Ako pogledamo red letenja kada je objavio story oko 6h wizzairom onda
06:10 Charleroi (Belgija)
06:35 Copenhagen (Danska)
Hm.. mozda ide u RSC Charleroi ili je u pitanju presjedanje jer nema za Francusku let odavde

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ako pogledamo red letenja kada je objavio story oko 6h wizzairom onda
Upravo to, ja, ti ili neko treci cemo sigurno platiti i da je 10, ali kako da ja prijatelju objasnim kojeg sam nedavno uclanio da mora opet sad placati ako hoce nesto da gleda, nesto sumnjam da ce on sljedece godine otici pa produziti clanstvo, ovim stavom nece sigurnoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 jun 2022, 10:29Bezveze cigance ko zadnje fukare.Bar stavi za clanove besplatno(sto bi i trebalo biti po pogodnostima sto su obecali kad su krenule clanske).Ko nije clan stavite 50 slobodno.
Realno skoro svaki klub na Balkanu obezbjedio je svim navijacima besplatan TV prijenos.Nije belaj 5 KM ali ima li smisla da i clanovi placaju?Inace onaj prijenos sto je bio u Antaliji je ocajan,bez komentatora,slika konstantno koci i sjecka,izbacuje me,kvalitet snimka bas mizeran,nema opcija da se prebaci na TV itd.
Objasniš drugu da je došlo 8 pojačanja i da to sve valja podmiriti. Ha yaJavierBosnia je napisao/la: ↑26 jun 2022, 10:35Upravo to, ja, ti ili neko treci cemo sigurno platiti i da je 10, ali kako da ja prijatelju objasnim kojeg sam nedavno uclanio da mora opet sad placati ako hoce nesto da gleda, nesto sumnjam da ce on sljedece godine otici pa produziti clanstvo, ovim stavom nece sigurnoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑26 jun 2022, 10:29Bezveze cigance ko zadnje fukare.Bar stavi za clanove besplatno(sto bi i trebalo biti po pogodnostima sto su obecali kad su krenule clanske).Ko nije clan stavite 50 slobodno.
Realno skoro svaki klub na Balkanu obezbjedio je svim navijacima besplatan TV prijenos.Nije belaj 5 KM ali ima li smisla da i clanovi placaju?Inace onaj prijenos sto je bio u Antaliji je ocajan,bez komentatora,slika konstantno koci i sjecka,izbacuje me,kvalitet snimka bas mizeran,nema opcija da se prebaci na TV itd.
Plus sto imas more raje sto ne koristi jos kartice i karticno placanje, pa su napravili nalog na web stranici da bi mogli pripremne pratiti, al prc
Šta njih briga, čim kriza krene one se povuku sa parama, viđeno većJavierBosnia je napisao/la: ↑26 jun 2022, 10:49
Jedan amerikanac Arthur Laffer vrlo pametan covjek napravio i predstavio svoju krivu za tadasnji poreski sistem, ali vrlo je primjenjivo i u nasem slucaju sa ovim povecanjem cijena. Povecanje cijena sezonskih, ulaznica, dresova, clanskih, placanja utakmica ma bilo cega dovodi i do povecanja prihoda kluba, ali do jedne tacke u ovom slucaju označeno sa M, nakon toga svako povecanje cijene dovodi do obrnute situacije i smanjenja prihoda
Pa eto ako vec neko iz kluba prati neka razmisli i o ovome, a prosle su i ajla i anela makroekonomiju tako da bi trebale znati ovo, ko što bi maki rekao u pameet![]()
Ma jasno sve, ustanovili smo da 90% nas ovdje to nije problem, ni najmanji. Samo kad sa ovih 7.000+ clanova sljedece godine dodjemo na 3.000 nemojte da se cudite i pitate, a stoo... Nikada nije bilo upitno privlacenje klubu ove 2-3 hiljade aktivnih i vjernih navijaca, problem je sa onom drugom bazom od 10-20 hiljada koja se treba privuci i privlaciti aktivno da sa ovih 2-3 hiljade aktivnih predjemo na 5-6 hiljada aktivnih i vjernihFCUM je napisao/la: ↑26 jun 2022, 11:08Da su pogriješili sa naplatom 5 km jesu, ali je smjesna cifra da se svadjate. Klub je doveo strasna pojacanja, nešto se priča i oko stadiona pa **** vas 5km. To potrošite na neke gluposti. Kome je Sarajevo najvažnije na svijetu ta cifra je presmjesna. Da bog da oni svaku pobjedili i uzimali nam petaka![]()
100%JavierBosnia je napisao/la: ↑26 jun 2022, 11:12Ma jasno sve, ustanovili smo da 90% nas ovdje to nije problem, ni najmanji. Samo kad sa ovih 7.000+ clanova sljedece godine dodjemo na 3.000 nemojte da se cudite i pitate, a stoo... Nikada nije bilo upitno privlacenje klubu ove 2-3 hiljade aktivnih i vjernih navijaca, problem je sa onom drugom bazom od 10-20 hiljada koja se treba privuci i privlaciti aktivno da sa ovih 2-3 hiljade aktivnih predjemo na 5-6 hiljada aktivnih i vjernihFCUM je napisao/la: ↑26 jun 2022, 11:08Da su pogriješili sa naplatom 5 km jesu, ali je smjesna cifra da se svadjate. Klub je doveo strasna pojacanja, nešto se priča i oko stadiona pa **** vas 5km. To potrošite na neke gluposti. Kome je Sarajevo najvažnije na svijetu ta cifra je presmjesna. Da bog da oni svaku pobjedili i uzimali nam petaka![]()
Kako nema logike. Ja cu platiti.
Da je Mirvic pratio "krivulje" i citao izvjestaje nikad nas uzeo ne bi.JavierBosnia je napisao/la: ↑26 jun 2022, 10:49
Jedan amerikanac Arthur Laffer vrlo pametan covjek napravio i predstavio svoju krivu za tadasnji poreski sistem, ali vrlo je primjenjivo i u nasem slucaju sa ovim povecanjem cijena. Povecanje cijena sezonskih, ulaznica, dresova, clanskih, placanja utakmica ma bilo cega dovodi i do povecanja prihoda kluba, ali do jedne tacke u ovom slucaju označeno sa M, nakon toga svako povecanje cijene dovodi do obrnute situacije i smanjenja prihoda
Pa eto ako vec neko iz kluba prati neka razmisli i o ovome, a prosle su i ajla i anela makroekonomiju tako da bi trebale znati ovo, ko što bi maki rekao u pameet![]()
Upravo ovo je poenta svega, bezobrazan i neukusan potez da je marka, a ne 5, nije broj problem već licemjerstvo.PapirnaMarka je napisao/la: ↑26 jun 2022, 11:27Realno gledajući nije stvar u 5 KM to je smiješna cifra ne znam kako ljudima to nije jasno. Stvar je u nelogičnosti i gluposti poteza i tome da su besplatno gledanje utakmica predstavili kao jednu od pogodnosti aktivnog članstva.
Sad neće prodati ni 300 ovih paketa utakmica to je 1500 maraka, a mogli su npr. staviti cijenu za ove 2 utakmice i generaku na Koševu 15KM, pojedinačno 5KM i za članove besplatno. Pa ona ako nisi član zapitaš se da li ti se isplati možda da dodaš još 5 maraka kad već 15 daješ što ne bi dao 20 i gledao sve utakmice i bio član. I nek ti se 50 ljudi učlani i 30 kupi paket od tri utakmice to je opet 1500 maraka. Nije mi jasno kako nemaju osjećaja za te stvari.
A garantujem da se upravo zbog toga dosta raje učlanio na zimu vodeći se tom logikom kad su bile pripreme utakmice i prenos.
Ima i u Customer Relationship Managementu teorija nekih faktora, ne sjecam se tacno jer sam davno izucavao, ali se uglavnom dijele na cetiri grupe. Radi se o karakteristikama proizvoda i usluga i svi se mogu ovako podijeliti.JavierBosnia je napisao/la: ↑26 jun 2022, 11:12Ma jasno sve, ustanovili smo da 90% nas ovdje to nije problem, ni najmanji. Samo kad sa ovih 7.000+ clanova sljedece godine dodjemo na 3.000 nemojte da se cudite i pitate, a stoo... Nikada nije bilo upitno privlacenje klubu ove 2-3 hiljade aktivnih i vjernih navijaca, problem je sa onom drugom bazom od 10-20 hiljada koja se treba privuci i privlaciti aktivno da sa ovih 2-3 hiljade aktivnih predjemo na 5-6 hiljada aktivnih i vjernihFCUM je napisao/la: ↑26 jun 2022, 11:08Da su pogriješili sa naplatom 5 km jesu, ali je smjesna cifra da se svadjate. Klub je doveo strasna pojacanja, nešto se priča i oko stadiona pa **** vas 5km. To potrošite na neke gluposti. Kome je Sarajevo najvažnije na svijetu ta cifra je presmjesna. Da bog da oni svaku pobjedili i uzimali nam petaka![]()