svrakino1921 je napisao/la: ↑26 jun 2022, 12:33
Poslovanje nasih ljudi u drzavi generalno je na amaterskom nivou, neznanje, neiskustvo poslovanja za ozbiljnim ljudima, sve je to svakako sitnicarenje, odnosno carsijsko-mahalsko-minder trgovanje "danas da mi je cenera zaradit, sucur Allahu, da se ima za cekera, sutra cemo vidjet opet sta cemo kako cemo." Nikad nismo odmakli od toga, niti smo sposobni. Zato i niko ne dolazi u BiH od ozbiljnih firmi da posluju, jer im je lakse da naord ide njima, a ne u obrnutom smjeru. 2,3,5 KM je nebitna cifra, al to se ne radi na ovakvim stvarima, nego dignes 5 maraka na majicima, na dresovima ili suvenirima nekim itd., pa pokrijes te neke troskove, ko da su milijonski jbte, nije sad da im treba, nisu u finansijkim problemima ko kone, pa da iscu od svojih navijaca. I kakva ce zarada tu biti, 2,3 milje i ofiraju se zbog toga. Al ko nam je u klubu odgovoran za poslovanje, ne cudi me ovakve stvari. Jedan korak naprijed, dva nazad.
Bravo kralju
Onu informaciju koju ja imam,i ono sto mogu da zakljucim na osnovu svih ovih dugih cekanja,a ne znam sad mnoge detalje,nego cista logika.
Citav posao oko ulaska Eldina nadzirala je pratila sve detalje i americka ambasada. A znamo kako su oni rigorozni u zastiti prava svoj gradjana.
Njegov advokataki tim je poprilicno detaljan,i jos kad na to sve dodajemo da covjek ne kupuje klub, nego je strateski partner,da mi nemamo zakon o sportu,i da da je ovo neki koncept poslovanja gdje te u Bosni hladno mogu zajebati,plus na sve to i nismo sad neko bajno trzite,ne udi me da sve ovo ovoliko traje.
Kad na to dodamo da sredstva ocito moraju ici preko posrednicke firme,a ne direktno preko kluba. Ne cudi me.
Sta vam je cudno sto covjek ne da pare,a do jucer u klubu bio covjek koji je upravljao svim parama u kkubu kako je htio i da za to nema nikakvu odgovornost niti krivicno gonjenje.
Mozda se u miru radi sa covjekom,jer nama gori a ima potencijalnih politickih zohara koji bi nas rado za sitne interese uvalili nekom drugom,da bi nam uzeli imovinu.
Svima nam je pun k urac cekanja,i sto kad smo mi u pitanju vazda neki k urac u zadnjem momentu nesta promijeni.
Nadati se najboljem i sto prije.