Postao/la CiroDiMarcio » 19 jul 2022, 11:13
Citam ovo po forumu i kontam, kad pogledas nas sastav, ne mozemo mi sad reci da smo toliko losi realno. Koji to klub ima Stilica i Cocalica, Bendera na golu, evo sad i santos na krilu.
Mi ovako na papiru imamo solidnu ekipu, npr ja smatram da smo jaci od Veleza i TC na papiru.
Ali po mom misljenju problem je sto nema ideje. Problem je sto se nema hrabrosti shvatiti da stilic nikas nije bio trkac, a pogotovo ne sad i covjek moze odigrati izvrsno poluvrijeme. Ako je vec tako JEDNO POLUVRIJEME valjda se moze taj subasic staviti na AMF, sa santosom lijevo i npr gasalom desno jer je brz iako oscilira u igri. Napad nam je preslab i to je cinjenica, nadati se da cemo od te dvojice procspiti.
Nazad smo najjaci a i dalje vidis da nesto ne stima, rvo sad se vraca Galic ja bih stavio Drinu sa Cocalicem i jos sa strane Vego koji ce se nadam se naviknuti na pritisak. Kad se vrati Bender jos dodatna sigurnost na golu iako zna i on nekad fuserit s loptom u nogama. Imas mekica hodzica hajdarevica i becu. Hodzic prejak DMF.
I ti sve to kad pogledas to moze da izgleda vrlo dobro, ali problem je sto nema ko to da vodi, nema ko da osmisli taktiku, pa na kraju krajeva da prilagodi utakmicu protivniku neko je svaka izbij nabij, a sad posto imamo brzo krilo svaka ta izbijena ide na lijevo krilo. Prvo onaj santos nije kante da trci 120 minuta, drugo ako prosjecno dijete na tribini skonta da svaki napad ide na lijevu, kako onda ocekivati da te ne skonta suparnicki trener pa na kraju krakeva i igrac.
Kako je moguce da u prosloj tekmi odbrana toliko skripi a dobri su igraci. Nesto ne valja.
Sad se Mulalic ne moze mijenjati, sacekati da prodje ovih par tekmi i dovesti nekog, mada ja mislim ako zareda jos 3 poraza u slj kolima dobit ce i prije kraja paklenog niza ostavku. Ako se vec prica o imvestitoru onda se moze dovesti i neki trener, Sabljic se meni ne cini kao los izbor za nasu situaciju. Karacic takodjer, sve u svemu mislim da imaju vise znanja od Mulalica koliko god on volio Zelju.
Zadnja izmjena:
CiroDiMarcio, dana/u 19 jul 2022, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.