Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 18:54

Bianconeri1988 je napisao/la: A kako je niđe vezze? :lol: Po meni je baš logično? Jer se na prste mogu izbrojiati klubovi čiji su stadioni uvijek puni, a imaju milione i milione navijača, zar nije tako?

U Italiji je specifična situacija, u Italiji raja više voli ostati kući i gledati tekmu preko TV-a nego ići na stadion, i sam znam da je tako, jer sam tamo studirao 3 godine...
jbg ne vole svi, napoli je u trećoj ligi imao duplo veći prosjek od juventusa koji je bio u prvoj ligi.
jednostavno nema opravdanja da nemogu stadiončić od 28000 napuniti a u italiji imate milione navijača, šta je to problem iz bergama otići na utakmicu, ili iz milana parme, đenove, pjaćence.
imati najviše navijača a tek desetu popunjenost stadiona jednostavno nema opravdanja.
nije uopšt bitan kapacitet za ovu temu jel ti misliš da juve ima stadion od 100000 da bi bio bolje popunjen nego sada?
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 18:59

tony-mortale je napisao/la:jbg ne vole svi, napoli je u trećoj ligi imao duplo veći prosjek od juventusa koji je bio u prvoj ligi.jednostavno nema opravdanja da nemogu stadiončić od 28000 napuniti a u italiji imate milione navijača, šta je to problem iz bergama otići na utakmicu, ili iz milana parme, đenove, pjaćence.
imati najviše navijača a tek desetu popunjenost stadiona jednostavno nema opravdanja.
nije uopšt bitan kapacitet za ovu temu jel ti misliš da juve ima stadion od 100000 da bi bio bolje popunjen nego sada?
A jel ti stvarno misliš da Juventus nije najpolularniji klub u Italiji?

A evo ti moj odgovor od maloprije da pređemo malo na druge stvari bilo bi pametnije ;)
Jednostavno Juventus ima manje navijača u Torinu, od Torina. Znači više ljudi u Torinu navija za Torino. Ima tu još drugi razloga koji su 100000 puta ponavljani, pa mi se sad neda. Ali u Italiji gdje god Juventus igra ima će više navijača od Intera (ovo se nije odnosilo na tebe). A od iduće sezone ide novi stadion, pa ćemo vidjeti kakva će biti posjeta.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2011, 19:10

Pomalo sam se ja ponio neodgovorno i upustio u suvišnu raspravu s nekim nebulozcem, ali dao mi je povoda...ja se izvinjavam svim navijačima Juventusa, kao i drugim ako sam pretjerao... ;)
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:11

juventus 0244 je napisao/la: A jel ti stvarno misliš da Juventus nije najpolularniji klub u Italiji?
A evo ti moj odgovor od maloprije da pređemo malo na druge stvari bilo bi pametnije ;)
Jednostavno Juventus ima manje navijača u Torinu, od Torina. Znači više ljudi u Torinu navija za Torino. Ima tu još drugi razloga koji su 100000 puta ponavljani, pa mi se sad neda. Ali u Italiji gdje god Juventus igra ima će više navijača od Intera (ovo se nije odnosilo na tebe). A od iduće sezone ide novi stadion, pa ćemo vidjeti kakva će biti posjeta.
a jel ti stvarno neznaš čitati s razumjevanjem??
rekao sam da imate milione navijača u italiji gdje ja to sporim???
ali nevidim gdje je problem da navijači koji nisu iz torina odu pogledati utakmicu svog voljenog kluba?
na jednom milanovom forumu imaš ljudi iz hrvatske koji idu na skoro sve utakmice milana ili barem 10-ak godišnje, zašto je to problem iz nekih drugih talijanskih gradova otići u torino ostaje mi misterija, nijedan taj tvoj razlog meni nije dovoljno dobar, evo ti bi garant da možeš išao ga gledati a neki juventin iz treviza ili udina neće, zašto :?:

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 09 feb 2011, 19:14

lakse im kuci ostati i gledati, to su pravi navijaci :lol:
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 feb 2011, 19:18

Ovdje sam cuo Juventus najpopularniji klub u Italiji sa najvise navijaca u Italiji sa najvise titula drzavnog prvaka..onda upalim tv i vidim posjetu na stadionu od 5 tisuca dusa.. :?:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 09 feb 2011, 19:21

Dajte ljudi šta se prepirete sa kvazi navijačima koji za kinter navijaju od kalćopolia i od tada prate fudbal :evil:
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 09 feb 2011, 19:22

dzenan01 je napisao/la:Dajte ljudi šta se prepirete sa kvazi navijačima koji za kinter navijaju od kalćopolia i od tada prate fudbal :evil:
dokazi :roll:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 19:23

tony-mortale je napisao/la: a jel ti stvarno neznaš čitati s razumjevanjem??
ali nevidim gdje je problem da navijači koji nisu iz torina odu pogledati utakmicu svog voljenog kluba?
na jednom milanovom forumu imaš ljudi iz hrvatske koji idu na skoro sve utakmice milana ili barem 10-ak godišnje, zašto je to problem iz nekih drugih talijanskih gradova otići u torino ostaje mi misterija, nijedan taj tvoj razlog meni nije dovoljno dobar, evo ti bi garant da možeš išao ga gledati a neki juventin iz treviza ili udina neće, zašto :?:
Čitam baš sa razumjevanjem pa sa stim i napisao da li ti stvarno misliš da Juventus nema najviše navijača u Italiji, zbog te tvoje priče zašto onaj tamo ne dolazi na utakmice Juventusa. E to ja ne znam zašto onaj neko tamo ne dolazi (to bi trebao pitati toga tamo nekog) , znam što sam ti napisao da je bilo nekakvi sporenja oko stadionu da navijači nešto nisu bili zadovoljni pa su bojkotovali itd. A još jedna činjenica da je Juventus po broju navijača drugi tim u Torinu. Ako si pratio kad su ljetos utakmicu EL igrali koliko se sjećam u Modeni stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Naravno da mogu išao bi na većinu utakmica Juventusa možda nekad aBd i u skorijoj budućnositi bude bude prilike za to ;).

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 09 feb 2011, 19:23

pazzoetoogol je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Dajte ljudi šta se prepirete sa kvazi navijačima koji za kinter navijaju od kalćopolia i od tada prate fudbal :evil:
Zar si još kasnije počeo :?

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 09 feb 2011, 19:24

dzenan01 je napisao/la:
pazzoetoogol je napisao/la:
Zar si još kasnije počeo :?
jesam :lol: od kad je Pazzini presao :mrgreen:

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 19:27

pazzoetoogol je napisao/la: jesam :lol: od kad je Pazzini presao :mrgreen:
Ili otkako je etoo došao :mrgreen:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 09 feb 2011, 19:27

Jes' ovaj mortable čudan lik u pm .
Je li toliko teško skontati da Juve ima više navijača van Torina ???
Ko je rekao da na domaće tekme ne dolaze navijači iz drugih gradova ???
Dolaze, ali ne u tolikom broju zbog vremena koje će izgubiti na prijevoz, novca...

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:28

juventus 0244 je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la: a jel ti stvarno neznaš čitati s razumjevanjem??
Čitam baš sa razumjevanjem pa sa stim i napisao da li ti stvarno misliš da Juventus nema najviše navijača u Italiji, zbog te tvoje priče zašto onaj tamo ne dolazi na utakmice Juventusa. E to ja ne znam zašto onaj neko tamo ne dolazi (to bi trebao pitati toga tamo nekog) , znam što sam ti napisao da je bilo nekakvi sporenja oko stadionu da navijači nešto nisu bili zadovoljni pa su bojkotovali itd. A još jedna činjenica da je Juventus po broju navijača drugi tim u Torinu. Ako si pratio kad su ljetos utakmicu EL igrali koliko se sjećam u Modeni stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Naravno da mogu išao bi na većinu utakmica Juventusa možda nekad aBd i u skorijoj budućnositi bude bude prilike za to ;).
pa eto ako tebi iz BIH nebi bilo teško otići u torino a njima je teško iz mnogih bližih gradova onda se očito i neradi o nekim navijačima, prije bi ih nazvao simpatizerima koji eventualno juve pogledaju na TV i to samo ako ne igraju u terminu kad ide njihova omiljena sapunica, a opet mi nije jasno zašto ti juventini koji dođu u modenu na utakmicu EL ne dođu i u torino?
ne pitam tebe konkretno jer naravno da neznaš nečije razloge, al moraš priznati da ni tebi to nije najjasnije

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2011, 19:35

Nije mi jasno, šta ove "došle" rade na temi o Juventusu? Da li je to ljubomora, zavist ili neki strah pa ih toliko zanima o čemu mi pišemo...A možda je i kompleks neki...LJUBORMORNE DUŠE! :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 19:36

tony-mortale je napisao/la:pa eto ako tebi iz BIH nebi bilo teško otići u torino a njima je teško iz mnogih bližih gradova onda se očito i neradi o nekim navijačima, prije bi ih nazvao simpatizerima koji eventualno juve pogledaju na TV i to samo ako ne igraju u terminu kad ide njihova omiljena sapunica, a opet mi nije jasno zašto ti juventini koji dođu u modenu na utakmicu EL ne dođu i u torino?
ne pitam tebe konkretno jer naravno da neznaš nečije razloge, al moraš priznati da ni tebi to nije najjasnije
Logično je to kad si najbolji klub (a Juvenutus je to bio kroz historiju) odmah te više vole pogotovo mlađe populacije, kao što je sad sa Interom da je broj navijača (simpatizera) drastično porastao poslije farsopolia, ja iskreno poznajem malo navijača Intera prije 2006 godine. Znači to za najpopularniji tim važe ove činjenice, ali ako je drastična razlika kao što jeste da Juventus ima haman pa više navijača od Intera i Milana samim tim se da zaključiti da ima također bviše oni pravi navijača. Ali upravu si za to često puta smo i mi spominjali to za navijače malo su čudni, pa mi odvade se (bar imamo takav osjecas brinemo za Juve više od njih), možda jedan od razloga što ove pojedini ne dolazi i slabi rezultati ima svega i pare su sigurno problem. Ali evo sad kad bude novi stadion biće to mnogo jasnije. (jer neće sad biti izgovora zbog vjetra nepopularnosti stadiona i drugo.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:40

Bianconeri1988 je napisao/la:Nije mi jasno, šta ove "došle" rade na temi o Juventusu? Da li je to ljubomora, zavist ili neki strah pa ih toliko zanima o čemu mi pišemo...A možda je i kompleks neki...LJUBORMORNE DUŠE! :D
hm, ja na ovoj temi imam više postova od tebe i to za razliku od tvojih imam KONSTRUKTIVNIH postova, ništa slaga nisam nikakva provokacija, samo jedna istinita, lako provjerljiva činjenica, koji ti garant znaš, ne paše ti čim se ljutiš al bože moj.
a pitam to jer ja nemogu skontati nijedan pravi razlog da ne gledaš uživo tim za koji navijaš, nebitno o kojem se klubu radi, nema ni milan pun stadion, ni blizu al preko 40000 po utakmici ima uvijek

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 09 feb 2011, 19:43

Nego, jel Ale potpisao ovaj novi ugovor?
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2011, 19:45

juventus 0244 je napisao/la: Ali upravu si za to često puta smo i mi spominjali to za navijače malo su čudni, pa mi odvade se (bar imamo takav osjecas brinemo za Juve više od njih), možda jedan od razloga što ove pojedini ne dolazi i slabi rezultati ima svega i pare su sigurno problem. Ali evo sad kad bude novi stadion biće to mnogo jasnije. (jer neće sad biti izgovora zbog vjetra nepopularnosti stadiona i drugo.
e pa to je to, jbg zadnjih par sezona loši rezultati a ti navijači ništa ne poduzimaju nikakve akcije, proteste, zahtjeve, išta.
taj ogroman broj koji juve sigurno ima nisu pravi navijači, više su to simpatizeri, pa veći ste vi navijači koji bi zadnju marku teško skupljenu potrošili da pogledate juve, nego ti milioni kojima je teško otići na utakmicu jer puše vjetar na stadionu, pa otišo bi i da je milion minusa i da bura nosi krovove

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2011, 19:47

Adinjo je napisao/la:Nego, jel Ale potpisao ovaj novi ugovor?
Ostalo je još nešto malo da se riješi ja mislim da bi večeras trebalo biti oficijalno da je gotovo. On tražio 3 miliona, oni davali 2 miliona + bonusi, pa sad još da se to usaglasi i gledamo Alexa još jednu sezonu 8-)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []