FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

Bradao1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bradao1 » 28 jun 2022, 07:45

Bradao1 je napisao/la:
28 jun 2022, 07:18
Bersaga je napisao/la:
28 jun 2022, 01:10
Bradao1 je napisao/la:
26 jun 2022, 13:05
suplja prica fol nema informacija, diskretna uprava. ko nasjeda jos na te djecije price, vi ko da ne znate u kakvom mahalskom drustvu zivite, ovdje se sve sazna. informacija je ta da se patnja nastavlja a investitor jordami ko seoska mlada. brze su ljudi na mjesec otisli, nego ovaj preuzeo klub u najgoroj ligi na svijeti

sa jaranom Hulahopkom i na smetljište foruma lagano :arrow:
sve ovo jos stoji sto sam napisao, nista jos gotovo nije dok se ne potpise. ista ova skupstina je postavila cerica, tako da u njihovu pamet se ne uzdam. To je bila bjelosvjetska sramota, valjda su naucili iz gresaka.

Treba sacekati da vidimo tacno kakav je to model investiranja, citam na drugom forumu spominju koncesije, izgradnju stadiona, saniranje dugova.

Meni lici kao quid pro quo sav ovaj aranzman, pozitivno je sto se maklo sa mrtve tacke, na sta ce izaci to cemo vidjeti
a gdje sam napisao da je problem? naravno da svako hoce neki povrat, pitanje samo kakav povrat.
Usporedba abramovica sa otvorenom cek knjizicom (ulaganje u sportski segment) ili kroenke z arsenala (ulaganje u sve drugo i najskuplje karte u engleskoj)

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 28 jun 2022, 07:47

avalPacidoroP je napisao/la:
28 jun 2022, 03:13
Meni ovdje fakat nije ništa jasno..
Ok taraba sam oko mnogih stvari, ali vesla siso nisam.. iskustva sa ljudima imam ko malo ko.
Strateški partner.. šta to znači?
Sponzor, marketing, pogurat će kad zagusti za 2-3 plate..šta? Ne kontam?! Koja funkcija?
Svi smo ga očekivali za investitora. Za nekoga ko će promjeniti filozofiju kluba nakon 100.godina jer nas je moderno vrijeme prisililo na takve poteze.
Nakon pola godine loših rezultata(pu pu pu) će se na skupštini povući par imena,uključujući i njegovo, a mi silom briga oko stanja na terenu nećemo ni primjetiti...čovjeka u kojeg smo polagali nade, čovjeka zbog kog smo 100godišnju filozofiju bacili u vodu koja nije stajaća, već teče..
Koja mu je funkcija tačno? Šta će uraditi? Stvarno vas molim da mi neko objasni?
Ne kvarim"slavlje", ne unosim lošu atmosferu, samo znam kakvi su ljudi..vrlo dobro znam, zato i pitam :)
VTŽ!!!!!!!!
Covjek ce dobiti nesto od kluba. Vec se spominju poslovni prostori i pomocni na koncesiju. Ulozit ce svoje pare da se npr srede prostori ispod istocne tribine i dobijati pare od toga odredjeni period. Lupam ulozi milion da sve sredi i 10, 15, 20 godina uzima pare od kirije sebi. Napravi nam kamp negdje van grada, sredi jos stadion, vrati dugove dobije pravo na pomocni. Izaci ce se u javnost sa svim detaljima, ali to je otprilike na taj fazon. Ono sto mi se svidja nema nekog bezglavog preseravanja nego ce se raditi pametno. Vratiti prvo sve dugove, ocistiti repove, raditi na infrastrukturi, a sportski rezulgati moraju isplivati. Najgore bi bilo sad lafo nesto skrsiti par miliona u pojacanja i ispusit na terenu i sta onda?
Cuva Bog Zelju svog!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 28 jun 2022, 07:57

HongKong je napisao/la:
28 jun 2022, 07:47
avalPacidoroP je napisao/la:
28 jun 2022, 03:13
Meni ovdje fakat nije ništa jasno..
Ok taraba sam oko mnogih stvari, ali vesla siso nisam.. iskustva sa ljudima imam ko malo ko.
Strateški partner.. šta to znači?
Sponzor, marketing, pogurat će kad zagusti za 2-3 plate..šta? Ne kontam?! Koja funkcija?
Svi smo ga očekivali za investitora. Za nekoga ko će promjeniti filozofiju kluba nakon 100.godina jer nas je moderno vrijeme prisililo na takve poteze.
Nakon pola godine loših rezultata(pu pu pu) će se na skupštini povući par imena,uključujući i njegovo, a mi silom briga oko stanja na terenu nećemo ni primjetiti...čovjeka u kojeg smo polagali nade, čovjeka zbog kog smo 100godišnju filozofiju bacili u vodu koja nije stajaća, već teče..
Koja mu je funkcija tačno? Šta će uraditi? Stvarno vas molim da mi neko objasni?
Ne kvarim"slavlje", ne unosim lošu atmosferu, samo znam kakvi su ljudi..vrlo dobro znam, zato i pitam :)
VTŽ!!!!!!!!
Covjek ce dobiti nesto od kluba. Vec se spominju poslovni prostori i pomocni na koncesiju. Ulozit ce svoje pare da se npr srede prostori ispod istocne tribine i dobijati pare od toga odredjeni period. Lupam ulozi milion da sve sredi i 10, 15, 20 godina uzima pare od kirije sebi. Napravi nam kamp negdje van grada, sredi jos stadion, vrati dugove dobije pravo na pomocni. Izaci ce se u javnost sa svim detaljima, ali to je otprilike na taj fazon. Ono sto mi se svidja nema nekog bezglavog preseravanja nego ce se raditi pametno. Vratiti prvo sve dugove, ocistiti repove, raditi na infrastrukturi, a sportski rezulgati moraju isplivati. Najgore bi bilo sad lafo nesto skrsiti par miliona u pojacanja i ispusit na terenu i sta onda?
a vidjeti ces tekstova i natpisa "objektivnih" forumasa ako ne bude odmah i sportskog rezultata bice ponovno tekstovi nismo gradjevinski nego fudbalski klub, kamiondžija se igra sa zeljinim ugledom itd itd ovo je Bosna i ovo nas isto tako ceka

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 28 jun 2022, 08:00

lendra je napisao/la:
26 jun 2022, 13:03
Hulahopka je napisao/la:
26 jun 2022, 11:32
CiroDiMarcio je napisao/la:
26 jun 2022, 11:30
Jos nesto vise od 24 sata da skupstine, a nigdje ovih boomova od neki dan..
Jelde jos malo da se strpimo
Ma kakvi investitori,kakvi bakraci. Lažu narod,fol.treba vremena ne može se upumpat novac odmah. Ublehasi obični.. ko da smo na grani rasli.

Mamini,tatini sinovi senipet vrte po klubu. Kao svaka redovna i to je to. Ode ovaj,dodje onaj. Petljaju lažu. Historijske, boom, i to. Evo ti 1921 morao napraviti novi nalog,sta je sve nalupo frajer.
[/quote

Evo ja necu praviti nalog.Ako sta ne bude sam cu se banovat isto tako i ti zbog tvojih izjava kako je sve ovo laz.

Vrijeme je hulahopka. :kafa:
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 28 jun 2022, 08:12

Ma lako je skrsit pare za dobre igrace kad dodje vrijeme za to. Valjda im to nije prioritet.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 jun 2022, 08:14

Nadam se tereni i omladinski pogon :kafa:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 jun 2022, 08:17

godrina je napisao/la:
28 jun 2022, 08:12
Ma lako je skrsit pare za dobre igrace kad dodje vrijeme za to. Valjda im to nije prioritet.
Kasno je za bilo kakav pokusaj dizanja sportskog segmenta na veci nivo. Liga haman pocinje. Trebali bismo prvo trenera promijeniti pa dovesti igrace, a nema vremena.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 28 jun 2022, 08:20

Nek se saniraju dugovi, ako počne rekonstrukcija stadiona, kamp, poslovnih prostora, puna šaka brade.. Nadam se da je ove godine cilj Evropa
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 28 jun 2022, 08:30

Uopšte ne treba da razmišljamo o igračima. Toliko toga treba u klubu da se postavi na svoje mjesto. Imamo ekipu koja sigurno neće ispasti i to je trenutno sasvim dovoljno.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 28 jun 2022, 08:32

Baby steps, prvo u i oko kluba da se srede stvari i zategnu da se zna ko kosi a ko vodu donosi, pa onda tek igrački kadar i pucanje ka Evropi.
Fina informacija na ovo ljetno jutro.
VTŽ!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 28 jun 2022, 08:34

Falio je dolazak Eldina jucer na Skupstinu, majka mu stara. Nekako mi bi krnjavo. Ovako pomalo ispada kao da sve radimo jednostrano i da je sve skup dobrih zelja jer covjeka nigdje, jedva da znamo kako izgleda.
On ce se morati cim prije pojaviti s nekim bar statement-om o namjerama u klubu, ako vec izbjegava medije. Mogu misliti da je imao preko firme do sada vise poziva bh.novinara ali je procijenio da je bolje da saceka skupstinu. Eto, bila je i sada cekamo Mr "Strateski"! Eldine, reci nam de!
Mi nismo svjesni koliko pozitivne energije u i oko kluba dolazi s njim. "Akcije" kluba rastu i nista vise nece biti isto. Sretno!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 28 jun 2022, 08:35

scorpion je napisao/la:
27 jun 2022, 19:10
Tristan10 je napisao/la:
27 jun 2022, 19:06
scorpion je napisao/la:
27 jun 2022, 19:03
Pocelo je lose...svadja zestoka izbila, izgleda nista... :roll:
O cemu se radi?
Ma gotovo je ovo, pisi propalo...
:kafa:
@igrajlopte 🐦

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 28 jun 2022, 08:37

ReX je napisao/la:
28 jun 2022, 08:35
scorpion je napisao/la:
27 jun 2022, 19:10
Tristan10 je napisao/la:
27 jun 2022, 19:06

O cemu se radi?
Ma gotovo je ovo, pisi propalo...
:kafa:
Vidim nije hulahopka jedina nasjela...
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 28 jun 2022, 08:39

MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 28 jun 2022, 08:44

NerminFatic je napisao/la:
28 jun 2022, 08:34
Falio je dolazak Eldina jucer na Skupstinu, majka mu stara. Nekako mi bi krnjavo. Ovako pomalo ispada kao da sve radimo jednostrano i da je sve skup dobrih zelja jer covjeka nigdje, jedva da znamo kako izgleda.
On ce se morati cim prije pojaviti s nekim bar statement-om o namjerama u klubu, ako vec izbjegava medije. Mogu misliti da je imao preko firme do sada vise poziva bh.novinara ali je procijenio da je bolje da saceka skupstinu. Eto, bila je i sada cekamo Mr "Strateski"! Eldine, reci nam de!
Mi nismo svjesni koliko pozitivne energije u i oko kluba dolazi s njim. "Akcije" kluba rastu i nista vise nece biti isto. Sretno!
Kako jednostrano kada je skupština jučer usvojila njegovo pismo namjere. A i otkud mi znamo da se jučer nije na neki način obratio pristutnima i prezentovao svoje namjere. Polako, prvo da se potpiše.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 28 jun 2022, 08:45

Ubrzo i godišnje,da i tu prekucamo,nako iz inata :D
MIGRANTI iz METROPOLE!

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 28 jun 2022, 08:46

Pricao sam bas jucer s covjekom koji je u skupstini i nista mi nije mogao reci ili nije htio vezano za strateskog partnera. Samo je rekao prica se, tako da vjerovatno osim par osoba niko nije imao tacne informacije. Natuknice neke mozda i to je to. Sto je po meni dobra stvar. Isto tako sam cuo da je covjek vec uletio neke pare, odatle i potpisi ovih ugovora i par novajlija. Mi smo bili u velikom kurcu neki to zaboravljaju. Pametno se odradila igracka krizaljka. Produzili ugovori s igracima koji i jesu igrali, par ciljanih prinova i mozemo biti samo bolji u sljedecoj sezoni.
Po meni stekamo sa strucnim stabom, ali dobro od mene ipak podrska pa nek svako pokaze koliko moze.
Cuva Bog Zelju svog!

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 28 jun 2022, 08:57

Dejan1921 je napisao/la:
28 jun 2022, 08:44
Kako jednostrano kada je skupština jučer usvojila njegovo pismo namjere. A i otkud mi znamo da se jučer nije na neki način obratio pristutnima i prezentovao svoje namjere. Polako, prvo da se potpiše.
Velim da tako malo izgleda sa strane. Covjeka nigdje. A da se bas jucer obratio Skupstini "na neki nacin", pa znali bismo to, bolan.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 28 jun 2022, 08:59

Dejan1921 je napisao/la:
@Dejo on je već✍️
MIGRANTI iz METROPOLE!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 28 jun 2022, 08:59

28 jun 2022, 08:57
Dejan1921 je napisao/la:
Velim da tako malo izgleda sa strane. Covjeka nigdje. A da se bas jucer obratio Skupstini "na neki nacin", pa znali bismo to, bolan.
Bitno je da sve u budućnosti funkcioniše. A to hoće li se on pojaviti ikad sasvim je svejedno. Možda je jednostavno takva tipa čovjeka.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo i 27 gostiju.