FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jul 2022, 20:15

Otisao Hadzija po Radovca da sa stilom zavrsi rok :kafa: :mrgreen:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 jul 2022, 20:26

Steta sto nismo doveli ovog Pantelica. On i Ikic bi se udarali za tu desnu stranu. Ima momak potenciala.
No gledam na TM ima ugovor sa Velezom do 31.12.2022 je li to neka greska ili je stvarno potpisao samo na pola godine?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 15 jul 2022, 20:35

ElCartel11 je napisao/la:
15 jul 2022, 20:26
Steta sto nismo doveli ovog Pantelica. On i Ikic bi se udarali za tu desnu stranu. Ima momak potenciala.
No gledam na TM ima ugovor sa Velezom do 31.12.2022 je li to neka greska ili je stvarno potpisao samo na pola godine?
Greska koliko sam upucen.
Imao je on nasu ponudu ali nece momak, vidio bolju priliku u velezu i ima mi smisla, sa te strane ga razumijem iako da se kod nas probio mogao bi se fino prodati. Ali eto, odabrao je sta je odabrao, nije da nema izbora na desnom krilu, Ikic plus Daniel. A mogu i Hamza i Suljic tu odigrati.
Ja nesto od Nardina dosta očekujem, fino dijeli lopte, mogao bi biti pun pogodak. A i realno platili smo ga pa i to ga stavlja u prvi plan, doduse ne znam cifru :hmmmmm:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 jul 2022, 20:38

FkSa46 je napisao/la:
15 jul 2022, 18:01
Mirvic u bolnici, objavio na Instagramu, al kaze da je dobro sada
Bruh operisao.Sve udure :thumbup:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2022, 20:57

Inače, Mirvić je operisao bruh i riječ o rutinskom zahvatu pa se prvi čovjek kluba već sada osjeća dobro, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Sa ovim problemom Mirvić se borio već nekoliko mjeseci, a sada kada ga je riješio planira u glavni grad BiH doći već narednog mjeseca te prema našim saznanjima prisustvovati gradskom derbiju protiv Željezničara.

Podsjetimo, Mirvić je nedavno bio gost i na utakmici MLS prvenstva između Los Angeles FC i Los Angeles Galaxyja, a tom prilikom uslikan je i s novom zvijezdom u tamošnjem nogometu Garethom Baleom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jul 2022, 21:27

Gledam Radnicki Nis - Partizan (3:1 trenutno), Aleksander Pejović hara terenom :)

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 15 jul 2022, 21:29

bruh
asocijacija na skeceve kad su Mujo i Haso dobili bruh
dignite tenk u vazduh i mi ga digli hahahahahahaha

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 15 jul 2022, 21:31

Mirvić ne diže tenk, diže klub koji je težak ko crna zemlja. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 15 jul 2022, 21:39

Intervju sa Kepčijom
– Zahvalan sam na vremenu i iskustvu koje sam proveo u Sarajevu. Došao sam radi Ismira Mirvića, dobri smo i dalje, čujemo se, ali došlo je do odstupanja u našem razgovoru i planu. Nije onda više bilo smisla. Ljudi nisu svjesni da je klub prije njegovog dolaska bio mrtav, gotovo na konopcima, jer da su svjesni bili bi zahvalniji svim ljudima koji su tamo bili. Tu mislim na Gorana Sablića, stručni štab i igrače koji su bili tu kada je bila nezavidna situacija i kada mjesecima nije bilo novca. Svi ti ljudi su zaslužili pohvalu i zahvalu, kao i Ismir, koji je donio svoje srce i konkretan novac koji je klub reanimirao – kaže Ivan Kepčija na samom početku razgovora.

Podsjetio je i na situaciju koju je zatekao po dolasku u Sarajevo.

– Kad sam bio u klubu, govorili smo, ne o tijelu koje je bolesno, nego o mrtvacu koji se probudio iz kome i kojeg treba rehabilitirati. Imali smo plan da kroz godinu i pol zaokrećemo brod u drugom smjeru i krenuli smo u taj proces. To, naravno, traje. Ne možeš samo tako maknuti deset igrača i dovesti isto toliko. Dao sam svoj maksimum da doprinesem Sarajevu, prodali smo nekoliko igrača, odnosno tri beka za ozbiljne novce. Ja sam ‘de facto’ u tom periodu imao ulogu, iako sam bio samo savjetnik, ti poslovi su se vodili preko mene. Isto tako i ulazni transferi. Ono što moram istaknuti, to je i timski rad u sportskom segmentu i želim se zahvaliti Alenu Škori, Emiru Kurdiću, Jasminu Kolašincu i Aleksandru Borojeviću kao najbližim suradnicima.

Iako je Šabanovićev transfer u Ligue 1 realiziran ovo ljeto, kontakti su uspostavljeni još dok je u klubu bio upravo Kepčija. Naglasio je i korektnost mladog fudbalera.

– Mjesecima se razgovaralo sa Angersom, nekoliko puta sam razgovarao sa njihovim sportskim direktorom i to se konkretiziralo taman prije nego što ću otići iz kluba. Sve se držalo u tajnosti. O Halidu mogu reći sve najbolje kao osobi, a zahvalan sam i njegovoj porodici, prije svega bratu s kojim sam najviše razgovarao. Ugovor mu je isticao, pristao je da ga produži i u tom momentu se pojavljuje Angers kao zainteresovani klub. U tom trenu ljudi mogu reći, sad ću ja pet mjeseci sjediti na tribini, uzeti pare i otići kao slobodan igrač, ali nisu. Bili su prekorektni i to treba naglasati. To je zaslužio kao momak i sportaš, zaslužila je to njegova porodica i FK Sarajevo kao klub koji ga je izgradio.

Izdvojio je još neke fudbalere.

– Ništa se ne razlikuje ni Numan Kurdić koji je isto napravio kako bi klub mogao zaraditi. Tim dečkima treba zahvaliti za stav i pristup. Slična je situacija i kod Selmira Pidre. Taj transfer se možda trebao dogoditi i ranije u njegovom životu, ali drago mi je, ako ništa, da se ostvario sad jer i on je to zaslužio.

Pomalo žali što nije sve svoje ideje sproveo u djelo.

– Mislim da je moj posao bio tek započeo, zato što se posao jednog direktora manifestira kroz tri-četiri godine, a kad si negdje šest-sedam mjeseci onda znaš da neke stvari koje si pokrenuo ne dođu do izražaja. Neke koje si pokrenuo istovremeno i same cvatu. Drago mi je vidjeti ove mladiće koje su u prvoj momčadi poput Irfana ili Tarika Ramića, zatim Dala Varešanovića o kojem ne bih ni trošio riječi. Iza njega je čvrsto stao klub, također i bivši trener Vasoski kroz ovo proljeće, i kad mu je išlo i kad nije. Momak samo raste i mislim da će biti velika perspektiva kao i ovi neki drugi momci. Imali smo plan i ideju za svakog igrača, kad u kojem periodu se ko razvija i kad bi se mogao prodati. Sad je taj plan promijenjen i vodi ga neko drugi u smjeru u kojem oni misle da treba ići.

Za budućnost Sarajeva nije zabrinut, barem dok je tu Ismir Mirvić.

– Kakva je budućnost Sarajeva? Vedra je dok bude Ismir tamo. Ljudi nisu svjesni koliko je to finansijsko ulaganje i naprezanje sa strane jednog investitora. Da ne bi bilo da sad samo sipam hvalospjeve na njegov račun, isto mislim i na njegove prethodnike, jer onom ko je spreman da vlastiti novac ulaže i troši, treba dići spomenik. Jedno je donijeti srce na tribine, a drugo donijeti novac koji pokreće sve. To treba znati cijeniti i čuvati da bi klub bio stabilan, zdrav, uspješan… Želim Sarajevu zaista od srce sve najbolje, poručio je Ivan Kepčija na kraju razgovora za
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 15 jul 2022, 21:50

Allahu dragi i ovaj Mirvic ko influenser, je li pr’no ide slika na ig.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 15 jul 2022, 21:56

Svaka cast Sabanovicu i Mirvicu,ispade Sabanovic veca legenda od ovih kvazi parazita sto laju na klub kao Turkovic i Torlak

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 15 jul 2022, 21:57

joker90 je napisao/la:
15 jul 2022, 21:31
Mirvić ne diže tenk, diže klub koji je težak ko crna zemlja. :kafa:
:mrgreen:
- FKS -

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 15 jul 2022, 22:02

Šabanović Halid jedan je od nas!
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jul 2022, 22:24

zagor1987 je napisao/la:
15 jul 2022, 21:56
Svaka cast Sabanovicu i Mirvicu,ispade Sabanovic veca legenda od ovih kvazi parazita sto laju na klub kao Turkovic i Torlak
Ma kakav Torlak,po cemu je on ostavio veci trag od Sabana?U trofejima 3-0 za Sabana(nisam racunao kup 20/21 a i tad je bio clan kluba samo na posudbi).Sabanovic sa 22 godine ostvario transfer i donio nam finu lovu(nije morao,mogao odraditi jos jednu polusezonu i dovidjenja ali momak je htio da klub zaradi makar mu propao i transfer i egzistencija),ovaj igrao 6-7 godina(5 kod nas)i batalio fudbal i sad lafo neka legenda...I Dusan Hodzic proveo u klubu koliko i on godina,skoro pa isti broj nastupa i sta sad i Dusan legenda?

Turkovic odlican kao igrac ali skroz tanak covjek
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 15 jul 2022, 22:29

Torlak je u Sarajevu bio pet sezona (ni blizu trofeja u tom periodu), napustio nas je sa čistim papirima i statusom jednog od boljih stopera lige.Poslije nas zaigrao još samo kratko za Olimpik i završio karijeru, inostranstvo nije očima vidio :rol: :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 jul 2022, 22:30

NajvecaRadosti je napisao/la:
15 jul 2022, 22:24
zagor1987 je napisao/la:
Ma kakav Torlak,po cemu je on ostavio veci trag od Sabana?U trofejima 3-0 za Sabana(nisam racunao kup 20/21 a i tad je bio clan kluba samo na posudbi).Sabanovic sa 22 godine ostvario transfer i donio nam finu lovu(nije morao,mogao odraditi jos jednu polusezonu i dovidjenja ali momak je htio da klub zaradi makar mu propao i transfer i egzistencija),ovaj igrao 6-7 godina(5 kod nas)i batalio fudbal i sad lafo neka legenda...I Dusan Hodzic proveo u klubu koliko i on godina,skoro pa isti broj nastupa i sta sad i Dusan neka legenda?

Torlak je bio borac i to mu je donijelo 2 trofeja Ismir Pintol. Nije bio neki igrac al et ostavio je neki trag te 3-4 godine.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 15 jul 2022, 22:36

bordobijeli je napisao/la:
15 jul 2022, 22:30
NajvecaRadosti je napisao/la:
15 jul 2022, 22:24
zagor1987 je napisao/la:
Ma kakav Torlak,po cemu je on ostavio veci trag od Sabana?U trofejima 3-0 za Sabana(nisam racunao kup 20/21 a i tad je bio clan kluba samo na posudbi).Sabanovic sa 22 godine ostvario transfer i donio nam finu lovu(nije morao,mogao odraditi jos jednu polusezonu i dovidjenja ali momak je htio da klub zaradi makar mu propao i transfer i egzistencija),ovaj igrao 6-7 godina(5 kod nas)i batalio fudbal i sad lafo neka legenda...I Dusan Hodzic proveo u klubu koliko i on godina,skoro pa isti broj nastupa i sta sad i Dusan neka legenda?

Torlak je bio borac i to mu je donijelo 2 trofeja Ismir Pintol. Nije bio neki igrac al et ostavio je neki trag te 3-4 godine.
Znam sve,hvala mu za to ali rijec 'legenda' ma ni blizu.Igrac koji je bio dobar odredjen period moze ali nista konkretno da bi mu se dao ovaj epitet.Mi od njega nismo dobili nijedan trofej za 5 godina nit smo ga prodali i zaradili nesto.Neko guranje na silu sad u klub sa njegove strane nema smisla,jos ako nije strucan za to(po svemu sudeci nije)kud ces dalje
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jul 2022, 23:30

Nadat se posle Mirviceve operacije penisa, da nece vise zene zaposljavat da vode klub.. brz oporavak..

Torlak je imao tu borbenost koja ga je drzala u prvih 11 al realno osim toga nista nije imao.. takodje 90% nas ga je zaboravilo i nedozivljava ga ni kao legendu niti nekog velemajstora (pa benko je veca legenda )). Da nije poceo srat po klub zlatkovic i melunovic bi se vise spiminjali od njeg (oni kroz ne kvalitet)

Turkovic dobar igrac tanak covjek srami se almire

Skim igramo prijateljsku

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 16 jul 2022, 00:24

Danas su se nasi manekeni slikali u novim dresovima, valjda ce bit predstavljeni sutra, prekosutra
Sve mi znamo.

kitkat
Kontakt:

Post Postao/la kitkat » 16 jul 2022, 00:25

Pitar6785 je napisao/la:
15 jul 2022, 23:30
Nadat se posle Mirviceve operacije penisa, da nece vise zene zaposljavat da vode klub.. brz oporavak..

Torlak je imao tu borbenost koja ga je drzala u prvih 11 al realno osim toga nista nije imao.. takodje 90% nas ga je zaboravilo i nedozivljava ga ni kao legendu niti nekog velemajstora (pa benko je veca legenda )). Da nije poceo srat po klub zlatkovic i melunovic bi se vise spiminjali od njeg (oni kroz ne kvalitet)

Turkovic dobar igrac tanak covjek srami se almire

Skim igramo prijateljsku
Nema prijateljske

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Amidzaa, Beli98, Chony533, perodeformero i 43 gosta.