Samozdravlje je napisao/la: ↑09 avg 2022, 22:20
Sto se Marina tice. samo bih te jedno pitao, da li bi ga potpisao, da si bio na izvoru info.: DA ili NE.
Elokventan si, inteligentan, a Bogami i diplomata

LP,
zavisi od sitacije i informacija koje neko dobije... nije sve crno-bijelo
npr po kvaliteti on je strasan igrac... tu nema govora
imali smo u rosteru nihada (slaba forma, moguca prodaja), traku (bez iskustva nekog), doveli smo drobarova odigrao 100% utakmica, 29 godina i taj transfer je 100% neupitan. Izabran u idealnu ekipu u bugarskoj, cak sam i iznenadjen dolaskom. Neku noc se vidjelo kakav je to kvalitet. Poprilicno nespreman, iznenada ulazi neplanirano i protivnik ne pogleda na gol. Sve je pokupio. Anicica je tesko komentarisati, jer da je zdrav, on drrobarov i mali trako bi bili dovoljno da budemo strasni, da trako radi sa pravo dobrim igracima, dobija minute... Medjutim, ligmaneti u ogromnom procentu uspore igraca, smanje mu "pokretljivost" koju je imao i sigurno da to ne budu igraci kakvi su neki bili, procentualno njih 20% mozda nema posljedice kasnije... kod drugih se to osjeti sigurno. I to bi bila sigurno stavka gdje bi se stavio minus za njega uz godine u kojima se nalazi. Medjutim, ne moze se ni reci da je potez bez pluseva... Sve opet zavisi, kazem, od informacija koje su bile dostupne upravi i doktorima, ali ono sto je sigurno je da ova ozljeda nema nikakve veze sa prijasnjim... jednostavno, nema. Covjek je samo peh i nista drugo, imas primjer Zaniola iz Rome, slicna situacija.
Ko je uzivo gledao iz blizine nacin na koji najcesce odu ligamenti zna o cemu pricam. Jednostavno se desi polozaj noge gdje ode sve u PM... ko u uf polugu kad neko napravi na ruci ili nogama... natezu se ligamenti sve do granice pucanja.... e tako i ovdje, dodje noga u taj polozaj poluge i u sekundi pritisak je prevelik da moze se izdrzati i ode sve u pm.
Naravno, za ove stvari postoje prevencije, vjezbe, jacanje musklulature, i opet nije garancija da se to ne desi... Imamo mi historiju ovih ozljeda od djece iz akademije do prvog tima... i sigurno da treba vidjeti gdje je problem, podloga, nacin treninga, ili jednsotavno splet nesretnih okolnosti.
Zeznut je posao dovodjenja igraca... Eno imas onog stopera iz hrvatske ne moze mi pasti na pamet sad igra na kipru, a da milicevic, , dosao kod nas poluinvalid, odigrao strasno, prestrasno, prodao se i idalje je ekstra kvalitete... a dosao realno nista bolji i zdraviji od anicica... treba u ovom poslu pored znanja imati i maalo srece
A nisam ti ja na nekom izvoru info, ali eto, posto volis akademiju, mislim da ove dvije generacije, 2005 i 2004 su strasno dobre, posebno 2005. Mislim da cemo tu dobiti jako puno igraca za prvi ti... kvalitetnih. Isto tako opet imamo dva stopera odlicna 2005 i 2006... tako da se ne treba brinuti za buducnost a s bozirom da se potpisuju ugovori sa svakim djetetom koji ima kvalitet, da ga neko ne uzme... na njima je da rade, vala uslove imaju...