RSD Velež - Evropa

nekoIzMostara
Kontakt:

Re: RSD Velež - Evropa

Post Postao/la nekoIzMostara » 22 jul 2022, 21:37

OnlyLeft22 je napisao/la:
22 jul 2022, 21:31
nekoIzMostara je napisao/la:
22 jul 2022, 21:30
Pantelic mora igrati, definitivno igrac koji pravi razliku u nasoj ekipi, znaci MORA!
Zaboravio na njega

Njega umjesto Halilovica :ljepota:
Tako je brato. Msm da je ovo trenutno najbolja solucija za revans. Napasti od 1 minute, ne oklijevati, pa ili pukovnik ili pokojnik
Bogdanovic
Pavic Zvonic Ikic Cosic
Radovac Zeljkovic
Pantelic Andusic Halilovic
Haskic
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 22 jul 2022, 22:19

JimmyPage je napisao/la:
22 jul 2022, 21:26
mozak je napisao/la:
22 jul 2022, 20:02
Pisao sam i prije utakmice da su opasni u prekidima i skok igri.
Meni je recept za uzvrat dva visoka stopera Zvonić i Ikić koji će dobijati ove zračne duele kojih će biti još više u uzvratu. Bekove rasteretiti bržim krilima i bržom tranzicijom kroz vezni red. Sa dugim i visokim loptama nemamo nikakvih šansi protiv njihovih gorostasa.
Lopta mora ići po zemlji.
Sinoć je sve kasnilo a i ono što je bilo brzo, bilo je netačno i pogrešno.
Moramo dobiti bitku u veznom redu. Meni se Pršeš nameće kao igrač koji je raspoložen i koji bi u paru sa Radovcem i Zeljkovićem činili brži vezni red sa manje grešaka. Dino je ispao iz igre po meni.
Nadam se ovakvom sastavu:

...................Bogdanović................
Ćosić......Zvonić.......Ikić..........Pavić
...........Zeljković.........Pršeš
Džanković.......Radovac........Halilović
.......................Haskić.................
Radovac umjesto Pršeša, Anđušić na ofenzivnom veznom. Moramo hvatati rezultat, što znači igrati sa dosta višom linijom odbrane tako da radije Bajrića kao brži stoper umjesto Denisa. Oni su baš opasni na kontru, valja ih hvatati po terenu
Ne znam kako bi se snašao Halil na krilu a volio bi ga vidjeti na toj poziciji, sigurno bi se manje sudarao sa Radovcem u sredini. Dušili su jedan drugog definitivno
Zvonić i Ikić su robusni i dosta iskusni igrači tako da bi dobili na skoku kako u obrani tako i u napadu.
Bajrić po meni nije za ovog levela.
Ja opet navodim da je nama glavni problem sredina terena gdje trebamo dobiti bitku.
Za razliku od prve utakmice i folova oko upoznavanja protivnika, ovaj put moramo od prve minute pokazati šta znamo i koliko želimo prolaz.
Zalaganje se mora podići na viši nivo jer je ono sinoćnje daleko od maximuma.
Ekipa sa Malte nije loša ali je daleko od toga da nemamo šansi.
Prolaz treba zaraditi!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Zizu1981
Kontakt:

Post Postao/la Zizu1981 » 23 jul 2022, 00:41

JimmyPage je napisao/la:
22 jul 2022, 01:40
Ako neko ima dobre volje da mi objasni i ako je prepoznao na terenu šta smo mi trebali igrati večeras i čemu se uopšte teži po pitanju igre i taktike na osnovu ove utakmice odnosno utakmice u Posušju i generalno priprema? Od Amara to neću saznati očito jer o tim stvarima ne priča kad daje izjave.
Feđa je ostavio taj pečat gdje smo igrali visoki presing u formaciji 4-2-3-1 sa visokim izlascima bekova.
U šanse su ulazili gotovo svi igrači osim stopera a zamisao je bila da se napada sa puno igrača i da se dosta njih nalazi u protivničkom šesnaestercu. Zato nismo imali izrazitog strijelca nikada.
Evo stvarno bih volio ako ima neko stručan da mi objasni novi koncept, ne mora se ulaziti u dubinu.
Igra na prekide? Na centaršuteve? Primjetio sam da se puno šalju dijagonale i duge lopte na krilo, uglavnom bekovi šalju lopte na krilo. Teži se vjerovatno tom centaršutu na Haskića. Ostalo nisam ništa skontao. Imamo li još neke mehanizme?

edit:

Anđušić ne može igrati lijevo, uduši ga pozicija. Imam osjećaj da on i Halilović teško mogu igrati zajedno jer su po prirodi takvi da žele loptu.
Vidim da Halil ima najviše odriješene ruke, sve nekako polazi od njega. Ne znam jel to taktička zamisao ili igrači nesvjesno njemu guraju loptu jer ima iskustvo. Dobar je igrač neminovno al brate upegla loptu, stalno višak potez ima. Krasio nas je taj prvi dodir i izbacivanje bekova/krila u prostor.
Isto tako upitna mi je uloga i Radovca jer se Halil stalno nameće kao dirigent u igri, ovaj se nekako nije vidio uopšte. Možda nije htjeo odgovornost, nije bio u elementu al nekako mi je recimo Pršeš bio malo konkretnijih. Možda jer se Emir istrošio a ovaj svjež.
Ulogu Blagojevića ne kontam, da donese mir u igri? Šta će nam, on možda treba kad vodimo pa da umiri igru, ja ga ne vidim kao kreativca.
Mislim da Džanković i Pantelić moraju igrati krilne pozicije, ostalo je natrpavanje sredine, Nemanja nesvjesno teži ka sredini tokom utakmice da igra iza napadača jer mu je to prirodna pozicija.
Odgovor na tvoje pitanje u normalnim situacijama zahtjeva opsiran odgovor, ali u ovom slucaju se moze odgovoriti vrlo kratko, Velez nema plan.
Te lopte ili dijagonale o kojima pricas su samo izraz manjka mogucnosti, i onda igraci te duge lopte vide kao jedino rjesenje, sa najmanje rizika.
Znaci, Osim nema detaljan plan sto se tice igre i taktike. Taktika je prenjeti na polovinu protivnika, kako god igraci znaju, a to znaci dugim loptama.

Velezova sredina je generalno spora i kreativnost im nije najjaca strana. Zato je kod Dudica napad isao po stranama, nesto kao Liverpool. Sredina je tu da prebacuje sa jedne strane na drugu kako bi se doslo u bolju situaciju, kada je zatvorena jedna strana. Isto tako, ako je jedna strana zatvorena, lopta se vraca nazad do stopera, koji mijenjaju stranu. Problem je kad nemas stopere koji su dobri sa loptom i koji to ne znaju ili nesmiju odraditi dovoljno brzo, kao sto je juce bio slucaj. Medjutim juce nije ni bilo taktike.

Na primjer, nas napad vrsi pritisak na zadnju liniju kod njihovog sesnaesterca, sredina prati, a odbrana nam stoji 20 metara od naseg gola. Ogromna rupa se stvara na sredini, gdje se njihovi napadaci mogu spustiti po loptu, i onda taj nas pritisak ne znaci nista.... Odbrana to radi, jer nema samopouzdanja, i boje se ostaviti dubinu....Trener naravno treba da reaguje, ali...

Druga stvar, je recimo sto se nase krilo, Zaimovic tokom defanzivne igre, spustao na liniju sa Cosicem, dok Maltezani imaju loptu na suprotnoj strani. Umjesto da pomaze veznom redu, i stoji do Hasanovica i Radovca, sa njima u liniji, on stoji pored Cosica, sto znaci igrac manje u veznom redu, tokom presinga ili defanzivne igre..... itd itd.

Uglavnom, nema taktike, i sve je na ho ruk...

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 23 jul 2022, 00:49

Sve stoji ove taktike napasti od prve minut ko sve treba da igra.Realno poznavajuci nas trebat ce nam 5-10 min da se naviknemo da teren podlogu koja je plasticna na kojoj oni imaju itekakvo iskustvo, bitno ne primiti gola u tih nekoliko minuta jer ce nabiti tempo svoj i greske svesti na minimun na takvom terenu, zatim poslje tih 10-15 mi bi trebali vec nametnut svoj tempo i do poluvremna dati gol da idemo na pol sa prednoscu od 1-0.Zatim ce oni krenuti otvorenije da gonjaju rezultat gdje bi ih trebali na kontre pokusat dati gola a za to nam trebaju brzi igraci prema gore sto je realno trenutno samo pantelic i mozda halilovic bez ovcine i dejanovica

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 jul 2022, 12:19

slika

Meraklije na Malti 21.07

Hajmo im pokazati kako se to radi

SVI !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Sahbaz2
Kontakt:

Post Postao/la Sahbaz2 » 25 jul 2022, 00:21

JimmyPage je napisao/la:
Ako neko ima dobre volje da mi objasni i ako je prepoznao na terenu šta smo mi trebali igrati večeras i čemu se uopšte teži po pitanju igre i taktike na osnovu ove utakmice odnosno utakmice u Posušju i generalno priprema? Od Amara to neću saznati očito jer o tim stvarima ne priča kad daje izjave.
Feđa je ostavio taj pečat gdje smo igrali visoki presing u formaciji 4-2-3-1 sa visokim izlascima bekova.
U šanse su ulazili gotovo svi igrači osim stopera a zamisao je bila da se napada sa puno igrača i da se dosta njih nalazi u protivničkom šesnaestercu. Zato nismo imali izrazitog strijelca nikada.
Evo stvarno bih volio ako ima neko stručan da mi objasni novi koncept, ne mora se ulaziti u dubinu.
Igra na prekide? Na centaršuteve? Primjetio sam da se puno šalju dijagonale i duge lopte na krilo, uglavnom bekovi šalju lopte na krilo. Teži se vjerovatno tom centaršutu na Haskića. Ostalo nisam ništa skontao. Imamo li još neke mehanizme?

edit:

Anđušić ne može igrati lijevo, uduši ga pozicija. Imam osjećaj da on i Halilović teško mogu igrati zajedno jer su po prirodi takvi da žele loptu.
Vidim da Halil ima najviše odriješene ruke, sve nekako polazi od njega. Ne znam jel to taktička zamisao ili igrači nesvjesno njemu guraju loptu jer ima iskustvo. Dobar je igrač neminovno al brate upegla loptu, stalno višak potez ima. Krasio nas je taj prvi dodir i izbacivanje bekova/krila u prostor.
Isto tako upitna mi je uloga i Radovca jer se Halil stalno nameće kao dirigent u igri, ovaj se nekako nije vidio uopšte. Možda nije htjeo odgovornost, nije bio u elementu al nekako mi je recimo Pršeš bio malo konkretnijih. Možda jer se Emir istrošio a ovaj svjež.
Ulogu Blagojevića ne kontam, da donese mir u igri? Šta će nam, on možda treba kad vodimo pa da umiri igru, ja ga ne vidim kao kreativca.
Mislim da Džanković i Pantelić moraju igrati krilne pozicije, ostalo je natrpavanje sredine, Nemanja nesvjesno teži ka sredini tokom utakmice da igra iza napadača jer mu je to prirodna pozicija.
Evo pred spavanje da ti dam svoje misljenje. Da pobjedis ligu bilo koju skoro uvijek moras dati duplo vise golova nego sto primis (cesto cak i vise). Sa Fedjom iskreno nismo primali toliko golova (oko gol po utakmici) sto je ok al trebalo je bolje; igrali smo visok pressing, brzo vracali loptu i drzali je u ekipi. Cesto je znao posjed da bude 60-40 ili vise. Taj posjed lopte je cinio da protivnici nisu imali puno suteva po golu.

Problem sa Fedjom je sto smo gradili igru vrlo sporo, dodavanja u ekipi dok su se bekovi dizali gore sa ostatkom ekipe. To sto se cesto desavlo je da se protivnik stigne vratiti i postaviti a mi na kraju imamo neki ubacaj sa sa krila i rezultat je da smo isto tako dali malo vise od 1 gol po utakmici. Najvise smo dali i zabili kad smo zavrsili treci 50:30 na 33 utakmice sezona prije 25:23 na 22 utakmice a ovu zadnju 42:37 na 33. To sto se cesto desavalo jer nam je citava ekipa bila visoko sa bekovima je da su protivnicke kontre i polukontre bile opasne i ako je samo bilo 3-4 suta po golu. Sad ako ces tako igrati moras imati igrace vrlo brze na svim pozicijama ne samo stoperskim a da bih davao gole mora igra biti puno brza na zadnjoj trecini, cesto neki dupli pas da se dodje u prostor izmedju golmana i odbrane.

Eh vecina novih trenera prvo uigrava odbranu pa onda napad. To sto sam primjetio sa Amarom je da mi ne pocinjemo ikakav pressing prije polovine terena, nasa zadnja linija je vrlo kompaktna cak i krila se spuste nisko i daje se prostor protivnickom beku i onda se vrsi pritisak na tu stranu da se zatvori igrac uz aut liniju. Mislim da je misao tu da protivnici nemaju neke opasne sanse i iskreno nisu imali dok nisu dali gol poslje prekida.

Sto se tice napada tu sam vise zbunjen, na snimcima sa treninga sam vidio vjezbe vrlo direktne i brze igre po zemlji. Npr krilo primi, jedan dodir vrati se lopta, direk pas naprijed na prostor sto se otvori i drugi igrac popunjava. Nazalost na utakmicama jos uvijek to ide sporo i igra se svodi na duge lopte nekad haskicu sto ne uspijeva jer ipak su tu dva stopera. Al je uspjelo par puta preko njihovih bekova sa lijeve i desne strane, gdje npr pantelic dobije prostor po desnoj strani. To sto mei vise brine kad se taj prostor otvori napad ne popunjava dovoljno brzo i npr pantelic nije imao neke alternative za neki brzi pas.

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 26 jul 2022, 19:39

Prepisati ćemo lošu prvu partiju tremi, neuigranosti.. (šta još!?) Očekujem da su svi izvukli pouku iz te utakmice, da su uvidjeli svoje greške, slabosti protivnika, te da u četvrtak ostave srce na teren. Da se pobijedi, da se izbori plasman u treće pretkolo, da se klubu donese dodatna zarada, da eurofija traje dalje, da se sto vise ljudi učlani, da shop ima još veći promet..
RAja je uz Vas Rođeni, srce na teren!

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 26 jul 2022, 19:53

Prvi put se ne nada ničemu osim ispadanju uz jos jedan poraz.

Hvala Amawe

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 26 jul 2022, 19:56

Prolazimo sutra!
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

stiledivita
Kontakt:

Post Postao/la stiledivita » 26 jul 2022, 20:01

Sahbaz2 je napisao/la:
25 jul 2022, 00:21
JimmyPage je napisao/la:

edit:

Evo pred spavanje da ti dam svoje misljenje. Da pobjedis ligu bilo koju skoro uvijek moras dati duplo vise golova nego sto primis (cesto cak i vise). Sa Fedjom iskreno nismo primali toliko golova (oko gol po utakmici) sto je ok al trebalo je bolje; igrali smo visok pressing, brzo vracali loptu i drzali je u ekipi. Cesto je znao posjed da bude 60-40 ili vise. Taj posjed lopte je cinio da protivnici nisu imali puno suteva po golu.

Problem sa Fedjom je sto smo gradili igru vrlo sporo, dodavanja u ekipi dok su se bekovi dizali gore sa ostatkom ekipe. To sto se cesto desavlo je da se protivnik stigne vratiti i postaviti a mi na kraju imamo neki ubacaj sa sa krila i rezultat je da smo isto tako dali malo vise od 1 gol po utakmici. Najvise smo dali i zabili kad smo zavrsili treci 50:30 na 33 utakmice sezona prije 25:23 na 22 utakmice a ovu zadnju 42:37 na 33. To sto se cesto desavalo jer nam je citava ekipa bila visoko sa bekovima je da su protivnicke kontre i polukontre bile opasne i ako je samo bilo 3-4 suta po golu. Sad ako ces tako igrati moras imati igrace vrlo brze na svim pozicijama ne samo stoperskim a da bih davao gole mora igra biti puno brza na zadnjoj trecini, cesto neki dupli pas da se dodje u prostor izmedju golmana i odbrane.

Eh vecina novih trenera prvo uigrava odbranu pa onda napad. To sto sam primjetio sa Amarom je da mi ne pocinjemo ikakav pressing prije polovine terena, nasa zadnja linija je vrlo kompaktna cak i krila se spuste nisko i daje se prostor protivnickom beku i onda se vrsi pritisak na tu stranu da se zatvori igrac uz aut liniju. Mislim da je misao tu da protivnici nemaju neke opasne sanse i iskreno nisu imali dok nisu dali gol poslje prekida.

Sto se tice napada tu sam vise zbunjen, na snimcima sa treninga sam vidio vjezbe vrlo direktne i brze igre po zemlji. Npr krilo primi, jedan dodir vrati se lopta, direk pas naprijed na prostor sto se otvori i drugi igrac popunjava. Nazalost na utakmicama jos uvijek to ide sporo i igra se svodi na duge lopte nekad haskicu sto ne uspijeva jer ipak su tu dva stopera. Al je uspjelo par puta preko njihovih bekova sa lijeve i desne strane, gdje npr pantelic dobije prostor po desnoj strani. To sto mei vise brine kad se taj prostor otvori napad ne popunjava dovoljno brzo i npr pantelic nije imao neke alternative za neki brzi pas.
+1, dosta dobra analiza.
Puna podrška igračima i stručnom štabu u četvrtak, samo tako možemo napredovati. Negativne komentare ostavite za sebe, ne širite negativnu energiju, na svaki negativan komentar nadoveže se 10 budala koji ne znaju nabrojati 5 trenutnih igrača Veleža.
Koja god si liga, gdje god ti da igraš...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 jul 2022, 08:58

I šta sad ako ispadnemo?Da li je smak svijeta?Smanjite malo doživljaje ljudi igrat će se lopte i nakon Evrope. Dođe novi trener u Barselonu pa ne igraju kako su očekivali. Sve neki stručnjaci po forumima i internet mrežama,samo ne znam zašto gubite vrijeme zašto to se nebavite fùdbalom?Ja ne znam ni jednog navijača Veleža koji voli Amara,ali brate on je sad tu i kraj priče. Jest g.ovno ali je sad naše g.ovno i to je to.Ima ugovor godinu dana i ako ne bude ok doći će neko drugi. Shvatite da mi ne možemo plaćati igrače kao svinje,Borac ili pitari,i da ne možemo na njihov način poslovati. Pa mi smo imali milion možda i manje duga pa se zamalo ne ugasišmo,uprava nije savršena ali koja je alternativa njima?Ili da se prepusti klub internet navijačima i stručnjacima pa nek oni vode klub kad misle da je to tako jednostavno.Valjda nam je cilj isti majku mu,smanjimo malo ove budalastine po internetu i forumima dajte da budemo samo navijači. Sutra 0-2 abd.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 27 jul 2022, 09:09

Čudi me pa nisu trenirali na terenu sa umjetnom travom, jer se revanš igra na umjetnoj.

Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 27 jul 2022, 09:18

emil02in je napisao/la:
27 jul 2022, 08:58
I šta sad ako ispadnemo?Da li je smak svijeta?Smanjite malo doživljaje ljudi igrat će se lopte i nakon Evrope. Dođe novi trener u Barselonu pa ne igraju kako su očekivali. Sve neki stručnjaci po forumima i internet mrežama,samo ne znam zašto gubite vrijeme zašto to se nebavite fùdbalom?Ja ne znam ni jednog navijača Veleža koji voli Amara,ali brate on je sad tu i kraj priče. Jest g.ovno ali je sad naše g.ovno i to je to.Ima ugovor godinu dana i ako ne bude ok doći će neko drugi. Shvatite da mi ne možemo plaćati igrače kao svinje,Borac ili pitari,i da ne možemo na njihov način poslovati. Pa mi smo imali milion možda i manje duga pa se zamalo ne ugasišmo,uprava nije savršena ali koja je alternativa njima?Ili da se prepusti klub internet navijačima i stručnjacima pa nek oni vode klub kad misle da je to tako jednostavno.Valjda nam je cilj isti majku mu,smanjimo malo ove budalastine po internetu i forumima dajte da budemo samo navijači. Sutra 0-2 abd.
Tako je druže.👏👏👏👏

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 27 jul 2022, 09:44

Bez Radovca sutra izgleda definitivno

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 27 jul 2022, 10:19

Trasu

Haskic
Pantelic Andjusic Dzankovic
Prses Hasanovic
Pavic Zvonic Zeljkovic Cosic
Bogdanovic
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

VOLIMFUDBAL50
Kontakt:

Post Postao/la VOLIMFUDBAL50 » 27 jul 2022, 10:35

Haskić
Halilović Anđušić Ćosić

Hasanović Pršeš

Pavić Zvonić Zeljković Dejanović

Bogdanović

Gr0hot
Kontakt:

Post Postao/la Gr0hot » 27 jul 2022, 11:22

MostarskiSin je napisao/la:
27 jul 2022, 09:44
Sta je Radovcu?

fanaticRA
Kontakt:

Post Postao/la fanaticRA » 27 jul 2022, 11:55

Veliki hendikep, ali očekujem da ga bRAt Halil “zalila” i prolazak u treće pretkolo :pray:

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 27 jul 2022, 12:15

Iskreno i nije toliki hendikep.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Babke
Kontakt:

Post Postao/la Babke » 27 jul 2022, 12:20

Gr0hot je napisao/la:
27 jul 2022, 11:22
Sta je Radovcu?
nije u formi

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.