FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
45
31%
Darko Milanič
28
19%
Miodrag Božović
1
1%
Fedja Dudić
22
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
10%
Samo stranac
35
24%

Ukupno glasova: 145

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 08:31

napoleon72 je napisao/la:
11 avg 2022, 08:13
Nije meni problem sto nas je Jovic ubio taktikom. To je i Amar uradio na Grbavici kad smo peticu primili al nas nije ovoliko dominantno rasturio. Ne smije ti Mico Kuzmanovic driblat pet igraca kao Neymar, ne smije ti Semir "swissmenta" Smajlagic onako probit po boku i zabit gol kao Walcott birvaktile, ne smije ti Karjasevic na ledjima nosit dvojicu veznjaka kao Patrik Viera... To mi ne ide u glavu, kako su nas lahko razgulili, imam dojam da su jos tri hladno mogli uvalit.
Mi sem onog suta Hamze nismo uradili bas nista. Ne pomazu trka i presing uvijek, za ove stvari moras bit i takticki.potkovan. Sto neko rece, preslikana utakmica s Grbavice, prvo kolo sezone 20/21, kad je Zeljo unistio Veleza 3:0.

I mi fkt ne znamo sta hocemo, sad nam ne valjaju Fedjine izjave, a prije 10 dana bilo "konacno trener koji ne daje sablonske izjave". Ohladili smo se strasno majke mi hahaha.
Ma krenulo je od početka naopako, rano su nam zabili gol, a nisu oni Sloga Doboj da nakon toga stanu i brane se, onda penal i kad smo primili i treći, jasno je bilo da smo se raspali, voda u ušima, kreneš u drugo i onako primiš i četvrti, realno da je svirao penal koji je bio, pitanje je kako bi ono na kraju završilo.
Ne treba se puno osvrtati na ovo, jedna utakmica u nizu koja jest sramota, al okrenuti se Igmanu i spremati maksimalno ozbiljno.
Koševo Zapad

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 avg 2022, 08:32

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
10 avg 2022, 22:50
hurem je napisao/la:
10 avg 2022, 22:47
--- Spominjati UMOR je smiješno jer je sve bilo na strani Sarajeva:
1. Sarajevo imalo dan vise odmora nego Tuzla C.
2. Tuzla C. se sigurno dodatno više izmorila na užasnom terenu protiv Slobode i po teškim vremenskim prilika.
3. Sarajevo imalo kraći put...

--- samohvalisavost Dudica u svakoj njegovoj izjavi me nevjerovatno nervirala i drago mi je da je večeras spušten na zemlju. Nadam se da ce uzeti lekciju ali čisto sumnjam...bit ce opet JA ovo, JA ono...

--- prognoze prije utakmice su bile presmijesne...nabit ćemo ih...pa ne vodi ih anonimus nego Dragan JOVIC..medju najboljim stručnjacima u našoj ligi. To zapravo pokazuje koliko su neki navijači neupućeni.

--- poraz je došao u pravo vrijeme. Nek se svi spuste na zemlju, od trenera, preko igrača do navijača.
Ovo je prvi put da gledam favorita koji ganja rezultatski zaostatak a ne moze doći do veceg posjeda lopte...ne moze meda.

...i da. Ne prave se 4 izmjene na poluvremenu!!!
Boli nas qurac sta mislis.
Sta je NeGospodine "pobjeda protiv TC ne bi trebala doći u pitanje" izSarajeva?!
Nisam iz Sarajeva ali vjerujem sa sam veći pitar od tebe...i sto je važnije, gospodin za tebe.
Doviđenja i prijatno.

EDIT: neko je napisao da je bolje sto smo primili 5 komada nego da smo izgubili 1:0 ili 2:0. Slažem se bez obzira što NeGospodina boli neka stvar sta ja mislim. :)

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 11 avg 2022, 08:32

E čuj primili 5 golova :rol: a mogli smo još koji realno…

Skroz loša priprema utakmice, u fazonu ma hajde lagano ide nova pobjeda, najjači smo.

Mogu misliti kako su se Jović i Nukić obradovali kad su vidjeli da je lijevo krilo Suljić, lik kojeg ne zanima defanziva. Tu je morao početi Ikić da pomaže Tomaševiću u odbrani. Pisao sam sinoć ali treba ponoviti, ovakve utakmice se ne smiju igrati bez zadnjeg veznog.

Na poluvremenu gubiš 2:0, praviš 4 izmjene i umjesto da izađeš sa stavom idemo ovo preokrenuti ti prvo što uradiš je izvedeš loptu sa centra i vratiš je golmanu, pa naravno da ćeš primiti i treći.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 avg 2022, 08:34

Shategabri je napisao/la:
11 avg 2022, 08:26
Testo je napisao/la:
11 avg 2022, 07:40
Dizdarević klupa
Suljić klupa
Kapić klupa
Dal klupa
Nardin klupa

:salut:
Za koji je gol kriv?
Eto recimo za peti da jest.
Prvi ništa, drugi penal, procijenio stranu, dobro izvedeno, nije mogao ništa, treći greška zadnje linije, nije do njega, četvrti isto tako.
Previše ti je ovih za klupe, još ako se Ikić povrijedio...
Mislim da je bolje da Čataković igra umjesto Muladede.
Probati možda Džafića umjesto Suljića.
Vratiti u vezu Đokanovića, šta je sa malim Trakom, jel mu ugrađuju rame ili šta?

slika

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 avg 2022, 08:41

Dzafic je zvijer kada igra iza napadaca. Ni jednu utakmicu nije odigrao na toj poziciji. Sto ? jer igra Dal mezimac
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 avg 2022, 08:41

evo ne znam
stanes uz klub vidis da sve ide na bolje,ucestvujes u svemu i svacemu kupujes sve i svasta ,podrzavas dudica,podrzavas transfer prozor,podrzavas Ismira,ma sve sto se vrti oko kluba,ne pamtis vecu euforiju,U zenicu ode 6,7 hiljada ljudi ,iz cijele drzave bilo ljudi ja licno upoznao dvojicu iz Krajine i jednog iz Srebrenice.

i onda ne da odigras losu utakmicu nego utakmicu poslije koje u nekim klubovima lete glave
i to me natjera da cijelim putem kuci kontam pa taj isti Fedja sa velezom proslu sezonu bio sedmi,kup osvojio tako sto ga je Dzeno pojeo taktikom ali nekoliko zicera i velez slavi,Kontam Hadzija gdje je god radio malverzacije su bile i ostale iza njega,onda kontam prodali su Borcu titulu mozda je i ovo namjestena tekma dvojica amerikanaca se sudarila pa ko ce ga znati.
Dodjem kuci i skontam da me boli racku vise,ne vrijedi se nervirati,moram u prvu da zaradim godisnju platu kao sto nasi igraci za mjesec i sve to dok glume fudbalere,Ne do Bog da dodje igrac aka Benko,ovi bi ga nasi otjerali jer bi tad vidjeli zapravo sta je igracina i da su oni nehljebari.

Moze se progutati poraz to se svakome desi ali da 20 igraca istrci onako da niko kuveta nema,da primis 5 komada kao sa realom da igras,evo ne znam
treci investitor ili kako vec pa mi nismo odskocili od ostatka lige ni po stilu igre ni po rezultatima ni po tehnici,ni po nicemu,sta vise primamo 5 komada :damn: :wtf:

gledam kako ovi slave iz svlacionice mene sramota,ne znam kako se osjecaju ovi manekeni,ne bih izlazio mjesec dana na svjetlo dana samo bih trenirao
Zadnja izmjena: donDondon, dana/u 11 avg 2022, 08:43, ukupno mijenjano 1 put.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 avg 2022, 08:41

holyman je napisao/la:
11 avg 2022, 08:01
Strasno strasno, tragedija. Kakva amaterska utakmica dudica ja evo ne vjerujem. Pojeo ga jovic za dorucak i to na komadice isjeckao.
Da li je stvarno covjek mislio da moze na isti nacin igrati 10 kola?
Gledamo neko novo Sarajevo fedja, hvala ti :thumbup:
Hvala sto si nas od sinoc vratio na brojku od 2000 bolesnika.

Kao sto je lutvo znao reci, trebas se bas potruditi u ovakvim uslovima, s ovom ekipom primiti 5 komada. Mi protiv seltika u tri meca zajedno toliko primili...

Igrali smo sa glupovcem, cmiljanicem, bodulom, krletom, mersom, bagaricem i ostalim dizelasima pa nismo uspjeli ovo sto smo sinoc.

A za igrace pojedinacno ne bih mnogo.
Belmin pod hitno klupa, pun mi je qurac linijskih golmana od 1.78m
Nardine sine ne znam kako se u sloveniji igralo 1 na 1 ali u ovoj ligi je cilj ne bjezati od gola.
Ma i svi ostali goli khurac, necu se nervirati u rano jutro.

Ne bi im se rijec rekla da je ovo bio poraz od 2-0.
Kad smo zadnji put primili 5 u ligi?

Ovi sinoc sto su fasovali u zenici, kako su to uspjeli?
Belmin Dizdarevic ,Golman . Visina 1,89 metra. Kao jablan,sto bi se reklo. Izvor TM.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 08:42

Lucas je napisao/la:
11 avg 2022, 08:34
Testo je napisao/la:
Dizdarević klupa
Suljić klupa
Kapić klupa
Dal klupa
Nardin klupa

Za koji je gol kriv?
Prvi ništa, drugi penal, procijenio stranu, dobro izvedeno, nije mogao ništa, treći greška zadnje linije, nije do njega, četvrti isto tako.
Vratiti u vezu Đokanovića, šta je sa malim Trakom, jel mu ugrađuju rame ili šta?

slika
Al eto da smo bez Ikića neko vrijeme.
Opet ostavljam Dudiću da to skonta, nekako mi se čini da on tek sad traži neke pozicije, kao da nije prošao pripreme sa ekipom.
Krene sa Čatakovićem, pa onda ubaci Mulahusejnovića kad vidi da ne ide, pa iduću krene sa Mulahusejnovićem, pa ubaci Ahmetovića...
Mislim ok, Ahmet je igrač za 15-20 min, dakle džoker s klupe, al nije to samo centralni napadač, i druge pozicije slično tretira.
Rotacija ok, samo ne možeš svaku utakmicu rotirati, mora se znati ko je prva, ko zaslužuje početi utakmicu.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 08:44

FCUM je napisao/la:
11 avg 2022, 08:41
Dzafic je zvijer kada igra iza napadaca. Ni jednu utakmicu nije odigrao na toj poziciji. Sto ? jer igra Dal mezimac
To je u kontru s onim kako je krenuo Feđa.
Rastjeraš ove starohane da ti ne kvare svlačionicu, pa će onda Dal biti mezimac, Suljić mora igrati...ne bi trebao niko biti privilegovan.
Ne ide, klupa, bori se za mjesto, ima bolji od tebe. Da si sto puta Varešanović.
Koševo Zapad

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 11 avg 2022, 08:45

Cisto jos da spomenem onaj jedan ulaz na zapadu i guzvu ispred stadiona a tekma pocela. AMATERIZAM.

Sinoc smo u svakom mogucem smislu pokazali da smo daleko od profesionalizma.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 avg 2022, 08:48

FCUM je napisao/la:
11 avg 2022, 08:41
Izgleda klupski projekat, kojeg treba isforsirati na uštrb rezultata.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 11 avg 2022, 08:48

Vidim da su napisane hiljade strana pa evo poslije dolaska iz Zenice i besane noći da napišem moje neko mišljenje .
Prvo,taktički izgubljena utakmica(jako dobro skautirana ekipa od strane Jovića)
Drugo,selektiranje igraca(sinoć se vidio nedostatak igrača sa defanzivnim karakteristikama i nedostatak pravog napadača
Sinoć su naša dva najkvalitetnija igrača na početku sezone (Musa i Tomašević) izgledali ko izgubljeni na terenu a zašto?
Visoki presing sa Nardinom,Džafićem ,Suljićem i Dalom nije moguć jer ti momci jednostavno nemaju da blago kažem defanzivnu disciplinu u igri.Njihovo lako ispadanje dovodi dva zadnja vezna(Čirjak i Kapić)u situaciju da pokrivaju ogroman prostor a opet ni jedan od njih nema defanzivna svojstva na zavidnom nivou.I na kraju dobijate da Tomašević non stop ima situaciju da igra 1/2 gdje nema pomoći od Suljića a na drugoj Musa bez Dzafića.Andrej je izdržao 30 min da krpi sve što je išlo iza leđa Al ono najbolji stoperi ne bi mogli zatvarati.
Ova ekipa je pravljena da dominira kroz posjed i ako se ne može nametnuti onda je problem i to će biti kroz sezonu.Rjesenje po meni je u ovakvim utakmicama igrati gore sa igračima koji mogu iznjeti defanzivne obaveze ,Andreja vratiti u vezu jer mora donjeti trku i agresivnost i formirati stoperski par.
Daleko da je ovo kraj naših ambicija ali mora se sagledati realne mogućnosti nekih igrača i formacija i taktika za pojedine utakmice.
Idemo dalje

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 avg 2022, 08:52

Testo je napisao/la:
Dizdarević klupa
Suljić klupa
Kapić klupa
Dal klupa
Nardin klupa

Za koji je gol kriv?
Dizdarevic je kriv za sve golove. Linijas je i nesiguran,ne kupi lopte,unosi nemir u odbranu. To se slabije vidi na utakmicama na kojima si dominantan,dok u jacim se to itekako vidi.
Previse ocekujete od Dudica,nema on bas neki sega mega CV. No,mlad je i energican,ambiciozan. Treba ga pustiti da iznese sezonu. A ovaj tim ce ionako jos nadopunjavati,jer realno ima ovdje dosta skarta jos uvijek.
Djokanovic ne moze igrati stopera. A sto se Trake tice,povreda ramena je uvijek teska i zahtijeva dug oporavak.
Nas najveci problem pred Igman je umor. Fedja i kondicioni tim su polomili igrace,vuku se ko prebijene macke. Precijenili su njihove fizicke mogucnosti. Problem je sto njih kondicioni tretiraju i treniraju kao sportase a pravilan pristup bi bio kao prema invalidima.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 11 avg 2022, 08:53

"Policija je odmah nakon utakmice, iza 23 sata, zadobila prijavu da se oko 22:10 sati, u ulici Aska Borića, dogodio napad na četiri lica iz Sarajeva, koja su tom prilikom zadobila lakše povrede. Oni su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica te su nakon ukazane pomoći pušteni kućama."

Daj Bože da ne odigramo više nijednu u Zenici domaću, dajte nam Grbavicu.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 avg 2022, 08:54

Sahinovica staviti ne moze gori biti od patuljka.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 11 avg 2022, 08:57

FCUM je napisao/la:
11 avg 2022, 08:54
Belmin Dizdarevic. Golman,visok k'o jablan. 1,89 metra. Izvor TM.

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 11 avg 2022, 08:58

Bezveze trazite krivice u golmanu, kad ovo sto je Dudic uradio bilo samoubistvo.
Ne mozes ovako igrati, nemoj bit budala. Promjeni nesta, analiziraj ba, ne podcjenjuj druge ne precjenjuj sebe.

Suplja sredina, nesposoban Suljic da pokrije malo u odbrani, kad njega prodju imali su i mogli su da rade sta zele. I radili su.

Dudic je rastimao orkestar sinoc, dobro ga je rastimao. Sad cemo da vidimo od cega si, jesi li kalibar da budes trener Sarajeva ili ne.
Zadnja izmjena: LovacnaJelene, dana/u 11 avg 2022, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 08:58

Antikloc je napisao/la:
11 avg 2022, 08:52
Testo je napisao/la:
Dizdarević klupa
Suljić klupa
Kapić klupa
Dal klupa
Nardin klupa

Za koji je gol kriv?
Dizdarevic je kriv za sve golove. Linijas je i nesiguran,ne kupi lopte,unosi nemir u odbranu. To se slabije vidi na utakmicama na kojima si dominantan,dok u jacim se to itekako vidi.
Previse ocekujete od Dudica,nema on bas neki sega mega CV. No,mlad je i energican,ambiciozan. Treba ga pustiti da iznese sezonu. A ovaj tim ce ionako jos nadopunjavati,jer realno ima ovdje dosta skarta jos uvijek.
Djokanovic ne moze igrati stopera. A sto se Trake tice,povreda ramena je uvijek teska i zahtijeva dug oporavak.
Nas najveci problem pred Igman je umor. Fedja i kondicioni tim su polomili igrace,vuku se ko prebijene macke. Precijenili su njihove fizicke mogucnosti. Problem je sto njih kondicioni tretiraju i treniraju kao sportase a pravilan pristup bi bio kao prema invalidima.
E jbg sad, za sve nije sigurno.
Prije svega za penal i onaj kad je Drobarov us.ro.
A ni autogol.

Ja sam za Dudića odmah rekao da sam skeptičan, da nisam siguran kako će voditi ekipu kad se od njega traži da osvaja trofeje. Da je to imperativ.
Rekao sam i da se nadam da griješim. Ovaj šamar ne mora ništa da znači, ali da vidimo je li se može nešto iz njega naučiti ili ćemo kroz par kola opet dobiti neki.

Umor kao izgovor ima samo u našoj ligi. Bar kondiciju možeš nabiti, nije to nuklearna fizika.
Imaš i širinu ekipe, nije sad da ti je samo 11 igrača na raspolaganju.
E sad, to je drugo, tajming kondicionih treninga. Oni bi sad trebali letjeti po terenu, a ne da se vuku.
Koševo Zapad

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 11 avg 2022, 08:59

Ovo sve me podsjeća na prošlu sezonu i one 3-4 uvezane dobre utakmice kada smo na svježinu Bagarića i Bodula dobili Posušje, Rudar, Radnik i Slobodu pa krenuli sa euforijom i onda u naredne 3 utakmice izgubili od Leotara i igrali neriješeno sa Veležom i Širokim.

Ove godine početak sezone otvoren sa 3 pobjede protiv objektivno dosta slabijih ekipa i Borca koji je poprilično slabiji i još u krizi. Da se ne lažemo i Tuzla je slabija ekipa od nas ali ne koliko Posušje i Sloga.

Feđa je baš kao u finalu kupa pokazao da nema plan B tokom utakmice da jedino na što može dobiti jeste to neko jurišanje i visok presing. Izmjene sve teatralno napravljene bez bilo kakvog smisla i ideje već eto samo da se naprave. Sa ovakvim rosterom ovo je ogromna sramota doživjeti ovakav poraz i nadam se da će nam biti lekcija a ne da kola krenu nizbrdo.

I još da dodam Jović je ogroman gospodin opet ispao, nije slavio kod golova, dao igračima da se valjaju i slično, a da ne pričamo o tome kako nas je taktički pojeo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 avg 2022, 09:03

FCUM je napisao/la:
11 avg 2022, 08:54
Izgurat će se Belmin ovu sezonu, vjerovatno prodaja na kraju.
Ja sam ga prvi kritikovao za golove koje je primao od Borca i Sloge.
Al sinoć...pa ne ide mu na dušu ono što je radila zadnja linija.
Ok, linijaš, to mu se može prigovarati, al ono sinoć je bilo čuvaj Drobarova, Đokanovića, Tomaševića, yebo Kulibalija i kompaniju.
LovacnaJelene je napisao/la:
11 avg 2022, 08:58
Bezveze trazite krivice u golmanu, kad ovo sto je Dudic uradio bilo samoubistvo.
Ne mozes ovako igrati, nemoj bit budala. Promjeni nesta, analiziraj ba, ne podcjenjuj druge ne precjenjuj sebe.

Suplja sredina, nesposoban Suljic da pokrije malo u odbrani, kad njega prodju imali su i mogli su da rade sta zele.
Apsolutno, sve pogrešno. Krenulo se sa Đokanovićem i nespremnim Drobarovim pozadi, Kapić po običaju igrač manje u jačim utakmicama, Nardin drvo ko onaj što riješi derbi golom koji ne zna ni on kako je dao, Suljić i Varešanović pogubljeni.

Oni kad krenu, mi od sredine prema odbrani ko đevđir. Promaha na sve strane.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Hajdeee, HyperOS, rimljanin90, THEC i 67 gostiju.