FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sad je savršeno jasno šta Edis pokušava sa ovom ekipom, posjed, napadački fudbal pa kako prođemo. Što je najvažnije, imamo igrače za to, ali fali taj napadač, sa njim bi sve bilo mnogo lakše.
Utakmica identična onoj protiv Širokog, samo što smo ovoga puta otišli na 2-0, a protiv Širokog nismo i onda smo primili gol.
Santos je igračina kakvu ova liga odavno nije gledala, s tim da će mu sad biti mnogo teže jer će se protivnik fokusirati na njega, zato nam trebaju Štilić, Gasal i ostali da iskoriste markiranje Santosa.
Sa njim se ništa ne smije prepustiti slučaju i već sad se treba kaparisati na duže vrijeme.
Utakmica identična onoj protiv Širokog, samo što smo ovoga puta otišli na 2-0, a protiv Širokog nismo i onda smo primili gol.
Santos je igračina kakvu ova liga odavno nije gledala, s tim da će mu sad biti mnogo teže jer će se protivnik fokusirati na njega, zato nam trebaju Štilić, Gasal i ostali da iskoriste markiranje Santosa.
Sa njim se ništa ne smije prepustiti slučaju i već sad se treba kaparisati na duže vrijeme.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Znas do kojeg sam zakljucka dosao u vezi Santosa.Robust je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:26al mene kod santosa uvijek sjebe kako lik sve sto pokusa to mu i prodje makar i najveca ludost bila nijedan igrac u ligi ne bi onako probio i ostavio je haracicu al nijedanBarbareZeljin je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:23Hamza Gasal je i protiv Sirokog bio odlican. On je jos jedan u nizu dokaza da mladog igraca noraa istrpit i pravilno dozirati.
U decku se vidio potencijal,a da se slusalo sta ljudi pricaju i pisu,po njima bi on sad bio konobar kod Brajlovica.
Decko zasluzuje da ostane na krilu a Amoha gurnuti u napad.
Nakon dugo vremena,imali bi turbo napadacki trio.
Mene zanima jako kako ce to izgledati. Uz Stilu zvuci opasno sexy.
Drago mi je da su Haris i armin odigrali odlicno,i nadam se da to isto tako nece dirati.
Puno su bolja opcija od Mekica.
Koga sve ne pohvaliti veceras. Drina isto fenomenalna tekma.
Nadam se samo da ce Edis ostaviti ovaj vezni red,i u napad gurnuti Amoaha,sa Santosom i Gasalom na krilima.
Mozda ne protiv Borca ali protiv pitara mora.
Stvarno su ne veceras iznenadili koliko su izgledali mocno.
Santos je tobe jarabi....
al onaj promasaj ono je bilo teze fulati nego pogoditi![]()
Ja ga stvarno nisam nesto pratio u Rudaru,a ni prve 2 tekme nase jer sam imao nekih obaveza privatnih.
Ali gledajuci ga protiv Sirokog i veceras,osim sto je suludo brz,sto ti kazes sta god pokusa,prolazi mu.
Podsjeca me malo,ne igrom nego koristenjem svog kvaliteta do maksimuma,na Benjamina Tatara u Sarajevu.
Koji je onda koristio osjecaj za prostor i nepaznju i amaterizam bekova iz nase lige,koji ne prate do kraja lopte koje idu u gol aut.
E Santos svoju brzinu koristi i prolazi ih kad svi kontaju da nema sanse da ce proci,bukvalno koristi momenat kad oni misle da su ga zatvorili,par puta i veceras i protiv Sirokog je probio po 2 igraca i bukvalno gol linijom se sjurio u 16.
Momak igra jednistavno,ne komplikuje,nekad imas osjecaj da ga nema na terenu, ali je frajer u trku nenadjebiv.
Kazem ti volio bi vidjeti njega i Gasala na krilu a Amoah naprijed. Stila iza a zadnji Hodza i Hajdar.
Govorio sam o periodu pod Mulalićem ali nebitno, ponavljam da je meni ta teza "nadigravanje" veoma upitna za našu ligu jer tu samo šampion u nekom kontinuitetu može nadigravati druge klubove, u drugim mečevima je to "nadigravanje" često plod čistog trenutka inspiracije, kvaliteta ili snalaženja kako bi došao do dobrog rezultata.imekorisnicko je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:25Ja se s tobom sve slažem,ali smo vala zadnjih sezona imali utakmica u kojima su nas redovno nadigravali i to na sred Grbavice,lijepo je otići na tekmu znajući da će Željo biti taj koji napada bez obzira kako završilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nadam se da ce Mulalic staviti Amoaha u spic napada.
Ne moze nikako biti gori od Haracica i Beganovica. Cak je i Hodzic (zadnji vezni) korisniji od njih u napadu.
Drina je Nesta i Puyol u jednom za Kosorica, momak mora uvijek igra ispred njega. To sam tvrdio i prosle sezone.
Gasal sigurno zauzima desnu stranu i izbacuje Subasica za klupu
odlicno je poceo ovu sezonu.
Santos brz poput vihora
vjerovatno najbolje pojacanja Zelje u zadnjih par godina. Valjat ce itekako, donijet ce bodova sto golovima sto asistencijama.
Ne moze nikako biti gori od Haracica i Beganovica. Cak je i Hodzic (zadnji vezni) korisniji od njih u napadu.
Drina je Nesta i Puyol u jednom za Kosorica, momak mora uvijek igra ispred njega. To sam tvrdio i prosle sezone.
Gasal sigurno zauzima desnu stranu i izbacuje Subasica za klupu

Santos brz poput vihora

Dodao bih da na Grbavici to "nadigravanje" mora biti imperativ. Kvalitet terena još uvijek igra ulogu u našem fudbalu, bez obzira što je 2022 godina.Raonffa je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:41Govorio sam o periodu pod Mulalićem ali nebitno, ponavljam da je meni ta teza "nadigravanje" veoma upitna za našu ligu jer tu samo šampion u nekom kontinuitetu može nadigravati druge klubove, u drugim mečevima je to "nadigravanje" često plod čistog trenutka inspiracije, kvaliteta ili snalaženja kako bi došao do dobrog rezultata.
Naš ključni problem su i dalje "manje" utakmice, imaćemo mi 10 zicera protiv Širokog i Tuzle, ali protiv Leotara jedan ili nijedan. Kad slabije ekipe počnemo rutinski dobijati na Grbavici, onda se možemo nadati nečemu.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 14 avg 2022, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
E bravo Edise.
Ne znam da li sam u ovoj našoj ligi ikada vidio onakvu brzinu. Kuda je on gurne i kako se provuče, to je fantazija. Svaka čast "Santoše."
Ne znam da li sam u ovoj našoj ligi ikada vidio onakvu brzinu. Kuda je on gurne i kako se provuče, to je fantazija. Svaka čast "Santoše."
Željezničar za život cijeli!
-
- Kontakt:
Opet nakon pobjede hvalospjevi, nakon narednog poraza ide tjeranje od strucnog staba pa nadalje. Nas problem su kontinuitet i gostovanja...
-
- Kontakt:
Naš problem je nepostojanje adekvatnog napadača i Edisove povremene vratolomije. Treba i poraditi malo na psihi i postavci kada imamo vodstvo.zeljovac21 je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:48Opet nakon pobjede hvalospjevi, nakon narednog poraza ide tjeranje od strucnog staba pa nadalje. Nas problem su kontinuitet i gostovanja...
Željezničar za život cijeli!
Kakva noć na Grbavici, volim ovakve utakmice, bez nekog hajcanja i furanja, pa dođeš i vidiš da ne treba nikakav hajc da se Željo gleda.
Čestitke momcima i Edisu na pripremi utakmice!
Čestitke momcima i Edisu na pripremi utakmice!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Da, to sam i ja pisao u jednom od prethodna dva-tri posta. Džaba jbg, kako nam je Krpić otišao patimo se sa realizacijom i teško rješavamo manje ekipe.Virtu4l je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:45Dodao bih da na Grbavici to "nadigravanje" mora biti imperativ. Kvalitet terena još uvijek igra ulogu u našem fudbalu, bez obzira što je 2022 godina.Raonffa je napisao/la: ↑14 avg 2022, 00:41Govorio sam o periodu pod Mulalićem ali nebitno, ponavljam da je meni ta teza "nadigravanje" veoma upitna za našu ligu jer tu samo šampion u nekom kontinuitetu može nadigravati druge klubove, u drugim mečevima je to "nadigravanje" često plod čistog trenutka inspiracije, kvaliteta ili snalaženja kako bi došao do dobrog rezultata.
Naš ključni problem su i dalje "manje" utakmice, imaćemo mi 10 zicera protiv Širokog i Tuzle, ali protiv Leotara jedan ili nijedan. Kad slabije ekipe počnemo rutinski dobijati na Grbavici, onda se možemo nadati nečemu.
Na ovaj sadašnji roster da imamo Sulju ili napadača ala Haskić mislim da bi komotno mogli reći kako se možemo potući za Evropu bez problema.
Jedan Juričić bi sa ovakvim krilima pravio razliku a kamo li Krpić ili Haskić.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pisam po sebi sto sam srao o gasalu...
Konacno jedan mladi da se pokazo kako treba
Konacno jedan mladi da se pokazo kako treba

Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
I još nešto, možda sam ja u euforiji zbog večerašnje utakmice, ali Santos ako bi se pravilno radilo sa njim, ima kvalitet za reprezentaciju za par godina.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pozdrav plavoj armiji i cestitke nasim momcima na izvrsnoj tekmi. Ja sam rekao da cemo mi dobiti TC al iskreno receno nisam mislio da cemo ih razvaliti. Bilo je poonos stajati na tribinama nase Grbavice. 

Ovoj ekipi fali napadač koji se samo zna naći na pravom mjestu u pravo vrijeme. Haračić koliko god da je loš, koristan je igrač za ekipu i dobra lopta za Gasala kod trećeg gola.
Naša igra se raspala onog trenutka kad je Beganović ušao u igru. Realno gledajući, bolje je juniora gurati, vjerujem da bi više od njega uradio, nije mi jasno, kako igrač od 26 godina, ne može duel da uzme, da uzme skok. Veći promašaj od Vučenovića.
Krila sa Štilom ples.
Sredina agresivna i dobra Hajdar - Hodžić
Odbrana, Drina momak zaslužuje da bude naš prvi štoper! Odavno boljeg i pametnijeg štopera nismo imali. Cocalić je Cocalić! Suvišno trošiti riječi. Bekovi su odradili svoj dio zadatka. Vegina najbolja utakmica u našem dresu.
Lijepo je vidjeti Bendera na golu.
BRAVO PLAVI!
Naša igra se raspala onog trenutka kad je Beganović ušao u igru. Realno gledajući, bolje je juniora gurati, vjerujem da bi više od njega uradio, nije mi jasno, kako igrač od 26 godina, ne može duel da uzme, da uzme skok. Veći promašaj od Vučenovića.
Krila sa Štilom ples.
Sredina agresivna i dobra Hajdar - Hodžić
Odbrana, Drina momak zaslužuje da bude naš prvi štoper! Odavno boljeg i pametnijeg štopera nismo imali. Cocalić je Cocalić! Suvišno trošiti riječi. Bekovi su odradili svoj dio zadatka. Vegina najbolja utakmica u našem dresu.
Lijepo je vidjeti Bendera na golu.
BRAVO PLAVI!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- lijevapolutka
- Kontakt:
Pa moguće vrlo lako, nešto slično kao što se moglo sa Brandaom iz Veleža ali on je pregorio dole jbg.
Santos ima ono što nema nijedno krilo koje je poniklo u našoj ligi (a teško da će i imati dok su stručnost i uslovi kakvi jesu) a to je taj strašan prvi korak, dobar dribling i brzinu. Bonus mu je što je odgovoran defanzivno a i prilično je fizički spreman.
E sad, ja koliko znam on bi trebao provesti 5 godina ovdje da bi mogao aplicirati za naše državljanstvo (ili jedino ako ga nije uhvatila kakva mlada odavde, to je druga opcija da preko nje dobije papire) što znači da treba odigrati još minimum dvije sezone u BiH (ovu i sljedeću).
A kako je krenuo teško da će u BiH ostati i sljedeće sezone

Ja iskreno ne pamtim jače krilo koje je došlo na mala vrata u Želju. Imali smo Miru i Zakarića koji su statistički isto tako baš odskakali al' oni su došli kao već uveliko etablirani i kvalitetni igrači za ovu ligu, pogotovo Stevanović.
Par Veginih šprinteva sa loptom večeras su me podsjetili na Thea iz Milana, Hernandez za sirotinjulijevapolutka je napisao/la: ↑14 avg 2022, 01:17Sve ste pohvalili al ste zaboravili Vegu, momak je odigrao za 10

Dobar je on ofanzivno, fino se nadopunjuje sa Santosom i ima solidan centaršut, problem je kada se treba braniti pogotovo 1na1 je tanak defanzivno al' eto večeras vala TC nikakvog aman pritiska nije napravio, onog smo Kulibalija pojeli

- StrikeWarzone
- Kontakt:
Kad se kritikuje, treba i pohvalit.
Odlična postava, najbolje što trenutno imamo.
Odbrana dosta sigurnija s Benderom i Drinom.
Sredina dobra,krila odlična, Štila kao Štila,majstor.
Šteta za Haračića, da je ono zabio lakše bi mu sigurno bilo na polju samopouzdanja.
Navijači nisu zakazali !
Odlična postava, najbolje što trenutno imamo.
Odbrana dosta sigurnija s Benderom i Drinom.
Sredina dobra,krila odlična, Štila kao Štila,majstor.
Šteta za Haračića, da je ono zabio lakše bi mu sigurno bilo na polju samopouzdanja.
Navijači nisu zakazali !
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Bravoo!!
Uglavnom smo svi istog misljenja i drago mi je. Amoah u spic pa sta bude. Jedva cekam da i on pocne igrati pa da se malo i Santos “odmori” da ne mora svaka lopta na njega.
Nisam vidio da je neko pohvalio Santosa za odbranu pa cu evo ja to uraditi. Par puta se vratio i zatvorio prostor Nukicu koji nije znao gdje se nalazi pored njega, par puta i uzeo loptu u odbrani. Stvarno zlata vrijedan igrac u nasoj ligi. Svaka cast onome ko ga je doveo.
Najvaznije od svega je da steknemo neki kontinuitet osvajanja bodova. Igra nam je do sada bila vise nego dobra i ostaje zal za ovim manjkom bodova nego sto smo zasluzili. Idemo dalje od utakmice do utakmice.
Bravo za omladince Gasala i Drinu.
Bravo i za Edisa. Zasluzio je veceras.
Uglavnom smo svi istog misljenja i drago mi je. Amoah u spic pa sta bude. Jedva cekam da i on pocne igrati pa da se malo i Santos “odmori” da ne mora svaka lopta na njega.
Nisam vidio da je neko pohvalio Santosa za odbranu pa cu evo ja to uraditi. Par puta se vratio i zatvorio prostor Nukicu koji nije znao gdje se nalazi pored njega, par puta i uzeo loptu u odbrani. Stvarno zlata vrijedan igrac u nasoj ligi. Svaka cast onome ko ga je doveo.
Najvaznije od svega je da steknemo neki kontinuitet osvajanja bodova. Igra nam je do sada bila vise nego dobra i ostaje zal za ovim manjkom bodova nego sto smo zasluzili. Idemo dalje od utakmice do utakmice.
Bravo za omladince Gasala i Drinu.
Bravo i za Edisa. Zasluzio je veceras.
**** sve ovim nasima iz uprave i sto levati dozvoljavaju ovo ponizavanje iz kola u kolo oko posjete. Od prvog kola nas bas bezborazno bez imalo stida kidaju oko posjete a oni sute. Imas brojace, izlazi sa tacnim brojem nakon svake utkamice debili mrtvi vidis sta rade i sta im je ocigledno cilj. Fuj!kontrasviju je napisao/la: ↑13 avg 2022, 23:38Bravo momci. Šteta zbog dva primljena gola nakon pada koncentracije ali 3 boda su najvažnija.
Delegat kaže 4300. Je li moguće ovo?![]()
Zadnja izmjena: dejavu, dana/u 14 avg 2022, 01:52, ukupno mijenjano 1 put.
nasa noc traje danima
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g
Trenutno korisnika/ca: b00t, Direktorcic, Ferroviere1987, Grbavica786, Hrammm1921, maho_sa, xinxee i 145 gostiju.