FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

let3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la let3 » 22 jun 2022, 23:24

1921boy je napisao/la:
22 jun 2022, 20:18
Da samo znate koliko su Bekrić, Zec, Štilić i Kosorić pomogli Klubu u ovom teškom periodu iza nas, nijednu lošu riječ više nikada ne bi napisali o njima.
Mulalića i Cocalića dodaj isto. Ne kažem da je Mulalić neka trenerčina, ali u trenutnom stanju kluba je sigurno bolja opcija od drugih trenera tipa Ivković i sl.

Al dobro, mi se volimo popišati po svojim igračima to je čudo jedno. Ovdje se npr. Hodžić ismijava kao da nikad nije šutnuo loptu u životu.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 22 jun 2022, 23:24

jointunija je napisao/la:
22 jun 2022, 23:12
Grbavica786 je napisao/la:
22 jun 2022, 17:34
Bojudaosinebu je napisao/la:
22 jun 2022, 16:57

Hahaha Liverpul na aparatima. Najjaci smo , svakakve kombinacije pravimo, dodjemo na Grbavicu ne mogu dupli pas da urade.
Gledamo li mi istog igraca? Pa frajer tehnicki nije za ozbiljnog fudbala. Ima snage, ima gradju za zadnjeg veznog, uloga mu treba biti ala Milan Čulum. Čuj AMF a lik ne zna odigrati dupli pas 🤣 kad ga gledaš kako trči, isto bambi na ledu
Neka si nam napisao,a za "bambijem"pola HNL-a udicu bacilo.
Igraca kao sto je Hodzic ima 101 u HNL-u. Fakat ne vidim sta neko vidi u njemu osim zalaganja. Tehnika mu je 0 bodova. Zamisli igras u najlosijoj ligi na kontinentu, a ne znas primiti loptu iz prve ili odigrati dupli pas. 🤣🤣🤣

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 22 jun 2022, 23:42

Sto vise citam ovaj forum sve vise sticem utisak da klub treba potpisati ugovor sa nekoliko forumasa i Europa nam je zagarantovana.
Ako vam Hodzic u ovakvoj ekipi ne valja, ja ne znam ko je onda dobar uopste..
Zbog ovakvih ljudi nikad nece ni biti napredka, cim 2 pasa pogrijesis psuje ti i zvizdi, koliko je igraca tako otjerano povicima sa tribina i strucnom procjenom sjevera na osnovu dvije tekme da ne pricamo.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 23 jun 2022, 00:12

let3 je napisao/la:
22 jun 2022, 23:24
1921boy je napisao/la:
Da samo znate koliko su Bekrić, Zec, Štilić i Kosorić pomogli Klubu u ovom teškom periodu iza nas, nijednu lošu riječ više nikada ne bi napisali o njima.
Mulalića i Cocalića dodaj isto. Ne kažem da je Mulalić neka trenerčina, ali u trenutnom stanju kluba je sigurno bolja opcija od drugih trenera tipa Ivković i sl.

Al dobro, mi se volimo popišati po svojim igračima to je čudo jedno. Ovdje se npr. Hodžić ismijava kao da nikad nije šutnuo loptu u životu.
Dovoljan je jedan bolesnik poput bezideje da svake godine uništava temu, trola i potpaljuje raju. Nije on toliko ni kriv koliko je moderacija.
Željezničar za život cijeli!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 jun 2022, 00:58

SudoHusika je napisao/la:
23 jun 2022, 00:12
let3 je napisao/la:
1921boy je napisao/la:

Dovoljan je jedan bolesnik poput bezideje da svake godine uništava temu, trola i potpaljuje raju. Nije on toliko ni kriv koliko je moderacija.
Zato im forum i ide u nestajanje,pa nek nastave tako :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 23 jun 2022, 07:29

let3 je napisao/la:
1921boy je napisao/la:

Ma brate niko se ne piša,nije kriv Hodzic što je igrao špica. Samo je činjenica da zbog guranja njega nismo.moglo nikom.gola dati. Momak nije kriv ali je to činjenica.

I vjeruj mi nijedan igrač koji valja pogotovo iz Španjolske da se vrati u Premijer lige,to je nemoguće. Na stranu što mi od nekog napravimo igracinu a neke pljujemo bez ikakvog argumenta i razloga. Imaš bezbroj takvih primjera.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 23 jun 2022, 08:01

Hulahopka je napisao/la:
23 jun 2022, 07:29
let3 je napisao/la:
1921boy je napisao/la:

Ma brate niko se ne piša,nije kriv Hodzic što je igrao špica. Samo je činjenica da zbog guranja njega nismo.moglo nikom.gola dati. Momak nije kriv ali je to činjenica.

I vjeruj mi nijedan igrač koji valja pogotovo iz Španjolske da se vrati u Premijer lige,to je nemoguće. Na stranu što mi od nekog napravimo igracinu a neke pljujemo bez ikakvog argumenta i razloga. Imaš bezbroj takvih primjera.
je li jos uvijek u španjolskoj Hodžić pita se ekonom kluba :mrgreen: jer si jucer nasiroko i nadugo baljezgao da je van drzave dok je frajer na treningu bio

strucnjace nas :urnebes: :urnebes: :urnebes:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 jun 2022, 08:24

O veliki strucnjace, bujrum ti je prekosutra na Grbavicu pa pogledaj malo i uprati sta se desava... Ili je mozda bolje spamati po forumu?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 23 jun 2022, 08:42

CiroDiMarcio je napisao/la:
22 jun 2022, 23:42
Sto vise citam ovaj forum sve vise sticem utisak da klub treba potpisati ugovor sa nekoliko forumasa i Europa nam je zagarantovana.
Zbog ovakvih ljudi nikad nece ni biti napredka, cim 2 pasa pogrijesis psuje ti i zvizdi, koliko je igraca tako otjerano povicima sa tribina i strucnom procjenom sjevera na osnovu dvije tekme da ne pricamo.
Ekipa koja ne pobjedi Rudar,Radnik Posusje,Leotar,pa ko tu moze valjali budi realan. Imaš Stilica koji nema s kim da igra,imaš Cocu koji je držao obranu i to je što valja. Ostalo sve da zamijenis ne bi pogrijesio..

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 jun 2022, 09:16

Jel mozemo Velež preimenovat nekako u B tim Željezničara
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 23 jun 2022, 10:04

Pozdrav svima,

dugo pratim forum ali nikako da nadjem vremena da se registrujem i ponekad nešto napišem.

Vezano za Hodzica u napadu, mislim da ga je Mulalic isključivo tu koristio jer je želio da cijela ekipa igra odbranu, sto je Hodžić jako dobro radio.
Cijelo vrijeme je u stanju ganjati stopere i zadnje vezne i time ometati izgradnju protivničkog napada.

Shodno tome je cijela ekipa u defanzivi izgledala solidno, iz čega su nam se otvarala situacije prema naprijed.

Pozdrav

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 23 jun 2022, 10:22

Hulahopka je napisao/la:
23 jun 2022, 08:42
Ekipa koja ne pobjedi Rudar,Radnik Posusje,Leotar,pa ko tu moze valjali budi realan. Imaš Stilica koji nema s kim da igra,imaš Cocu koji je držao obranu i to je što valja. Ostalo sve da zamijenis ne bi pogrijesio..
Pa ja jesam realan kad pogledam situaciju u kojoj se nalazimo. Mozda si zaboravio da smo pred gasenjem i da su nas na zivotu odrzale akcije navijaca. Nije ovo tim za lige prvaka ali ne znam ni ko normalan to ocekuje. Ja ti kazem U OVAKVOJ EKIPI da se pljuje Hodzic je besmisleno.
I ja bih volio da mi imamo igracine u klubu, ali to je samo san dragi. U ovakvoj situaciji u kakvoj smo sad, ovi igraci su i vise nego dobti kakvi bi bili da smo neki nebitan klub.
Uz sve to kakvi god bili, ja vidim da mogu napredovati i to mi je najbitnije jer mi moramo igrati na buducnost i okrenuti se tome da za par godina izronimo iz ovih go.vana.
Ko bi normalan potpisao za ovakvog Zelju sad, a u ligi imas 5 klubova koji su 2 svemira ispred nas kad gledas poslozenost kluba, hajmo biti realni jednom u zivotu i priznati da smo dotakli dno. Hajmo se izvuci iz ovog, a ne prdit ovdje kako niko ne valja, BOLJE OD OVOG NE MOZES I TO JE TO.
Ja bih volio da Mulalic nekim cudom postane bolji trener jer mislim da ima materijal s kojim se moze raditi. NE RADITI ZA TITULU, ali moze se raditi da svaku tekmu licimo na nesto na terenu a ne nabij izbij taktika.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 23 jun 2022, 10:24

Apsolutno gurati Drinu na stopera, Becu u srediu i Kocevica i Jaganjca gore al konstantno svaku utakmicu bar po 15 20 minuta. Nek jedan pocinje ostali nek ulaze i nek se rotiraju. Mi nemamo sta izgubiti ne vidim ni jedan razlog da momci ne igraju ili zavrsili 6. 8. Ili 9. Bar da izbacimo jednog dva igraca to je uspijeh a od njih 4 ce sigrno bar 1 uspjeti samo momcima davati sansu sad im je iskustvo sve.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 23 jun 2022, 10:33

Sta mislite o 3-5-2 varijanti?

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 23 jun 2022, 10:40

23 jun 2022, 10:22
Hulahopka je napisao/la:
23 jun 2022, 08:42
Pa ja jesam realan kad pogledam situaciju u kojoj se nalazimo. Mozda si zaboravio da smo pred gasenjem i da su nas na zivotu odrzale akcije navijaca. Nije ovo tim za lige prvaka ali ne znam ni ko normalan to ocekuje. Ja ti kazem U OVAKVOJ EKIPI da se pljuje Hodzic je besmisleno.
I ja bih volio da mi imamo igracine u klubu, ali to je samo san dragi. U ovakvoj situaciji u kakvoj smo sad, ovi igraci su i vise nego dobti kakvi bi bili da smo neki nebitan klub.
Uz sve to kakvi god bili, ja vidim da mogu napredovati i to mi je najbitnije jer mi moramo igrati na buducnost i okrenuti se tome da za par godina izronimo iz ovih go.vana.
Ko bi normalan potpisao za ovakvog Zelju sad, a u ligi imas 5 klubova koji su 2 svemira ispred nas kad gledas poslozenost kluba, hajmo biti realni jednom u zivotu i priznati da smo dotakli dno. Hajmo se izvuci iz ovog, a ne prdit ovdje kako niko ne valja, BOLJE OD OVOG NE MOZES I TO JE TO.
Ja bih volio da Mulalic nekim cudom postane bolji trener jer mislim da ima materijal s kojim se moze raditi. NE RADITI ZA TITULU, ali moze se raditi da svaku tekmu licimo na nesto na terenu a ne nabij izbij taktika.
Njega niko ne pljuje,samo se iznose cinjenice. Ponavljam ovdje se od nekih prave igracine,a neki se pljuju bez da igraju,i ako igraju bez argumenata se pljuju.
Hodzic nista nije pokazao na mjestu napadača, to sto je on radio mogao je i Jaganjac. Ako.bude igrao na svojoj poziciji mislim da će nam značiti.

Što se tiče izvlačenje mi na forumu sigurno nećemo nešto poduzeti, a isto tako uprava koju imaš ne mogu čuvati dvije krave a ne da naprave stabilizaciju. Tako da mjesta za kritike će uvijek biti, isto tako svako treba da ima svoje mišljenje a ne da vodi coporativno. Neko dijete napiše dobar Hodzic i da ništa ne uradi on fol dobar. Nije dobar,nije ništa pokazao ali nije on kriv. To su činjenice a ne pljuvanje. Zivio

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 23 jun 2022, 10:41

Tristan10 je napisao/la:
23 jun 2022, 10:33
Nista dobro za nas. Nemamo igrace za toga ,previse su spori. Imo bi 3 stopera spora sva 3 . Kod iznosenja lopte od njih samo Coca to moze svi bi ga zatvarali odma i onda gubis igraca na prenosu loote jer ova 2 ne mogu to sigurno. Dakle u odbrani ne dobijas nista jos jednog istog stopera, u napadu nikakva nova dimenzija a gubis bekove gdje smo ionako tanki. Nit ovi stoperi mogu stizati protivnicka krila nit imamo takve igrace da mogu sami stranu zatvorit.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 23 jun 2022, 10:48

23 jun 2022, 10:41
Tristan10 je napisao/la:
Nista dobro za nas. Nemamo igrace za toga ,previse su spori. Imo bi 3 stopera spora sva 3 . Kod iznosenja lopte od njih samo Coca to moze svi bi ga zatvarali odma i onda gubis igraca na prenosu loote jer ova 2 ne mogu to sigurno. Dakle u odbrani ne dobijas nista jos jednog istog stopera, u napadu nikakva nova dimenzija a gubis bekove gdje smo ionako tanki. Nit ovi stoperi mogu stizati protivnicka krila nit imamo takve igrace da mogu sami stranu zatvorit.
Ima tu i mladi Kobasevic u odbrani. A u napadu bi mogao iskoristiti Kocevica kao drugog napadac sto mu je i prirodna pozicija.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 23 jun 2022, 11:07

Tristan10 je napisao/la:
23 jun 2022, 10:48
23 jun 2022, 10:41
Tristan10 je napisao/la:
Ima tu i mladi Kobasevic u odbrani. A u napadu bi mogao iskoristiti Kocevica kao drugog napadac sto mu je i prirodna pozicija.
To bi bilo fino kas bi u omladinskom imali neke mlade strucne trenere, zeljne dokazivanja i ucenja da su probavali vec sa njima razne taktike, ucili ih kretnje u tim formacijama, a ti sad sa njim to da pokusas odma a on to gledo na tvu samo, izgubio bi se odma.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 23 jun 2022, 11:22

E bas kad smo kod omladinskog, cudno mi je to da se ne probavaju razlicite taktike, bilo bi mi opravdano da mi iz omladinaca dobijemo fizicki spremne igrace, ali ksd pogledas niti imaju kondicije niti brzine, hajde snagu ce dobiti godinama.
Steta je sto se nikad niko nije pozabavio fizickom spremom te djece, a kasnije i pozicijama. Mislim i ovako mi imamo jaku skolu u odnosu na ostale u ligi, ali ako zelimo prodavati u Europu a ne u drugu tursku ligu, moramo poraditi na fizickoj spremi. Danas svi igraju i svi trce, pa Ivica je to rekao prije 7 8 godina a mi i dalje tapkamo u mjestu.

Prosle sezone je dosta bilo potencirano pitanje sudjenja prelaganih faulova (treneri, igraci, podcasti), bez veceg kontakta i slicno, sta mislite hocemo li sljedece sezone napokon gledati fudbal u kojem ce postojati duel bez faula, u kojem se nece svirati svaki pad igraca (izuzmimo utakmice Borca :) )? Mislim da bi nam to, uz terene donijelo novu dimenziju kvalitete domaceg fudbala i onda bismo imali sta pokazati i u Europi jer ne bismo ocekivali zvizduk na svako cesanje od igraca, nego bi trcali i igrali.

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 23 jun 2022, 11:37

Kakvi god da su svi igrači pojedinačno, oni su tu s nama, dok drugi nisu.. Stoga malo poštovanja debili jedni samo pljujete

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Diadora, Ferroviere1987, Proximic i 11 gostiju.