FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 162

Bojudaosinebu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 jun 2022, 09:25

LjoZee je napisao/la:
25 jun 2022, 09:23
Također, nije isključeno da Upravni odbor kluba dobije novog predsjednika ili članove, koji bi pomogli rad kluba u narednom periodu.

Sjednica Skupštine bi trebala početi u 19 sati u ponedjeljak, a bit će održana u Plavom salonu stadiona Grbavica. Prve zvanične informacije očekuju se oko 22 sata te noći, pa se nadamo da će sve biti puno jasnije nakon zvaničnih informacija iz kluba.
Ali je u pitanju redovna Skupstina, nikakva vandredna. Moramo dobiti predsjednika jer Oro vise ne moze biti VD.
Koja je ovo historijska po redu ?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jun 2022, 09:31

Bojudaosinebu je napisao/la:
25 jun 2022, 09:25
Pise redovna, ne historijska. :kafa:

Cim se spominju novi clanovi kao i do sada znaci nista novo se nece desiti samo promjene koje moraju zbog zakona.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 25 jun 2022, 09:46

LjoZee je napisao/la:
25 jun 2022, 09:31
Bojudaosinebu je napisao/la:
25 jun 2022, 09:25
Pise redovna, ne historijska. :kafa:

Cim se spominju novi clanovi kao i do sada znaci nista novo se nece desiti samo promjene koje moraju zbog zakona.
Nije moguce, forumasi su najavili pucanje cireva u pon.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 25 jun 2022, 10:13

KANA je napisao/la:
25 jun 2022, 08:58
Brkooo je napisao/la:
25 jun 2022, 01:15
Pa dragi @Ljozee, nisu ga samo zbog tog turnira doveli.
Odavno ga prate i gledaju.

Evo samo u zadnje dvije godine ostali smo bez 4 mlada igraca(Kulasin, Bajric, Brajlovic i sad Kocevic). Ostali bez mladih jer smo mimo zdrave logike forsirali stare poput Bekrica i to se nismo borili za trofeje(pa da imas taj izgovor) nego smo bili na sredini tabele i jednostavno smo morali ali morali forsirati mlade. Da je u toj situaciji dobio sansu, da je dobio par utakmica po 90 minuta, to bi sad bila skroz drugacija situacija jer bi klub na taj nacin pokazao da stvarno racuna na njega.

Neko ce napisati da je trebao da se strpi. Zasto bi se strpio? Da gleda opet kako mu i ove sezone Bekric i slicni uzimaju minute jer su jarani sa trenerom i da mu jos jedna godina propadne?

Kocevic bjezi iz ovog naseg mrtvog amaterizma u profesionalizam, ide u fino poslozen klub,(gdje nema trenerskih magova poput Joldica i Mulalica) i gdje ce imati priliku da napreduje. Sad ima sve uslove da pokaze svoj talenat..

Sreca je nasa, pa ima ovo pravilo saveza gdje cemo morati bar 2 mlada igraca imati u prvoj postavi jer da nema toga, Drina, Beca i ostali bi kod Mulalica trcali krugove oko stadiona.
Od ove debilcine na klupi su samo gori ovi koji su ga doveli I koji ga trpe :puke: 8 utakmica bez pobjede a gurao debil sve metuzaleme i jos mu debili doveli Beganovica a pustili Kocevica :damn: Ulazimo u novu sezonu da bi opet gledali Mekica,Kosorica,Stilica,Cocalica,Beganovica ,Hajdarevica ,Galica .. Sa ovim glupanom na klupi pa ima da izginemo .Ovaj mali ako uspije Joldica I Mulalica treba obesity ispred Grbavice .
Slazem se sa vama da Edis i Omer nisu nikakvi fudbalski strucnjaci. Ja cu se nadovezati na neke druge stvari.
Mlad igrac je vrlo zajebana stvar.
Nije to samo,hajde guraj ga i trpi.
Moras imati dosta stvari poslozeno.
Moras imati talente,moras imati pravilan rad,dobru selekciju i doziranje u prvi tim. Moras imati dobar prvi tim,da mlad igrac ne bi izgorio i izgubio na samopouzdanju.
Jer su oscilacije neminovne.
Hajmo dalje,mi nismo laka sredina za mladog igraca,niti nasi ljudi znaju usmjeravati igraca.
Igraci su isto tako u svojim glavama jako precijenjeni.
Zato i procenat od ispod 5 posto ih i napravi karijeru,pa cak i u Premijer ligi.
Evo slusali smo Mesinu viziju kako bi trebalo raditi.
Jaka skola,oslonac na vlastiti pogon,proizvodnja....
Jel zaista se misli da je to bukvalno tako. Ima tu dugorocan sistem i plan rada.
Evo hajmo biti ludi i 3 naredne godine istrpit Zeljinu djecu. Znate gdje bi mi zavrsili u 2 federalnoj.
Imali smo mi svjetlih primjera nase djece,ali to je procentualno jako malo.
Vjerujte da je vecih talenata propalo nego Bajica,Hodzica,Amira....
Danas puno faktora utice na pravilan razvoj mladog igraca.
Nije samo vidis par poteza i kontas to je to.
Ja cu navesti 3 primjera.
Dva cu spojiti u jedan. Sejcam se kad sam gledao pred svjetsko 2014 nasu repku u Banovicima i za mladu igrao tada 15 godisnji Gojak. I slicnu stvar sam vidio kod Amira na jednoj Europskoj tekmi na Kosevu.
Ja da sam bio selektor Gojaka bi pozvao u Brazil a za Amira sam bio siguran da je novi Pjanic.
Trebalo im je 5 godina da tu iskru talenta pretvore u solidne karijere. A vrlo lako su da su tada kao mladi igraci dobili neke extra prilike i digli senu nebesa da zavrse danas u federalnoj ligi.
Igra Harisa Hajdarevica u blatnjavaom derbiju je nesto najbolje sto sam ja vidio godinama unazad od nasih igraca,hajde da izuzmem Miru. Moj stari i dan danas pita gdje onaj mali sto je igrao zadnjeg veznog .
Sve poslije toga sto je odigrao nije ni priblizno ,cak na momente i presmijesno.
Sa mladim igracem nikad ne znas.
Neko ce reci pa eto nek igraju ovi od 40 godina.
Nije to poenta,ne trebaju ali ja stavljam akcenat na rad sa mladim,i na percepciju navijaca,koji nece trpit vlastito dijete koje grijesi kuci,a kamoli nekog mladog isprepadanog i nafuranog klinca u plavom dresu.
Lako ih je gurnuti u vatru,lako bi oni izginuli po Edisovom receptu. Ali bukvalno....

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 25 jun 2022, 10:17

Danas igra Željezničar 💙
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 25 jun 2022, 10:32

Ako dobijemo Igmana danas u prijateljskoj na Grbavici, ocekujem likovanje Mulalica slicno onom sto je Dudic neki dan likovao kad je pobijedio pripremnu hahaha

Ali polako, prvo treba pobijediti NEUGODNOG PROTIVNIKA

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 jun 2022, 10:48

BarbareZeljin je napisao/la:
25 jun 2022, 10:13
KANA je napisao/la:
25 jun 2022, 08:58
Brkooo je napisao/la:
25 jun 2022, 01:15
Pa dragi @Ljozee, nisu ga samo zbog tog turnira doveli.
Odavno ga prate i gledaju.

Evo samo u zadnje dvije godine ostali smo bez 4 mlada igraca(Kulasin, Bajric, Brajlovic i sad Kocevic). Ostali bez mladih jer smo mimo zdrave logike forsirali stare poput Bekrica i to se nismo borili za trofeje(pa da imas taj izgovor) nego smo bili na sredini tabele i jednostavno smo morali ali morali forsirati mlade. Da je u toj situaciji dobio sansu, da je dobio par utakmica po 90 minuta, to bi sad bila skroz drugacija situacija jer bi klub na taj nacin pokazao da stvarno racuna na njega.

Neko ce napisati da je trebao da se strpi. Zasto bi se strpio? Da gleda opet kako mu i ove sezone Bekric i slicni uzimaju minute jer su jarani sa trenerom i da mu jos jedna godina propadne?

Kocevic bjezi iz ovog naseg mrtvog amaterizma u profesionalizam, ide u fino poslozen klub,(gdje nema trenerskih magova poput Joldica i Mulalica) i gdje ce imati priliku da napreduje. Sad ima sve uslove da pokaze svoj talenat..

Sreca je nasa, pa ima ovo pravilo saveza gdje cemo morati bar 2 mlada igraca imati u prvoj postavi jer da nema toga, Drina, Beca i ostali bi kod Mulalica trcali krugove oko stadiona.
Od ove debilcine na klupi su samo gori ovi koji su ga doveli I koji ga trpe :puke: 8 utakmica bez pobjede a gurao debil sve metuzaleme i jos mu debili doveli Beganovica a pustili Kocevica :damn: Ulazimo u novu sezonu da bi opet gledali Mekica,Kosorica,Stilica,Cocalica,Beganovica ,Hajdarevica ,Galica .. Sa ovim glupanom na klupi pa ima da izginemo .Ovaj mali ako uspije Joldica I Mulalica treba obesity ispred Grbavice .
Slazem se sa vama da Edis i Omer nisu nikakvi fudbalski strucnjaci. Ja cu se nadovezati na neke druge stvari.
Mlad igrac je vrlo zajebana stvar.
Nije to samo,hajde guraj ga i trpi.
Moras imati dosta stvari poslozeno.
Moras imati talente,moras imati pravilan rad,dobru selekciju i doziranje u prvi tim. Moras imati dobar prvi tim,da mlad igrac ne bi izgorio i izgubio na samopouzdanju.
Jer su oscilacije neminovne.
Hajmo dalje,mi nismo laka sredina za mladog igraca,niti nasi ljudi znaju usmjeravati igraca.
Igraci su isto tako u svojim glavama jako precijenjeni.
Zato i procenat od ispod 5 posto ih i napravi karijeru,pa cak i u Premijer ligi.
Evo slusali smo Mesinu viziju kako bi trebalo raditi.
Jaka skola,oslonac na vlastiti pogon,proizvodnja....
Jel zaista se misli da je to bukvalno tako. Ima tu dugorocan sistem i plan rada.
Evo hajmo biti ludi i 3 naredne godine istrpit Zeljinu djecu. Znate gdje bi mi zavrsili u 2 federalnoj.
Imali smo mi svjetlih primjera nase djece,ali to je procentualno jako malo.
Vjerujte da je vecih talenata propalo nego Bajica,Hodzica,Amira....
Danas puno faktora utice na pravilan razvoj mladog igraca.
Nije samo vidis par poteza i kontas to je to.
Ja cu navesti 3 primjera.
Dva cu spojiti u jedan. Sejcam se kad sam gledao pred svjetsko 2014 nasu repku u Banovicima i za mladu igrao tada 15 godisnji Gojak. I slicnu stvar sam vidio kod Amira na jednoj Europskoj tekmi na Kosevu.
Ja da sam bio selektor Gojaka bi pozvao u Brazil a za Amira sam bio siguran da je novi Pjanic.
Trebalo im je 5 godina da tu iskru talenta pretvore u solidne karijere. A vrlo lako su da su tada kao mladi igraci dobili neke extra prilike i digli senu nebesa da zavrse danas u federalnoj ligi.
Igra Harisa Hajdarevica u blatnjavaom derbiju je nesto najbolje sto sam ja vidio godinama unazad od nasih igraca,hajde da izuzmem Miru. Moj stari i dan danas pita gdje onaj mali sto je igrao zadnjeg veznog .
Sve poslije toga sto je odigrao nije ni priblizno ,cak na momente i presmijesno.
Sa mladim igracem nikad ne znas.
Neko ce reci pa eto nek igraju ovi od 40 godina.
Nije to poenta,ne trebaju ali ja stavljam akcenat na rad sa mladim,i na percepciju navijaca,koji nece trpit vlastito dijete koje grijesi kuci,a kamoli nekog mladog isprepadanog i nafuranog klinca u plavom dresu.
Lako ih je gurnuti u vatru,lako bi oni izginuli po Edisovom receptu. Ali bukvalno....
Odlicno pisanje. Treba isto dodati, da su se Hodzic, Bajic, Hadziahmetovic, i donekle Gojak se dokazali u seniorskom fudbalu u BiHPL prije nego sto su napravili iskorak u karijeri. Jeste Hodzic veoma mlad otisao u Liverpool ali preko Zelje je stvorio karijeru kad se vratio. Kocevic nije (jos) nista pokazao u seniorskom fudbalu i spada u kategoriju igraca koji mladi predju u HNL gdje ce kao pocetak igrati za juniore ili neki B tim ako imaju. Nesto slicno kao Gojak kad je presao u Dinamo, mada je Gojak i odigrao jednu sezonu u Olimpiku i upisao nekoliko golova, asistencija, a Kocevic nema ni 20 min igre. Moje neko misljenje da je samo novac presudio, Rijeka ponudila vise, iskoristio slobodne papire, i napravio kratkorocnu odluku. Da je ostao kod nas vjerujem da bi prije zavrsio negdje u Turskoj, i osigurao eksistenciju. Jednostavno statistika govori da je skroz malo mladih igraca nesto napravilo koji su otisli u Hrvatsku kao mladi igraci. Njemu svako dobro, jer smo mi kao klub amaterski postupili. Sto se tice Hajdarevica, on je kao junior igrao dosta slobodnije, cak ima i onaj klip na youtube kad su juniori igrali protiv Salzburga gdje valja njihove igrace ko da je Messi, tako da mislim da je kod njega nesto mentalne prirode da se ne moze da oslobodi, mada i sad mi je sasvim korektan igrac za BiHPL.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 25 jun 2022, 10:55

LjoZee je napisao/la:
25 jun 2022, 09:23
Također, nije isključeno da Upravni odbor kluba dobije novog predsjednika ili članove, koji bi pomogli rad kluba u narednom periodu.

Sjednica Skupštine bi trebala početi u 19 sati u ponedjeljak, a bit će održana u Plavom salonu stadiona Grbavica. Prve zvanične informacije očekuju se oko 22 sata te noći, pa se nadamo da će sve biti puno jasnije nakon zvaničnih informacija iz kluba.
Ali je u pitanju redovna Skupstina, nikakva vandredna. Moramo dobiti predsjednika jer Oro vise ne moze biti VD.
Pa Oro je predsjednik od prosle skupštine. Nije VD

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jun 2022, 11:11

KapitenK je napisao/la:
25 jun 2022, 10:55
Pa Oro je predsjednik od prosle skupštine. Nije VD
Jesu portali prenijeli tako, ali na zvanicnoj je pisalo da je ostao VD.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 25 jun 2022, 11:14

Izvinjavam se na upadu, sta mozemo ocekivat od Kemala Osmankovica?
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 jun 2022, 11:21

klasik je napisao/la:
25 jun 2022, 11:14
Izvinjavam se na upadu, sta mozemo ocekivat od Kemala Osmankovica?
Koliko nije igrao ne zna ni on sta moze ocekivati od sebe, a ne mi. :mrgreen:

Ja ga se sjecam da je bio solidan dok je Sipovic bio tu sa njim u paru. Nakon toga je otisao u Hrvatsku i "nestao".

Moze biti ok, ali opet zavisi s kim ce u paru igrati.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 25 jun 2022, 11:30

Mulaliću klošarčino, kupi prnje i odlazi iz Željezničara!
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 25 jun 2022, 11:36

Skupstina ce svasta dobro donijeti, slavimo!

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 25 jun 2022, 11:41

CiroDiMarcio je napisao/la:
25 jun 2022, 10:32
Ako dobijemo Igmana danas u prijateljskoj na Grbavici, ocekujem likovanje Mulalica slicno onom sto je Dudic neki dan likovao kad je pobijedio pripremnu hahaha

Ali polako, prvo treba pobijediti NEUGODNOG PROTIVNIKA
Da hoće nekom da likuje i pobjedi,nebi imali trening do maloprije,nego odmorni dočekali utakmicu.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 jun 2022, 12:04

Još malo pa će Mulalić biti kriv za svakog igrača koji je napustio klub od rata pa do danas.
Kočević nije nikakav igrač, dobar je sa rajom i nek ide.
Brajlović golman? Bajrić igračina?
Beća, Drina, Malić, Subašić propaliteti jer su ostali?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Jugjesamojedan
Kontakt:

Post Postao/la Jugjesamojedan » 25 jun 2022, 12:06

Zna li neko koji dijelovi Sarajeva su danas zatvoreni i na koji način se može doći do Grbavice, osim pješke :), tramvaji ne rade, a ne znam za trolu ?

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 25 jun 2022, 12:09

Mamba21 je napisao/la:
25 jun 2022, 12:04
Još malo pa će Mulalić biti kriv za svakog igrača koji je napustio klub od rata pa do danas.
Rijeka ga ne bi uzela da je nikakav igrač. Otišao je u 3x jaču ligu. Beća, Drina, Malić i Subašić nisu propaliteti, ali do Hrvatske teško mogu dobaciti ikada.

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 25 jun 2022, 12:16

De ljudi, oko 55 milja trening kompenzacije je naše, to je našim na umu, samo odmah pare, što bi oni razvijali talenta i uzeli ozbiljne pare, bolje daj šta daš.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 jun 2022, 12:18

KapitenK je napisao/la:
25 jun 2022, 12:09
Mamba21 je napisao/la:
25 jun 2022, 12:04
Rijeka ga ne bi uzela da je nikakav igrač. Otišao je u 3x jaču ligu. Beća, Drina, Malić i Subašić nisu propaliteti, ali do Hrvatske teško mogu dobaciti ikada.
Seid Behram je iz Želje otišao u Reading, pa sad igra u trećoj ligi Hrvatske.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 25 jun 2022, 12:22

Cuvajte guzice danas kad krenete na utakmicu :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 22 gosta.