Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sage
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Sage » 07 jul 2022, 14:25

Pa u USA u jednu ruku ta "legalna" prodaja oruzja po meni ima samo jednu prednost: to je sto imas trag oruzja, znaci kupio Mujo Mujic Glock 19 broja KGK 979 i zna se gdje je pistolj. Znaci kupac je odgovoran za sve poslije kupovine.
Al mi tako isto nije jasno kad dodje Mujo Mujic i kupuje cetiri M16, 2000 komada muniicje, 20 bombi, snajper i slicno i kao normala, ono niko te ne prati...pa kod nas u vukojebini ako imas legalan pistolj i zakaci se sa komsijom i nek neko prijavi, doci ce ti oduzet oruzje.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 jul 2022, 14:29

@admine moram ti napisati da vam ovaj novi izgled portala nista ne valja.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 07 jul 2022, 14:38

L-Train je napisao/la:
07 jul 2022, 14:29
I ti ne možeš pisati na temi forum?
Pld W D L
38 26 12 0

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 jul 2022, 14:40

feniksptica je napisao/la:
07 jul 2022, 12:29
Jbga imas nekog ko ti pici po zivcima namamis ga u kucu i roknes i kazes neovlasteno uso. Jos isceniras provalu i niko ti nista nece ??
To ti je ubstvo first degree murder, dozivotna robija. Ne mozes pozvati nekog u kuci i roknut ga sto ti pici po zivcima Lol. Ispitaju ljudi sve, da li si poznavao tu osobu itd. Nadju oni sve, uvjek ostane neki trag ako smrdi na klopku/sumnju.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 jul 2022, 14:48

anell je napisao/la:
07 jul 2022, 14:38
L-Train je napisao/la:
07 jul 2022, 14:29
I ti ne možeš pisati na temi forum?
Nazalost nikada nije ispravio nepravdu koju nam je pocinio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 jul 2022, 15:02

Sage je napisao/la:
07 jul 2022, 14:25
Pa u USA u jednu ruku ta "legalna" prodaja oruzja po meni ima samo jednu prednost: to je sto imas trag oruzja, znaci kupio Mujo Mujic Glock 19 broja KGK 979 i zna se gdje je pistolj. Znaci kupac je odgovoran za sve poslije kupovine.
Al mi tako isto nije jasno kad dodje Mujo Mujic i kupuje cetiri M16, 2000 komada muniicje, 20 bombi, snajper i slicno i kao normala, ono niko te ne prati...pa kod nas u vukojebini ako imas legalan pistolj i zakaci se sa komsijom i nek neko prijavi, doci ce ti oduzet oruzje.
Kaze Mujo da je prodo pistolj i nema nista s tim. Jedan od razloga zasto i jesu problem privatne prodaje.... Ne prati ako si legalno kupio, nema razloga ako ne radis nista pogresno, ima ljudi love, ima ljudi vole, imaju dosta zemlje pa pucaju itd. Osoba koja dobije jedan felony ne moze nikad vise kupiti legalno oruzje, a felony ti je recimo 3i put ako te ufate pijanog za volanom (ima masu krivicnih dijela sto spadaju pod felony ali eto jedan primjer), pa tu osobu da ufate slucajno u posjedu bilo kakvog oruzja ide na robiju, a ta ista osoba ga kupi privatno, znaci budala

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jul 2022, 15:09

alemsa je napisao/la:
07 jul 2022, 15:02
Kaze Mujo da je prodo pistolj i nema nista s tim. Jedan od razloga zasto i jesu problem privatne prodaje.... Ne prati ako si legalno kupio, nema razloga ako ne radis nista pogresno, ima ljudi love, ima ljudi vole, imaju dosta zemlje pa pucaju itd. Osoba koja dobije jedan felony ne moze nikad vise kupiti legalno oruzje, a felony ti je recimo 3i put ako te ufate pijanog za volanom (ima masu krivicnih dijela sto spadaju pod felony ali eto jedan primjer), pa tu osobu da ufate slucajno u posjedu bilo kakvog oruzja ide na robiju, a ta ista osoba ga kupi privatno, znaci budala
Da li postoji način da se kroz sistem provodi i ta legalna preprodaja oružja između privatnih lica, te da se time pokuša kontrolisati ta anomalija?
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

BuggyTheClown
Kontakt:

Post Postao/la BuggyTheClown » 07 jul 2022, 15:12

imaju dosta zemlje pa pucaju
:mrgreen:
⚜️

FuraMe
Kontakt:

Post Postao/la FuraMe » 07 jul 2022, 15:23

Jao ružnog izgleda portala šta je ovo?? Vraćaj staro
Pod nebom plavim u gradu BORDO boje.

SARAJEVO SIAMO NOI

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 jul 2022, 16:25

alemsa je napisao/la:
07 jul 2022, 15:02
Sage je napisao/la:
07 jul 2022, 14:25
Cekaj znaci ja prodam "nekome" legalni pistolj i nadje se taj pistolj na licu mjesta gdje je bio zlocin i nadju mene po broju oruzja i ja kazem ma nemam pojma ja sam to prodo nekom liku u trenerci sa smedjom kosom i kao policija kaze ok??
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 jul 2022, 16:48

BuggyTheClown je napisao/la:
07 jul 2022, 15:12
imaju dosta zemlje pa pucaju
:mrgreen:
Pa da burazeru, imas rednecka imaju po 200-300 duluma zemlje, postavljaju mete pucaju, ako mu krme kakvo naleti rokne itd. Pa lovci, trebaju svi ispastati zbog budale koja je dosla do oruzja kroz rupe u zakonu.

@sage

Da, jer ga ne moras registrovati barem u Texasu. Kazem ti to je najveci problem koji mogu regulisati odma time sto privatne prodaje bi morale otic u ustanovu da se provjeri da li mozes kupiti oruzje, zasto nece ne znam. Jedino sto uzimas na svoju odgovornost, jer ako je pistolj prijavljen da je ukraden ili da je "prljav" a ti budes uhvacen s njim, tebi ide na teret zakonski, ali budalu koja ga ne moze kupiti regularno vjerovatno to ne interesuje.

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 07 jul 2022, 17:58

FuraMe je napisao/la:
07 jul 2022, 15:23
Jao ružnog izgleda portala šta je ovo?? Vraćaj staro
Jesu brate sje*ali nista ni sa cim

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 07 jul 2022, 18:13

Sage je napisao/la:
07 jul 2022, 16:25
Čekaj znaci ja prodam "nekome" legalni pistolj i nadje se taj pistolj na licu mjesta gdje je bio zlocin i nadju mene po broju oruzja i ja kazem ma nemam pojma ja sam to prodo nekom liku u trenerci sa smedjom kosom i kao policija kaze ok??
Dobra pitanja postavljaš. Meni je također to nejasno. Baš nije regulisano i gubi se trag naoružanju jako brzo jer čisto sumnjam da u privatnim prodajama oružja međusobno uzimaju lične podatke.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 jul 2022, 18:34

FoSte95 je napisao/la:
07 jul 2022, 09:10
Možeš ga slobodno isprebijati u svojoj kući ako ti upadne , ali nastavit ga lemati van kuće i dvorišta svog ne smiješ
Evo kako rekose smijes ga par puta mlatnuti u samoodbrani, ali ako ga vise od par puta udaris, odma dolazi milicija da te hapsi :)

Pistolji, palice i ti fazoni, maknuti se od toga maximalno. Posebno ko ima malu djecu. Djeca radoznala, samo treba da nadje pistolj u kuci, pa da se ne daj Boze rani ili ubije. Ne bi covjek sebi nikad oprostio.

Od pistolja i ostalih stvari ce te samo glava bezveze zaboliti kad tad...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 jul 2022, 18:42

kraljttbvb je napisao/la:
07 jul 2022, 18:34
FoSte95 je napisao/la:
07 jul 2022, 09:10
Možeš ga slobodno isprebijati u svojoj kući ako ti upadne , ali nastavit ga lemati van kuće i dvorišta svog ne smiješ
Evo kako rekose smijes ga par puta mlatnuti u samoodbrani, ali ako ga vise od par puta udaris, odma dolazi milicija da te hapsi :)

Pistolji, palice i ti fazoni, maknuti se od toga maximalno. Posebno ko ima malu djecu. Djeca radoznala, samo treba da nadje pistolj u kuci, pa da se ne daj Boze rani ili ubije. Ne bi covjek sebi nikad oprostio.

Od pistolja i ostalih stvari ce te samo glava bezveze zaboliti kad tad...
https://www.cazin.net/vijesti/novi-deta ... -maturanta

Desilo se nedavno...
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 07 jul 2022, 18:53

RacioEmocionalan je napisao/la:
07 jul 2022, 18:13
Sage je napisao/la:
07 jul 2022, 16:25
Čekaj znaci ja prodam "nekome" legalni pistolj i nadje se taj pistolj na licu mjesta gdje je bio zlocin i nadju mene po broju oruzja i ja kazem ma nemam pojma ja sam to prodo nekom liku u trenerci sa smedjom kosom i kao policija kaze ok??
Dobra pitanja postavljaš. Meni je također to nejasno. Baš nije regulisano i gubi se trag naoružanju jako brzo jer čisto sumnjam da u privatnim prodajama oružja međusobno uzimaju lične podatke.
Ovo ako je istina(a cini se da jeste, malo sam googlao), onda je ovo najveci razlog zasto su im stanovnici divlji. To isto ovdje da kao lovac(ili ako imas bilo kakvu drugu opciju legalne nabavke oruzja) odes i kupis pusku, prodas je nekom random liku na piku, koji veze nema s oruzjem nit ima dozvolu za nosenje oruzja. :tokralju:

Kakva debilana od zakona.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 jul 2022, 18:57

Pa tako ti je jer ne moras registrovati pistolj, da moras onda bi ga moro prevesti kao auto na drugog covjeka. Privatne prodaje nisu regulisane, opet kazem uzimas na svoju odgovornost jer zakon ne interesuje, ako si ti uhvacen s njim a na njemu ima nesto - kriv si. Tako da opet vecina ljudi uzima regularno, ili ako privatno onda pouzdano. Osim ovih sto ne moze uzet, on ce ga uzet i od mafije na kraju krajeva libo njeg.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 jul 2022, 19:01

:tokralju:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 jul 2022, 19:24

Ko je Azra Muzur i jel moguće biti tako glup?

Hvali se kako je ukinula redukciju vode u vremenu (kraj 2017-početak 2018).
Faktički, najhladniji mjeseci. :oops:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 jul 2022, 19:48

ASD je napisao/la:
07 jul 2022, 19:24
Ko je Azra Muzur i jel moguće biti tako glup?

Hvali se kako je ukinula redukciju vode u vremenu (kraj 2017-početak 2018).
Faktički, najhladniji mjeseci. :oops:
Grobarka Hotela Maršal na Bjelašnici. Ima jedno 7 godina otišao da igram košarku kad je otp i preuzela s ciljem da ode u stečaj, kae neki stražar pola sata košarke 20 maraka sat vremena 40 :rol: Nikog nema naravno ni unutra ni vani. A godine prije toga je bio vikendima krcat i ljeti, dodju ljudi piju kafu djeca se igraju ljepota
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 9 gostiju.