FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
97
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 205

VeteranSA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 15 avg 2022, 08:35

Treba biti realan i prizeman. Ova ekipa je takva, zajedno sa trenerom, da nikada ne znaš na pta će neka utakmica okrenuti. Zadnja dva primjera su Velež i Tuzla City. U Gabeli prvo poluvrijeme odlično, i gubiš 1-0, da bi nakon gola u pravo vrijeme doživjeli totalno razočarenje. Nakon toga 70 minutna rapsodija protiv TC. i dvije 100% šanse koje je Štila propustio za 5-0. Da ih ponizimo totalno.
Činjenica je da se stvarno trči i bori do zadnjeg atoma snage. Nema zabušavanja, ali nedostaje znanja i kvalitete. Povratak Bendera je jako bitan za odbranu, posebno u psihološkom planu, pa je to značajna nadogradnja. Nadam se da će i Drina definitivno zamjeniti paničara Acu. U sredini je već gužva i žestoka konkurencija, a i dolazak Amoaha unaprijeđuje opcije prema naprijed.
definitivno se ekipa diže, i fizički, i kvalitativno, pa automatski i psihički, što je možda i najvažnije.
Nadam se da ćemo se kvalitetno spremiti za utakmicu sa Borcem, i dati maksimum. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo, ali sa nama pravila nema. Siguran sam da bi pobjeda donijela rasprodanu Grbavicu protiv torpeda.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 15 avg 2022, 08:36

CiroDiMarcio je napisao/la:
15 avg 2022, 02:40
E cuj cilj osvajanje lige hahahha al mi sami sebe mozemo zakopari.

Ja mislim da nista nismo uradili ako ne izborimo grupnu fazu lige prvaka. A poslije toga ko zna, mozda dignemo i jos koji pehar npr ako osvojimo europa ligu.

Ako nam nesto sad ne treba, ne treba nam da poletimo zbog jedne pobjede. Ako ce ovako igrati svaku tekmu, pa.makar rezultat ne bio na nasoj strani, ja cu biti zadovoljan jer ovakvog Zelju je uzitak gledati.
:thumbup:
Iako ih ovdje ima dosta ubacenih, al nemoj da budemo pitari pa da poletimo visoko, pad je bolan. Od utakmice do utakmice
moSa ljoŽe

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 15 avg 2022, 09:12

lijevapolutka je napisao/la:
15 avg 2022, 08:36
CiroDiMarcio je napisao/la:
15 avg 2022, 02:40
E cuj cilj osvajanje lige hahahha al mi sami sebe mozemo zakopari.

Ja mislim da nista nismo uradili ako ne izborimo grupnu fazu lige prvaka. A poslije toga ko zna, mozda dignemo i jos koji pehar npr ako osvojimo europa ligu.

Ako nam nesto sad ne treba, ne treba nam da poletimo zbog jedne pobjede. Ako ce ovako igrati svaku tekmu, pa.makar rezultat ne bio na nasoj strani, ja cu biti zadovoljan jer ovakvog Zelju je uzitak gledati.
:thumbup:
Iako ih ovdje ima dosta ubacenih, al nemoj da budemo pitari pa da poletimo visoko, pad je bolan. Od utakmice do utakmice
mislim da cilj ekipe i ocekivanja navijaca nije isti pojam.. slazem se da ne treba poletjeti nakon jedne pobjede.. treba ostati prizeman i ici od utakmice do utakmice.. ali cilj ekipe ne smije biti opstanak i sredina tabele.. Željezničar je najveći klub u državi i on svake sezone za cilj mora imati osvajanje trofeja.
Mi smo Željini, Željo je naš !

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 15 avg 2022, 09:29

Ja ne znam ko se to digao i na vidim da se pravi bilo kakva euforija.. Nama je i dalje veci problem sto se potcjenjujemo. Utakmica protiv Tuzle je samo pokazala da nam ekipa ipak nije pita od tri marke i da ta ista ekipa, kada se normalno poslozi, moze puno vise.. Nije nikakva euforija i visok let ocekivati da se takva ekipa bori za mjesta koja vode u evropu.. Mislim da je to sasvim realno ocekivanje..
Pročepit će negdje.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 15 avg 2022, 09:53

Realno, ova ekipa ima kapacitet da se bori za Evropu, još kad bi do kraja prolaznog došao kakav pristojan napadač i Zukanovic ja bi bio prezadovoljan, najbitnije je da idemo utakmicu po utakmicu, a da igrači shvate da je svaka kao finale, hvala ti Željo za subotu i idemo dalje!💙

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 15 avg 2022, 10:00

Kvalitet=Kontinuitet....da bi mi igrali stabilno, lijepo za oko, trkački kvalitetno, tehnički i taktički na visokom nivou treba nam dodatnog kvaliteta. Do tada će biti mnogo oscilacija, jer nam definitivno nedostaje kvaliteta. Sa određenim brojem igrača, da ih ne imenujem, nije realno očekivati Europu, jer su tanke karike za taj iskorak. Možda je i moguće, jer su i drugi tanki, tu su negdje sa nama, pa da nam se poklope stvari. Jedino tako...

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 15 avg 2022, 10:15

Nama trebaju 2-3 pobjede u nizu da se mentalno dignemo.. Vec duze vrijeme nam se svasta desava.. Pored niza losih odluka, pratili su nas i nizovi pehova koji su nas psihicki rasturili.. Ova pobjeda protiv Tuzle, kao i nacin na koji smo do nje dosli, je jako bitna za to dizanje samopouzdanja.. Razvaliti ekipu koja je par dana prije obrukala ekipu koja je vazila za favorita nije mala stvar.. Kada bi nam se kojim slucajem poslozilo da dobijemo Borac i pitare e tada bi bilo realnog osnova za euforiju..

Ovo sve sto pisemo za ekipu pada u vodu ako uprava ne mogne ispratiti finansijski dio.. Cim se pocne igrati malo bolje odmah prica o finansijama padne u drugi plan, a finansije su preduslov za sve..
Pročepit će negdje.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 15 avg 2022, 10:25

Pa u mecu za tuzlom su svi odigrali savrseno a znamo da je to tesko ponoviti. Imamo mi dobru ekipu ali eto vidjet cemo hocel Mulalic to nastaviti ovako fino slagati, plus nekad i igraci zakazu. Vidjeli smo oscilovanje kod svakog.

A stavljati pred igrace neki pritisak da se nesto treba uzeti ie totalno bezveze u ovoj situaciji. Tek je peto kolo, nemamo mi jos pojma na cemu smo kao i kompletna liga. Nama kad ne udje par zicera, pa nam sudija malo sjecka igru, obicno uslijedi kazna. Protiv tuzle smo zabili na vrijeme i nije sudija sjeckao igru ali opet vidis pad igre od 75.min jer se izmore u tom tempu, a realno nemamo toliko kvalitetnu klupu koja moze isto nastaviti igrati kad primijenis 3 igraca.

Sto se mene tice cilj je dobar fudbal i da se ide od utakmice do utakmice, nek je svaka sljedeca najbitnija svima nama. Vidjeli smo i mi da ne treba praviti razliku izmedju Leotara i TC jer nikad ne znas sta ce se desiti.

Na pocetku sezone se vecina slozila da smo realno za sredinu tabele, NARAVNO da im niko nece zamjeriti ako ovako nastave i postignu nesto vise niti ce oni stati kad vide da su osigurali opstanak, pa ne funkcionisu tako stvari hahah

Ali kao sto neko rece gore, nama je potreban kontinuitet ovako dobre igre da bi se na proljece mogli boriti za nesto. Sada pricati o plasmanima je presmijesno. Uhljupi su do prosle sedmice bili sampioni, ne zaboravite.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 15 avg 2022, 10:28

Samo ostati cvrsto na zemlji, iz hiljadu puta viđenih razloga smo pali kad smo malo krila dobili.
Mjau !

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 15 avg 2022, 10:50

Smješno je i pomisliti da se nećemo boriti za Evropu, hoćemo itekako, pa vi mislite šta god hoćete! Previše smo počeli razmišljati gubitnički, pa Leicester osvoji ligu u onakvoj ligi, a da se ja ne nadam Evropi u ovoj ligi, ma gazi Željo💙

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 15 avg 2022, 11:25

Bradao1 je napisao/la:
14 avg 2022, 23:26
Glupost, ovo pljuvanje je stvar mentaliteta jednog naroda, veze nema sa navijacima i klubovima. I ovdje se prozivalo i psovalo, i ista ce biti situacija ako zaredamo poraze. Ne treba zaboraviti da su mnogi nasi navijaci dzeku klocem zvali, toliko o tome. Zato dobrog bosnje nema nidje ni u rodjenoj zemlji
Ovdje pljuju svakako jedni te isti. Koji izlaze iz rupa nakon svakog poraza. Brko I drustvo koji su ovdje zaštićena vrsta pljuvaca. Od Amara do Adzema,sad Mulalica. Onda Alihodzica i da ne nabrajam. O igračima koje su ispljuvali čak su i Stilica uspjeli.

Svi imaju oči da igramo puno bolje nego prethodnih godina. I budala i slijep bi to vidio. Ali neće se nikad pohvaliti bio Joldic,Bogicevic, Mulaosmanovic. Ali kad treba pljuvati prvi su tu. Ima još ovih Husika što kontaju da im je babovina..

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 15 avg 2022, 11:32

Iz sljedeće 2 utakmice,4 boda su extra u nekom slučaju,ali da se ipak derbi dobije naravnooo.💪💙

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 15 avg 2022, 11:37

Hulahopka je napisao/la:
15 avg 2022, 11:25

Ovdje pljuju svakako jedni te isti. Koji izlaze iz rupa nakon svakog poraza. Brko I drustvo koji su ovdje zaštićena vrsta pljuvaca. Od Amara do Adzema,sad Mulalica. Onda Alihodzica i da ne nabrajam. O igračima koje su ispljuvali čak su i Stilica uspjeli.

Svi imaju oči da igramo puno bolje nego prethodnih godina. I budala i slijep bi to vidio. Ali neće se nikad pohvaliti bio Joldic,Bogicevic, Mulaosmanovic. Ali kad treba pljuvati prvi su tu. Ima još ovih Husika što kontaju da im je babovina..
Sta pricas ti? Ti si prvi taj koji pljuje, neki dan si se smijao kad sam rekao da možemo dobiti Tuzlu. Ti si najveći pljuvac na ovom forumu druze.
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 15 avg 2022, 11:43

Ja se samo ibretim Santosu, taman kad kontam ma nema šanse da ide u prodor, ne postoji opcija za to, stat će na loptu i odigrat pas, on samo nekako preleti igrača i stvori šansu.. a šta je usput lopti pokupio u defanzivi..
Ovo sad što bolje igramo u odnosu na prošlu godinu je samo on razlog..

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 15 avg 2022, 11:52

Jedina steta sa Santosom je sto nema 18 godina da mu se za par godina uruci bh pasos. Izmislio fudbal za neke nase trenutne reprezentativce krilne fudbalere.
@igrajlopte 🐦

BorbenaGljiva
Kontakt:

Post Postao/la BorbenaGljiva » 15 avg 2022, 11:54

Ako sam srao kada smo imali lose rezultate onda treba pohvaliti kada stvari idu u dobrom smijeru, isto vazi za trenera. Eh sada, jel uzrok tome sastanak koji se desio prosle hefte mozemo nagadjati. Edisu je receno da moramo imati mladih igraca za prodaju sto je i logicno.

Drina, opet, dokazuje da je nepotrebno zapostavljen i da vrijedi da ga istrpimo jer je talenat, prilicno brz stoper i ono sto mene raduje ne boji se povuci loptu prema naprijed ako ima prostora za razliku od Ace koji je nabije pa sta bude. Drina je trebao imati barem 15+ nastupa vise u odnosu na dosadasnji broj odigranih utakmica. Aco moze da uskoci kada treba, ali on vise nije za startera. Kobasevic je igrac kojeg takodjer treba gurati u buducnosti. Moje misljenje, naravno.

Igraci utakmice, po meni, su bili Hajdarevic i Hodzic, pojeli su vezni red Tuzle. Napokon je Hajdarevic iskoristen kako treba, a to sigurno nije izmjena kada stizemo rezultat problem Leotara. Sto manje kontakta sa loptom na postavljenu odbranu, neumorni presing i defanzivni zadaci od njega prave ozbiljnog igraca u nasoj ligi. O Hodzicu ne treba trositi rijeci.

Vego se popravio nakon onog debakla u Mostaru, ofanzivan, cesto duplira Santosa, prilicno brz, zna sa koptom uz solidan centarsut.

Gasala je Mulalic dozvao, duboki naklon za to. Nisu u pitanju golovi, pomaze odbrani, vraca se, ima muda da povuce loptu, krene 1 na 1, a zabio je vec tri gola. Jedan manje od proslogodisnjih cetiri Subasica u cijeloj sezoni :rol:

Haracic, koliko god smotan bio, nije los napadac. Ima kretnju napadaca, vrsi pritisak na odbranu, vraca se i gledajuci asistenciju za Gasala kod treceg gola zna nesto sa loptom. Cim je Dzenis usao mi se sa loptom u napadu nismo sastavili osim one Stiline sanse.

Sto se tice Silica, jesam, srao sam, ali polako nadolazi i trci kao nikada u karijeri. Ono sto mi nije jasno jeste zasto igra skoro cijelu utakmicu, on ima snage za 60 - 70 minuta i to je to. Naravno, neki od mladih igrac nece dobiti sansu da zaigra umjesto njega i to je greska koja se ponavlja od Edisovog dolaska ( Subasic, Mucaj, Beca su moguce opcije, ali ne saltanje nego konstantno ). Hocel izdobriti, daBogda. Sumnjam i da bi Drina igrao da ga nisu pritisli na sastanku.

Sto se tice Amoaha, bas me zanima gdje ce igrati, krilo ili napadaca i koliko cemo znati da ga iskoristimo. Mi sada mozemo bez problema sa igramo sa jednim, dvojicom ili trojicom u napadu, mozemo da igramo cak i 3 5 2, problem je sto malo ili nista od toga nismo uigravali. Cim imas brzine prema naprijed ozbiljan si faktor u nasoj liZi.

Kao sto vidimo pita se moze napraviti od 3 marke, manje kmecanja i trazenja izgovoa, vise rotacije i vjere u ( mlade ) igrace su recept za dobar reultat. Naredna dva kola ce biti carolija. Nja i Borac, obje ekipe koje guraju sudije. Bice zajebano i treba krenuti sa mudima pa sta bude.

BorbenaGljiva
Kontakt:

Post Postao/la BorbenaGljiva » 15 avg 2022, 11:57

riGonTM je napisao/la:
15 avg 2022, 11:37
Hulahopka je napisao/la:

Sta pricas ti? Ti si prvi taj koji pljuje, neki dan si se smijao kad sam rekao da možemo dobiti Tuzlu. Ti si najveći pljuvac na ovom forumu druze.
Levat ima veze sa Zeljeznicarom ko ja i ti sa Japanom :rol:

On, semper, brandao i jos njih nekoliko su jal pitari, jal moderacija foruma. Na isto mu ga dodje, ha Nja, ha Hajduk.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 15 avg 2022, 12:03

riGonTM je napisao/la:
Hulahopka je napisao/la:

Dijete drago ti ne znaš više kome šta repliciras. De uozbilji se malo.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 15 avg 2022, 12:05

BorbenaGljiva je napisao/la:
15 avg 2022, 11:57
riGonTM je napisao/la:
Hulahopka je napisao/la:

Levat ima veze sa Zeljeznicarom ko ja i ti sa Japanom :rol:

On, semper, brandao i jos njih nekoliko su jal pitari, jal moderacija foruma. Na isto mu ga dodje, ha Nja, ha Hajduk.
Evo ga brko s novim profilom. Bolje da si stavio borbenibrko.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 15 avg 2022, 12:06

avalPacidoroP je napisao/la:
15 avg 2022, 11:43
Ja se samo ibretim Santosu, taman kad kontam ma nema šanse da ide u prodor, ne postoji opcija za to, stat će na loptu i odigrat pas, on samo nekako preleti igrača i stvori šansu.. a šta je usput lopti pokupio u defanzivi..
Ovo sad što bolje igramo u odnosu na prošlu godinu je samo on razlog..
Momak svoju brzinu koristi maksimalno. Cak i kad se cini da nece proci ide do kraja nenodustaje,provuce loptu a i sebe samog pod jako cudnim uglom i proleti pored igraca.
Ali on nije jedini razlog dobre igre.
Gasal igra odlicno.Jako cesto ulazi sa krila prema sredini i zbunjuje odbranbene igrace. Brz je,malen i jako nezgodan,sad je dobio dosta na samopouzdanju. On moze biti nas veliki dobitak ove sezone.
Jedva cekam da vidi. Njih dvojicu na krilu i Amoaha naprijed. Bice to dar mar,valja to pohvatat.
Mozes markirat jednog brzog,ali trojicu je jako tesko.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.