michplatini je napisao/la: ↑02 jul 2022, 16:05
FkSa46 je napisao/la: ↑02 jul 2022, 15:46
michplatini je napisao/la: ↑02 jul 2022, 15:13
Aldin Mešić napustio?
Pa to je onda jedan veliki minus za Akademiju i klub,njemu su sa 15 god dali ugovor (mislim i najmladji da je potpisao) .
Nije to nikakav minus, prerano je davat djeci od 15 godina ugovor na 5 godina. Tek se moze od djeteta vidjeti da li ce biti nesto kad dodje do mladjih juniora. Prosle godine je imao samo jedan gol u sezoni. Dok su ga nova djeca koja su dosla prestigla i to puno vise, cak i mladji od njega.
Znam ja dobro njegov kvalitet i njegov razvoj al nije sam sebi dao Ugovor sa 15 god nego mu je dao klub .A neko je tako procjenio i nije jedini.
Nije cudo kad pas ujede covjeka, nego obratno
Tako da nije isto, nije cudo da neki talenat zakoci u razvoju. Momku svaku srecu zelim kako u zivotu tako i u fudbalu. Znalo je Sarajevo i pogrijesiti Zeljkovic(Velez), pa dozvoliti menadzerima i ulici da uticu na mladice Radovac,Kadusic. Ne moze jedna generacija juniora potpisati za FKS, 1-2-3 dovoljno. Mnogi su se i uhljeblili:Kova,Mujakic,Pidro,Saban,Kurdic,Mustafic,Catakovic i od Hadzica,Sadikua smo imali fajde(vise € nego za Rahmana

- znam neuporedivo,ali.. )
Kako gledas na to da sada u Sloveniji imamo 15-toricu iz Akademije od 27 igraca (posto znam da znas bolje nego ja) ?

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.