Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

marlostanf1eld
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la marlostanf1eld » 25 avg 2022, 11:53

Beko je napisao/la:
25 avg 2022, 11:37
jedan od nasih problema je aBd tj. insAllah mentalitet

bice aBd

bice bolje insAllah

jeste bice kako je Bozija volja, ali treba i zapeti pa trenirati i pokusavati biti bolji, boriti se.
Nista se ne treba sekirati, samo sabura, mi ne moramo nista raditi. Dace dragi Allah da dobijemo sviju na Eurobasketu, ko je vidio boriti se i igrati kosarku :bow:

Kako ces dobiti nekog jakog protivnika kad imas 12 balvana u ekipi sa mentalitetom Eldina Huseinbegovica

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 11:53

Neće, mi ćemo biti sve gori, za nas će velesile biti Finska, Gruzija, Švedska i tako to.
Doduše neke su već.
Koševo Zapad

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 avg 2022, 12:04

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
25 avg 2022, 11:30
Politika je maska za oči javnosti!
Poslije ovakvog poraza, a još da kažem sramnijeg pristupa samoj utakmici, ponašanju igrača, smijanju po terenu i van njega, svi šute!
A šute iz razloga, jer je odnos na relaciji igrači-trener-upravni odbor(preds.ili smeće Čolan), na katastrofalnom nivou.
Imam osjećaj, a siguran sam da me osjećaj neće prevariti, da je ovo bojkot na smrad unutar saveza.
Finansije su navodno problem, a relacija Konaković i Forto s jedne strane i SDA s druge strane, srušila je najbolji košarkaski klub s ovih prostora KK Bosna, a srušit će i reprezentaciju BIH.

Sve ono što je krasilo u posljednje vrijeme igru košarkaške reprezentacije BiH, ujedinjenost, timski duh, ludilo i energija Bosnića na klupi, pojedinci su sravnili sa zemljom. Nismo shvatili kao nacija, da je odlazak Bosnića, a zatim i Teletovića, samo dio političke igre, i poena, koji se žele zaraditi preko uspjeha košarkaške selekcije. Nekima smetaju hidrocentrale koje gradi Teletović, drugima agresivnost i iskrenost Bosnića u izjavama za medije itd.

Bojim se, strah me je, da ćemo na EP, izgubiti od Mađara prvu utakmicu, i završiti euro već 1.9.2022 godine. A uradit će to neko, iz revolta, očaja, želje, da ne pobijedi NEKA POLITIKA!

A ja ustajem ko majmun u 03:00h i gledam Nurkića kako se šepuri u Portlandu, tražim stream-ove da gledam Musu itd.

I sve ovo pišem jako emotivno, jer sam imao želju, i već uplaćene avionske karte za Koln, ali vec sada sam u dilemi, da li uopste ici gledati.
Meni je žao što ti se to sve događa i što te tako pogađa. Obični ljudi se nadaju nečemu, a volovi ne haju za to. Ne daji sebe i srce za volove i goveda.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 avg 2022, 12:05

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
25 avg 2022, 11:30
Politika je maska za oči javnosti!
Poslije ovakvog poraza, a još da kažem sramnijeg pristupa samoj utakmici, ponašanju igrača, smijanju po terenu i van njega, svi šute!
A šute iz razloga, jer je odnos na relaciji igrači-trener-upravni odbor(preds.ili smeće Čolan), na katastrofalnom nivou.
Imam osjećaj, a siguran sam da me osjećaj neće prevariti, da je ovo bojkot na smrad unutar saveza.
Finansije su navodno problem, a relacija Konaković i Forto s jedne strane i SDA s druge strane, srušila je najbolji košarkaski klub s ovih prostora KK Bosna, a srušit će i reprezentaciju BIH.

Sve ono što je krasilo u posljednje vrijeme igru košarkaške reprezentacije BiH, ujedinjenost, timski duh, ludilo i energija Bosnića na klupi, pojedinci su sravnili sa zemljom. Nismo shvatili kao nacija, da je odlazak Bosnića, a zatim i Teletovića, samo dio političke igre, i poena, koji se žele zaraditi preko uspjeha košarkaške selekcije. Nekima smetaju hidrocentrale koje gradi Teletović, drugima agresivnost i iskrenost Bosnića u izjavama za medije itd.

Bojim se, strah me je, da ćemo na EP, izgubiti od Mađara prvu utakmicu, i završiti euro već 1.9.2022 godine. A uradit će to neko, iz revolta, očaja, želje, da ne pobijedi NEKA POLITIKA!

A ja ustajem ko majmun u 03:00h i gledam Nurkića kako se šepuri u Portlandu, tražim stream-ove da gledam Musu itd.

I sve ovo pišem jako emotivno, jer sam imao želju, i već uplaćene avionske karte za Koln, ali vec sada sam u dilemi, da li uopste ici gledati.
Nema te šta biti strah, izgubit ćemo 100%, sinoć sam ih gledao malo, ljudi znaju šta hoće i bore se. Mi im se ne možemo suprostaviti, ne igrački, već nemamo ni cilja ni plana. Sve je jasno bilo nakon Estonije, prosjek ekipa nam da 90+ poena, šta dalje očekivati, Francuska će nas sad u subotu dobiti 50 razlike i to bez većih problema. Crna Gora da je htjela dobili bi nas 30+ razlike ali stali su malo u 4. četvrtini.

Teško je govoriti o nekim taktikama, akcijama i slično jer voljni moment kako selektora tako i igrača je bio u minusu, svi su se sklanjali Crnogorcima i puštali ih da neometano postižu koševe. Curry pored Juke ne položi tek tako a sinoć Perry i ostali lagano polažu a Juka se i ne trudi da na bilo koji način zaustavi.

A moguće je i to što kažeš, borba politika, nema ovdje želje da se država unaprijedi, ovdje je borba SDA i Trojke za vlast i ne biraju sredstva da to i ostvare. Sve te priče o borbi za državu su zamazivanje očiju i jednih i drugih. Da znam da će biti bolje ako ovi odu i dođu drugi u savez podržao bi, navodni, bojkot ali pošto znam da neće onda i bilo kakav bojkot nema smisla.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 avg 2022, 12:46

Novinar Emir Delić se oglasio povodom teškog poraza i dijagnosticirao probleme. Njeov status prenosimo u cjelosti:

– Napadačka bezidejnost, bez ikakve vizije kako da se kreira višak. Očajna selekcija šuta. Ruke drvene, kao da je u njima krampa, a ne lopta. Odbrana je stvar volje, a vi je niste imali. To se vidjelo od početka. Govor tijela je već u prvoj dionici bio slikovit. Ruke na koljenima i na kukovima, oboreni nosevi, tersanje, otpuhivanje…

Iznenađeni snagom crnogorskog napada, jačinom njihove obrane, šutem, odbranom, skokom…

Crna Gora je ponizila Bosnu i Hercegovinu. Otkrila je da ste igrači, ali samo na papiru. Daleko je to od ekipe. Ako se ovako igra za reprezentaciju, bolje da se ne igra. Legitimno je da odbijete poziv, bolje i to nego da se vučete po parketu.

Da vam smetaju uslovi, da vas nervira situacija u savezu, da vam je frka što pitujete autobusom…

John Roberson jedini s obrazom odigrao. Vidjelo se da mu je stalo. Ako je jednom Amerikancu više stalo nego vama gospodo, ako ga je sramota igre i rezultata, onda se zapitajte šta ste vi, koja je vaša zastava, koja je vaša himna, za koga igrate…

Vječiti talenti koje godinama čekamo da odigraju nešto, da nas razuvjere da nisu propali igrači, nisu to uspjeli. Još jedna utakmica koja je pokazala da nemate krvi. Amerikanci bi rekli “no guts no glory” – napisao je Delić.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 13:17

A ljudi moji ko to još bojkotuje na način da izađe na parket i osramoti se u svakom smislu? Pa nije ovo klupski sport gdje ti moraš igrati, pa ti je jedini način da bojkotuješ zapravo bojkot na terenu.

Ovo je reprezentacija i puno efektivniji bojkot je bojkot da se ne odazoveš u reprezentaciju i javno kažeš zbog čega si to uradio. Tada ćeš biti podržan od strane kompletne nacije.

Ako je plan da izađeš na teren i pustiš da te protivnik samelje, to nije bojkot, to je onda brukanje samog sebe kao igrača, pa onda i državnog grba odnosno države. Nacija onda tebe gleda kao krivca, jer niko od sinoć nije napisao nešto protiv saveza, svi su "yebavali mame" igračima i selektoru (uključujući i mene), tako da mi je ta priča o nekoj vrsti bojkota stvarno smiješna.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 25 avg 2022, 13:22

S jedne druge strane možda je ovo i dobro, ovakav poraz i nebriga, jer dalje ne može. Poslije ovoga mogu samo bolje igrati, jedino ako nisu totalni šupci i da ih je baš briga i da nimalo ne osjećaju ovakav poraz. Ovo nije jedan poraz i jedna utakmica već jedan niz koji ne prestaje. Niz od 5-6 utakmica igranja preko one stvari. Halilovič je nestao i kao kapitet i kao scorer. Tako da očekujem bolji odnos igrača spram repke u sljedećim utakmicama i da je sve ovo wake up call. Nadati se da je tako. Neka se bore i neka dostojanstveno izgube, a ne onako jadno i bijedno.

Da li to znači da treba da očekujemo pobjedu protiv Mađara? Ja više ništa ne očekujem od ovih i ako se desi buđenje. Nemamo muda za tako nešto.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 25 avg 2022, 13:36

Drape je napisao/la:
25 avg 2022, 12:46

John Roberson jedini s obrazom odigrao. Vidjelo se da mu je stalo. Ako je jednom Amerikancu više stalo nego vama gospodo, ako ga je sramota igre i rezultata, onda se zapitajte šta ste vi, koja je vaša zastava, koja je vaša himna, za koga igrate…

Vječiti talenti koje godinama čekamo da odigraju nešto, da nas razuvjere da nisu propali igrači, nisu to uspjeli. Još jedna utakmica koja je pokazala da nemate krvi. Amerikanci bi rekli “no guts no glory” – napisao je Delić.
To je to sve rečeno.
Ko se ne misli bacati na glavu nek i ne dolazi poštenije je.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 13:40

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 13:17
A ljudi moji ko to još bojkotuje na način da izađe na parket i osramoti se u svakom smislu? Pa nije ovo klupski sport gdje ti moraš igrati, pa ti je jedini način da bojkotuješ zapravo bojkot na terenu.

Ovo je reprezentacija i puno efektivniji bojkot je bojkot da se ne odazoveš u reprezentaciju i javno kažeš zbog čega si to uradio. Tada ćeš biti podržan od strane kompletne nacije.

Ako je plan da izađeš na teren i pustiš da te protivnik samelje, to nije bojkot, to je onda brukanje samog sebe kao igrača, pa onda i državnog grba odnosno države. Nacija onda tebe gleda kao krivca, jer niko od sinoć nije napisao nešto protiv saveza, svi su "yebavali mame" igračima i selektoru (uključujući i mene), tako da mi je ta priča o nekoj vrsti bojkota stvarno smiješna.
Nije ovo bojkot, ovo je bezobrazluk.
Koševo Zapad

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 avg 2022, 13:53

Iskreno mislim da s Azizom moze i gore od onog sinoc, koliko god se eventualno promijenio pristup igraca u narednim utakmicama. Novi bolan poraz protiv Francuske bi ih samo jos mogao baciti u ocaj koji bi rezultovao glatkih 0-5 na EB.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 14:10

Kaže jedan kolega, uzeo sam karte za Francusku, šta sad da radim :oops:
Koševo Zapad

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 avg 2022, 14:17

denimen99 je napisao/la:
25 avg 2022, 10:06
Ne može se maštati o Svjetskim i Evropskim prvenstvima i onda u Podgoricu ići autobusom 8 sati. To jednostavno u profesionalnom sportu, ukoliko želite maksimalni rezultat ne prolazi.
:thumbup:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 14:18

Duše drage, ko da su se u Azerbejdžan vozili busem.
Koševo Zapad

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 14:20

Federer17 je napisao/la:
25 avg 2022, 13:53
Iskreno mislim da s Azizom moze i gore od onog sinoc, koliko god se eventualno promijenio pristup igraca u narednim utakmicama. Novi bolan poraz protiv Francuske bi ih samo jos mogao baciti u ocaj koji bi rezultovao glatkih 0-5 na EB.
Optimistično :ljepota:
Shategabri je napisao/la:
25 avg 2022, 14:10
Ma neka ide jbt, ima priliku vidjeti vrhunske NBA i EL igrače kod Francuza, nije to nešto što će se često dešavati kod nas :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 14:21

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 14:20
Federer17 je napisao/la:
25 avg 2022, 13:53
Optimistično :ljepota:
25 avg 2022, 14:10
Ma neka ide jbt, ima priliku vidjeti vrhunske NBA i EL igrače kod Francuza, nije to nešto što će se često dešavati kod nas :)
To i ja kažem, moli se da Franci dovedu prvu postavu.
Koševo Zapad

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 25 avg 2022, 14:30

Pa vi koji ste u Sa otidjite na tekmu i izvrijedjajte dotičnog uhljebljenog gospodina Aziza :puke:
075

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 25 avg 2022, 14:32

filip13 je napisao/la:
25 avg 2022, 14:17
denimen99 je napisao/la:
25 avg 2022, 10:06
Ne može se maštati o Svjetskim i Evropskim prvenstvima i onda u Podgoricu ići autobusom 8 sati. To jednostavno u profesionalnom sportu, ukoliko želite maksimalni rezultat ne prolazi.
:thumbup:
Kakav ba bus i problem, o čemu vi...
Svojevremeno bio upitan nastup na Evropskom pa Djedovic iskešira 20-ak k € za pripreme i odlazak na evropsko... Bacali se na glavu to Evropsko... :bih:
075

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 14:33

25 avg 2022, 14:21
Ma doći će u istom rosteru kao što su bili sinoć protiv Češke, nema tu nikakvih promjena :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 14:34

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 14:33
25 avg 2022, 14:21
Ma doći će u istom rosteru kao što su bili sinoć protiv Češke, nema tu nikakvih promjena :D
Pa da u interesu im je da nas nakantaju i dignu samopoudanje pred EP :oops:
Koševo Zapad

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 25 avg 2022, 14:34

Meni je daleko bolnije bilo vidjeti da Nurkic nece, nego da Musa ne zna. Ovaj je bar nesto pokusavao, probijao, fulao zicere, dobijao banane, dok se Zvijer setkala kao da se radi o revijalnoj utakmici bez ikakvog naboja.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.