FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Pozitivanstav
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Pozitivanstav » 23 jul 2022, 12:59

mrakNL je napisao/la:
23 jul 2022, 09:31
izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jul 2022, 19:00
Husrefbeg vam je u pravu, kombinovani najjači sastav Premijer lige BiH ne bi imao šansu da prođe AZ. To je jednostavno drugi nivo za sve naše klubove, konstantno su u Evropi i imaju i jako velikih dostignuća i skalpova, a nikad ne ispadaju od ekipa iz liga poput naše.

Bila bi stvarno prvoklasna senzacija da ih izbacite.
Pojedinci previse uzdizu AZ, a nema nikakve potrebe za tako nesto.
AZ nema nikakva velika dostignuca i to je klub koji vec dugo godina igra toplo-hladno.
Ja AZ pratim od 98-e godine i od tad do danas su imali uistinu jedan zlatni period.
Njih je 2005-e godine kupio Dirk Scheringa i poceo je graditi veoma jak klub, a on je izgradio i ovaj danasnji stadion.
U sezoni 2008/2009 su harali ligom i imali su strasan tim pun reprezentativaca na celu sa Louis van Gaalom. Te godine su posali i prvaci NL.
Nakon toga im je pocelo sve propadati tj namjestili su Dirku da bankrotira jer nisu dozvolili da AZ konstantno raste i da bude iznad Ajaxa. U NL vazi pravilo - "Ajax sampion". Ajax uziva apsolutno svaku podrsku i ne smiju dvije sezone proci a da on ne bude sampion. Jedini realan konkurent mu je PSV, a i njega bi unistili da i on nema jaku podrsku.
Dakle, AZ je u tom periodu upao u teske probleme svih oblika i jedva su opstajali. Iz svega toga ih izvlaci AFAS i jos neke firme i ponovo staju koliko-toliko na noge. AZ danas ima veoma jake sponzore i stabilan su klub, ali daleko od onog iz gore navedenog perioda. Nasi su previse digli ovaj klub, upravo kao sto ti pises tj potvrdjujes nesto sto je Husrefbeg napisao. Trenutno od nasih klubova Zrinjski i Sarajevo mogu hladno igrati protiv AZ-a.
Kombinovana PL ekipa bi bila krupan zalogaj za njih.
Da se prodju moze se desit,ali da bi kombinovani sastav bio krupan zalogaj u to sumnjam.
Slazem se da se pretjeruje s dizanjem u nebesa kao da su svemirci..nije prvi put da manji prodju vece,to se desava i treba sve uradit da se to desi..Jovic je svjestan toga,ubijedjen sam

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 23 jul 2022, 14:40

Eto,stigao napadac,krilo..

Aristotel555
Kontakt:

Post Postao/la Aristotel555 » 23 jul 2022, 14:44

Zna li neko je li to ovaj igrac koji se spominjao da je prosao pripreme s ekipom..potpuna nepoznanica..ako je bio na pripremama pretpostavljam da je zadovoljio struku da ga ostave..zna li neko nesto vise o njemu?

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 23 jul 2022, 15:20

Aristotel555 je napisao/la:
23 jul 2022, 14:44
Zna li neko je li to ovaj igrac koji se spominjao da je prosao pripreme s ekipom..potpuna nepoznanica..ako je bio na pripremama pretpostavljam da je zadovoljio struku da ga ostave..zna li neko nesto vise o njemu?
Ako je registrovan znaci da nije od jucer,vjerovatno je dugo tu.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 jul 2022, 15:32

Ma nisu ga nasli preko youtuba i odmah do 2025. potpisali.
Znači nije od jučer u kombinaciji.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 23 jul 2022, 18:17

mrakNL je napisao/la:
23 jul 2022, 09:31
izdzezveubrazil je napisao/la:
22 jul 2022, 19:00
Husrefbeg vam je u pravu, kombinovani najjači sastav Premijer lige BiH ne bi imao šansu da prođe AZ. To je jednostavno drugi nivo za sve naše klubove, konstantno su u Evropi i imaju i jako velikih dostignuća i skalpova, a nikad ne ispadaju od ekipa iz liga poput naše.

Bila bi stvarno prvoklasna senzacija da ih izbacite.
Pojedinci previse uzdizu AZ, a nema nikakve potrebe za tako nesto.
AZ nema nikakva velika dostignuca i to je klub koji vec dugo godina igra toplo-hladno.
Ja AZ pratim od 98-e godine i od tad do danas su imali uistinu jedan zlatni period.
Njih je 2005-e godine kupio Dirk Scheringa i poceo je graditi veoma jak klub, a on je izgradio i ovaj danasnji stadion.
U sezoni 2008/2009 su harali ligom i imali su strasan tim pun reprezentativaca na celu sa Louis van Gaalom. Te godine su posali i prvaci NL.
Nakon toga im je pocelo sve propadati tj namjestili su Dirku da bankrotira jer nisu dozvolili da AZ konstantno raste i da bude iznad Ajaxa. U NL vazi pravilo - "Ajax sampion". Ajax uziva apsolutno svaku podrsku i ne smiju dvije sezone proci a da on ne bude sampion. Jedini realan konkurent mu je PSV, a i njega bi unistili da i on nema jaku podrsku.
Dakle, AZ je u tom periodu upao u teske probleme svih oblika i jedva su opstajali. Iz svega toga ih izvlaci AFAS i jos neke firme i ponovo staju koliko-toliko na noge. AZ danas ima veoma jake sponzore i stabilan su klub, ali daleko od onog iz gore navedenog perioda. Nasi su previse digli ovaj klub, upravo kao sto ti pises tj potvrdjujes nesto sto je Husrefbeg napisao. Trenutno od nasih klubova Zrinjski i Sarajevo mogu hladno igrati protiv AZ-a.
Kombinovana PL ekipa bi bila krupan zalogaj za njih.
Ma nije da niste u pravu, međutim holandska liga i naša se mogu se porediti da smo mi nula a oni recimo petica na skali 0-10
Za Sarajevo neznam kako bi se nosio sa njima, Zrinjski bi vjerovatno dobro stajao prvo poluvrijeme drugo bi fasovao.... Tuzla j e prosla kako je prošla više srećom nego kvalitetom a njihov ritam mogu iznijeti prvo polu vrijeme samo nekolko igrača u p. ligi BiH. KOLIKO ja ZNAM a znam malo takvi igrači ne stanuju ni u Sarajevu ni u Tuzli

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 jul 2022, 18:26

Nebuloze.
Kod nas npr stopera igra Mustafa Šukilović a kod njih Martins Indi koji je standardan u reprezentaciji Holandije i učesnik svjetskog prvenstva.
Kod nas u napadu Mešinović a kod njih Odgaard. Reprezentativac. Igrao za Inter, Sasuolo, Pescaru ...
Da bas smo u rangu s njima.
Realno: daleko bolja ekipa od nas.
Navijački: prolazimo ih sa 2:0 golovima Migija i Mišića.

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 24 jul 2022, 10:54

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
23 jul 2022, 18:26
Nebuloze.
Kod nas npr stopera igra Mustafa Šukilović a kod njih Martins Indi koji je standardan u reprezentaciji Holandije i učesnik svjetskog prvenstva.
Kod nas u napadu Mešinović a kod njih Odgaard. Reprezentativac. Igrao za Inter, Sasuolo, Pescaru ...
Ne znam gdje dolazis do tih informacija, ali Indi nije uopste standardni reprezentativac.
On vec neko vrijeme ne igra za reprezentaciju, a sad ga je Van Gaal pozvao iskljucivo zbog straha od povreda ili korone.
Koliko ja znam, Jens Odgaard nema niti jedan nastup za Dansku A reprezentaciju, a imao je za juniorske. To i sam znas da to skoro nista ne znaci.
U Interu se izgleda samo vodio, a nije odigrao nit jednu utakmicu. Za US Sassuolo je odigrao cek jednu utakmicu, a Pescara je Seria B.
Dakle, ne treba prenapumpavati, ali treba biti realan i reci da je ipak AZ klasa za TC. Isto tako, i dalje tvrdim da se Zrinjski i Sarajevo mogu nositi sa njima i da je kombinovani tim iz PL BiH jak tim za AZ.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 24 jul 2022, 11:34

Dobro bi bilo da su Sarajevo i Zrinjski rame uz rame sa AZ.
Koliko god neko volio da je to tako istina je sasvim druga. Zrinjski je odmakao kvalitetom od ostatka lige što je još uvijek nedovoljno da se može nositi sa ekipama koje su u vrhu u ligama kao što su Holandska, Belgijska, Portuglska, Austrijska pa možda i Danska i Švicarska.
Za Sarajevo mi neznamo ni koliko mogu ni koliko su spremni a tu je i novi trener koji može posložiti tim a može dobiti i otkaz ukoliko mu to ne uspije.Tuzla može rasti ako investitor ima strpljenja a već ova sezona pokazati će koliko mogu Sarajevo, Borac, Željo,Velež i Tuzla.Uz Zrinjski koji će i ove sezone biti neprikosnoven to su timovi za Evropu. Šest kandidata četiri mjesta, ko god omane vratiti će se dva koraka nazad.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 12:43

Haman je Amadou Coulibaly bio i bokser.

Amadou Coulibaly vs Arkadiusz Zarzycki kat. 60 kg.
748 views Apr 21, 2015
------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 jul 2022, 16:02, ukupno mijenjano 6 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 13:24

Amadou Coulibaly
slika
------------------------------

slika
Snimak sa treninga iz Čateža dana Nedelja, 03.juli .2022.
Ovaj Amadou Coulibaly je bio sa nama na pripremama u Čatežu.
- Dobro došao i neka mu je sa srećom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 13:55

"elvirbaljic » 23 jun 2022, 22:11"
slika
" Kako ovo "preskoci"
- "Jel ovo Rudiger ili njegov brat ?"
- "Hhahah necak necak od Rudigera, po babinoj liniji." :urnebes:
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 jul 2022, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 14:02

Ko zna ,možda mali zabije na Grbavici.Ako je brz onda nam dobro uklapa u koncepciju.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 15:32

"DOMAĆI FUDBALE, ovo se rijetko viđa: Treći put zaredom odgađaju utakmicu Premijer lige!Objavljeno prije 3 sata , 24 Jula, 2022 12:23Autor N S
Fudbaleri Tuzla Citya ni u trećem kolu Premijer lige BiH neće igrati svoju utakmicu.
Nakon što su dvije utakmice odgodili zbog europskog nastupa, u Tuzla Cityu na isti korak su se odlučili i u trećoj utakmici koju su trebali igrati protiv Igmana iz Konjica."
-------------------------------
JA,I.... :urnebes:

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 24 jul 2022, 15:43

tuzlac je napisao/la:
24 jul 2022, 15:32
"DOMAĆI FUDBALE, ovo se rijetko viđa: Treći put zaredom odgađaju utakmicu Premijer lige!Objavljeno prije 3 sata , 24 Jula, 2022 12:23Autor N S
Fudbaleri Tuzla Citya ni u trećem kolu Premijer lige BiH neće igrati svoju utakmicu.
Nakon što su dvije utakmice odgodili zbog europskog nastupa, u Tuzla Cityu na isti korak su se odlučili i u trećoj utakmici koju su trebali igrati protiv Igmana iz Konjica."
Nije trebalo Igman odgađati pogotovo što je skoro sigurno da će se od Evrope City oprostiti u četvrtak. Igman igra još neko vrijeme u Kaknju taj teren je nama jako sretan.Ne vidim svrhu odgađanja a poslije će se reć umorni smo od igranja srijeda- subota.Al hajde možda tako mora biti...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 19:40

Beledija je napisao/la:
24 jul 2022, 15:43
tuzlac je napisao/la:
Nije trebalo Igman odgađati pogotovo što je skoro sigurno da će se od Evrope City oprostiti u četvrtak. Igman igra još neko vrijeme u Kaknju taj teren je nama jako sretan.Ne vidim svrhu odgađanja a poslije će se reć umorni smo od igranja srijeda- subota.Al hajde možda tako mora biti...
Bit će reprezentativna pauza.Nadoknadit ćemo.Što se tiče AZ ,lopta je okrugla.Ja ne bih potpisao da ispadamo.Jović je trenerčina.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 jul 2022, 20:52

DANAS JE NAŠ PROTIVNIK AZ ALKMAR IGRAO PRIJATELJSKU UTAKMICU NA SVOM TERENU PROTIV ITALIJANSKOG PREMIJERLIGAŠA FC BOLONJA.REZULTAT 1-0 ZA ALKMAR.
KLIKNI I POGLEDAJ CIJELU UTAKMICU
https://m.facebook.com/AZAlkmaar?locale=hr_HR

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 24 jul 2022, 21:11

mrakNL je napisao/la:
24 jul 2022, 10:54
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
23 jul 2022, 18:26
Nebuloze.
Ne znam gdje dolazis do tih informacija, ali Indi nije uopste standardni reprezentativac.
On vec neko vrijeme ne igra za reprezentaciju, a sad ga je Van Gaal pozvao iskljucivo zbog straha od povreda ili korone.
Koliko ja znam, Jens Odgaard nema niti jedan nastup za Dansku A reprezentaciju, a imao je za juniorske. To i sam znas da to skoro nista ne znaci.
U Interu se izgleda samo vodio, a nije odigrao nit jednu utakmicu. Za US Sassuolo je odigrao cek jednu utakmicu, a Pescara je Seria B.
Dakle, ne treba prenapumpavati, ali treba biti realan i reci da je ipak AZ klasa za TC. Isto tako, i dalje tvrdim da se Zrinjski i Sarajevo mogu nositi sa njima i da je kombinovani tim iz PL BiH jak tim za AZ.
Ti očigledno ne pratiš našu ligu. Prvaci i ostali iz ove lige ispadaju od ribara, keramičara, poluamatera. I to nije slučaj samo ove godine nego godinama unazad.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 25 jul 2022, 09:52

tuzlac je napisao/la:
24 jul 2022, 19:40
Beledija je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:
Bit će reprezentativna pauza.Nadoknadit ćemo.Što se tiče AZ ,lopta je okrugla.Ja ne bih potpisao da ispadamo.Jović je trenerčina.
Slažem se za Jovića i njegove trenerske kvalitete..prolaz dalje je jako upitan iako je lopta okrugla. Al' hajmo se nadati, neplaća se porez na snove.
Ja vjerujem da ova ekipa može ponoviti prošlosezonski uspjeh.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 25 jul 2022, 10:31

Beledija je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:
Slazem se, mislim da bi bolje bilo da su samo pomjerili za Ponedjeljak.
Bit cemo u dosta losijem polozaju u odnosu na ostale ekipe kad budemo morali stalno igrati Srijeda/Nedjelja kako bi ovo sve nadoknadili.
Na reprezentativnim pauzama se nikad ne igraju I ne treba da se igraju prvenstvene utakmice.

Sto se tice novog napadaca: Trebao nam je napadac, ja to stalno ponavljam - dosadio sam i sam sebi, ali dal je ovaj tip dovoljno dobar da bi se smatrao pojacanjem - to tek treba da vidimo. Realno, tip je anonimus.

Nadam se da cemo dovesti i jos jednog beka u ekipu, i da ce se Nukic tokom sezome malo vise forsirati kao krilo a manje kao bek.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.