Definitivno, i najviše je do struke. Majke mi ako ne bi bolju priču napravio sam nego Edis i pomoćnici. Baš pravi levati. Ne znam samo gdje onaj Hare tolike godine provede. Sa loptom je 35 godina, i ništa ne zna.SudoHusika je napisao/la: ↑07 avg 2022, 17:04Imamo mi puno bolju ekipu nego što izgledamo na terenu i na tabeli. 100% sam uvjeren.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma @VeteranSa, nije problem ni promijeniti poziciju igracu ali za to moras znati sta radis. Evo primjer Nyeme. Kad je dosao igrao stopera, ispadao strasno, puno se zalijetao naprijed, nije islo. E onda ga stavis na zadnjeg veznog jer imas neke alternative na stoperu, i covjek izdominira ligu. Ali za to moras imati znanje i osjecaj.
Kad pogledas skup igraca kakav mi imamo, to nista ne ide ni s cim. Imas ultra brzo lijevo krilo, playmakera na desnom, i u napadu dva troma igraca. To je kao da Liverpool igra sa Bentekeom u napadu, Salahom i Hendersonom na krilima. Jedini play u vezi je Stila, a velik je put od golmana do njega kad imas ovakvog Mekica.
Dalje prica oko bekova i krila. Cak ne trebaju krila pokrivati bekove, kao sto si rekao, stoperi ili zadnji vezni ih mogu pokriti. Ali imas dva stara igraca na stoperima koji ne mogu to iznijeti bas a jos plus nisi ni pokusao uigrati tako nesto slicno jer su njemu linijsko pomjeranje, zone i ostale takticke stvari pojmovi za koje nikad nije cuo.
Garantujem da imamo tako raznovrsnu ekipu da se sve moze uigrati dovoljno dobro i da se formacija moze prilagoditi a ne se drzati ko pjan plota ove **** 4231 zadnjih 15 godina bez ikakvih transformacija u napadu i/ili odbrani.
Kad pogledas skup igraca kakav mi imamo, to nista ne ide ni s cim. Imas ultra brzo lijevo krilo, playmakera na desnom, i u napadu dva troma igraca. To je kao da Liverpool igra sa Bentekeom u napadu, Salahom i Hendersonom na krilima. Jedini play u vezi je Stila, a velik je put od golmana do njega kad imas ovakvog Mekica.
Dalje prica oko bekova i krila. Cak ne trebaju krila pokrivati bekove, kao sto si rekao, stoperi ili zadnji vezni ih mogu pokriti. Ali imas dva stara igraca na stoperima koji ne mogu to iznijeti bas a jos plus nisi ni pokusao uigrati tako nesto slicno jer su njemu linijsko pomjeranje, zone i ostale takticke stvari pojmovi za koje nikad nije cuo.
Garantujem da imamo tako raznovrsnu ekipu da se sve moze uigrati dovoljno dobro i da se formacija moze prilagoditi a ne se drzati ko pjan plota ove **** 4231 zadnjih 15 godina bez ikakvih transformacija u napadu i/ili odbrani.
- MocMahale444
1. Najvise realni, najvise odani, imamo najvise strpljenja, ispostujemo svaku akciju do maksimuma paša moj, izvarani toliko godina. Eh to su navijaci Zelje.
2. Od pokojnog Ode mi nemamo igre ( zna Mulalic zasto nikad nafake nece imati u Zelji) ono sto je nastavio Sablja poslije je rukopis Ode a ne Sablje.
3. Uprava za upravom jede goFna (cast pojedincima)
Svi spasioci a mi tonemo lagano ali sigurno.
Jel nas ceka sudbina Celika?
Kako nema niko sposoban da proda pomocni za maksimum maksimuma, a tek bi bio skup da nismo duzni pa papci udaraju bižuteriju neku.
4. Ovaj tim je za 3 pozicije ali nemas trenera imas onu prikazu sto urlice bez ideje i veze o loptanju.
Njemu ce Aco igrati da se 100 Zuka nude ili Mekic taman igrao protiv nas kao sto i radi.
5. Citaj Sablja preko Samira postove od @Braco pa mozda nesto naucis nataknem te na napojnu žilu.
2. Od pokojnog Ode mi nemamo igre ( zna Mulalic zasto nikad nafake nece imati u Zelji) ono sto je nastavio Sablja poslije je rukopis Ode a ne Sablje.
Kako nema niko sposoban da proda pomocni za maksimum maksimuma, a tek bi bio skup da nismo duzni pa papci udaraju bižuteriju neku.
4. Ovaj tim je za 3 pozicije ali nemas trenera imas onu prikazu sto urlice bez ideje i veze o loptanju.
Njemu ce Aco igrati da se 100 Zuka nude ili Mekic taman igrao protiv nas kao sto i radi.
5. Citaj Sablja preko Samira postove od @Braco pa mozda nesto naucis nataknem te na napojnu žilu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Edis ne zasluzuje da nas vodi i dalje
-
- Kontakt:
Naravno da imamo dobru ekipu.. Ni Borac, ni Velez, Siroki, a ni ova Tuzla nista nisu kvalitetniji od nas.. Kad ovaj Amoah bude u pogonu i kad se vrati Bender nama ce skripati na lijevom beku i u spicu.. Ostale pozicije i vise nego korektno popunjene..
Ubjedljivo najvece skripanje je u strucnom stabu.. Los sef i uhljebi kao pomocnici..
Ubjedljivo najvece skripanje je u strucnom stabu.. Los sef i uhljebi kao pomocnici..
Pročepit će negdje.
Corcaigh je napisao/la: ↑07 avg 2022, 18:30Ma @VeteranSa, nije problem ni promijeniti poziciju igracu ali za to moras znati sta radis. Evo primjer Nyeme. Kad je dosao igrao stopera, ispadao strasno, puno se zalijetao naprijed, nije islo. E onda ga stavis na zadnjeg veznog jer imas neke alternative na stoperu, i covjek izdominira ligu. Ali za to moras imati znanje i osjecaj.
Kad već nemamo špica onda Štila na lažnu 9-ku k'o Firmino pri čemu se spušta u sredinu, Amoah i Santos koriste prostor u takvim situacijama, Sedad (U-21) konačno na prirodnu poziciju gdje čini trio sa Mekićem i Hodžićem.

Vuk sit ovce na broju.

Ovako nešto smo probali u BL u kupu prije 2 i po godine kad je Ramović igrao lažnu 9-ku i Štilin masterclass naravno.
BorbenaGljiva je napisao/la: ↑06 avg 2022, 22:05I sto je najgore "strucnjak" licno trazi Haracica, Vucenovic potpise bez probe, Fatai "prodje" probu ( odnosno pola priprema ), ne znam odakle Dzenis. Guras invalida Zeca kojeg onda otpises, ne das sansu Kocevicu, Jaganjcu, Krizevcu i na sve to dva puta odbijes Nedima Hadzica koji se nudio. I onda, nakon svega ono ima obraza da kmeci kako nemamo napadaca tipa Krpica. Isto zajebancija, a nije smijesno.braco je napisao/la: ↑06 avg 2022, 21:45Mislim da se još u historiji fudbala nije desilo da neki klub u jednoj kalendarskoj godini dovede 4 špica; Vučenović, Fatai Beganović i Haračić i da sva četvorica zabiju 0 golova. Pa to moraš baš prstom u gowno. Na to dodaš i finansijski minus jer si na njih bacio X hiljada maraka u platama.
Pa da si doveo yebenog Nedima Hadžića bio bi fakat bh. Suarez za njih kako su mu mediji nekad tepali.
I još na sve to njih četvoricu nadmaši zadnji vezni na poziciji špica. Bogami počeo sam ozbiljno razmišljati da treba Hodžića sa zadnjeg veznog vratiti na špica ako se već neće dati šansa Jaganjcu ili nekom drugom junioru. Taman bi njegovim pomjeranjem na špica, Beća mogao dobiti šansu na njegovoj poziciji čime bi riješili U-21 igrača.
Onaj gol što je Hodžić zabio Slobodi u zadnjem kolu ona dvojica ne mogu na PES-u zabit.
Levat nas bas unazadio
Evo opet ga zabi Hadžić večeras, ovaj put Muri.
Mi igre nemamo od Amara. Al ti se nisi rodio tad. Možda si imao 13 god kad je Odovic vodio ekipi. Dzesi ti prije natezo jadan ne bio.MocMahale444 je napisao/la: ↑07 avg 2022, 18:471. Najvise realni, najvise odani, imamo najvise strpljenja, ispostujemo svaku akciju do maksimuma paša moj, izvarani toliko godina. Eh to su navijaci Zelje.
Imamo dobru ekipu. A pogledaš postove od ranije nema igrača kojeg nisu ispljuvo da nema pojma. Sad ti valjda odgovara da imamo dobru ekipu, umjesto po igracima da pljujes po treneru. E moj brkoMojaMalenkost je napisao/la: ↑07 avg 2022, 19:49Naravno da imamo dobru ekipu.. Ni Borac, ni Velez, Siroki, a ni ova Tuzla nista nisu kvalitetniji od nas.. Kad ovaj Amoah bude u pogonu i kad se vrati Bender nama ce skripati na lijevom beku i u spicu.. Ostale pozicije i vise nego korektno popunjene..
- MocMahale444
Hulahopka je napisao/la: ↑07 avg 2022, 21:08Mi igre nemamo od Amara. Al ti se nisi rodio tad. Možda si imao 13 god kad je Odovic vodio ekipi. Dzesi ti prije natezo jadan ne bio.MocMahale444 je napisao/la: ↑07 avg 2022, 18:471. Najvise realni, najvise odani, imamo najvise strpljenja, ispostujemo svaku akciju do maksimuma paša moj, izvarani toliko godina. Eh to su navijaci Zelje.
Druze nije ovo tema Hajduka halali

Meni drago sto mislis da sam mlad

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Ma kakvo ba strpljenje vise, godinu dana nam klempe pale sa nekim investitorima. Sjecam se odmah one mercedes benz arene..
Mulalic se doveo tu na pola godine. A kad se vidjelo da ne igramo dobro, ako neko iz uprave uopste gleda nase tekme, ja ne znam otkud ideja da se covjeku produzi ugovor. Uz to odradis ok prelazni rok i imas sasvim solidnu ekipu s obzirom na protivnike i onda opet nekakvi losi rezultati, ne zmam cemu onda sve to.
Sto se mene tice dosta je ovaj klub bio poligon za budale. Eto srozali ste nas do kraja, sportski odavno ali smo od nedavno postali i pravi mahalski klub, ili ce se nesto uraditi ili da sa tribina krene "a sad adio" jer nema smisla da se prema navijacima ovako ponasa.
Navijacima koji su odrzali klub u zivotu. Moze biti sramota svakog clana uprave jer nisu prstom mrdnuli da smisle nesto u slucaju da amerikanac ne kupi pomocni. I eto sad nemas para, nemas plana, nemas buducnosti i nemas muda da iole promijenis nesto sto svi vide da ne valja u strucnom stabu (a Edis je tu i najbolji ko nam je sve u ss) i pobijes se bar za tu europu koja nam.moue biti finansijski spas.
Nabijem i sve te sto vole Zelju, i upravu i politicke pulene, gradjevince, kamatare, svi ste vi dobri dok mi budale ispastamo uz klub VEC GODINAMA.
Mulalic se doveo tu na pola godine. A kad se vidjelo da ne igramo dobro, ako neko iz uprave uopste gleda nase tekme, ja ne znam otkud ideja da se covjeku produzi ugovor. Uz to odradis ok prelazni rok i imas sasvim solidnu ekipu s obzirom na protivnike i onda opet nekakvi losi rezultati, ne zmam cemu onda sve to.
Sto se mene tice dosta je ovaj klub bio poligon za budale. Eto srozali ste nas do kraja, sportski odavno ali smo od nedavno postali i pravi mahalski klub, ili ce se nesto uraditi ili da sa tribina krene "a sad adio" jer nema smisla da se prema navijacima ovako ponasa.
Navijacima koji su odrzali klub u zivotu. Moze biti sramota svakog clana uprave jer nisu prstom mrdnuli da smisle nesto u slucaju da amerikanac ne kupi pomocni. I eto sad nemas para, nemas plana, nemas buducnosti i nemas muda da iole promijenis nesto sto svi vide da ne valja u strucnom stabu (a Edis je tu i najbolji ko nam je sve u ss) i pobijes se bar za tu europu koja nam.moue biti finansijski spas.
Nabijem i sve te sto vole Zelju, i upravu i politicke pulene, gradjevince, kamatare, svi ste vi dobri dok mi budale ispastamo uz klub VEC GODINAMA.
@botino
Sjećaš li se kad ste u firmi dobili plave kombije od EU i žute autobuse od Japana?
On topic: ja sam odustao od bilo kakve podrške Edisu, isto k'o što je i on odustao od bilo kakvog napretka. Ostaviti Kenu u stručnom štabu, a ovu trojicu nabiti s noge na nogu, taman Samir Bekrić lično obavljao funkciju v.d. trenera prvog tima
Sjećaš li se kad ste u firmi dobili plave kombije od EU i žute autobuse od Japana?
On topic: ja sam odustao od bilo kakve podrške Edisu, isto k'o što je i on odustao od bilo kakvog napretka. Ostaviti Kenu u stručnom štabu, a ovu trojicu nabiti s noge na nogu, taman Samir Bekrić lično obavljao funkciju v.d. trenera prvog tima

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
Sta mislite da li bi Adzem pristao da preuzme ovaj igracki kadar ali da mu se da vrijeme da sam uz tipa Samira kao SDa napravi kroz nekoliko prelaznih rokova ekipu ?
Smatram da je to jedini trener koji ima neku vrijednost iz nasih redova, u oba mandata jako korektan posao, ima prije svega osjecaj i muda za pravit mlade igrace, zna kad treba gurnut mladog igraca i vatru, ugkavnom su svi igraci bili zadovoljni njegovim radom.
Vjerujem sa mu je lijepo s arapima al takodje vjerujem da niko ne moze na duze staze dole zivjeti i da ce kad tad razmisljati o nekom trenerskom angazmanu ovdje.
Pored toga je jedini trener pored Amara koji je donio trofej u nase vitrine.
Smatram da je to jedini trener koji ima neku vrijednost iz nasih redova, u oba mandata jako korektan posao, ima prije svega osjecaj i muda za pravit mlade igrace, zna kad treba gurnut mladog igraca i vatru, ugkavnom su svi igraci bili zadovoljni njegovim radom.
Vjerujem sa mu je lijepo s arapima al takodje vjerujem da niko ne moze na duze staze dole zivjeti i da ce kad tad razmisljati o nekom trenerskom angazmanu ovdje.
- Meraak1921
- Kontakt:
elevenblues je napisao/la: ↑08 avg 2022, 01:11Sta mislite da li bi Adzem pristao da preuzme ovaj igracki kadar ali da mu se da vrijeme da sam uz tipa Samira kao SDa napravi kroz nekoliko prelaznih rokova ekipu ?
E cuj Adzem

-
- Kontakt:
Zasto ne ?
Izbacio ubjedljivo najvise omldine u prvi tim.
U vrlo teskim momentima i pod velikim pritiskom preuzimao kormilo i popravljao rezultat.
Igraci koji su bili tad tu su pricali samo dobro o njemu.
Merak daj ti navedi trenera koji vrijedi a ne kosta skoro nista ?
Izbacio ubjedljivo najvise omldine u prvi tim.
U vrlo teskim momentima i pod velikim pritiskom preuzimao kormilo i popravljao rezultat.
Igraci koji su bili tad tu su pricali samo dobro o njemu.
Merak daj ti navedi trenera koji vrijedi a ne kosta skoro nista ?
- Meraak1921
- Kontakt:
Problem je sto 90% ekipe igraju toplo-hladno, jednu dobro onda tri lose, po imenima imas dobru ekipu, al gledaju se desavanja na terenu, tako da ovo par kola jedino Santosa i Gasala vrijedi spomenuti, mozda i Hodzic mali, vidi se veliki potencijal fakat. Po meni je jedina logicna taktika da Stilic gura u prostor Santosu i Amoi, i onda da se ceka neka povratna, ili da sami zavrsavaju ( bar gostujuce tekme, sigurno dobar recept za bod(ove). Nazad uz Hodzica i Hajdara kao dva zadnja vezna, jer Hodzic moze povuci dobro i prikljucit se gore, a Hajdar ostaje nazad u slucaju njihove kontre, jer zna šopit kad treba.
Mekic po meni podbacio i bio medju najgorim u svakoj tekmi Bekovi su nam katastrofa, jednu dobri, onda dvije lose, yebo te bekove onda, Kosoric previse gresaka, ispada prelako, Beganovic sam mislio da ce biti pojacanje, igro je dobro i bio jedan od najboljih u Slo, al ovo sto pokazuje je za tribine, o drugom spicu nema potrebe ni govoriti, preko 20-25golova prosle sezone u Gabeli, al zaboravili su ovi nasi da je to federalna , zaluto u Zelji realno.
Mekic po meni podbacio i bio medju najgorim u svakoj tekmi Bekovi su nam katastrofa, jednu dobri, onda dvije lose, yebo te bekove onda, Kosoric previse gresaka, ispada prelako, Beganovic sam mislio da ce biti pojacanje, igro je dobro i bio jedan od najboljih u Slo, al ovo sto pokazuje je za tribine, o drugom spicu nema potrebe ni govoriti, preko 20-25golova prosle sezone u Gabeli, al zaboravili su ovi nasi da je to federalna , zaluto u Zelji realno.
-
- Kontakt:
U širokom luku zaobići "naše". Dovesti stranca i čovjeka koji veze sa Željom nema i kome će svi biti jednaki, bez mahalskih. Hvala sablji hvala adzemu hvala dzeli hvala svima, daj nekog karacica, ili baš baš stranca jedino nam to može valjati. Ne ublehu ni poput ivkovica nego fino probranog trenera, pare ne možemo velike dati al znam da većini imponuje voditi željezničar ma u kakvoj situaciji on bio.
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!
-
- Kontakt:
Ne Edisu i Adzemu al da Karacicu, to je bas bolest kod nas, nek je stranac odma nam u glavi bolji, a to sto u losijem klubu dobije nogu nema veze nama je dobar.
Subjektivno mislim da Adzem nije neznalica ali nije ni neki strasan upgrade u odnosu na Mulalica. Tu je to sve u 5 deka.elevenblues je napisao/la: ↑08 avg 2022, 01:11Sta mislite da li bi Adzem pristao da preuzme ovaj igracki kadar ali da mu se da vrijeme da sam uz tipa Samira kao SDa napravi kroz nekoliko prelaznih rokova ekipu ?
Objektivno, Adzem je psiholoski jako nestabilan covjek, puca pod pritiskom, ne moze se nositi sa radom u klubu kao sto je Zeljo. Osim toga, nakon svega sto se desilo kad je prosli put vodio Zelju mislim da se on sam ne bi vratio u klub.
Nas je uprava dovela u slijepu ulicu jer se jos po zavrsetku prosle sezone trebao traziti trener. Sad ni ono malo trenera koje sa ovim budzetom mozda i mozes prevariti da rade nisu slobodni, a ovo sto je slobodno iskreno i nije cemu.
I slozio bih se sa CrazySouth o zaobilazenju “nasih”. To neke emocije stalno, evo i sa Edisom, i dalje ima ljudi koji smatraju da treba ostati na klupi i da je dobar jer je nas. Samo bi ja pod “nase” uvrstio sve BH trenere. Pa ako ne mozemo nekog stranca iskopati da pece zanat kod nas, onda bar iz regije. Nasi su treneri jako zaostali za modernim fudbalom dok u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji ima jako zanimljivih trenera i po ovim manjim ekipama koji se puno bolje “skoluju” i praktikuju dosta modernu igru. Pa ako ne moze ni to, zasto ne razmisliti o treneru juniorskih ekipa Zvezde, Vojvodine, Osijeka, Partizana, Hajduka...