FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 26 jun 2022, 09:55

miky_hz je napisao/la:
26 jun 2022, 07:17
Halid na aeodromu vidim bacio story,mogla bi znaci ubrzo potvrda transfera.
Ako pogledamo red letenja kada je objavio story oko 6h wizzairom onda

06:10 Charleroi (Belgija)
06:35 Copenhagen (Danska)

Hm.. mozda ide u RSC Charleroi ili je u pitanju presjedanje jer nema za Francusku let odavde :D
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 26 jun 2022, 10:04

Navijaci uprave 1946.
Nije ni cudo sto je ovaj forum glasilo Mirvica i drugih, a prvi su tu kad treba pljuvati po navijacima i bakljama.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 26 jun 2022, 10:13

Jos malo placat cemo za ulazak u Fan shop. Pa evo kontam koji su benefiti članske karte? Čuj plati 5 KM pa gledaj. E nek mi se napushi taj marketinški klupski stručnjak.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jun 2022, 10:29

Bezveze cigance ko zadnje fukare.Bar stavi za clanove besplatno(sto bi i moralo biti po pogodnostima sto su obecali kad su krenule clanske).Ko nije clan stavite 50 slobodno.

Realno skoro svaki klub na Balkanu obezbjedio je svim navijacima besplatan TV prijenos.Nije belaj 5 KM ali ima li smisla da i clanovi placaju?Inace onaj prijenos sto je bio u Antaliji je ocajan,bez komentatora,slika konstantno koci i sjecka,izbacuje me,kvalitet snimka bas mizeran,nema opcija da se prebaci na TV itd.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 jun 2022, 10:35

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jun 2022, 10:29
Bezveze cigance ko zadnje fukare.Bar stavi za clanove besplatno(sto bi i trebalo biti po pogodnostima sto su obecali kad su krenule clanske).Ko nije clan stavite 50 slobodno.

Realno skoro svaki klub na Balkanu obezbjedio je svim navijacima besplatan TV prijenos.Nije belaj 5 KM ali ima li smisla da i clanovi placaju?Inace onaj prijenos sto je bio u Antaliji je ocajan,bez komentatora,slika konstantno koci i sjecka,izbacuje me,kvalitet snimka bas mizeran,nema opcija da se prebaci na TV itd.
Upravo to, ja, ti ili neko treci cemo sigurno platiti i da je 10, ali kako da ja prijatelju objasnim kojeg sam nedavno uclanio da mora opet sad placati ako hoce nesto da gleda, nesto sumnjam da ce on sljedece godine otici pa produziti clanstvo, ovim stavom nece sigurno

Plus sto imas more raje sto ne koristi jos kartice i karticno placanje, pa su napravili nalog na web stranici da bi mogli pripremne pratiti, al prc

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 26 jun 2022, 10:38

JavierBosnia je napisao/la:
26 jun 2022, 10:35
NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jun 2022, 10:29
Bezveze cigance ko zadnje fukare.Bar stavi za clanove besplatno(sto bi i trebalo biti po pogodnostima sto su obecali kad su krenule clanske).Ko nije clan stavite 50 slobodno.

Upravo to, ja, ti ili neko treci cemo sigurno platiti i da je 10, ali kako da ja prijatelju objasnim kojeg sam nedavno uclanio da mora opet sad placati ako hoce nesto da gleda, nesto sumnjam da ce on sljedece godine otici pa produziti clanstvo, ovim stavom nece sigurno

Plus sto imas more raje sto ne koristi jos kartice i karticno placanje, pa su napravili nalog na web stranici da bi mogli pripremne pratiti, al prc
Objasniš drugu da je došlo 8 pojačanja i da to sve valja podmiriti. Ha ya :D

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 jun 2022, 10:40

Sve je to zbog ruske invazije
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 26 jun 2022, 10:47

ElCartel11 je napisao/la:
26 jun 2022, 10:40
Sve je to zbog ruske invazije
:thumbup:
:rol:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 jun 2022, 10:49

slika

Jedan amerikanac Arthur Laffer vrlo pametan covjek napravio i predstavio svoju krivu za tadasnji poreski sistem, ali vrlo je primjenjivo i u nasem slucaju sa ovim povecanjem cijena. Povecanje cijena sezonskih, ulaznica, dresova, clanskih, placanja utakmica ma bilo cega dovodi i do povecanja prihoda kluba, ali do jedne tacke u ovom slucaju označeno sa M, nakon toga svako povecanje cijene dovodi do obrnute situacije i smanjenja prihoda

Pa eto ako vec neko iz kluba prati neka razmisli i o ovome, a prosle su i ajla i anela makroekonomiju tako da bi trebale znati ovo, ko što bi maki rekao u pameet :mrgreen:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 jun 2022, 11:03

26 jun 2022, 10:49
slika

Jedan amerikanac Arthur Laffer vrlo pametan covjek napravio i predstavio svoju krivu za tadasnji poreski sistem, ali vrlo je primjenjivo i u nasem slucaju sa ovim povecanjem cijena. Povecanje cijena sezonskih, ulaznica, dresova, clanskih, placanja utakmica ma bilo cega dovodi i do povecanja prihoda kluba, ali do jedne tacke u ovom slucaju označeno sa M, nakon toga svako povecanje cijene dovodi do obrnute situacije i smanjenja prihoda

Pa eto ako vec neko iz kluba prati neka razmisli i o ovome, a prosle su i ajla i anela makroekonomiju tako da bi trebale znati ovo, ko što bi maki rekao u pameet :mrgreen:
Šta njih briga, čim kriza krene one se povuku sa parama, viđeno već
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 jun 2022, 11:08

Da su pogriješili sa naplatom 5 km jesu, ali je smjesna cifra da se svadjate. Klub je doveo strasna pojacanja, nešto se priča i oko stadiona pa **** vas 5km. To potrošite na neke gluposti. Kome je Sarajevo najvažnije na svijetu ta cifra je presmjesna. Da bog da oni svaku pobjedili i uzimali nam petaka 😀
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 jun 2022, 11:12

FCUM je napisao/la:
26 jun 2022, 11:08
Da su pogriješili sa naplatom 5 km jesu, ali je smjesna cifra da se svadjate. Klub je doveo strasna pojacanja, nešto se priča i oko stadiona pa **** vas 5km. To potrošite na neke gluposti. Kome je Sarajevo najvažnije na svijetu ta cifra je presmjesna. Da bog da oni svaku pobjedili i uzimali nam petaka 😀
Ma jasno sve, ustanovili smo da 90% nas ovdje to nije problem, ni najmanji. Samo kad sa ovih 7.000+ clanova sljedece godine dodjemo na 3.000 nemojte da se cudite i pitate, a stoo... Nikada nije bilo upitno privlacenje klubu ove 2-3 hiljade aktivnih i vjernih navijaca, problem je sa onom drugom bazom od 10-20 hiljada koja se treba privuci i privlaciti aktivno da sa ovih 2-3 hiljade aktivnih predjemo na 5-6 hiljada aktivnih i vjernih

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 26 jun 2022, 11:22

26 jun 2022, 11:12
FCUM je napisao/la:
Ma jasno sve, ustanovili smo da 90% nas ovdje to nije problem, ni najmanji. Samo kad sa ovih 7.000+ clanova sljedece godine dodjemo na 3.000 nemojte da se cudite i pitate, a stoo... Nikada nije bilo upitno privlacenje klubu ove 2-3 hiljade aktivnih i vjernih navijaca, problem je sa onom drugom bazom od 10-20 hiljada koja se treba privuci i privlaciti aktivno da sa ovih 2-3 hiljade aktivnih predjemo na 5-6 hiljada aktivnih i vjernih
100%

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 jun 2022, 11:24

Da se naplacivao ulaz na prijateljsku tekmu, samo 3 marke da je ulaz bio, bilo bi 3000 manje navijaca. A svi su dali makar toliko za bolesnog momka. Fazon je sto nas narod ne voli obavezu, kad ti neko nametne neku cijenu, odmah racuna u glavi "ma yebi mater, necu". A merhametli smo narod hvala Bogu, svaku humanitarnu akciju ispostujemo do kraja, ne sjecam se kad se nekom novac nije skupio. Evo unazad godinu dana, sem derbija, najvise raje bilo na dvije utakmice gdje je dzaba ulaz bio, odnosno Igman Konjic i sad prijateljska. A stavi protiv Sirokog ili Tuzle (atraktivniju utakmicu) karte 3, 5, 7, dobit ces duplo manje raje.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 26 jun 2022, 11:25

holyman je napisao/la:
26 jun 2022, 01:30
Ma vjerovatno clanovi nece placati ove pripremne, jos jednom su pozurili sa objavama. Samo sacekajte dan-dva da neko ismiru prenese utiske i misljenja za to placanje.
Nema logike placati kad je to jedna od pogodnosti clanstva.
Kako nema logike. Ja cu platiti.

Ja mislim da ako neko prenese ovo Ismiru da ce se lik sjebati s kim ima posla.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 26 jun 2022, 11:27

Realno gledajući nije stvar u 5 KM to je smiješna cifra ne znam kako ljudima to nije jasno. Stvar je u nelogičnosti i gluposti poteza i tome da su besplatno gledanje utakmica predstavili kao jednu od pogodnosti aktivnog članstva.

Sad neće prodati ni 300 ovih paketa utakmica to je 1500 maraka, a mogli su npr. staviti cijenu za ove 2 utakmice i generaku na Koševu 15KM, pojedinačno 5KM i za članove besplatno. Pa ona ako nisi član zapitaš se da li ti se isplati možda da dodaš još 5 maraka kad već 15 daješ što ne bi dao 20 i gledao sve utakmice i bio član. I nek ti se 50 ljudi učlani i 30 kupi paket od tri utakmice to je opet 1500 maraka. Nije mi jasno kako nemaju osjećaja za te stvari.

A garantujem da se upravo zbog toga dosta raje učlanio na zimu vodeći se tom logikom kad su bile pripreme utakmice i prenos.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 26 jun 2022, 11:29

26 jun 2022, 10:49
slika

Da je Mirvic pratio "krivulje" i citao izvjestaje nikad nas uzeo ne bi.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 26 jun 2022, 11:33

PapirnaMarka je napisao/la:
26 jun 2022, 11:27
Realno gledajući nije stvar u 5 KM to je smiješna cifra ne znam kako ljudima to nije jasno. Stvar je u nelogičnosti i gluposti poteza i tome da su besplatno gledanje utakmica predstavili kao jednu od pogodnosti aktivnog članstva.

Sad neće prodati ni 300 ovih paketa utakmica to je 1500 maraka, a mogli su npr. staviti cijenu za ove 2 utakmice i generaku na Koševu 15KM, pojedinačno 5KM i za članove besplatno. Pa ona ako nisi član zapitaš se da li ti se isplati možda da dodaš još 5 maraka kad već 15 daješ što ne bi dao 20 i gledao sve utakmice i bio član. I nek ti se 50 ljudi učlani i 30 kupi paket od tri utakmice to je opet 1500 maraka. Nije mi jasno kako nemaju osjećaja za te stvari.

A garantujem da se upravo zbog toga dosta raje učlanio na zimu vodeći se tom logikom kad su bile pripreme utakmice i prenos.
Upravo ovo je poenta svega, bezobrazan i neukusan potez da je marka, a ne 5, nije broj problem već licemjerstvo.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 jun 2022, 11:34

Da je to cifra neka od koje ce klub imati extra profit pa da kazes ok fine pare se mogu uzeti sve super apsolutno podrzavam,da imamo neku brojnost da kazes gledat ce 5/10 hiljada taj stream pa eto ono da zarade nešto,ali kolko se sjecam onih tekmi sa proslih priprema kad je za clanove bilo gratis vrtilo se nekih 600 pa do 800 ljudi po utakmici

Sta hocu da kazem ovakve stvari se rade kad imas brojnost i kad imas zicer situaciju gdje znas da ce tebi velika cifra ljudi to kupiti. Ovako nit ces ti nesto zaradit nit ces privuci a Bogami ni zadrzati ove koje sad imaš,znaci auto gol.

Ako ce se gledati da se zaradi do 5 hiljada plafon a pri tome ces nekog zakinut za prenos onda j.ebiga ne razumijem.

Eto hvalimo se sinoc podatkom kako bolje placamo od Zrinjskog i da nemogu sa nama finansijski super drago mi je ali onda vidis da isti taj Zrinjski svoje utakmice radi i daje preko youtube kanala.

Kažem cifra koja ce se zaraditi je smješna,nije vrijeme za takve poteze sad kad se prica o ujedinjenju i istoj strani nekoj.A iskreno se nadam da ce doci vrijeme to koje spominjem pa da imamo sigurnih tih 5+ hiljada sto ce platit za strim pa da mogu podrzati i reci ok imat ce finu zaradu to nam treba.

Loš tajming za ovakvu odluku,sad je vrijeme kad treba da pravimo brojnost da bi kasnije hajrovali,ovako ne.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 26 jun 2022, 11:36

26 jun 2022, 11:12
FCUM je napisao/la:
Ima i u Customer Relationship Managementu teorija nekih faktora, ne sjecam se tacno jer sam davno izucavao, ali se uglavnom dijele na cetiri grupe. Radi se o karakteristikama proizvoda i usluga i svi se mogu ovako podijeliti.

1. Ako proizvod/usluga ima karakteristiku X, izazvat ce odusevljenje kod kupca, a ako nema, izazvat ce razocarenje.

2. Ako proizvod/usluga ima karakteristiku X, izazvat ce odusevljenje kupca, a ako nema, nece izazvati razocarenje.

3. Ako proizvod/usluga nema karakteristiku X izazvat ce razocarenje, a ako ima, nece izazvati odusevljenje.

4. Karakteristika X nece izazvati ni odusevljenje ni razocarenje kod kupca.

Evidentno je da se placanje ovih prijateljskih nalazi pod brojem 3, dakle u prevodu se podrazumijeva da se prijateljske ne bi trebale placati, da je to nesto sto ce klub odraditi od sebe i da svako odstupanje od toga dovodi do razocarenja navijaca. Ovo su sitnice, ali o njima se mora razmisljati.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”