FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

Meraak1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Meraak1921 » 14 avg 2022, 22:31

Admir74 je napisao/la:
14 avg 2022, 22:06
Smanjite apetite, i unormalite se. Veliki, težak i nepredvidiv put je pred nama. Budimo podrška kao i do sada i nadajmo se najboljem.
Volim te Željo!
Baš tako, treba se spustiti i biti normalan i realan. Slijede 2 preteske utakmice, Borcu gori pod nogama, jos sudije.. nek nam je Bog na pomoci, onda dolaze yadovi, uz pozitivan rezultat protiv Vicineprcije, bice nas 15.000 protiv jufkica :opaopa:

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 14 avg 2022, 22:33

Očekujem 6 bodova, ali bi i sa 4 boda iz naredne dvije tekme bio zadovoljan.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 14 avg 2022, 22:39

Mi kad ocekujemo 6 bodova inace se potrefi 1 il 2
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 14 avg 2022, 22:44

Smanjite ribu, i ne stavljajte teret koji ne možemo nositi.
Utakmicu po utakmicu, jako, ponizno i čvrsto.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 14 avg 2022, 22:46

Prvo i osnovno smanjiti pljuvanje svega i svačega. Vidi se da svako svakoga pobjedi u ligi! Tako će biti s nama. Dati podršku treneru, stručnom stabu i.igracima je jedino što se može uraditi.

Rezultati ko rezultati biće li-la. A ne da bude poslije pobjede sampioni,poslije poraza brko strucnjak i još 5 acc da realno pljuju sve.

Kako smo igrali 70 min protiv Tuzle moramo igrati svaku utakmicu a svi znamo da je to nemoguće. Teško je naći svake sedmice motiv da igrači trče 70 min ko navijeni. Uz to se doda umor kad se sve sabere boriti se za evropu kako znamo i umijemo..

Zeljinodijete1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljinodijete1921 » 14 avg 2022, 22:56

Kad pročitam komentare na formu od kona zgrozim se na koji način oni “vole” klub…
Naša ljubav prema Želji, Grbavici je nešto sto oni NIKAD, ali NIKAD neće moći da imaju!
Povodom tog imam jedan prijelog prema klubu i Manijacima za jednu akciju zbog čitave situacije oko Eldina sto ne znamo na čemu smo a izgleda da od tog nema ništa. A mi smo ti koji jedini možemo pomoći našem Želji!
Predlažem da se akcija koja je bila početkom godine za derbi ponovi a to je cijena karte 20KM za sve tribine, s tim da bi ovaj put naplatio i pitarima kratku po cijeni 20KM!
Raja koja ima godišnje omogućiti im besplatan ulazak na KUP utakmicu na Grbavici i to je to.
Nama je neophodna jedna jaka financijska injekcija koja bi mogla makar malo da popravi situaciju.

VOLIM TE ŽELJO!!!
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 14 avg 2022, 23:05

Ma kakvi mi i ljubav prema klubu. Forum naše teme pun istih forumasa kao pitari. Tjeraju Bodula!Hebibovica!Dupovca i šta? Uzeli ih ljudi s pola muke.

Isto kao ovdje Brko i kompanija. Uzmi im pregledaj postove. Oni su ispljuvali samo nisu nanu Fatu i možda Pekica. Sve isto kao pitari..

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 14 avg 2022, 23:23

Admir74 je napisao/la:
14 avg 2022, 22:44
Smanjite ribu, i ne stavljajte teret koji ne možemo nositi.
Utakmicu po utakmicu, jako, ponizno i čvrsto.
Koliko se slazem s tobom brate toliko i ne.

Ajde da krenem sa negativom prvo i neslaganjem. Cilj ove sezone je Europa. Bar je tako uprava rekla. Po meni nepotrebno dizanje pritiska, ali sa ovakvom ekipom i ostatkom lige itekako realno. Dalje, necu biti kao ostatak foruma koji poslije jedne pobjede sve dize u nebesa i poslije jednog poraza sve pljuje. I dalje smatram da je zadnja utakmica bila splet sretnih okolnosti i nase dobre koncentracije (napokon, jer smo odigrali u zadnjih 6-7 godina toliko utakmica u kojima smo bili bolji a nismo pobjedjivali jer smo se zaje*avali). I dalje mislim da Edis nema taj kapacitet i da ce se zalomiti 3-4 uzasna kola pa 1-2 dobra itd.

Sa druge strane Borac je odron a Sarajevo koliko god na papiru bilo jako, itekako je ranjivo. 4 boda su mi nekako pod moranje ako hocemo u Europu. Poznavajuci Sarajevo, ako ih dobijemo, Dudlicu ide otkaz (bio bi presedan kod njih ako bi ostao nakon toga), a od Borca jednostavno ne smijemo izgubiti jer smo toliko individualno jaci. Uz pravi pristup, dosta prisebnosti i malo srece 6 bodova je itekako moguce, isto kao sto me ne bi iznenadilo da ne osvojimo ni jedan bod.

Ono sto se apsolutno slazem je ovo ”Utakmicu po utakmicu, JAKO, PONIZNO I CVRSTO”

Budimo realni, nismo u situaciji da se uobrazimo puno ali itekako smo vidjeli da mozemo ocekivati dosta od ove ekipe.

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 14 avg 2022, 23:26

Glupost, ovo pljuvanje je stvar mentaliteta jednog naroda, veze nema sa navijacima i klubovima. I ovdje se prozivalo i psovalo, i ista ce biti situacija ako zaredamo poraze. Ne treba zaboraviti da su mnogi nasi navijaci dzeku klocem zvali, toliko o tome. Zato dobrog bosnje nema nidje ni u rodjenoj zemlji

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 avg 2022, 23:58

braco je napisao/la:
14 avg 2022, 21:12
Raonffa je napisao/la:
14 avg 2022, 15:22
braco je napisao/la:
14 avg 2022, 15:20
Činjenica je da ove sezone stvaramo najviše šansi još od one koju je Vico prekinuo šatro zbog korone.
Hoćeš reći da Sabljina ekipa ima glavu i rep? :think:
Razmišljam kako da ti odgovorim da mi ne yebu na forumu sve po spisku poslije prvog Edisovog kiksa, a u isto vrijeme da mogu sam sebe da citiram ukoliko nastavimo sa dobrim rezultatima :kafa:
Nemoj se truditi onda :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 15 avg 2022, 00:00

Ako cemo na osnovu jedne pobjede poceti euforiju stvarati, onda nam i treba samar svako drugo kolo.

Ja ne znam sta je problem biti prizeman bar 3 kola i ici od utakmice do utakmice. Mi cim dobijemo odmah izgubimo realnu sliku izgleda. Polako jbt nek momci rade kao da im je svaka tekma zadnja, a Edis nek postavlja ekipu kao da je njemu svaka zadnja (kao sto su ga i pritisnuli vjerovatno na razgovorima sa upravom). Njima treba nasa podrska a ne da se dize euforija pa kad kiksamo da nam niko ne valja, sami stvaramo tu atmosferu.

Ok vidjeli smo da mozemo odlicno igrati, sad je fazon raditi na tome da se nastavi ALI ne mozes ocekivati bogzna sta na osnovu jedne tekme jer smo i do sad znali oscilovati.
Smirite se.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 15 avg 2022, 00:17

Nervira me ovo tzv. nabijanje pritiska. Ne igra raja sa foruma, nego igrači. Možda neki od njih i čitaju ovaj forum, ali ako im piskaranje par likova na forumu može nabiti pritisak, onda nisu za fudbala.

Klub kao Željezničar ( pa makar igrao sa juniorima ) treba uvijek imati za cilj osvajanje titule ( sve dok je to i matematički moguće ). Naravno nećemo sada uraditi masovni harakiri, ako se to ne ostvari, jer postoje i vanjski faktori na koje se ne može uticati. Ali postavljanjem nekih nižih ciljeva ( plasman u europu ili opstanak ) stvara se luzerski mentalitet i ulazi u prosjek. A Željezničar nikada nije bio prosječan klub.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 15 avg 2022, 00:17

Bradao1 je napisao/la:
14 avg 2022, 23:26
Glupost, ovo pljuvanje je stvar mentaliteta jednog naroda, veze nema sa navijacima i klubovima. I ovdje se prozivalo i psovalo, i ista ce biti situacija ako zaredamo poraze. Ne treba zaboraviti da su mnogi nasi navijaci dzeku klocem zvali, toliko o tome. Zato dobrog bosnje nema nidje ni u rodjenoj zemlji
Izjednjacavanje nas i rumenih pitara je u jednu ruku bezobrazno, a u drugu ti se ponjamke.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 15 avg 2022, 00:18

Bradao1 je napisao/la:
14 avg 2022, 23:26
Nisi u pravu. Prvo, to za Džeku i nadimak kloc je laž. Ima svakakvih i u našem taboru (samo nisam 100% siguran da si ti naš jer tukneš na pitara) ali nikada nismo niti ćemo biti kao oni. Ovakav nivo i intenzitet podrške klubu nema niko u BiH a i šire. (Izuzev Hajduka)

Šta smo sve prošli i šta trenutno prolazimo i na koji način se nosimo sa svim nedaćama, 99% klubova ne bi preživjelo. Pogledaj samo kod kona životinjskih krikova u obračunu sa igračima počevši od danas pa do one svađe s Husrefom.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 15 avg 2022, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 15 avg 2022, 00:19

I gdje onaj drugi vrli pitac semper, da ga nije hercika opalila nakon danasnje blamaze u ZDK?

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 15 avg 2022, 00:38

TMovac je napisao/la:
15 avg 2022, 00:17
Nervira me ovo tzv. nabijanje pritiska. Ne igra raja sa foruma, nego igrači. Možda neki od njih i čitaju ovaj forum, ali ako im piskaranje par likova na forumu može nabiti pritisak, onda nisu za fudbala.

Klub kao Željezničar ( pa makar igrao sa juniorima ) treba uvijek imati za cilj osvajanje titule ( sve dok je to i matematički moguće ). Naravno nećemo sada uraditi masovni harakiri, ako se to ne ostvari, jer postoje i vanjski faktori na koje se ne može uticati. Ali postavljanjem nekih nižih ciljeva ( plasman u europu ili opstanak ) stvara se luzerski mentalitet i ulazi u prosjek. A Željezničar nikada nije bio prosječan klub.
U potpunosti se slažem za cilj. Zato mi je početak prošle sezone bio najbolniji kada dođe neki ivković i sebi da alibi pa kaže kako klub nema ambicija ove sezone. Uvijek cilj titula i borit se za nju, a komentare, kritike i ostalo bazirat na prikazanom htijenju, a ne na ciljevima.

Ovo moje nije bazirano na našoj pobjedi jučer, niti bilo čemu osim spoznaji da navijam za želju, za nas najveći klub u državi, za ostale jedan od najvećih, ali u oba slučaja titula je cilj.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 15 avg 2022, 00:53

Ma samo ići od utakmice do utakmice, polahko i sigurno.
Imamo dobru ekipu, trener ako bude znao da pripremi svaku utakmicu kao protiv Tuzle, mogla bi biti fina i lijepa jesen.
Svi mi sanjamo o trofejima i proslavama, od mene pa do Edisa na klupi.
Pao je prvak Zrinjski
Pao je i viceprvak Tuzla
Red je da nastavimo ovaj niz protiv Borca, pa onda protiv Sarajeva
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 15 avg 2022, 01:45

Gasala i Hodzica na klupu protiv Borca, molit cu lijepo.
Amoah i Mekic, prvi da se malo uigra, a drugi da se malo dohaviza.

BosanskaLiga
Kontakt:

Post Postao/la BosanskaLiga » 15 avg 2022, 01:57

KANA je napisao/la:
14 avg 2022, 19:41
Cuvajmo Mulalica kao oci u glavi
slika
Baš tako slažem se iskreno

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 15 avg 2022, 02:40

E cuj cilj osvajanje lige hahahha al mi sami sebe mozemo zakopari.

Ja mislim da nista nismo uradili ako ne izborimo grupnu fazu lige prvaka. A poslije toga ko zna, mozda dignemo i jos koji pehar npr ako osvojimo europa ligu.

Ako nam nesto sad ne treba, ne treba nam da poletimo zbog jedne pobjede. Ako ce ovako igrati svaku tekmu, pa.makar rezultat ne bio na nasoj strani, ja cu biti zadovoljan jer ovakvog Zelju je uzitak gledati.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.