Idemo u offtopic ali evo ti meni reci ako si ikoga sreo vani, bilo gdje van BiH ili Mostara a da mu sinonim za Mostar nije Stari most. Na stranu mi autohtoni sto nam je Velez najveci simbol . Stoji to tvoje sve i djelomicno si upravu u historijskom aspektu ali ti ja govorim globalno.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:28Ne simbolizira jer je pomen Mostara u historijskim spisima usko vezan uz okupatorsku eru gdje je taj grad i zaživio te dobio na značaju zbog obrambenih položaja koje su davale dvije kule na mostu na Neretvi u prvom pomenu ovog grada.Cernica22 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:21Kao sto nas i vecina bar upucenih crpi svoj identitet od predaka iz srednjovjekovne Bosne, ali realno ni iz perioda srednjovjekovne Bosne, ni poslije bilo koji period, nijedan dogadjaj, mjesto, osoba niti bilo sta ne simbolizira Mostar i Mostarce kao Stari.
Najprecizniji pomen Mostara u historijskim izvorima je označen na latinski kao "due castelli al ponte di Neretua". To ti kaziva za njegove korijene. Ti se korijeni vežu direktno uz okupatora.
Blagaj je stariji od njega, ali nije usko vezan uz okupatorsku nego uz srednjovjekovnu Bosnu pa je time zabačen i ostao je sjenci novog vremena i uslova koji su vladali.
Bh. klubovi u Europi - 2022/23
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23
19V22
Mostar je dobio ime po čuvarima mosta odnosno mostarima
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
- Antipolitika3
- Kontakt:
Pa politika kluba sto se tice infrastrukture je katastrofalna ali sto mozemo mi obicni navijaci uciniti po tome?Hajdeee je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:17Zar je toliko tesko napraviti Wc, tri njih?Antipolitika3 je napisao/la: ↑06 jul 2022, 23:51Nema wc,hoce uefa da kulturno pisas a mi navikli uz zid![]()
Generalno Zrinjski mora ozbiljne stvari raditi po pitanju stadiona. Svake godine evropa, borba za trofeje, vakat je.
Na vlasti u cijeloj drzavi BiH su primitivci i seljaci u glavu koje ne zanima opce dobro niti ulaganje u sport i infrastrukturu zato i jesmo gdje jesmo pa nam x protiv Moldavaca dodje kao praznik.
Sramota za grad Mostar jer danas bi bilo izmedju 10 i 12 tisuca navijaca da imas normalan stadion ali od ovakve vlasti je i ovo dobro,suti nek ne puca.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Velež je simbol grada Mostara
Tacka
Tacka
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Naravno. Ja sam izložio razloge za svoje mišljenje. Sad što se moje mišljenje razlikuje od mišljenja većine, ne osporava to da većina Stari most smatra simbolom Mostara i nečim mnogo većim od toga i ja to poštujem.Cernica22 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:32Idemo u offtopic ali evo ti meni reci ako si ikoga sreo vani, bilo gdje van BiH ili Mostara a da mu sinonim za Mostar nije Stari most. Na stranu mi autohtoni sto nam je Velez najveci simbol . Stoji to tvoje sve i djelomicno si upravu u historijskom aspektu ali ti ja govorim globalno.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
A da navijači malo mrdnu guzicom pa se organizuju i odrade wc i ostale sitnice?Antipolitika3 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:35Pa politika kluba sto se tice infrastrukture je katastrofalna ali sto mozemo mi obicni navijaci uciniti po tome?Hajdeee je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:17Zar je toliko tesko napraviti Wc, tri njih?Antipolitika3 je napisao/la: ↑06 jul 2022, 23:51
Nema wc,hoce uefa da kulturno pisas a mi navikli uz zid![]()
Generalno Zrinjski mora ozbiljne stvari raditi po pitanju stadiona. Svake godine evropa, borba za trofeje, vakat je.
Na vlasti u cijeloj drzavi BiH su primitivci i seljaci u glavu koje ne zanima opce dobro niti ulaganje u sport i infrastrukturu zato i jesmo gdje jesmo pa nam x protiv Moldavaca dodje kao praznik.
Sramota za grad Mostar jer danas bi bilo izmedju 10 i 12 tisuca navijaca da imas normalan stadion ali od ovakve vlasti je i ovo dobro,suti nek ne puca.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Yebo vas prepucavanja vise, bitno je da svaki nas klub osvaja bodove za nacionalni koeficijent bez obzira kako se zvao i dal priznavao ovu drzavu ili ne. Sto bi Peljto reko ipak ispod nasih imena stoji u zagradi BiH.
I kad ste vec kod tog Mostara kolko god mi bio drag grad zamrzit cu ga iz dna duse. Prije dvije godine kad sam sw vraco smora naletim na nekakve kamenice kod Salakovca i otkinem karter. Juce me takav led opuca na istom mjestu da sam mislio da se Bog kamenicama baca. Kaze mi zena zamrzila sam ovaj put da vala
I kad ste vec kod tog Mostara kolko god mi bio drag grad zamrzit cu ga iz dna duse. Prije dvije godine kad sam sw vraco smora naletim na nekakve kamenice kod Salakovca i otkinem karter. Juce me takav led opuca na istom mjestu da sam mislio da se Bog kamenicama baca. Kaze mi zena zamrzila sam ovaj put da vala

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- Antipolitika3
- Kontakt:
Inace veceras u kvalifikacijama za LP od sedam udakmica 4 zavrsile 0:0 plus samo 5 pogodaka(u jednoj rezultat 3:0)
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Realno, bez ikakvog podbadanja, ja kod njih uopste ne vidim neki veliki hajp i ljubav oko kluba, niti da im je toAdo1922 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:37A da navijači malo mrdnu guzicom pa se organizuju i odrade wc i ostale sitnice?Antipolitika3 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:35Pa politika kluba sto se tice infrastrukture je katastrofalna ali sto mozemo mi obicni navijaci uciniti po tome?
neki sastavni dio odrastanja. Ne govorim bezveze dosta raje imam koji prate Z, nikad ni 30% od onoga kako mi Velez dozivljavamo nisam osjetio kod njih. Mozda ja znam samo takve, ali evo ne znam ni da su neku akciju ili bilo sta organizovali za klub ili da nekako poguraju klub, a nije da nemaju, vec eto dusa ostavit u dalekoj a klub pratit samo kad je liga prvaka.
19V22
- Antipolitika3
- Kontakt:
Ovo onaj advokat što je ćiriličara dragana spasio zatvora?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
X je 0.125 a pobjeda 0.250 tako da jeste ako se ne varam.Antipolitika3 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:07Jesmo ista drzavi donijeli koeficijenta sa ovim x-om?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- tutankamon1905
- Kontakt:
Nemoj ni ti sad zajebavat s ovim za ligu prvaka. Malo je vjernijih navijaca od Ultrasa.Cernica22 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:42Realno, bez ikakvog podbadanja, ja kod njih uopste ne vidim neki veliki hajp i ljubav oko kluba, niti da im je toAdo1922 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:37A da navijači malo mrdnu guzicom pa se organizuju i odrade wc i ostale sitnice?Antipolitika3 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:35
Pa politika kluba sto se tice infrastrukture je katastrofalna ali sto mozemo mi obicni navijaci uciniti po tome?
neki sastavni dio odrastanja. Ne govorim bezveze dosta raje imam koji prate Z, nikad ni 30% od onoga kako mi Velez dozivljavamo nisam osjetio kod njih. Mozda ja znam samo takve, ali evo ne znam ni da su neku akciju ili bilo sta organizovali za klub ili da nekako poguraju klub, a nije da nemaju, vec eto dusa ostavit u dalekoj a klub pratit samo kad je liga prvaka.
O simpatizerima bi se dalo pricati
Ne zajebavam nista rekao sam odmah bez ikakvog podbadanja, mislim globalno na odnos raje i kluba koji kod vas stvarno ne primjetim, nevezano za ultrase oni su kao i svaka navijacka grupa tu uvijek nebitno jel Serif il Vitez. Govorim cisto jer mi je cudno, realno imate rezultate imate sve. Nije mi jasno da nemate to u kuci kao osnovni dio odgoja il porodicno da gonite makar na domace. Nemoj shvatit ko provokaciju, najozbiljnije mi nije jasno to.tutankamon1905 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:59Nemoj ni ti sad zajebavat s ovim za ligu prvaka. Malo je vjernijih navijaca od Ultrasa.Cernica22 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 00:42Realno, bez ikakvog podbadanja, ja kod njih uopste ne vidim neki veliki hajp i ljubav oko kluba, niti da im je to
O simpatizerima bi se dalo pricati
19V22
Ono kad ti navijači veleža govore o ljubavi prema klubu a Posušje ih debelo preteklo po posjećenosti.
Barem da su rekli da su prvi po nekakvim ispaljenim raketama ovo ono razumio bi. Ali oni govore kao da su ne Hajduk ili Zvezda nego kad njih sastaviš taman ih koliko i veležovaca.
Barem da su rekli da su prvi po nekakvim ispaljenim raketama ovo ono razumio bi. Ali oni govore kao da su ne Hajduk ili Zvezda nego kad njih sastaviš taman ih koliko i veležovaca.
Hajd ne zajebavaj

U šta ćemo ti i ja da ćete ovo dobiti s više od jednog gola razlike? Eto, ostavljam mogućnost da možda nekad pred kraj primite nešto, ali u biti, da ćemo i prije kraja revanša znati da ste prošli?

Vidi se ovdje nedostatak individualnog kvaliteta kod Zrinjskog, baš vidi, ali i bez toga mogu preko Sheriffa.
A, gledao sam i Maribor-Soligorsk, ništa jače ekipe od Zrinjskog.
DaBogda da ti 17 godina imas ako i toliko.miki651 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 01:17Ono kad ti navijači veleža govore o ljubavi prema klubu a Posušje ih debelo preteklo po posjećenosti.
19V22
Samo nemoj slaviti i šišati se sve vam prisjedne.Cernica22 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 01:24DaBogda da ti 17 godina imas ako i toliko.miki651 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 01:17Ono kad ti navijači veleža govore o ljubavi prema klubu a Posušje ih debelo preteklo po posjećenosti.
Ono kad ti "klub" igra kvalifikacije LP, ali ti opet samo o Veležu pišeš. Vječna bavljumiki651 je napisao/la: ↑07 jul 2022, 01:17Ono kad ti navijači veleža govore o ljubavi prema klubu a Posušje ih debelo preteklo po posjećenosti.

Btw Sheriff ni blizu ekipe od prošle sezone, mogao bi se pumpat nacionalni koeficient...

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- feniksptica
- Kontakt:
Ante ti li si ?miki651 je napisao/la: ↑06 jul 2022, 23:46Pa jedan dio Mostara je multikulti....u tom takozvanom zapadnom Mostaru žive Hrvati, Bošnjaci i Srbi.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑06 jul 2022, 23:41Generalno govoreći, Stari most predstavlja one koji su došli ovdje i porobili ove prostore, tako da nisam nešto vezan uz taj, nepravedno označeni simbol grada Mostara.
Sad, malo se osipam na ekskluzivitet jednih u odnosu na druge, fašističke note po kojima često svira ovaj sportski kolektiv koji je prigrlio jedan dio grada Mostara da bi na taj način označavao svoju posebnost i prizivao preraspodjelu moći i prekrajanje ovih prostora po svojoj volji. Tu se malo mimoilazimo.![]()
U drugom užem dijelu grada žive samo Bošnjaci... Hrvate i Srbe možeš na prste nabrojat.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.