AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 15 avg 2022, 08:49

"Pojačanja? Ako bude bilo potrebe biće bar jedno. Mada, po mojoj procjeni tim je konkurentan i u ovakvom sastavu."

- Paolo Maldini za DAZN!🇮🇹

Ne znam koliko je izjava istinita ali vrlo je realno da fakat jeste ovo rekao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 avg 2022, 09:55

Raonffa je napisao/la:
15 avg 2022, 08:49
"Pojačanja? Ako bude bilo potrebe biće bar jedno. Mada, po mojoj procjeni tim je konkurentan i u ovakvom sastavu."

Bolje i ovako nego one panične kupovine, pa poslije te igrače ne možeš motkom istjerati iz kluba a kamo li prodati
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 15 avg 2022, 10:09

Slažem se sa meecko za transfere.
Samo sumnjam da Krunić i Pobega mogu nadomjestiti odlazak Kessiea, ipak je on bio standardan u ekipi. Sve ostale pozicije su solidno pokrivene.

Ukoliko ne dovedu veznjaka, bojim se nekog odsustva Tonalia ili Bennasera. Jedino ako ne misle Bakayoka zadržati :hmmmm:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 15 avg 2022, 10:30

Nadam se da si slučajno zaboravio RW poziciju, jer ako je to solidno popunjeno sa električarom i bezglavom muhom onda ne znam šta je loše.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 15 avg 2022, 10:34

Računao sam i De Ketelarea jer može pokriti sve pozicije iza napadača. Čak šta više, nadam se da će neko od tog dvojca otići iz kluba ovog ljeta.

Nije rijedak slučaj da Pioli prebaci Leaoa desno. Dosta opcija ima, čak je protiv Udinesea probao i sa dva klasična napadača. Nekako su se proširile manevarske mogućnosti trenera dolaskom novih igrača.
Zadnja izmjena: muha milanez, dana/u 15 avg 2022, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 avg 2022, 10:39

Nije ni Kessi bio toliko dobar kada je došao, tek je kod Piolia pokazao kvalitete. Mada on je fizički dominantan igrač i to je to.
Pobega ima šanse da postane, ako ništa, igrač tipa Ambrosini. Krunić je ok igrač za klupe.
Bakayoko ide polako ali sigurno, ako ćemo iskreno, u prvom mandatu je bio bolji od Kessia.
Kod Gatusa je na trenutak podsjetio na igre iz Monaka, ali onaj gaf sa dresom mu ne zaboravljamo.
Najveći minus je desno, nedostaje na nivou ekipe startno RWF. Mada kao što Koraj reče Zijeh mi ne miriše kao čovjek....
Sloboda do groba

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 15 avg 2022, 11:07

Krunic je po meni trenutno dvije klase ispred Pobege, Pobega mi lici na Locatelija sa pocetka karijere ima svega tu pomalo a nema nista konkretno, u principu onakvih veznjaka svaka liga ima na pasja preskakala, eh sad hoce li on napraviti korak naprijed to cemo vidjeti....usudio bi se reci trenutno nas najslabiji vezni igrac...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 15 avg 2022, 11:46

E ako vi mislite da su pozicije veznjaka i stopera dobro popunjene, onda blago nama. Desno krilo da i ne spominjem, tu ne treba širina već starter, ali to se još iole može pokriti sa Čarlsom ili Diazom.

U vezi, Krunić, Pobega i otpisani Bakayoko su smiješne opcije u nedostatku Tonalija/Benasera. Solidni za rotacije, ali za neke ozbiljnije role nula bodova. U odbrani mediokritet Gabbia i 33 godišnji Kjaer sa teškom povredom koljena i ko zna u kakvom stanju će se uopšte vratiti. Znači, dovoljna je jedna povreda startnog stopera i/li veznjaka, da nam kvalitet prve postave otpadne za bar jedno 20%.

U ligi se možda donekle i može izgurati (iako je i to diskutabilno uz veliki broj utakmica), ali u LŠ bi doživili potop sa ovakvim rezervama.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 avg 2022, 11:59

Ma za ligu je ovo prilično dobar roster, za Ligu prvaka vjerovatno ispodprosječan.

Ali nije problem ni u Ligi prvaka, ni u tome što tamo nećemo napraviti neki rezultat, problem je što na nekim pozicijama jednostavno nemaš dovoljno kvalitetne zamjene plus na desnom krilu, nominalno, nemaš ni kvalitetnog startera.

U gustom rasporedu, gdje su moguće povrede i suspenzije, to nas vrlo lako može koštati pa čak i u toj ligi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 15 avg 2022, 12:41

meecko je napisao/la:
15 avg 2022, 09:55
Raonffa je napisao/la:
15 avg 2022, 08:49

Bolje i ovako nego one panične kupovine, pa poslije te igrače ne možeš motkom istjerati iz kluba a kamo li prodati
Sto posto! Ako ce dovest neku klasu na desno krilo, to svaka cast. A dovodit neke polovnjake da kvare ekipu, nema potrebe nikakve, ovako smo sasvim ok. Nismo svjestka klasa, nismo favoriti za osvajanje LP ali mozemo sa svakim igrat na svijetu.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 15 avg 2022, 12:47

Niko ne tvrdi da imamo odličnu klupu. Ovu sezonu smo slabiji u odnosu na prethodnu što se tiče sredine i odbrane. Nemaš adekvatne zamjene za duo Tomori/Kalulu i Tonali/Benaser, otišla su dva bitna igrača u rotaciji. Pobega je imao dobru sezonu u Torinu. Da li će napredovati, vidjeti ćemo.
Sloboda do groba

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 avg 2022, 14:49

Ja bih rekao da smo samo u odbrani slabiji u odnosu na proslu sezonu, i to zbog rotacije gdje je Rom bio prva opcija sa klupe, a jedno vrijeme i starter.

Adli, Pobega i CdK u odnosu na Kessia, rekao bih da sam zadovoljan. Ili izbaci ovdje CdK i opet imas 2 fine opcije u odnosu na jednu, jer je Pioli i Kessia rotirao, pa znao na klupu staviti, pa ovaj odigrati neke ocajne tekme. Dakle, daleko od najboljih proslogodisnjih igraca je Kessie bio, budimo realni.

Na krilima smo isti, dok u napadu i tom famoznom AMF smo se pojacali.

Sve u svemu, po mom mosljenju nismo slabiji u odnosu na proslu sezonu. Ali i dalje se moze i trebalo se dodatno pojacati na 2-3 pozicije. Ako si ostao bez Roma, onda dovodis zamjenu (a vidim da nije iskljuceno to). Ako ti desna krila nisu skoro pa nikako doprinjela prema naprijed, onda prodajes jednog (Sale) ili ne produzujes drugom (Elektricar), a svakako si se rijesio Samua, tako da se prostora moglo i moralo napraviti za novo krilo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 16 avg 2022, 14:25

U nedostatku vijesti vezanih za klub (do sljedeće utakmice ni neće biti vijesti) Origi kad je ušao u igru postao je 1000ti igrač koji je zaigrao za Milan.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 avg 2022, 19:20

Dobra vijest, Tonali se oporavio i bit će spreman za Atalantu. Pioli za divno čudo ima sad sve igrače na raspolaganju.

Ove sedmice se očekuje dolazak Diallo-a i centralnog veznog.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2022, 19:26

Kako ima sve nema glavnog baje, Ibrage :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

YU1892
Kontakt:

Post Postao/la YU1892 » 16 avg 2022, 19:26

:mrgreen: :cool:

𝕎𝕒𝕪 𝟚 𝕣𝕖𝕒𝕝 𝟜 𝕥𝕙𝕚𝕤 𝕗𝕒𝕜𝕖 𝕒$$ 𝕨𝕠𝕣𝕝𝕕

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2022, 19:32

YU1892 je napisao/la:
16 avg 2022, 19:26
:mrgreen: :cool:

Jedan jedini, nenadyebivi ministar odbrane, najveci ikad grande Paolo !
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2022, 19:43

Romagnoli13 je napisao/la:
16 avg 2022, 19:20
Dobra vijest, Tonali se oporavio i bit će spreman za Atalantu. Pioli za divno čudo ima sad sve igrače na raspolaganju.

Ove sedmice se očekuje dolazak Diallo-a i centralnog veznog.
Milan are preparing a €15M bid for Eintracht Frankfurt defender Evan Ndicka. Maldini has already spoken with the player on phone

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 avg 2022, 19:55

Meni taj Ndicka nije nesto psoebno, jedino mu ime j3beno. 😁
Mozda jedino zbog visine, jak u duelu i ne pametuje puno s loptom. Od Gabbie vjerovatno bolji, za klupe ok ali opet ja bih radije onog iz Tottanhama zbog eksplozivnosti, brzine... mada, treba u ekipi imati i drugaciji profil igraca, ovisno o protivniku i situaciji na terenu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2022, 20:05

Beduin je napisao/la:
16 avg 2022, 19:55
Meni taj Ndicka nije nesto psoebno, jedino mu ime j3beno. 😁
Mozda jedino zbog visine, jak u duelu i ne pametuje puno s loptom. Od Gabbie vjerovatno bolji, za klupe ok ali opet ja bih radije onog iz Tottanhama zbog eksplozivnosti, brzine... mada, treba u ekipi imati i drugaciji profil igraca, ovisno o protivniku i situaciji na terenu.
Znas kako je postalo, da hoce bilo ko doci samo da ubije ovu monotoniju :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.