, Bilbija pogodio stativu, Velkoski prečku.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 22 jun 2022, 19:46

MortemHz je napisao/la:
22 jun 2022, 19:39

Ja bi ograničio to na eventualno jedan meč. Tako nekako, pokaži zašto si tu i igraj. Mi smo 2-3 dana poslije pobjede u Atini (utakmica je počela u 20h i igrali smo produžetke) i prolaska dalje odigrali meč u Banjaluci i uvalili Borcu tri komada. Dobro su i prošli, Bilbija pogodio stativu, Velkoski prečku.
Mozes mozda uzeti i tu soluciju ali ako dodes do playoffa. Mada je meni van svake pameti. Napravis drugim timovima problem. Evo Velez odgodi protiv npr. Igmana i kasnije kad igras napravis i njima problem. Ja ne bi nikome odgodio taman da mi je iz oka ispao.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 jun 2022, 19:47

Pripremne utakmice nisu veliki pokazatelj.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 22 jun 2022, 19:49

spezial je napisao/la:
22 jun 2022, 18:11
Tristan je napisao/la:
22 jun 2022, 18:09
22 jun 2022, 17:46

Slika regularnosti nase lige kad se mjesec dana ranije zna da ce se odgoditi utakmica...Vjerovatno ce pomjeriti negdje za oktobar dok se dobro uigrate i zavrsite teren.Nedo Bog odigrati u prvom slobodnom terminu poslije Evrope

Hajd da igrate protiv nekoga ozbiljnog ali drug prva 2 pretkola protiv amatercina sa Farski Ostrva i San Marina.Bolje da za 3.pretkolo ili poslije cuvate tu odgodu,jer 2 utakmice vam se sigurno nece odgoditi.Pisao sam vec o ovome,po meni ne treba nikad nikome odgadjati.Sto bi mi rekli,halali 3-4 kola u ligi i posveti se Evropi.
Razmisljanje "glupog Bosnje".
Evo kako malo pametniji ljudi razmisljaju, od 21:00 do 26:00.

Pa sto "glupim bosnjama" to fakturises, tvoj "genijalni srbin" je bog i batina u savezu, nek on uvodi te promjene?
Kako su znali kritikovat na spomen da Sarajevo odgodi tekmu a igrali play off 2 puta,da oni dotle doguraju godinu dana bi se tekma odgodila,dodjes poslije produzetaka u Atini bez odgode i ubijes ih nogama,to je razlika ali neka im odgode,neka rade sta hoce svakako sve je postalo normalno,liga se igra zbog njih. Sva sreca pa imamo "genijalne" vlahe u savezu. Drvosjece kako vas nedavno jedan pametan covjek nazvao,hebale vam glupe bosnje i rod i porod,i admine sad nas opet banuj nek genocidasi sprovode svoje i vrijedjaju na forumu "glupih"bosnja jer mozda neki Milenko cisti pusku koju je izvukao iz sijena,vlah je vlah uvijek isti bez izuzetka. Nadjite mi i jedan srpski forum gdje smojes uvrijediti srbina da prodjes bez trajnog bana ima od mene da sa hoce.
Zadnja izmjena: zagor1987, dana/u 22 jun 2022, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 22 jun 2022, 20:02

MortemHz je napisao/la:

I onda poslije 6 dana vam mrljavi Velez otkine 2 boda na Kosevu i skoro vam anulira pobjedu iz Banjaluke. I pri tome vas izmori pred Borusiju M., vjerovatno biste bolje prosli sa njima da ste npr. pomjerili tu sa Velezom.
Tad ste izmedju 2 dvomeca u Evropi imali razmak 14 dana, sad se igra svakih 7 dana, dosta je teze nego tad. Zamisli da ste poslije BL u nedelju, odmah u cetvrtak docekali Borusiju.
Tesko da biste igrali to.
Ovako ste imali slobodan taj cetvrtak, u subotu sa Velezom, pa tek u onaj tamo cetvrtak Borusija.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2022, 20:17

Tristan je napisao/la:
22 jun 2022, 20:02
MortemHz je napisao/la:

I onda poslije 6 dana vam mrljavi Velez otkine 2 boda na Kosevu i skoro vam anulira pobjedu iz Banjaluke. I pri tome vas izmori pred Borusiju M., vjerovatno biste bolje prosli sa njima da ste npr. pomjerili tu sa Velezom.
Tad ste izmedju 2 dvomeca u Evropi imali razmak 14 dana, sad se igra svakih 7 dana, dosta je teze nego tad. Zamisli da ste poslije BL u nedelju, odmah u cetvrtak docekali Borusiju.
Ovako ste imali slobodan taj cetvrtak, u subotu sa Velezom, pa tek u onaj tamo cetvrtak Borusija.
Ma jeste ali to nije fer prema drugim klubovima. Hrvati su ograničili na 2 odgode ali koliko Dinamo odigra utakmica a koliko naši predstavnici?

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 22 jun 2022, 20:25

MortemHz je napisao/la:
22 jun 2022, 20:17
Tristan je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Ma jeste ali to nije fer prema drugim klubovima. Hrvati su ograničili na 2 odgode ali koliko Dinamo odigra utakmica a koliko naši predstavnici?
Pa 3 dvomeca, isto kao npr. Velez prosle sezone. Jer Dinamo preskace prvo pretkolo.

Kad se dodje do grupe onda nema odgadjanja, uzele su se vec dobre pare i ne visi ti eliminacija nad glavom kao tokom kvalifikacija.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 22 jun 2022, 20:41

Nisam siguran jel Slaven Belupo ili Slaven nalupo Slobodu :hmmmmm:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jun 2022, 20:49

Tristan je napisao/la:
22 jun 2022, 20:25
MortemHz je napisao/la:
22 jun 2022, 20:17
Tristan je napisao/la:

Pa 3 dvomeca, isto kao npr. Velez prosle sezone. Jer Dinamo preskace prvo pretkolo.

Kad se dodje do grupe onda nema odgadjanja, uzele su se vec dobre pare i ne visi ti eliminacija nad glavom kao tokom kvalifikacija.
Dinamo je jači od 99% ekipa u pretkolima i to generalno prolaze a i veće su pare u grupnoj fazi, mnogo veće. To što ti govoriš važi za naše klubove gdje su u 2. ili 3. pretkolu već protivnici koji su jači od nas. Igranje u grupnoj fazi je daleko, daleko bitnije pa makar izgubio sve 10:0

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 22 jun 2022, 21:45

Trebala bi ovo biti pravo zanimljiva predstojeca sezona Premijer Lige BiH. Sarajevo i Borac su se pojacali, Zrinjski ce svakako biti jak; Tuzla City ulazi u ovu sezonu po meni igracki malo slabiji ali sa boljim trenerom; Velez je na slicnom nivou kao prosle sezone - ne vidim da je Osim neki napredak u poredjenju sa Dudicem, ali ne simpatisem Osima pa mozda nisam objektivan. Posusje ce svakome biti neugodan protivnik. Igman malo manje neugodno nego Posusje. Leotar, Sloboda i Sloga velika borba za opstanak u drustvu najboljih. Siroki i Zeljeznicar zlatna sredina na tabeli.

Jos da dodamo da cemo vjerovatno imati nove terene u Tuzli, Mostaru, Banja Luci nekad u avgustu mjesecu, ocekujem da cemo gledati ljepsi fudbal. Onda idu tereni u Sarajevu i drugi u Mostaru, proljetni dio sezone ce vec liciti ozbilljnije nego ikada prije. Samo je vazno da nemamo previse oscilacija kad je u pitanju sudjenje; nadati se da je sljedeci projekat nakon terena uvodjenje VAR-a.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 22 jun 2022, 22:19

Je li ovo fakat iza Posušja stoji Maminjo lično, koji q. Pa ima da nas jedno Posušje ove sezone iskara do kraja. :sick:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 22 jun 2022, 22:20

Posušje radi fantastičan posao, ne bih se iznenadio visokom pozicijom na kraju, pa i borbom za evropu što da ne :clap:

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 22 jun 2022, 22:24

RubikovaKocka je napisao/la:
22 jun 2022, 22:20
Posušje radi fantastičan posao, ne bih se iznenadio visokom pozicijom na kraju, pa i borbom za evropu što da ne :clap:
Jedni imaju Mirvića, drugi Kamikazu, treći Vicu, četvrti Čovića, peti Hasića. Koga Posušje ima u pm?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 22 jun 2022, 22:34

Sky9 je napisao/la:
22 jun 2022, 22:24
Jedni imaju Mirvića, drugi Kamikazu, treći Vicu, četvrti Čovića, peti Hasića. Koga Posušje ima u pm?
Imaju svi nekoga, samo kod nekih zmija u dzepu, ne smiju staviti ruku u dzep.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 22 jun 2022, 22:39

elvirbaljic je napisao/la:
22 jun 2022, 22:34
Sky9 je napisao/la:
22 jun 2022, 22:24
Imaju svi nekoga, samo kod nekih zmija u dzepu, ne smiju staviti ruku u dzep.
Dabogda im se uvukla u šupčić smrdljivi.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Zigazaga i 17 gostiju.