Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Nisi ti vidio Sarajeva
bombaysaphire je napisao/la: ↑13 jul 2022, 21:54Previše dajete pažnje liku koji je na pitanje gdje parkirati auto u Sarajevu a da se ne plati skupo dnevna karta , napisao na trotoaru kod Čaršije jer nema puno policije ...

-
- Kontakt:
@Sljivo
Ljudi su ti vec odgovarali, ali izgleda da se nisi trudio procitati ili razumjeti. Ne moras ti ici ni na jone, vec ljudi odu u park, vide kompleks i to dzaba. Jedino za tunele platis 5 KM za koje kafu ne mozes popit u Hrvatskoj na Jadranu kako treba. Pa ti vidi. I to ako hoces ici, niko te ne tjera. Pa ni u ovo u Visokom nije ulagao narod vec pojedinci. A ne mozes ti tek tako ulagati u drzavnu svojinu, vec tu vlast treba naci ulagace i partnere. Drugo je privatno, a drugo drzavno.
Ljudi su ti vec odgovarali, ali izgleda da se nisi trudio procitati ili razumjeti. Ne moras ti ici ni na jone, vec ljudi odu u park, vide kompleks i to dzaba. Jedino za tunele platis 5 KM za koje kafu ne mozes popit u Hrvatskoj na Jadranu kako treba. Pa ti vidi. I to ako hoces ici, niko te ne tjera. Pa ni u ovo u Visokom nije ulagao narod vec pojedinci. A ne mozes ti tek tako ulagati u drzavnu svojinu, vec tu vlast treba naci ulagace i partnere. Drugo je privatno, a drugo drzavno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:
U pravu si vala , "tvoje" Sarajevo nisam vidio . Mi na Ali-pašinom Polju u B-Fazi imamo parking i tu parkiramo auta .
Imamo i trotoare , ali za razliku "tvog" Sarajeva naši trotoari nisu namjenjeni da se auta parkiraju po njima , nego da ljudi hodaju .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Jesi kad prošetao čaršijom, starim gradom, nekom mahalom, otišao kod rodbine u stari grad, otišao na tabiju? Gdje si parkiro, na Skenderiji, išao si javnim prevozom, pa mali pješke uz brdo, sa nekim teretom?
Kad svi dođu na mezarje, ko dolazi, a dolazi svak, od Bakira pa nadalje, znaš li gdje parkiraju, tu. Parkira se i dolje kod Mahira na raskrsnici, sa strane, gdje hoćeš, gdje uhvatiš mjesto.
Ja nisam rekao da je normalno, al je normalno kad nije uređeno i obezbjeđeno. Ja nisam rekao da parkiraš kod vječne vatre.
Kad god idem na čaršiju parkiram na podzemni parking preko puta Vijećnice, koji je u vlasništvu opštine Stari grad.sljivo je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:05Jesi kad prošetao čaršijom, starim gradom, nekom mahalom, otišao kod rodbine u stari grad, otišao na tabiju? Gdje si parkiro, na Skenderiji, išao si javnim prevozom, pa mali pješke uz brdo, sa nekim teretom?
Kad svi dođu na mezarje, ko dolazi, a dolazi svak, od Bakira pa nadalje, znaš li gdje parkiraju, tu. Parkira se i dolje kod Mahira na raskrsnici, sa strane, gdje hoćeš, gdje uhvatiš mjesto.
Ja nisam rekao da je normalno, al je normalno kad nije uređeno i obezbjeđeno. Ja nisam rekao da parkiraš kod vječne vatre.
Opet kažem, to što stoka parkira po trotoarima i "gdje uhvati mjesto" ne znači da tako treba. Znači samo da su papci, primitivci i da policija ne radi svoj posao.
al bas il kod svestenika tamo je jeftin bio ne znam sad ... realno il kod dalmatinske itd ulovi se nesto ...SF6 je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:10Kad god idem na čaršiju parkiram na podzemni parking preko puta Vijećnice, koji je u vlasništvu opštine Stari grad.sljivo je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:05Jesi kad prošetao čaršijom, starim gradom, nekom mahalom, otišao kod rodbine u stari grad, otišao na tabiju? Gdje si parkiro, na Skenderiji, išao si javnim prevozom, pa mali pješke uz brdo, sa nekim teretom?
Opet kažem, to što stoka parkira po trotoarima i "gdje uhvati mjesto" ne znači da tako treba. Znači samo da su papci, primitivci i da policija ne radi svoj posao.
al suplja trotoar na carsiji il gdje nije predvidjeno kazne pisu i to redovno jedino se tolerise kad je ramazan ... mozda tamo kod zute tabije da se parkira ok al ko ce se penjati iskreno

Zadnja izmjena: bob, dana/u 13 jul 2022, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.
Tako, možeš i gore kod Muzeja, ja neki dan idem na Bakije ne mogu se auta mimoici zbog takvih razmišljanja, pogotovo tu na Kovačima gdje idu auta nizbrdo i uzbrdo.sljivo je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:05Jesi kad prošetao čaršijom, starim gradom, nekom mahalom, otišao kod rodbine u stari grad, otišao na tabiju? Gdje si parkiro, na Skenderiji, išao si javnim prevozom, pa mali pješke uz brdo, sa nekim teretom?
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
-
- Kontakt:
Pisao sam ovdje kako u B-Fazi zbog Fahdove džamije tokom Ramazana bude velikih problema jer papci poput Šljive parkiraju na trotoar i misle da je to normalnoSF6 je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:10Kad god idem na čaršiju parkiram na podzemni parking preko puta Vijećnice, koji je u vlasništvu opštine Stari grad.sljivo je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:05Jesi kad prošetao čaršijom, starim gradom, nekom mahalom, otišao kod rodbine u stari grad, otišao na tabiju? Gdje si parkiro, na Skenderiji, išao si javnim prevozom, pa mali pješke uz brdo, sa nekim teretom?

Iza Sebilja dva parkinga , ali valja platiti 2 KM po satu

Fakat , je li realno da nekome ko dolazi u Sarajevo turistički preporučiš da parkira na trotoaru jer nema puno policije i da je tebi to sasvim normalno ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Živim u mahali, dodje mi rodbina sa autom, stariji ljudi, i da njih pošaljem u najbližu garažu udaljenu 3 km od mene? I tako u svakoj kući u mahali. Svi smo stoka, papci i primitivci? Svi smo krivi što nam se ne može obezbjediti parking? Što je javni parking udaljen par kilometara i što moraš dati par stoja za mjesečnu kartu? Što smo rođeni tu gdje smo rođeni, gdje je moj otac sa dvije torbe započeo kuću? Da mi ne vozimo jer nemamo parking?SF6 je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:10
Kad god idem na čaršiju parkiram na podzemni parking preko puta Vijećnice, koji je u vlasništvu opštine Stari grad.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jednu stranicu govori da smo primitivci koji ne zasluzuju bolju vlast jer ne blatimo Semirov park a drugu govori nekom da nije iz Sarajeva jer mu smeta parkiranje na trotoar
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 13 jul 2022, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ja samo ne kontam što bi neko srao po Semiru zbog ovoga, niti je Semir za to kriv, niti mu je država pomogla nauštrb muzeja pa eto da čovjek kaže daju njemu za šumu, a u muzej skuplja prašinu.Otelo je napisao/la: ↑13 jul 2022, 21:37Čovjek napisao svoje mišljenje, nema ga smisla napadati.
Rekao je i dosta pametnih stvari, muzej se npr raspada, loša promocija svega.
Meni su piramide ok furka, ali ima i drugih stari, zamkova i tvrđava gdje bi se pare mogle okrenuti, ali niko ne radi ništa.
Svaka čast za ovo u Visokom. Ljudi dolaze, pare se okreću i treba tako da bude.
Čovjek sam sobom sve napravio i umjesto da mu se čestita, da se ode do njega i pita ga "pa eto paša majke ti kako to ti napravi od šume i trave atrakciju, de da još negdje u BiH napravimo dobar biznis", jok bolje je pljuvati po liku umjesto da ga iskoristiš na mnoge druge načine.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sljivo u šopingu.

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- AshburtonG
- Kontakt:
normalno, vjerovo ili ne koga boli neka stvar, covjek prodao pricu, poceo uzimati lovu a i grad ima koristi ... samo naprijedRaonffa je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:19Ja samo ne kontam što bi neko srao po Semiru zbog ovoga, niti je Semir za to kriv, niti mu je država pomogla nauštrb muzeja pa eto da čovjek kaže daju njemu za šumu, a u muzej skuplja prašinu.Otelo je napisao/la: ↑13 jul 2022, 21:37Čovjek napisao svoje mišljenje, nema ga smisla napadati.
Rekao je i dosta pametnih stvari, muzej se npr raspada, loša promocija svega.
Meni su piramide ok furka, ali ima i drugih stari, zamkova i tvrđava gdje bi se pare mogle okrenuti, ali niko ne radi ništa.
Svaka čast za ovo u Visokom. Ljudi dolaze, pare se okreću i treba tako da bude.
Čovjek sam sobom sve napravio i umjesto da mu se čestita, da se ode do njega i pita ga "pa eto paša majke ti kako to ti napravi od šume i trave atrakciju, de da još negdje u BiH napravimo dobar biznis", jok bolje je pljuvati po liku umjesto da ga iskoristiš na mnoge druge načine.

Ja i nisam rekao da imam širinu, to si ti zaključio, opet pogrešno. A pisat hoću dok me neko ne banuje ili ne prestanem. A pošto napadaš mene lično, možda sam nešto i u pravu. I drugo, admin je pisao poslije mene, ja sam otpočetka pisao to šta sam pisao, opet si u glavi to sebi predstavio ono što ti odgovara priči.AshburtonG je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:20
Nemoj majke ti vise. Ti si dovoljno puta pokazivao sirinu svojih intelektualnih kapaciteta, a najvecu akademsku titulu koju si osvojio je bila " prva prikolica admina" tokom pandemije.
-
- Kontakt:
Šta je reći, ja te prozivam malo za Tuzlu da vidimo gdje smo nakon 3 mjeseca što smo pisali , ti ništa ?AshburtonG je napisao/la: ↑13 jul 2022, 22:20i ne stavljam sebe iznad bilo goaNemoj majke ti vise. Ti si dovoljno puta pokazivao sirinu svojih intelektualnih kapaciteta, a najvecu akademsku titulu koju si osvojio je bila " prva prikolica admina" tokom pandemije.ni to neko nema kapacitet da skonta

- AshburtonG
- Kontakt:
@bombay
Nisam upratio. Usao na forum nakon 2 dana skoro. Sta je za Tuzlu?
Edit: Vjerovatno mislis na aerodrom?
Pa logicno da ce TZ najmanje profitirat uvodjenjem mnogobrojnih linija Wizz Aira iz SA i BL. Ja sam samo ove godine 2-3x umjesto u TZ sletio u Sarajevo ili letio iz Sa. Od Novembra treba dvije linije Ryan Air da vozi, ali je to malo. Pogotovo je besmislena ova linija za Memmingen, gdje Wizz saobraca haman 5-6 dana sedmicno. Bolje da su se koncentrirali na Stuttgart, jer tu u blizini lete samo za Baden Baden, koji je qrcina od aerodroma, dok iz Stuttgarta imas poveznice za cijeli svijet.
Mada npr Ryan iz Memmingena leti dosta za Spaniju i Kanare, tako da ce mozda bit i nekih povoljnih kombinacija Tuzla-Mallorca sa presjedanjem u Memmingenu.
Nisam upratio. Usao na forum nakon 2 dana skoro. Sta je za Tuzlu?
Edit: Vjerovatno mislis na aerodrom?
Pa logicno da ce TZ najmanje profitirat uvodjenjem mnogobrojnih linija Wizz Aira iz SA i BL. Ja sam samo ove godine 2-3x umjesto u TZ sletio u Sarajevo ili letio iz Sa. Od Novembra treba dvije linije Ryan Air da vozi, ali je to malo. Pogotovo je besmislena ova linija za Memmingen, gdje Wizz saobraca haman 5-6 dana sedmicno. Bolje da su se koncentrirali na Stuttgart, jer tu u blizini lete samo za Baden Baden, koji je qrcina od aerodroma, dok iz Stuttgarta imas poveznice za cijeli svijet.
Mada npr Ryan iz Memmingena leti dosta za Spaniju i Kanare, tako da ce mozda bit i nekih povoljnih kombinacija Tuzla-Mallorca sa presjedanjem u Memmingenu.

Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 13 jul 2022, 22:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.