FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Amoaha na spica
Jesu li se Meka i Kosorić odmorili? Vidim igrači dva dana dobili slobodno?
Pa jel ovo relano?
Pa jel ovo relano?
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Željezničar je u petak poražen od Veleža, a nogometaši su zatim dobili dva slobodna dana. Već na narednom treningu očekuje se da opremu 'zaduži' i Amoah.

Doduse, neka su dva dana odmorili glavu od Edisa i strucnog staba. Vjerujem da im to puno znaci za mentalno zdravlje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Kako sam dobio informaciju,plate i svi ostali troskovi se sad uredno izmiruju,al problem ce nam nastati onog trenutka kad dodje vrijeme da opet moramo poreznoj placati.
-
- Kontakt:
Jedna persona rekla da trci ko muha bez glave.. Daleko od toga da je misljenje te persone relevantno.. Santos je najkonretniji prema naprijed.. Strijelac i jednog gola sto je vise nego sto su "pravi" spicevi skupa uradili u zadnjih pola godine.. Frajer izgine i prema nazad.. Protiv Sirokog citavu tekmu pokrivao citavu stranu.. Ako Amoah bude u pola kao Santos mi smo na konju, a ja ocekujem da bi mogao biti za nijansu i bolji.. Konacno mlada, brza i konkretna krila.. Gurnuti Hodzica u spic jer je i on Benzema za Mulaliceve spiceve..VeteranSA je napisao/la: ↑07 avg 2022, 12:59Mi imamo problema sa kriterijima, ili fakat malo znamo o lopti. Pa nam Brazilac trči ko muha bez glave, Zuka nije za nas, stavljamo Subašića ispred Štile, i slične nebuloze. To nije od juče to traje godinama. A nismo svjesni da ti igrači da znaju više, da mogu više, ne bi bili tu, nego bi igrali jače lige, u jačim klubovima, za mnogo više para.
Pročepit će negdje.
Krajnje je vrijeme da se uprava javno oglasi po pitanju pregovora sa strateškim partnerom!
- manijacikonjic87
- Kontakt:
slazem se. tc je edisu posljednja sansa.. ako i tc bude kiks MORA napustiti trenersku poziciju ili sam ili otkaz.. nek ide dok jos imamo sanse za evropu. mada sto se mene licno tice kakav god ishod bio protiv tc mi moramo traziti novog trenera.
Mi smo Željini, Željo je naš !
- LegendaIvica
- Kontakt:
On vise nema zadnje sanse. Sta to treba da jednu pobjedi i da nas zadovolji sa tim za jos pet utakmnica bez pobjede? Mulalic je ubleha i sto brze ode to bolje ce nam biti rezultat na kraju sezone.manijacikonjic87 je napisao/la: ↑07 avg 2022, 13:53slazem se. tc je edisu posljednja sansa.. ako i tc bude kiks MORA napustiti trenersku poziciju ili sam ili otkaz.. nek ide dok jos imamo sanse za evropu. mada sto se mene licno tice kakav god ishod bio protiv tc mi moramo traziti novog trenera.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Itekako! Ne znam zasto svi sute. Gdje je amerikanac?
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- manijacikonjic87
- Kontakt:
i sam sam rekao sto se mene licno tice bez obzira na tc mora se traziti novi trener.. ne bih imao nista protiv ni da ne doceka tekmu na nasoj klupi..LegendaIvica je napisao/la: ↑07 avg 2022, 13:57
On vise nema zadnje sanse. Sta to treba da jednu pobjedi i da nas zadovolji sa tim za jos pet utakmnica bez pobjede? Mulalic je ubleha i sto brze ode to bolje ce nam biti rezultat na kraju sezone.
Mi smo Željini, Željo je naš !
Evo vidiš...uz izvinjenje unaprijed, i dužno poštovanje, kakav Hodžić na špicu ba? Gledamo li utakmice? Momak je zadnji vezni, jak na nogama, u duelu, u skoku, razbija, odigra i prema naprijed, jedan od najstandardnijih i najboljih u ova četiri kola. Nema izmišljanja pozicija. Nije ofanzivni igrač, polušpic, pa da ga guraš naprijed. A u svakom prekidu je svakako u 16 na skoku (primjer šansa Široki) Zato i igramo kako igramo jer se igračima izmišljaju pozicije. Sjetite se i prošli put kada je Edis bio trener Memija igrao lijevo krilo. Sada mali Šeha jedna tekma lijevo naprijed, slijedeća desno nazad. Ne ide to. Igračima prirodne pozicije, tada najbolje vidiš gdje smo najtanji, i tražiš rješenje, pod uslovom da znaš naravno.MojaMalenkost je napisao/la: ↑07 avg 2022, 13:43Jedna persona rekla da trci ko muha bez glave.. Daleko od toga da je misljenje te persone relevantno.. Santos je najkonretniji prema naprijed.. Strijelac i jednog gola sto je vise nego sto su "pravi" spicevi skupa uradili u zadnjih pola godine.. Frajer izgine i prema nazad.. Protiv Sirokog citavu tekmu pokrivao citavu stranu.. Ako Amoah bude u pola kao Santos mi smo na konju, a ja ocekujem da bi mogao biti za nijansu i bolji.. Konacno mlada, brza i konkretna krila.. Gurnuti Hodzica u spic jer je i on Benzema za Mulaliceve spiceve..VeteranSA je napisao/la: ↑07 avg 2022, 12:59Mi imamo problema sa kriterijima, ili fakat malo znamo o lopti. Pa nam Brazilac trči ko muha bez glave, Zuka nije za nas, stavljamo Subašića ispred Štile, i slične nebuloze. To nije od juče to traje godinama. A nismo svjesni da ti igrači da znaju više, da mogu više, ne bi bili tu, nego bi igrali jače lige, u jačim klubovima, za mnogo više para.
-
- Kontakt:
U sredini imamo neke alternative, dok su nam napadaci nesposobni.. Nije to moja zelja vec neka vrsta nuznog poteza.. Za Dzenisa ne znam ni sta bi rekao.. Frajer ne moze ni u sansi da se nadje, a ne da ga zabije.. U cetiri tekme vjerovatno nije imao niti jedan sut prema golu, bar ga se ja ne sjecam.. Ovom Haracicu ce trebati par mjeseci da se navikne na ovaj nivo fudbala, ako se ikad i navikne.. Ili gurnuti ovog Amoaha u spic.. Kako god Dzenis i Haracic su totalno bezopasni igraci..VeteranSA je napisao/la: ↑07 avg 2022, 14:45Evo vidiš...uz izvinjenje unaprijed, i dužno poštovanje, kakav Hodžić na špicu ba? Gledamo li utakmice? Momak je zadnji vezni, jak na nogama, u duelu, u skoku, razbija, odigra i prema naprijed, jedan od najstandardnijih i najboljih u ova četiri kola. Nema izmišljanja pozicija. Nije ofanzivni igrač, polušpic, pa da ga guraš naprijed. A u svakom prekidu je svakako u 16 na skoku (primjer šansa Široki) Zato i igramo kako igramo jer se igračima izmišljaju pozicije. Sjetite se i prošli put kada je Edis bio trener Memija igrao lijevo krilo. Sada mali Šeha jedna tekma lijevo naprijed, slijedeća desno nazad. Ne ide to. Igračima prirodne pozicije, tada najbolje vidiš gdje smo najtanji, i tražiš rješenje, pod uslovom da znaš naravno.
Pročepit će negdje.
Eto vidiš...to je opet improvizacija, ne može tako. Najbolji igrači igraju na svojim pozicijama, a tamo gdje ne ide traži rješenje. Igraj više preko krila, na kontre, mjenjaj špiceve, traži rješenja. igraj prijateljske sa slabim protivnicima da Haraačić proradi i stekne dodatno samopuzdanje, igraj sa lažnom devetkom, gurni Štilu, ubaci juniora, samo pokušaj nešto. Međutim naš trener očito je hem što ne zna, hem što nema damu za neke stvari.MojaMalenkost je napisao/la: ↑07 avg 2022, 14:57U sredini imamo neke alternative, dok su nam napadaci nesposobni.. Nije to moja zelja vec neka vrsta nuznog poteza.. Za Dzenisa ne znam ni sta bi rekao.. Frajer ne moze ni u sansi da se nadje, a ne da ga zabije.. U cetiri tekme vjerovatno nije imao niti jedan sut prema golu, bar ga se ja ne sjecam.. Ovom Haracicu ce trebati par mjeseci da se navikne na ovaj nivo fudbala, ako se ikad i navikne.. Ili gurnuti ovog Amoaha u spic.. Kako god Dzenis i Haracic su totalno bezopasni igraci..VeteranSA je napisao/la: ↑07 avg 2022, 14:45Evo vidiš...uz izvinjenje unaprijed, i dužno poštovanje, kakav Hodžić na špicu ba? Gledamo li utakmice? Momak je zadnji vezni, jak na nogama, u duelu, u skoku, razbija, odigra i prema naprijed, jedan od najstandardnijih i najboljih u ova četiri kola. Nema izmišljanja pozicija. Nije ofanzivni igrač, polušpic, pa da ga guraš naprijed. A u svakom prekidu je svakako u 16 na skoku (primjer šansa Široki) Zato i igramo kako igramo jer se igračima izmišljaju pozicije. Sjetite se i prošli put kada je Edis bio trener Memija igrao lijevo krilo. Sada mali Šeha jedna tekma lijevo naprijed, slijedeća desno nazad. Ne ide to. Igračima prirodne pozicije, tada najbolje vidiš gdje smo najtanji, i tražiš rješenje, pod uslovom da znaš naravno.
Mehanovic iz Tuzle nesto se priča? Slobodan je trenutno
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Ne može Hodža igrat napad !
Neznalica je dovela 4 napadača za pola godine i nijedan mu ne valja(Fatai,Vučenović,Dženis,Haračić) plus Križevac i Jaganjac. To je 6 napadača !
Neznalica je svojim stavom otjerao najtalentovanijeg momka u klubu, Nerimana K.
80% igrača što je dovela neznalica su promašaji.
Neznalica ima nedodirljive u ekipi
Neznalica ima jarane i podređene u ekipi.
Neznalica ima potlacene u ekipi.
Neznalica uvodi Bekrića na zadnjeg veznog.
Neznalica je u 4 utakmice osvojio 5 bodova.
Neznalica uredno prima platu za to iako kmeči da ne prima.
Jedini koji treba ići je Simeone-neznalica.
Sistema nema, igra katastrofa, igrači nespremni, djeluju kao raspuštena banda.
Neznalica je dovela 4 napadača za pola godine i nijedan mu ne valja(Fatai,Vučenović,Dženis,Haračić) plus Križevac i Jaganjac. To je 6 napadača !
Neznalica je svojim stavom otjerao najtalentovanijeg momka u klubu, Nerimana K.
80% igrača što je dovela neznalica su promašaji.
Neznalica ima nedodirljive u ekipi
Neznalica ima jarane i podređene u ekipi.
Neznalica ima potlacene u ekipi.
Neznalica uvodi Bekrića na zadnjeg veznog.
Neznalica je u 4 utakmice osvojio 5 bodova.
Neznalica uredno prima platu za to iako kmeči da ne prima.
Jedini koji treba ići je Simeone-neznalica.
Sistema nema, igra katastrofa, igrači nespremni, djeluju kao raspuštena banda.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
-
- Kontakt:
Bez bekova mozes dovesti najbolja krila na kugli zemaljskoj opet ti nista ne znaci, a ovaj tim bekove nema. U ovoj ligi, ma koliko je omalovazavali, ima par timova koji igraju, ili pokusavaju da igraju, malo moderniji fudbal i nece biti jednostavno fajtati se s njima. A nama fali bukvalno sve, po meni. Niti jedan igrac ovdje nema kvalitet za ozbiljan fudbal, osim brazilca koji je tek stigao. Od ovog novog ocekujem, po najavama i ocekivanjima ostalih, da bude Messi mada iskreno nikad ni cuo nisam za njega
Ekipu čini tim. Staro pravilo. Tim je jak koliko je jaka najslabija karika. Sa te strane bez špica (a tu smo trenutno najtanji) izgledamo slabašno i neučinkovito. Bekovi...pisao sam nekada ovdje. Jaki su koliko su jaka krila. Krila koja imaju disciplinu i spramna su da pokrivaju i defanzivno. Primjer: Siniša Stevanović. Prva sezona kada je Miro Stevanović igrao ispred njega, bila je odlična za ovog beka. Nakon odlaska Mire, prosjek ništa. Pavić...vidiš kako igra u Veležu, kada ima sinergiju sa krilom. Kod nas je ispadao kao voz jer se Veseli nije vraćao, njih dvojica nisu bili tim, nije bilo sinergije. To je ključ. Tako da se ne bih složio da su nam bekovi loši, prije bi rekao da su fizički nespremni. Traži se od njih da igraju ofanzovno, a onda nemaju snage za nazad, A krila ih ( pa i zadnji vezni) ne podržavaju. Po meni tu je problem.perodeformero je napisao/la: ↑07 avg 2022, 15:35Bez bekova mozes dovesti najbolja krila na kugli zemaljskoj opet ti nista ne znaci, a ovaj tim bekove nema. U ovoj ligi, ma koliko je omalovazavali, ima par timova koji igraju, ili pokusavaju da igraju, malo moderniji fudbal i nece biti jednostavno fajtati se s njima. A nama fali bukvalno sve, po meni. Niti jedan igrac ovdje nema kvalitet za ozbiljan fudbal, osim brazilca koji je tek stigao. Od ovog novog ocekujem, po najavama i ocekivanjima ostalih, da bude Messi mada iskreno nikad ni cuo nisam za njega
-
- Kontakt:
Imamo mi puno bolju ekipu nego što izgledamo na terenu i na tabeli. 100% sam uvjeren.
Željezničar za život cijeli!
Ekipa za 3-4 mjesto realno, nisu nam ni konkurenti za Europu nista bolji od nas na papiru. Ali…SudoHusika je napisao/la: ↑07 avg 2022, 17:04Imamo mi puno bolju ekipu nego što izgledamo na terenu i na tabeli. 100% sam uvjeren.
Trenutno korisnika/ca: knoa, Levin, PeppermintSA i 51 gost.