FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

svrakino1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la svrakino1921 » 11 avg 2022, 22:35

Tuzlaci na Grbavicu stižu na krilima velike pobjede ostvarene u srijedu protiv Sarajeva kada su na Bilinom polju slavili rezultatom 5:1.

U Željezničaru su svjesni da ekipu Dragana Jovića moraju izuzetno ozbiljno shvatiti, a danas su stigle i odlične vijesti za Edisa Mulalića, kao i navijače kluba sa Grbavice.

Naime, nigerijski fudbaler Joseph Amoah koji je prije nekoliko dana potpisao za Željezničar, imat će pravo nastupa za Plave u subotu.

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 12 avg 2022, 00:31

Brkooo je napisao/la:
11 avg 2022, 21:05
1921ba je napisao/la:
11 avg 2022, 20:42
8:45- 9:15

:ljepota: :pray:
Po meni jedan od najboljih poteza želje iza agresije je dovodjenje ovog čovjeka. Možda bih ga više volio vidjet za trenera prvog tima, al to je više moja želja da prvi tim što prjje bude bolji. Strpit se i ako Bog da brat ćemo plodove njegovog rada.

Neophodni su nam ljudi koji su radili u zemljama gdje je moderni fudbal aktivan decenijama, a kod nas ponajviše zbog loših terena nikad nije zaživio. Uvijek sam se pitao kako nema neke nazovi prakse mladih trenera, gdje će otići u neki klub i pratiti njihove metode treniranja, uraditi neki upgrade, al evo došo nama na noge jedan takav.

Još plus izletio je sa nekim, doduše nezvaničnim, informacijama koje ako ništa izmame malo dobrile.

Biće željo ponovo institucija ako Bog da.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 12 avg 2022, 00:45

Curic najavljuje investitora i trening kamp jel to znaci da Eldin nije propao i ovaj novi sistem što spominju, mogao bi biti pravi korak za sve!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 avg 2022, 01:41

tiagofaria je napisao/la:
11 avg 2022, 13:52
Hilmo123 je napisao/la:
11 avg 2022, 13:49
tiagofaria je napisao/la:
11 avg 2022, 13:43
Lendrića dovesti dok se ne ukaže prilika za boljeg napadača!
Pa bolje da ostanemo na tom da nemamo napadača
Lendrić u 82 utakmice za Želju 39 golova i 10 asistencija… Ova naša dva “napadača” se nisu našli u šansi u ove 4 utakmice…
Ako ce Lendirc mogo bi i Adilovic :D
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 avg 2022, 01:46

zlatandr je napisao/la:
11 avg 2022, 14:59
bhsport je napisao/la:
11 avg 2022, 14:21
zlatandr je napisao/la:
11 avg 2022, 12:21
Ma ljudi Mulalic je dasvim ok za nas u ovoj poziciji i sa ovim igračkim kadrom. Javi smo nego prosle sezone, mozda da se na kup okrenemo i tu probamo dici trofej, i izaci u Evropu
4 pobjede u 18 utakmice je ok za nas klub?
4 mjeseca bez pobjede kuci?
Sta ti je tu ravno ok?

Inace popularni Rama potpisao za Goražde...
A sta bi ti u ovakvoj situaciji? Nemamo za kifle, budzet nam 6KM, ne mozemo normalnog igrača dovesti vise koliko su nas unistili na svim poljima Brko i ostali lopovi, ko ce ti igrati za sicu kod nas, plus sve je pod velikim znakom pitanja, bukvalno dosta ljudi pika da ćemo zavrsiti kao Čelik itd. Niko u takvoj situaciji nece da rizikuje i dolazi kod nas a kamoli to da nismo finansijski sposobni dati platu igraču koji moze biti pravo pojačanje. Nazalost tako je kako je sada, ide na bolje aBd, dicice se Zeljo naš opet na najvisi vrh al trenutno smo mozda mrvu u boljoj situaciji nego prošle sezone. Mulalić nam je najveci domet sada kao i ovi igrači koji igraju
Vezano za ko ce

Igro je Mirsad Beslija a evo i Coca se vratio..hocu reci vise za ove nase ostale legende koji bi rado sa se ukljuce kad budemo imali budzet 10miliona...al do tad pricat samo sta i kako treba
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 12 avg 2022, 08:54

bhsport je napisao/la:
11 avg 2022, 21:56
jointunija je napisao/la:
11 avg 2022, 20:56
bhsport je napisao/la:
11 avg 2022, 19:08
Da je Sablja bio sada bi cekali Stupcanicu.
Tomo nije imao pripreme niti igraca da obavi trening.
Ova ekipa ima Cocalic, Stilica, Galica, Santosa sada Amoha, Mekica duplo bolja nego prije godinu.
Druga stvar ja vise vjerujem klubu da se zvanično isplaćuje nego piskaranju po forumu.
Trece meni su dovoljne bile te pobjede da lakse disemo, nas sada za Ivicin oprostaj mrtvi Radnik nabije u 16.
Kad se nas vojnik tu izvukao ostavit ce ga uprava dok nas ne sahrani.
Samo vi uzivajte u Sabljinom remek djelu.
Kako nije imao pripreme,ostao mu gro ekipe,Tomo i uprava nisu htjeli Štilića i Memiju,nemoj da se lažemo.Mekić je bio i tad.Došli Crnčević,Zdunič,Jahić....To što je uzeo lovu na Vištici,Stjepanoviću.
Ispade Santos Gnabry,frajer dao jedan gol prošle sezone.
Čuj Radnik te nabije u 16,pa ljudi 2 puta bili u 16,kod kornera i gola,kad si izmjenio pola ekipe,zbog Borca 2 dana kasnije.
Uporedi bilo koju tekmu sa Tomom i ovu sad sa Širokim,nemjerljivo.
Ja više vjerujem drugu koji igra i njegovom bankovnom kontu,nego upravi i izvještaju,da nebi nas,u minusu su 400.000 za pola godine.
Velež u izvještaju ne uvrsti vladine pare,2.4 miliona,prave se mutavi a vlada objavila podatke,pusti šuplju.
I opet ti ponavljam,nisam za Edisa zbog razloga koje ne bih javno pisao,al trenutno ne postoji trener koji bi prihvatio naše uslove a da će donijeti progres u našoj igri.
Pa sam Jović kaže da Željo ima manje bodova od onog što je pokazao,pametnom dosta.
Nisu imali pripreme a tada ih je prvo Sablja ispalio a Tomo prihvatio. Nakon svega kazem sva sreca. Da nas je Tomo vodio na proljeće bili bi puno bolji.
Cinjenica jeste za Memiju i Mekica, a za Stilica ne znam. Znam da ovaj odbija Zukanovića. Znam da smo takvi kuci dobijali, da sad od Marta imamo 1 pobjedu u 4,5 mjeseci kuci da nam Leotar sa jedva 11 igraca uzima bod i da nas vile nosaju.
Ne branim Tomu koliko pokusavam pokazati kako je Edis i njegovi pomoćnici osim Kene tanki kao rizla.
Odličan pomocnik a nema slifa za trenera.
Reci mi sto je mijenjao igrace za Borac zar nije trebao i morao dobiti Radnik?
Zuka je postavio uslove,koje klub zasad ne može ispuniti,toliko da je do Sablje.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 12 avg 2022, 09:44

12 avg 2022, 08:54
bhsport je napisao/la:
11 avg 2022, 20:56

Kako nije imao pripreme,ostao mu gro ekipe,Tomo i uprava nisu htjeli Štilića i Memiju,nemoj da se lažemo.Mekić je bio i tad.Došli Crnčević,Zdunič,Jahić....To što je uzeo lovu na Vištici,Stjepanoviću.
Ispade Santos Gnabry,frajer dao jedan gol prošle sezone.
Čuj Radnik te nabije u 16,pa ljudi 2 puta bili u 16,kod kornera i gola,kad si izmjenio pola ekipe,zbog Borca 2 dana kasnije.
Uporedi bilo koju tekmu sa Tomom i ovu sad sa Širokim,nemjerljivo.
Ja više vjerujem drugu koji igra i njegovom bankovnom kontu,nego upravi i izvještaju,da nebi nas,u minusu su 400.000 za pola godine.
Velež u izvještaju ne uvrsti vladine pare,2.4 miliona,prave se mutavi a vlada objavila podatke,pusti šuplju.
I opet ti ponavljam,nisam za Edisa zbog razloga koje ne bih javno pisao,al trenutno ne postoji trener koji bi prihvatio naše uslove a da će donijeti progres u našoj igri.
Pa sam Jović kaže da Željo ima manje bodova od onog što je pokazao,pametnom dosta.
Nisu imali pripreme a tada ih je prvo Sablja ispalio a Tomo prihvatio. Nakon svega kazem sva sreca. Da nas je Tomo vodio na proljeće bili bi puno bolji.
Cinjenica jeste za Memiju i Mekica, a za Stilica ne znam. Znam da ovaj odbija Zukanovića. Znam da smo takvi kuci dobijali, da sad od Marta imamo 1 pobjedu u 4,5 mjeseci kuci da nam Leotar sa jedva 11 igraca uzima bod i da nas vile nosaju.
Ne branim Tomu koliko pokusavam pokazati kako je Edis i njegovi pomoćnici osim Kene tanki kao rizla.
Zuka je postavio uslove,koje klub zasad ne može ispuniti,toliko da je do Sablje.
sta ga branis majke ti ,istina je to sto si napisao ali sto se Edisa tice on nije za Zuku .Ovo je uprava pokusala bez njega .

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 12 avg 2022, 09:55

KANA je napisao/la:
12 avg 2022, 09:44
bhsport je napisao/la:

sta ga branis majke ti ,istina je to sto si napisao ali sto se Edisa tice on nije za Zuku .Ovo je uprava pokusala bez njega .
Zato što neću da mi klub vodi Alispahić,Jagodić i slični.
A sumnjam da možemo šta naći da je bolje sa uslovima koje možemo ponuditi.
Tako misli i predsjednik i UO.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 avg 2022, 09:58

Nazalost pocetak sezone ukazuje na to, da ce Mulalic tesko docekati kraj sezone na klupi Zelje, ako nepromjeni pristup.

Po mom vidjenju on uzalud trosi iskusne igrace da bi postigao pobjede, a iskusni igraci pokazuju iz kola u kolo, da oni nemogu vise nositi igru ekipe.

Mulalic mora promjeniti uloge iskusnim igracima. U odbrani mora biti samo jedan od Cocalica i Kosorica. Bekric nema vise sta traziti ni na klupi. Stilic mora imati ulogu jokera a ne startera, puno se ekipa trosi njegovim odsustvom u igri tokom protivnickog posjeda lopte.

U spicu mora igrati korpulentan igrac, koji moze odigrati jedan, dva sa krilima. U spicu mora biti jedan od ova tei, koji tehnikom i snagom se mogu nositi sa stoperom na ledjima. A to su Beganovic u Subasic. Hodzic takodjer, ali gubimo previse na sredini, ako njega gurnemo naprijed. Guranjem Subasica i Beganovica negubimo nista, jer nista nenude na trenutnim pozicijama. Na sredini mora biti uz Hodzica i Mekica jos jedan od Bece ili Hajdarevica.

Naprijed Clari Beg/Sub Gasal joker stilic
Sredina Beca/Hajdar Hodzic Mekic

Odbrana Drina Cocalic/Kosoric.

A ako ovako nastavi nece dugo potrajati.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 12 avg 2022, 09:59

12 avg 2022, 09:55
KANA je napisao/la:

to je tvoje misljenje i sve ok ,ali nemoj izvrtati nemoguce je da imas tacnu informaciju da je Zuka odbio jer mu je mala ponuda a da ne znas da Mulalic ne zeli njega .

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 12 avg 2022, 10:01

4 pobjede u 20+ utakmica, pametnom dosta
moSa ljoŽe

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 avg 2022, 10:02

Zuku treba dovesti u klub da nam on bude tu a ne Edis, Bogicevic i ostale harabatije.
A sto li nad grande Edis ne preuze prije godinu kada nam je budžet bio 3 km a danas je 6 km?
Realan domet kluba sa Edisom je borba za opstanak a sa prosječnim trenerom sredina tabele.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 12 avg 2022, 10:54

KANA je napisao/la:
12 avg 2022, 09:59
KANA je napisao/la:

to je tvoje misljenje i sve ok ,ali nemoj izvrtati nemoguce je da imas tacnu informaciju da je Zuka odbio jer mu je mala ponuda a da ne znas da Mulalic ne zeli njega .
Možda mi je neko od igrača ili UO dobar drug,pa znam neke stvari.Znam i uslove koje je tražio i šta smo mu mogli dati.Znam i kad je Edis zvao i koga,da se sa Zukom pokuša završiti.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 12 avg 2022, 11:02

12 avg 2022, 10:54
KANA je napisao/la:

Možda mi je neko od igrača ili UO dobar drug,pa znam neke stvari.Znam i uslove koje je tražio i šta smo mu mogli dati.Znam i kad je Edis zvao i koga,da se sa Zukom pokuša završiti.
ma nemaš ti pojma, a i da imaš ne čudi me što smo u ovom sranju jer nam je klub i dalje mahalski.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 12 avg 2022, 11:07

KANA je napisao/la:

:rol: :rol:

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 12 avg 2022, 11:17

drzgemboadislic je napisao/la:
12 avg 2022, 11:02
KANA je napisao/la:

ma nemaš ti pojma, a i da imaš ne čudi me što smo u ovom sranju jer nam je klub i dalje mahalski.
Da li imam pojma?@KANA je potvrdio da imam.

HardcoreAP
Kontakt:

Post Postao/la HardcoreAP » 12 avg 2022, 12:02

Hulahopka je napisao/la:
11 avg 2022, 21:23
MocMahale444 je napisao/la:
11 avg 2022, 19:56
Mislio sam da je Ivkovic najgori ali Ipak je to Sablja.
Truhlo jedan zaostao u vremenu. Ponasa se ko neki balavac.
Edis napolje.
Pa dijete drago zar ti dalje komentarises nešto u vezi fudbala. Počni pratiti neki individualno sport tipa karling, kuglanje Boga mi..
Da si ti meni živ i zdrav ali curling je ekipni sport, preporučio bi ti da se vratiš antipsihoticima jer si s uma skrenuo

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 12 avg 2022, 12:15

Ne kontam ovo sa Zukanovicam,ako postoji interes igraca u cemu je problem onda...ne trezi sigurno nista vise vec sto ima Cocalic...a to sto pricate nece ga Mulalic..to je nide veze...mibi sa Zukanovicem dobili na cvrstini u odbrani....realno Aco vise ne moze a to se vidjelo i u Gabeli...i kod prvog gola a i drugog je ispao...ne znam uopste kako i pored Drine igra...ne vidim svrhu Mulalica da mu igra dva stopera preko 30+ godina...igramo u najgoroj ligi u Europi a ti nemas muda sa rizikujes sa mladim igracem...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2022, 12:31

Iskreno ne znam kakav je to problem oko para sa Zukanovićem, jer realno on sigurno zna kakva je situacija u klubu i ako se već htio vratiti onda je morao biti svjestan da bi igrao za neku simboličnu cifru.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 avg 2022, 12:48

Tuzli igraju tromi štoperi Hrkač i Čeliković , zreli da ih se na kontre ubije. Prošle sezone Santos uništio defanzivnu rupu Nukića na Tušnju, tu trebamo šansu tražit.

Jedini problem je što ne znamo završit kontre ali bože moj

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 22 gosta.