Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ovaj kanal je meni živa komedija. Jel to neki javni kanal ili na fazono onog srpskog Marića? Kakve su sve izjave ti ljudi davali je fakat za Netflix specijala
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
BIHpatriota
- Kontakt:
E moja Europo, nemaš ti kičmu ni za sankcije a kamoli neki rat.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌
nisu ni tvoji upisi daleko od šizofrenije.
Pa lik u 99.9% upisa na neki nacin vrijedja sve Srbe i crkvu. Vise je zatucan nego sizofren. Ja napisem na temi da se nadam da ce se rat sto prije zavrsiti, jer najvise naj*ba obican narod.. i nakaci mi se pet likova da sam cetnik. Mogu misliti sta bi bilo kad bih ja npr. prozivao sve Muslimane da su teroristi i konstantno kenjao po Islamu. Doduse, kad bih pisao nesto sto ne mislim bio bih trol, a to vala nisam.
Po ovome sada ispade da ni pravoslavlje nije ništa bolje nažalost......dscile je napisao/la: ↑20 jul 2022, 11:48Pa lik u 99.9% upisa na neki nacin vrijedja sve Srbe i crkvu. Vise je zatucan nego sizofren. Ja napisem na temi da se nadam da ce se rat sto prije zavrsiti, jer najvise naj*ba obican narod.. i nakaci mi se pet likova da sam cetnik. Mogu misliti sta bi bilo kad bih ja npr. prozivao sve Muslimane da su teroristi i konstantno kenjao po Islamu. Doduse, kad bih pisao nesto sto ne mislim bio bih trol, a to vala nisam.
Nije dovoljno reći da se rat treba završiti, već treba reći da se rat završi porazom agresora. Ljudi i ratuju da im agresor ne nametne svoju volju.
- bavariapivo
- Kontakt:
sta jos ocekivati od rusa...
Bijela kuća šalje novi paket raketnih sistema HIMARS za Ukrajinu
Domet raketa iz ovog sistema je oko 80 kilometara, skoro dvostruko više od haubica M777, koje je SAD ranije isporučio Ukrajini,
Administracija američkog predsjednika Džo Bajdena (Joe Bidena) priprema se objaviti odobrenje novog paketa sigurnosne pomoći Ukrajini koji će uključivati dodatne višecjevne raketne bacače HIMARS.
- Nastavit ćemo Ukrajini pružati najveći nivo sigurnosne pomoći. Kasnije ove sedmice, administracija će objaviti sljedeći predsjednički paket oružja i opreme za Ukrajinu - rekao je John Kirby, glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost na press konferenciji, izvještava Ukrinform.
Kupovina novog oružja
Pojasnio je da će ovaj paket uključivati "više HIMARS-a, koje su Ukrajinci vrlo učinkovito koristili kako bi napravili razliku na bojnom polju". Osim toga, streljivo za HIMARS i topničko streljivo bit će poslano Oružanim snagama Ukrajine.
Kako je objavljeno, korištenje predsjedničke ovlasti predviđa prijenos oružja i opreme u strane zemlje, koji se mogu odmah povući iz zaliha Pentagona.
Osim toga, postoje i drugi programi vojne podrške za Oružane snage Ukrajine, uključujući Ukrajinsku inicijativu za sigurnosnu pomoć (USAI), čiji je cilj kupovina novog oružja od proizvođača.
Raketni lanser
HIMARS je visokotehnološki raketni lanser male težine na točkovima, što mu daje veću agilnost i manevarske sposobnosti na ratištu.
Svaka jedinica može nositi šest GPS-om vođenih raketa, ponovno punjenje moguće je za oko jedne minute, a iziskuje mali broj članova osoblja.
Domet raketa iz ovog sistema je oko 80 kilometara, skoro dvostruko više od haubica M777, koje je SAD ranije isporučio Ukrajini.
Domet raketa iz ovog sistema je oko 80 kilometara, skoro dvostruko više od haubica M777, koje je SAD ranije isporučio Ukrajini,
Administracija američkog predsjednika Džo Bajdena (Joe Bidena) priprema se objaviti odobrenje novog paketa sigurnosne pomoći Ukrajini koji će uključivati dodatne višecjevne raketne bacače HIMARS.
- Nastavit ćemo Ukrajini pružati najveći nivo sigurnosne pomoći. Kasnije ove sedmice, administracija će objaviti sljedeći predsjednički paket oružja i opreme za Ukrajinu - rekao je John Kirby, glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost na press konferenciji, izvještava Ukrinform.
Kupovina novog oružja
Pojasnio je da će ovaj paket uključivati "više HIMARS-a, koje su Ukrajinci vrlo učinkovito koristili kako bi napravili razliku na bojnom polju". Osim toga, streljivo za HIMARS i topničko streljivo bit će poslano Oružanim snagama Ukrajine.
Kako je objavljeno, korištenje predsjedničke ovlasti predviđa prijenos oružja i opreme u strane zemlje, koji se mogu odmah povući iz zaliha Pentagona.
Osim toga, postoje i drugi programi vojne podrške za Oružane snage Ukrajine, uključujući Ukrajinsku inicijativu za sigurnosnu pomoć (USAI), čiji je cilj kupovina novog oružja od proizvođača.
Raketni lanser
HIMARS je visokotehnološki raketni lanser male težine na točkovima, što mu daje veću agilnost i manevarske sposobnosti na ratištu.
Svaka jedinica može nositi šest GPS-om vođenih raketa, ponovno punjenje moguće je za oko jedne minute, a iziskuje mali broj članova osoblja.
Domet raketa iz ovog sistema je oko 80 kilometara, skoro dvostruko više od haubica M777, koje je SAD ranije isporučio Ukrajini.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
nije ko da si kenjao po islamu već po IVZ. Slično ali nije isto. A slažem se da nikad ne treba biti ograničen i opterećen, zato i upozoravam da se ponašanje svede na neke civilizacijske norme, bez obzira sa koje strane.dscile je napisao/la: ↑20 jul 2022, 11:48Pa lik u 99.9% upisa na neki nacin vrijedja sve Srbe i crkvu. Vise je zatucan nego sizofren. Ja napisem na temi da se nadam da ce se rat sto prije zavrsiti, jer najvise naj*ba obican narod.. i nakaci mi se pet likova da sam cetnik. Mogu misliti sta bi bilo kad bih ja npr. prozivao sve Muslimane da su teroristi i konstantno kenjao po Islamu. Doduse, kad bih pisao nesto sto ne mislim bio bih trol, a to vala nisam.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Himars, noćna mora svakog Rusofila !
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kako napreduju na terenu, ima li pomaka?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kad Ukrajinci neminovno napadnu Krim onda cemo vidjeti od cega se Rusi napravljeni i kakvu ce reakciju imati

skimsi takavsi!
nek su njemu pitari dali dres .... sve je na svom mjestu!
Diktatori se drze zajedno, čuda li
da su samo diktatori ....
Pa zato jer nisu terororisti, vidis dosta muslimana ratuje za ruse,kako vam odgovara tako pisete,svi muslimani svijeta koji ne ratuju za ruse za vas su teroristi jer isti ti ceceni su vam do juce bili teroristi kao i tatari i slicnidscile je napisao/la: ↑20 jul 2022, 11:48Pa lik u 99.9% upisa na neki nacin vrijedja sve Srbe i crkvu. Vise je zatucan nego sizofren. Ja napisem na temi da se nadam da ce se rat sto prije zavrsiti, jer najvise naj*ba obican narod.. i nakaci mi se pet likova da sam cetnik. Mogu misliti sta bi bilo kad bih ja npr. prozivao sve Muslimane da su teroristi i konstantno kenjao po Islamu. Doduse, kad bih pisao nesto sto ne mislim bio bih trol, a to vala nisam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.