Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

VGS
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la VGS » 05 jul 2022, 16:57

Sve valja na svoj nacin. Treba sve obici.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 jul 2022, 17:36

Finn je napisao/la:
05 jul 2022, 16:56
Haj napisite boga vam koja to mjesta vama valjaju. Sticem utisak da vam nista ne valja. Dobra turska i egipat eto, moze se jeftino najesti i napiti, okej, ima li sta jos?
Kad se vec o Italiji pise Verona je mozda najbolja za obici. Venecija nije precijenjena koliko je guzva tamo.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 05 jul 2022, 18:00

Finn je napisao/la:
Haj napisite boga vam koja to mjesta vama valjaju. Sticem utisak da vam nista ne valja. Dobra turska i egipat eto, moze se jeftino najesti i napiti, okej, ima li sta jos?
Lissabon, Prag, Budimpesta, Amsterdam, Verona, Milano (ako ides na utakmice :mrgreen: ), Bec, Minken, London itd

ima puno dobrih mjesta, samo ih treba obici i ove tourist traps zaobici...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 05 jul 2022, 18:11

bavariapivo je napisao/la:
05 jul 2022, 18:00
Finn je napisao/la:
Lissabon, Prag, Budimpesta, Amsterdam, Verona, Milano (ako ides na utakmice :mrgreen: ), Bec, Minken, London itd

Ma brate, meni je svuda dobro, bitno mi je da maknem iz Sa i Bosne. Taman da odem u Freiburg, nasao bih nesto da mi se svidja. Da ne govorim ybna Venecija ( u kojoj sam bio). Nego mi ovi hejtovi nisu jasni. Vazda nesto ne valja.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 jul 2022, 20:51

Finn je napisao/la:
05 jul 2022, 18:11
bavariapivo je napisao/la:
05 jul 2022, 18:00
Finn je napisao/la:

Ma brate, meni je svuda dobro, bitno mi je da maknem iz Sa i Bosne. Taman da odem u Freiburg, nasao bih nesto da mi se svidja. Da ne govorim ybna Venecija ( u kojoj sam bio). Nego mi ovi hejtovi nisu jasni. Vazda nesto ne valja.
Pazi, venecija je kao grad cool, autentican i zanimljiv. Ali kao turisticka atrakcija je apsolutna sprdacina i zaista ne vidim zasto bi bilo ko skretao sa puta da ga posjeti ili jos gore maksuz dolazio. Fora je u tome da nema sta da ponudi osim yebenih kanala koji su cool kada ih tek vidis ali onda ti pocnu ici na qrac jer se na stepenicama preko njih nagura sepet iskrivljenih wonabi instagramusa na plus 40 a ti samo hoces da prodjes i vidis sta slijedi… kad ono pazi, jos jedan most i jos stepenica i jos kanala.

Opet kazem, govorim ovo iz ugla roditelja malog djeteta sa djecijim kolicima, sto je sigurno jos dalo ulja na vatru, i vjerujem da ako ides samo s drustvom da bi ti bilo znatno bolje. Mada s drustvom ti je dobro i kuci u Sa, tako da taj argument i nije cemu.
naprijed rejal

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 05 jul 2022, 21:41

Sveti je napisao/la:
05 jul 2022, 20:51

Pazi, venecija je kao grad cool, autentican i zanimljiv. Ali kao turisticka atrakcija je apsolutna sprdacina i zaista ne vidim zasto bi bilo ko skretao sa puta da ga posjeti ili jos gore maksuz dolazio. Fora je u tome da nema sta da ponudi osim yebenih kanala koji su cool kada ih tek vidis ali onda ti pocnu ici na qrac jer se na stepenicama preko njih nagura sepet iskrivljenih wonabi instagramusa na plus 40 a ti samo hoces da prodjes i vidis sta slijedi… kad ono pazi, jos jedan most i jos stepenica i jos kanala.

Opet kazem, govorim ovo iz ugla roditelja malog djeteta sa djecijim kolicima, sto je sigurno jos dalo ulja na vatru, i vjerujem da ako ides samo s drustvom da bi ti bilo znatno bolje. Mada s drustvom ti je dobro i kuci u Sa, tako da taj argument i nije cemu.
Ybn ti je ugao, nije Venecija za porodičnog putovanja, nije ni za društva, bukv ekskurzija i možda romantična dva-tri dana sa curom. Shvatam zašto si imao problema, mada mi nisu baš jasna očekivanja koja si imao. Što kaže ovaj gore, bolje Verona onda.

FabioMiretti
Kontakt:

Post Postao/la FabioMiretti » 05 jul 2022, 21:47

slijedeci put obavezno otidji sa djetetom i zenom u Amsterdam, i prepricaj nam kako je bilo i u toj turistickoj zamci :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 05 jul 2022, 21:49

Ima u Italiji top mjesta, to sto mi Venecija nije nesto ne znaci da je sve lose. Ima svugdje i dobrih i losih mjesta.

Positano je jedno od ljepsih mjesta gdje sam bio.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 05 jul 2022, 22:26

Treba se samo drzati Vrela Bosne :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 05 jul 2022, 23:58

Jel ko bio na Mallorci, jel vrijedi para? :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 jul 2022, 00:02

Blejzer10 je napisao/la:
05 jul 2022, 23:58
To mozda FabioGefufneti samo. Cini mi se da je spominjao i kupovinu nekog apartmana :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 jul 2022, 00:13

harden je napisao/la:
06 jul 2022, 00:02
Blejzer10 je napisao/la:
To mozda FabioGefufneti samo. Cini mi se da je spominjao i kupovinu nekog apartmana :mrgreen:
Pa on je Svabo, a poznato je da je njima to omiljeno mjesto.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 jul 2022, 02:34

harden je napisao/la:
05 jul 2022, 21:49
Ima u Italiji top mjesta, to sto mi Venecija nije nesto ne znaci da je sve lose. Ima svugdje i dobrih i losih mjesta.

Je li bolje taj dio ili ova Amalfi obala ili kako vec? Je li i tu uvode par nepar sad...Kontam u Augustu napraviti krug, preko SLO, obici Veneciju(preko dana), pravac Toskana, tu provesti po onim selima 2 3 dana i usput obici Pisu i Firencu, onda za Rim koji dan, i onda sam planirao na ovu Amalfi obalu ili kako se vec zove, pa se vracat trajektom za split, nisam nasao za Dubrovnik da mi se uklapa u dan vracanja jbg

a da usput odg i na neka pitanja...sto se tice agencija, ja sam bukirao bio sa Fibulom Tursku,2x mi odgadjali zbog corone, treci put rezervisem medeni mjesec, da letim u pon poslije svadbe (naravno imaju letovi svaki dan kad rezervises jel...(, javljaju mi mjesec prije kao nema let tad, ima samo petkom ha prije ili poslije...i tad odem preko centrotoursa u hurgadu a ovi mi vratili pare, ko i svaka druga agencija ukradu ti 2 dana, nama povrstni let trebao biti oko 15h, na kraju bio u 21h, ali logicno na aerodromu vec u 13h bili, nisu imali avione planirane pa su nekakve portugalce cini mi se angazovali, njihova avio kompanija...isso ssm i preko iTravel-a iz BGa za Sejsele. oni su bas sve ispostovali a nikad im ni otisao nisam u agenciju, sve preko instagrama dogovorili i mailova...

i sto neko rece, gdje god odem nadjem nesto zanimljivo da istrazim, i nije mi mrskl voziti sekunde...

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 jul 2022, 02:52

JHam je napisao/la:
06 jul 2022, 02:34
harden je napisao/la:
05 jul 2022, 21:49

Je li bolje taj dio ili ova Amalfi obala ili kako vec? Je li i tu uvode par nepar sad...Kontam u Augustu napraviti krug, preko SLO, obici Veneciju(preko dana), pravac Toskana, tu provesti po onim selima 2 3 dana i usput obici Pisu i Firencu, onda za Rim koji dan, i onda sam planirao na ovu Amalfi obalu ili kako se vec zove, pa se vracat trajektom za split, nisam nasao za Dubrovnik da mi se uklapa u dan vracanja jbg
Pa Positano i jest dio Amalfija, to je to. Tura je ekstra, sigurno se neces pokajati.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 jul 2022, 07:19

harden je napisao/la:
05 jul 2022, 16:01
I meni je Venecija bezveze, fkt ne vrijedi toga.
Meni je Venecija uvijek bila opcija za jednodnevni obilazak, max 2 dana. Malo mjesto, prelijepo, pravo turisticko za slikanje, vozanje camcem, skupa kafa 😁

Nadam se da cu uskoro naci vremena da odem u Prag, s obzirom da ga svi hvale i na slikama mi je bas woow.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 jul 2022, 07:25

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 jul 2022, 14:13
Valja li šta u Alanyi?

Pitanje kao i @Kaunas, koja agencija?
Ne znam pitas li konkretno za centar grada ili u koji hotel otici, ali evo ja se upravo vratio iz hotela Long Beach Resort, fantastican je. Ogroman i sa dosta sadrzaja, bazena, nocnih programa i uzivo svirke svaku noc, mnostvo bazena i tobogana (ovo sam posebno trazio zbog porodice), i na svakom koraku mozes lijepu fotku napraviti. ❤️

075 ❤

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 06 jul 2022, 07:44

Beduin je napisao/la:
06 jul 2022, 07:25
Valja li šta u Alanyi?

Ne znam pitas li konkretno za centar grada ili u koji hotel otici, ali evo ja se upravo vratio iz hotela Long Beach Resort, fantastican je. Ogroman i sa dosta sadrzaja, bazena, nocnih programa i uzivo svirke svaku noc, mnostvo bazena i tobogana (ovo sam posebno trazio zbog porodice), i na svakom koraku mozes lijepu fotku napraviti. ❤️
Preko cega si isao?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 jul 2022, 07:46

OsmaDolazi je napisao/la:
06 jul 2022, 07:44
Beduin je napisao/la:
Valja li šta u Alanyi?

Preko cega si isao?
Zaboravih napisati, preko Golden Toursa sam isao (iz Tuzle agencija, a i letovi).
Godinama unazad idem sa njima i odlicni su, organizovani odlicno.

075 ❤

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 06 jul 2022, 07:49

Beduin je napisao/la:
06 jul 2022, 07:46
OsmaDolazi je napisao/la:
06 jul 2022, 07:44
Beduin je napisao/la:

Preko cega si isao?
Zaboravih napisati, preko Golden Toursa sam isao (iz Tuzle agencija, a i letovi).
Godinama unazad idem sa njima i odlicni su, organizovani odlicno.
Hvala puno, dosta raje mi hvali Long Beach pa zato priupitah.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 jul 2022, 08:00

Finn je napisao/la:
05 jul 2022, 21:41
Sveti je napisao/la:
05 jul 2022, 20:51

Ybn ti je ugao, nije Venecija za porodičnog putovanja, nije ni za društva, bukv ekskurzija i možda romantična dva-tri dana sa curom. Shvatam zašto si imao problema, mada mi nisu baš jasna očekivanja koja si imao. Što kaže ovaj gore, bolje Verona onda.
Ljetujem u blizini, Caorle nekih dva sata brodom, pa yebiga, Venecija, daj da se posjeti. Iskreno nije mi bas najjasnije ni kako je romanticno dva tri dana s curom kad sve sto je iole nalik nekom dozivljaju, romanticnom ili ne, se iskoristava da ti skinu kozu s ledja dok te posmatra hiljade drugih turista. Ne znam.
FabioMiretti je napisao/la:
05 jul 2022, 21:47
slijedeci put obavezno otidji sa djetetom i zenom u Amsterdam, i prepricaj nam kako je bilo i u toj turistickoj zamci :mrgreen:
Znam bruku ljudi koji su bili u Amsterdamu sa porodicom stoga ti je pokusaj trollanja glup :opaopa:
Blejzer10 je napisao/la:
Nije lose, zavisi gdje si. Inace njemacko kupaliste a Svabe su najgori sljam kada su u grupi i imaju osjecaj da im sve pripada.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.