FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Evander
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Evander » 27 jul 2022, 13:45

Ma kakav Pjanic, nema on perspektivu u Barceloni. Nece se zatvarati vrata nekom od ovih mladjih, radi Pjanica. Fino je sto je sinoc pokazao da je ziv, cisto iz razloga da ga se lakse negdje proslijedi.

Ali u napadu ce bas guzva biti. Osim Aube, svi ostali ce zeliti biti redovni starteri. Ne znam fakat sta je Xavi zamislio sa ovim gomilanjem igraca.
Od ostalih pridoslica, Danac je jako dobar za sad. Kad Kunde dodje i na stoperima ce se stvoriti guzva. Ocito da ce Pike najmanje igrati.
Bekovi standardno, krpljenje. Najslabiji dio ekipe zasigurno.
Vezni red, ima svega. Ne znam sta bih rekao. Gavi je dobar, ali jos sirov i neiskusan. Tesko da se na njega moze osloniti da izguras cijelu sezonu. Busketc, vjerovatno ce i dodatbo padati. Pedri je sve bolji i bolji, ali i kod njega se mogu ocekivati oscilacije. De Jong je zavrsio sa Barcelonom. I sinoc, nikakav opet. Sinoc je ponovi usao da igra stopera, izgleda da ga Xavi i ne vidi u sredini terena. Onaj iz Milana sto je dosao, nekako nije mi to to. Moze biti koristan, ali sa klupe. Nije mi za prvih 11.

Kadar je zaista sirok. Xavi ima sa cim da pravi ekipu, ali da ce mu biti lako, nece. Bojim se da se ne pogubi sa eksperimentisanjima i sa stalnim mijenjanjen sastava. Cini mi se da ni on sam ne zna, kojih 11 ce mu biti udarna postava.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 27 jul 2022, 14:32

Zar nije Pjanić već pristao na drastično smanjenje plate tamo nekad prošle godine prije nego je otišao na posudbu u Bešiktaš?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 27 jul 2022, 14:46

sombrero je napisao/la:
27 jul 2022, 12:26
GalileoGalilei je napisao/la:
27 jul 2022, 12:04
Pjanić ako ovako nastavi, mogao bi ostati. Vidjećemo kakav će biti u narednim mečevima, ako bude na ovom nivou, treba ga ostaviti.
da bi ostao mislim da će morati smanjiti platu... ima preveliku za rezervnog def. veznog
Pa mislim i ako ga Xavi bude htio zadržati, a to bude uslov, ne vjerujem da to Pjanić ne bi uradio. Ukoliko ovako bude dobar, nema smisla odreći ga se bezveze. Moja neka logika, a nije ga Xavi džaba poveo u Ameriku.

Ma i ja od Kessija ne očekujem ništa posebno. Strvina, nije ni neki tehničar, jedino što može trčati kao konj.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 jul 2022, 14:51

Uparvo jedan takav i treba. Fizicki jaka mrcina koja može trčati 90 minuta i udarati :mrgreen: zvuci loše, al takav jedan je falio Barci.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 jul 2022, 15:22

Spominje se 50+10.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 27 jul 2022, 17:24

slika
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 jul 2022, 19:04

Kounde i Araujo. Kakav stoperski par boktemazo. Braniš kontre i nisi inferioran fizički. Plus 23 godine obojica.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 jul 2022, 19:07

messilla je napisao/la:
27 jul 2022, 19:04
Kounde i Araujo. Kakav stoperski par boktemazo. Braniš kontre i nisi inferioran fizički. Plus 23 godine obojica.
Dodaj i danca, sasvim dobra rotacija na CB :thumbup: ali šta sa Garcijom i Pikeom, koji ce postati višak dolaskom Koundea ili u najboljem scenariju gijači klupe :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 jul 2022, 19:09

Ne otpisuj Garciu. Igrat ce puno vise, nego se misli.
Pike ce ocito inati mizernu minutazu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 27 jul 2022, 20:32

Slazem se.Igrat ce Garcia a i treba da igra.

Ozbiljan stoperski arsenal ima Barca sad.Bekovi i dalje kriza ali bit ce i naredno ljeto.
Nesto mi vuce da ce Garcia dosta utakmica provesti na sredini terena.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jul 2022, 21:58

Mislim da će više vremena De Jong provesti na štoperu odnosno liberu nego što će Garcia prismrdit sredini terena.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 jul 2022, 22:28

messilla je napisao/la:
Ali zato jesi na izlazu s loptom. Upitno je kako će funkcionisati njih dvojica zajedno.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 jul 2022, 22:55

Rajaz je napisao/la:
27 jul 2022, 22:28
messilla je napisao/la:
Ali zato jesi na izlazu s loptom. Upitno je kako će funkcionisati njih dvojica zajedno.
Nije lošiji Kounde toliko u odnosu na ovo što imamo.
slika

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 jul 2022, 23:01

messilla je napisao/la:
27 jul 2022, 22:55
Rajaz je napisao/la:
27 jul 2022, 22:28
messilla je napisao/la:
Nije lošiji Kounde toliko u odnosu na ovo što imamo.
slika
Zanimljiva statistika :hmmmmm:
Po onom što sam vidio daleko je od Piquea i Erica. Ali ok, ćemo da vidimo.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 jul 2022, 11:53

Čitam, razmišljam, smješkam se, jer je meni, što se tiče nogometa u Španiji, više-manje sve jasno.
Nedavno objavljena prepiska Ramosa i predsjednika nogometnog saveza Španije je brzo zataškana.
Forbes prije koji dan izbacio 10 najjačih nogometnih brendova u svijetu, financijska estimacija. Barcelona
na prvom mjestu ispred madridskog klana.
Isto tako objavljena lista najvećih dužnika svjetskog nogometa. Opet, na žalost, Barcelona na 1-om mjestu, jedino
se u medijima o njima govori, problematiziraju se transferi nogometaša jedino u taj klub.
Od drugih samo PSG je okrznut u izjavi Tebasa, šefa La Lige, zbog neprelaska Mbapea u madridski klan !!!!!!!, šef La Lige !!!!!! i
to bi bilo sve. Inače je samo Barcelona na tapetu.
U tih 10 su svi drugi najjači nogometni klubovi svijeta sa ne puno manjim ciframa, zaista ogromnim, ali problematizira
se isključivo Barcelona. Naravno i madridski klan je vrlo visoko, među prve tri ekipe, no njih se posebno ne ispostavlja.
Prošle sedmice objavljena lista 10 najbolje plaćanih igrača španske lige. Među 10 čak 6-orica iz madridskog
klana. Po drugoj strani se govori isključivo o strašnim primanjima igrača Barcelone, od kojih su 2, čini mi se,
u prvih 10. Od prva 4 igrača su trojica iz madridskog klana. Probleme sa registracijom igrača zbog FFP ima samo Barcelona.
U međuvremenu je klan iz Madrida pored dobro plaćenih igrača uspio i stadion obnoviti i nemaju problema, uz dug
od 900 mil EUR ( po podacima iz te liste, ako se dobro sjećam ), sa FFP. Ako su oni prodali CR, i Barcelona je Neymara za duplo veću cifru.
Doveli su Hazarda za cca. 100 mil EUR, sad prije neki dan i tog Tchouamenia za istu cifru, ponavljam, izuzev
CR se ne sjećam nekog većeg izlaznog transfera njihovog igrača i nikakvih problema nemaju sa registracijom igrača. Da o pričama
koje kruže, o oprostu madridskom klanu za poreske dugove, i ne govorim.
Neka razumije, ko može.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 12:00

Rodju je napisao/la:
28 jul 2022, 11:53
Čitam, razmišljam, smješkam se, jer je meni, što se tiče nogometa u Španiji, više-manje sve jasno.
Nedavno objavljena prepiska Ramosa i predsjednika nogometnog saveza Španije je brzo zataškana.
Forbes prije koji dan izbacio 10 najjačih nogometnih brendova u svijetu, financijska estimacija. Barcelona
na prvom mjestu ispred madridskog klana.
Isto tako objavljena lista najvećih dužnika svjetskog nogometa. Opet, na žalost, Barcelona na 1-om mjestu, jedino
se u medijima o njima govori, problematiziraju se transferi nogometaša jedino u taj klub.
Od drugih samo PSG je okrznut u izjavi Tebasa, šefa La Lige, zbog neprelaska Mbapea u madridski klan !!!!!!!, šef La Lige !!!!!! i
to bi bilo sve. Inače je samo Barcelona na tapetu.
U tih 10 su svi drugi najjači nogometni klubovi svijeta sa ne puno manjim ciframa, zaista ogromnim, ali problematizira
se isključivo Barcelona. Naravno i madridski klan je vrlo visoko, među prve tri ekipe, no njih se posebno ne ispostavlja.
Prošle sedmice objavljena lista 10 najbolje plaćanih igrača španske lige. Među 10 čak 6-orica iz madridskog
klana. Po drugoj strani se govori isključivo o strašnim primanjima igrača Barcelone, od kojih su 2, čini mi se,
u prvih 10. Od prva 4 igrača su trojica iz madridskog klana. Probleme sa registracijom igrača zbog FFP ima samo Barcelona.
U međuvremenu je klan iz Madrida pored dobro plaćenih igrača uspio i stadion obnoviti i nemaju problema, uz dug
od 900 mil EUR ( po podacima iz te liste, ako se dobro sjećam ), sa FFP. Ako su oni prodali CR, i Barcelona je Neymara za duplo veću cifru.
Doveli su Hazarda za cca. 100 mil EUR, sad prije neki dan i tog Tchouamenia za istu cifru, ponavljam, izuzev
CR se ne sjećam nekog većeg izlaznog transfera njihovog igrača i nikakvih problema nemaju sa registracijom igrača. Da o pričama
koje kruže, o oprostu madridskom klanu za poreske dugove, i ne govorim.
Neka razumije, ko može.
Sunce ti poljubim, odi na transfermarkt, zar je toliko teško i pogledaj zadnjih 5 sezona izlazne transfere Reala i Barselone.
Razumijem da si subjektivan, al ovako ispadaš prilično glup.
Da ne idemo s tim kako porediš Pereza i onog sluntu što vas je opljačkao i zavio u crno.
Koševo Zapad

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 jul 2022, 12:22

Primitivci rješavaju situaciju vrijeđanjem, kao što si ti učinio. Tako samouvjereno si nastupio, da je logično očekivati
kako si ti to sve već provjerio, kopirao,meni prilijepio, demantirao me i onda bi ja rekao svaka čast.
Ne, ti si nastupio na način tipičnog ruralnog Balkanca, drsko i bezobrazno. Naravno, pozvao si se na zadnje 2 rečenice
mog teksta, za koji dopuštam da vjerovatno ima grešaka i što sam na neki način i rekao ".......ne sjećam se nekog većeg.....",
što sasvim drugačije zvuči, ako bi ja rekao "nisu imali". Na neki način sam se ogradio, ukoliko sam pogriješio.
No, tu se pojavljuje problem tvog razumijevanja, odnosno nerazumijevanja pročitanog. Kakogod, sa primitivcima ne raspravljam.
Ti si jedan od takvih. Vozdra.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 12:34

Rodju je napisao/la:
28 jul 2022, 12:22
Primitivci rješavaju situaciju vrijeđanjem, kao što si ti učinio. Tako samouvjereno si nastupio, da je logično očekivati
kako si ti to sve već provjerio, kopirao,meni prilijepio, demantirao me i onda bi ja rekao svaka čast.
Ne, ti si nastupio na način tipičnog ruralnog Balkanca, drsko i bezobrazno. Naravno, pozvao si se na zadnje 2 rečenice
mog teksta, za koji dopuštam da vjerovatno ima grešaka i što sam na neki način i rekao ".......ne sjećam se nekog većeg.....",
što sasvim drugačije zvuči, ako bi ja rekao "nisu imali". Na neki način sam se ogradio, ukoliko sam pogriješio.
No, tu se pojavljuje problem tvog razumijevanja, odnosno nerazumijevanja pročitanog. Kakogod, sa primitivcima ne raspravljam.
Ti si jedan od takvih. Vozdra.
Izvini, uvreda je šta?
Što sam rekao da ispadaš glup?
To nije uvreda, to je činjenica.
Da si malo pogledao, vidio bi to sa transferima i ne bi se prosipao.
Nisi bitan ti ili ja u priči, previše daješ sebi (i meni) na značaju.
Pisao si o Barsi i Realu, ja sam samo reagovao jer je tekst pun rupa.

Nećeš vjerovati, pročitao sam cijeli tekst koji si napisao. Jedino što iz njega vidim je gomila subjektivnih gluposti (izvini!).
Krivca tražiš u drugom umjesto sebi samom (za sve je kriv mrski Real).

Nisi ni raspravljao. Ni jednom rječju nisi pokušao da opovrgneš, da kažeš; - primitivac, evo vidiš da si me bezveze napao. Jok. Uvrijeđena mlada zbog jedne riječi. Zapravo dvije, potenciranje da ispadaš glup.

Izvini, al tako je.
A Laporta je u boljim odnosima s Perezom nego je u skorije vrijeme bio neki drugi predsjednik. I Real po tom pitanju ne radi nikakvu štetu Barsi.
Što bi rekao Pape, dečko ti si ovdje zaluto.
I mi bi trebali biti imuni na pisanje tvojih nebuloza.
Svijet je okrutan, šuplju ti niko ne trpi.
Koševo Zapad

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 jul 2022, 12:36

50+5 za Koundea kaze Gerard Romero. Mislim najskuplji defanzivac Barcelone ikada.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 28 jul 2022, 12:37

Shategabri,

kao što rekoh, vozdra.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.