FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
drugi tim slobode igra protiv jedinstva.gube 1:0
- Probisvjet
- Kontakt:
Jaka nam Sloboda pravo dok vodimo dvO tima na pripreme! Salim se, bolje neka se cuvaju povreda!slobodaenid je napisao/la:drugi tim slobode igra protiv jedinstva.gube 1:0

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Capt_Billy
- Kontakt:
Ima li netko vise informacija o stadionu?? Koliko cijeli projekat kosta i kada je predvideno da se zavrsi??
(Molio bih ako netko ima novih slika).
Vise je bio red da se netko od klubova sjetio da pocne nesto raditi na nasim terenima u ovoj nasoj jadnoj drzavi!!
Hvala!!!
(Molio bih ako netko ima novih slika).
Vise je bio red da se netko od klubova sjetio da pocne nesto raditi na nasim terenima u ovoj nasoj jadnoj drzavi!!
Hvala!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
26.02.: FK Sloboda – FK Slavija
Nakon duge pauze, ljubitelji nogometa željno iščekuju nova uzbuđenja na bh. terenima.
Prvu zvaničnu utakmica u 2011. godini, na Tušnju će odigrati Sloboda i Slavija, koji su posljednjih godina koz utakmice u prvenstvu, te finalu kupa imali nekoliko žestokih okršaja.
Žestoko bi trebalo biti i ove februarske subote, kada se na tribine Tušnja vraćaju "Fukare" najvatreniji navijači Slobode, koji su proteklih mjeseci tek u manjem broju bodrili svoje ljubimce.
Razloga za dolazak na Tušanj je mnogo. U "crveno.crnom" dresu će nakon duže pauze zaigrati Alen Mešanović, Staniša Nikolić, Gradmir Crnogorac, Tarik Okanović... Pored njih željno očekujemo da vidimo na djelu i druga pojačanja, te igrače koji su iznijeli teret teške jeseni.
Slavija u ovom trenutku Slobodi bježi tek jedan bod. Sa pobjedom bi izabranici Denisa Sadikovića mogli čak i do petog mjesta, a nakon toga sve je moguće...
Stoga, 26. februara svi na Tušanj...
Ulaz : 5 km
Početak: 13h
Nakon duge pauze, ljubitelji nogometa željno iščekuju nova uzbuđenja na bh. terenima.
Prvu zvaničnu utakmica u 2011. godini, na Tušnju će odigrati Sloboda i Slavija, koji su posljednjih godina koz utakmice u prvenstvu, te finalu kupa imali nekoliko žestokih okršaja.
Žestoko bi trebalo biti i ove februarske subote, kada se na tribine Tušnja vraćaju "Fukare" najvatreniji navijači Slobode, koji su proteklih mjeseci tek u manjem broju bodrili svoje ljubimce.
Razloga za dolazak na Tušanj je mnogo. U "crveno.crnom" dresu će nakon duže pauze zaigrati Alen Mešanović, Staniša Nikolić, Gradmir Crnogorac, Tarik Okanović... Pored njih željno očekujemo da vidimo na djelu i druga pojačanja, te igrače koji su iznijeli teret teške jeseni.
Slavija u ovom trenutku Slobodi bježi tek jedan bod. Sa pobjedom bi izabranici Denisa Sadikovića mogli čak i do petog mjesta, a nakon toga sve je moguće...
Stoga, 26. februara svi na Tušanj...
Ulaz : 5 km
Početak: 13h
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Sadiković zadovoljan i pored dva poraza
Ekipa Slobode, koja se od subote nalazi na priprema u Medulinu, do sada je odigrala dvije utakmice i doživjela isto toliko poraza.
Identičnim rezultatom od 0:1, bolji od "crveno-crnih" su bili Spartak iz Subotice i Šibenik.
- Krajnji rezultat me ne zabrinjava u većoj mjeri. Sigurno da je ljepše pobjediti, ali na ovim utakmicama ima svega. Suđenje nije na nekom nivou, sve se toleriše. Jučer u utakmici sa Šibenikom njihov igrač je unio i loptu i Nikolića sa gol linije u mrežu, pa je gol priznat i njima upisana pobjeda. Interesuje me prije svega kako igra moja ekipa – rekao nam je u jutrošnjem razgovoru Denis Sadiković.
A kako nam prenosi njegovi izabranici igraju dobro. Stvaraju mnogo šansi, još im nedostaje efikasnosti.
- Imamo lijepu pas igru. Bošnjak je donio potreban kvalitet u vezni red. Brzo prenosimo loptu i stvaramo šanse. Neefikasnost je možda i očekivana, tek smo odigrali dvije utakmice. Uvjeren sam da će iz utakmice u utakmicu i to doći na svoje – pojašnjava Sadiković.
U dvije utakmice polako se počeo kristalizati i početni sastav. Na golu je siguran Mujkić. Dva stopera su Jogunčić i Raca. Lijevi bočni je Crnogorac, a desni Nikolić. U veznom redu pozadi su Zoletić i Bošnjak, ispred njih Halilović i Ćehajić, nešto istureniji je Gavrić. U vrhu napada je Amer Bekić.
- Tom sastavu nedostaju povrijeđeni Mešanović i Almir Bekić. Sa njima postava bi bila drugačija. Ali do prve utakmice vjervotno ćee biti još promjena. Okanović danas treba odigrati cijelu utakmicu. Polako se vraća i Mujić. Konkurencija je jaka i to je veliki dobitak – ističe Denis Sadiković, kojem pored Mirsada Dedića u radu sa ekipom pomaže i Jasmin Jogunčić, novi službeni predstavnik Tuzlaka .
Danas će druga ekipa Slobode odmjeriti snage sa bihaćkim Jedinstvom, a do kraja priprema će odigrati još četiri utakmice.
Ekipa Slobode, koja se od subote nalazi na priprema u Medulinu, do sada je odigrala dvije utakmice i doživjela isto toliko poraza.
Identičnim rezultatom od 0:1, bolji od "crveno-crnih" su bili Spartak iz Subotice i Šibenik.
- Krajnji rezultat me ne zabrinjava u većoj mjeri. Sigurno da je ljepše pobjediti, ali na ovim utakmicama ima svega. Suđenje nije na nekom nivou, sve se toleriše. Jučer u utakmici sa Šibenikom njihov igrač je unio i loptu i Nikolića sa gol linije u mrežu, pa je gol priznat i njima upisana pobjeda. Interesuje me prije svega kako igra moja ekipa – rekao nam je u jutrošnjem razgovoru Denis Sadiković.
A kako nam prenosi njegovi izabranici igraju dobro. Stvaraju mnogo šansi, još im nedostaje efikasnosti.
- Imamo lijepu pas igru. Bošnjak je donio potreban kvalitet u vezni red. Brzo prenosimo loptu i stvaramo šanse. Neefikasnost je možda i očekivana, tek smo odigrali dvije utakmice. Uvjeren sam da će iz utakmice u utakmicu i to doći na svoje – pojašnjava Sadiković.
U dvije utakmice polako se počeo kristalizati i početni sastav. Na golu je siguran Mujkić. Dva stopera su Jogunčić i Raca. Lijevi bočni je Crnogorac, a desni Nikolić. U veznom redu pozadi su Zoletić i Bošnjak, ispred njih Halilović i Ćehajić, nešto istureniji je Gavrić. U vrhu napada je Amer Bekić.
- Tom sastavu nedostaju povrijeđeni Mešanović i Almir Bekić. Sa njima postava bi bila drugačija. Ali do prve utakmice vjervotno ćee biti još promjena. Okanović danas treba odigrati cijelu utakmicu. Polako se vraća i Mujić. Konkurencija je jaka i to je veliki dobitak – ističe Denis Sadiković, kojem pored Mirsada Dedića u radu sa ekipom pomaže i Jasmin Jogunčić, novi službeni predstavnik Tuzlaka .
Danas će druga ekipa Slobode odmjeriti snage sa bihaćkim Jedinstvom, a do kraja priprema će odigrati još četiri utakmice.
Sloboda - Jedinstvo 3:1, povratak Tarika Okanovića
Nogometaši tuzlanske Slobode tek u trećoj kontrolnoj utakmici u Medulinu došli su do prve pobjede protiv ekipe bihaćkog Jedinstva koju su Tuzlaci savladali rezultatom 3:1. Strijelci su bili dva puta oporavljeni Tarik Okanović i Admir Čehajić.
Šef Stručnog štaba, Denis Sadiković na teren je izveo momčad: Divković, Aljukić, Zonić, Zukić, Salihović, Čehajić, Malkić, Kitić, Okanović, Murselović, Mujić. Još su igrali Hasanović, Rahmanović, Jurić.
Sloboda će sutra u 15 sati imati novu provjeru, a protivnik će im biti ekipa Velike Gorice, dok je utakmica protiv Rijeke otkazana.
Bravo za Tareta, ovo će mu dosta pomoći u podizanju samopouzdanja. I, ko se sada usudi reći da nemamo vođu i kreatora igre na terenu ?
Nogometaši tuzlanske Slobode tek u trećoj kontrolnoj utakmici u Medulinu došli su do prve pobjede protiv ekipe bihaćkog Jedinstva koju su Tuzlaci savladali rezultatom 3:1. Strijelci su bili dva puta oporavljeni Tarik Okanović i Admir Čehajić.
Šef Stručnog štaba, Denis Sadiković na teren je izveo momčad: Divković, Aljukić, Zonić, Zukić, Salihović, Čehajić, Malkić, Kitić, Okanović, Murselović, Mujić. Još su igrali Hasanović, Rahmanović, Jurić.
Sloboda će sutra u 15 sati imati novu provjeru, a protivnik će im biti ekipa Velike Gorice, dok je utakmica protiv Rijeke otkazana.
Bravo za Tareta, ovo će mu dosta pomoći u podizanju samopouzdanja. I, ko se sada usudi reći da nemamo vođu i kreatora igre na terenu ?

Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
- slani grad
- Kontakt:
AulleTa je napisao/la:Sloboda - Jedinstvo 3:1, povratak Tarika Okanovića
Tare ide na avatar

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Tarik Okanović, legenda kluba sa Tušnja, bio i ostao. Jednostavno, kada je bio u najboljim godinama, on je ostao uz "svoju" Slobodu, voli ovaj grad, ove ljude, navijače i klub naravno. Vrijeme je da nas Tare povede Evrope.
-
- Kontakt:
Drago mi je da se momak vratio, bezveze mu slomi nogu onaj naš hajvan, ali valjda tako trebalo biti.Da Bog da bio duplo bolji nego prije!
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Tare legenda dok su drugi odlazili i dolazili on je bio u Slobodi, trpio sranja, bog te pita kolko su mu dužni nikad se nije žalio niti pravio probleme, takvih igrača skoro više i nema u fudbalu, jedan je Tarik!Claus je napisao/la:Tarik Okanović, legenda kluba sa Tušnja, bio i ostao. Jednostavno, kada je bio u najboljim godinama, on je ostao uz "svoju" Slobodu, voli ovaj grad, ove ljude, navijače i klub naravno. Vrijeme je da nas Tare povede Evrope.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
- SaLL/ihovic
- Kontakt:
svida mi se ovaj momak Aljukic par puta sam ga gledao kako igra i nije los mogli bi nesto sa njim iskomponovat..
Aljukić je polivalentan nogometaš; igra na poziciji bočnog, veznog i stopera kad zatreba. Ima pozitivnu agresivnost i velka je radlica na terenu. Pohvale na njegov račun iriču i Sakib Malkočević, koji mu je još uvijek trener u juniorma, i Denis Sadiković, koji je Aljukića trenirao u mlađim kategorijama a sada ga je uvrstio među prvotimce....Jest da je mlad i da ima 18 godina al na mladima svjet ostaje
pa bi volio da ga vidim u pocetnoj postavi
Aljukić je polivalentan nogometaš; igra na poziciji bočnog, veznog i stopera kad zatreba. Ima pozitivnu agresivnost i velka je radlica na terenu. Pohvale na njegov račun iriču i Sakib Malkočević, koji mu je još uvijek trener u juniorma, i Denis Sadiković, koji je Aljukića trenirao u mlađim kategorijama a sada ga je uvrstio među prvotimce....Jest da je mlad i da ima 18 godina al na mladima svjet ostaje

SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼
Odlicna danas pobjeda i to sa drugom postavom ...Tare se vraca u formu izgleda neka fino....
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Ljudi moji....ne nasjedajte na provokacije,a pogotovo da im odgovarate na njihove gluposti....jednostavno ih ignorišite i pokazaće se ko je gospoda a ko ološ.dajmo komentare vezane za naš omiljeni klub.harry_90 je napisao/la:Dal admin ili moderatori nekad svrate na ovu temu,ne moze se normalno pricat,da se ne ubace neki sa strane i provociraju,samo lupetaju bezze,onaj iz Gradacca jucer nesto prica za Slobodu i Tuzlu,i niko ne reaguje.Sramota !
Najradosnija vijest je svakako da se Tare zaželio igre i ovo će mu svakako dati samopouzdanje...ostaje da mu poželimo puno sreće i da ga povrede zaobilaze.Kostur ekipe se već zna i kroz ovaj pripremni period već vidimo da će nam proljeće biti još uspješnije.fukara87 je napisao/la:Odlicna danas pobjeda i to sa drugom postavom ...Tare se vraca u formu izgleda neka fino....
Nemate pojma koliko mi je drago zbog Tareta,naravno cestitke i Cehajicu na postignutom golu.. Jedva cekam pocetak polusezone i mec sa Slavijom..
Bio sam u Tz u utorak i srijedu pa skoknuh i do stadiona Tusanj....ne izgleda lose ona tribina (sa krovom) jel planiraju jos sta raditi ????
Pozz
Pozz
- SaltCityAttack
- Kontakt:
FCS-FCS je napisao/la:Bio sam u Tz u utorak i srijedu pa skoknuh i do stadiona Tusanj....ne izgleda lose ona tribina (sa krovom) jel planiraju jos sta raditi ????
Pozz
pa ebiga vidio si sta su isplanirali na slikama gdje je prikazano kakav bi stadion trebao izgledati, kada se zavrsi, sto znaci da bi to trebalo izgledati tamo mozda 2025g

Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 11 feb 2011, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Sve čestitke našim momcima,a posebno našem Tariku.Ma ja vjerujem da će on napraviti još bolji transfer,jer njegovo vrijeme tek dolazi.Šta samo znači njegov oporavak za ekipu.
Gledam sastav i nemogu ,a da ne kažem kako su mahom djeca Slobode ,što me posebno raduje.
Idemo moci boriti se za vrh i dokazati gdje nam je mjesto.
Gledam sastav i nemogu ,a da ne kažem kako su mahom djeca Slobode ,što me posebno raduje.
Idemo moci boriti se za vrh i dokazati gdje nam je mjesto.
Iz budzeta opcine za ovu godinu,izdvojeno je vise od milion maraka za izgradnju,tako da sa lijepim vremenom,treba ocekivat nastavak radova.Eh sad ako i vlada pogura sa parama,stadion ce ici brze,ne bi me cudilo da kanton pogura,naravno ako na celu bude neko iz sdp,jer se blize opcinski izbori,i preko stadiona ce zelit kupit glasove,tako da sve je moguce..FCS-FCS je napisao/la:Bio sam u Tz u utorak i srijedu pa skoknuh i do stadiona Tusanj....ne izgleda lose ona tribina (sa krovom) jel planiraju jos sta raditi ????
Pozz
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.