Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Raonffa
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 14:54

Shategabri je napisao/la:
25 avg 2022, 14:34
Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 14:33
25 avg 2022, 14:21
To i ja kažem, moli se da Franci dovedu prvu postavu.
Ma doći će u istom rosteru kao što su bili sinoć protiv Češke, nema tu nikakvih promjena :D
Pa da u interesu im je da nas nakantaju i dignu samopoudanje pred EP :oops:
Ma nije stvar u tome, nego ne mogu promijeniti 12 igrača sve i da hoće, nema nikakvog smisla :)

A pisao sam sinoć, baš zato što je za par dana EB i što su oni faktički osigurali plasman na SP, ne vjerujem da će nas nakantati i prilično sam siguran da će se više čuvati eventualnih povreda nego što će nešto zapinjati da nas natrpaju :D

Naravno, ovo ne znači da nećemo izgubiti 20+ razlike ukoliko ponovimo "pristup" od sinoć :mrgreen:

@Ghuraba

Šta misliš, je li ono od Nurkića sinoć bilo "neće" ili "ne može"?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 14:55

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 14:54
25 avg 2022, 14:34
Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 14:33

Ma doći će u istom rosteru kao što su bili sinoć protiv Češke, nema tu nikakvih promjena :D
Pa da u interesu im je da nas nakantaju i dignu samopoudanje pred EP :oops:
Ma nije stvar u tome, nego ne mogu promijeniti 12 igrača sve i da hoće, nema nikakvog smisla :)

A pisao sam sinoć, baš zato što je za par dana EB i što su oni faktički osigurali plasman na SP, ne vjerujem da će nas nakantati i prilično sam siguran da će se više čuvati eventualnih povreda nego što će nešto zapinjati da nas natrpaju :D

Naravno, ovo ne znači da nećemo izgubiti 20+ razlike ukoliko ponovimo "pristup" od sinoć :mrgreen:
Pa to, mi ovako sramotni kako god da budu igrali, ne vidim kako bi to bilo ispod 20 razlike :damn:
Koševo Zapad

SarajevoNG
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoNG » 25 avg 2022, 15:00

25 avg 2022, 14:10
Kaže jedan kolega, uzeo sam karte za Francusku, šta sad da radim :oops:
Moja preporuka je, ako ce gdje rostiljati danas ili sutra, neka mu posluze za potpalu grančica :tokralju:

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 avg 2022, 15:02

Kad odigraju dobro protiv Francuza i onda ide hvalospijev 😂
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 25 avg 2022, 15:48

Raonffa je napisao/la:
@Ghuraba

Ma nije se dao ni 50% u ovoj utakmici. Na obrucu su pored njega zavrsavali likovi od 190 cm kad su htjeli i kako su htjeli. Frajer je poceo utakmicu tako sto je cuvao mrsavog Ilica u odbrani, a Halilovic je bio na Dubljevicu. Bukvalno sam ga dozivljavao kao na nekoj humanitarnoj utakmici, koja sama po sebi potpuno iskljucuje svaki oblik truda i zalaganja. Nije htio da trci, nije htio da se muci na niskom postu, nije htio da brani obruc, nije htio da se vraca u odbranu nakon bespotrebih iskakanja, nije htio ama bas nista. Dobro je brat Aziz rekao, njegovim dolaskom su se poremetile uloge u ekipi, ali na nacin da je Nurkic na parketu postao beskorisni medo, a da su svi drugi ostali bez svoje kakve-takve uloge. Prava raspustena banda s njim na celu.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 avg 2022, 15:52

Vidim ja da nedorasti od meatar i 68 i lažna studentarija ne kontaju kako je čovjeku od 2 metra biti savijen u autobusu 8 sati pa onda očekivati nastup kao u NBA ligi. Glupi ste ko ****.

Ako se već putuje busom, onda se to organizuje 5 dana ranije. Da igrač ima vremena da se pripremi za utakmicu. To su profesionalci.

Robertson je o tome pričao poslije finala Lige Prvaka. Izišao, zagrijao se i pripremio mentalno za utakmicu. Ona pomjerena 36 minuta, morao je opet i to je itekako uticalo na igru, pogotovo bekova Liverpoola. Profesionalciu sportu znaju šta pričam.

Putovanja busom od 8+ sati... to je za amatere.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 25 avg 2022, 15:59

denimen99 je napisao/la:
25 avg 2022, 15:52
Vidim ja da nedorasti od meatar i 68 i lažna studentarija ne kontaju kako je čovjeku od 2 metra biti savijen u autobusu 8 sati pa onda očekivati nastup kao u NBA ligi. Glupi ste ko ****.

Ako se već putuje busom, onda se to organizuje 5 dana ranije. Da igrač ima vremena da se pripremi za utakmicu. To su profesionalci.

Robertson je o tome pričao poslije finala Lige Prvaka. Izišao, zagrijao se i pripremio mentalno za utakmicu. Ona pomjerena 36 minuta, morao je opet i to je itekako uticalo na igru, pogotovo bekova Liverpoola. Profesionalciu sportu znaju šta pričam.

decko, necu te vrijedjati kao ti nas, samo cu ti reci, naporan si:-)

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 avg 2022, 16:04

Tražite previše od ekipe koja je prepuštena sama sebi. Isto da ste navijači FKS, to uvrede, Musa ne zna igrat, Nurkić treba traktorom kući, kakva je to priča - bez argumenata.

Sorry na uvredama, nekada kada popizdim ne obraćam pažnju na rijeći koje koristim u razgovoru. Doktori kaži da sam impulsivan, iako sam odrastao čovjek ahahaha.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 25 avg 2022, 16:17

denimen99 je napisao/la:

Da si svjestan kakvu si glupost napisao izbrisao bi post momentalno.

Ja babu svog ne bi pravdao nakon one bruke sinocnje a nekamol fejzbuk NBA igraca Jusufa, neka ga je sramota i stid i nek plati to janje vise :bih:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 avg 2022, 16:18

Naši igrači nakon što na eurobasket odu avionom :shh:

slika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 16:24

Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2022, 15:48
Raonffa je napisao/la:
@Ghuraba

Ma nije se dao ni 50% u ovoj utakmici. Na obrucu su pored njega zavrsavali likovi od 190 cm kad su htjeli i kako su htjeli. Frajer je poceo utakmicu tako sto je cuvao mrsavog Ilica u odbrani, a Halilovic je bio na Dubljevicu. Bukvalno sam ga dozivljavao kao na nekoj humanitarnoj utakmici, koja sama po sebi potpuno iskljucuje svaki oblik truda i zalaganja. Nije htio da trci, nije htio da se muci na niskom postu, nije htio da brani obruc, nije htio da se vraca u odbranu nakon bespotrebih iskakanja, nije htio ama bas nista. Dobro je brat Aziz rekao, njegovim dolaskom su se poremetile uloge u ekipi, ali na nacin da je Nurkic na parketu postao beskorisni medo, a da su svi drugi ostali bez svoje kakve-takve uloge. Prava raspustena banda s njim na celu.
Da, ali svi su izgledali kao polumrtvaci na terenu, niko potrčati ne može. Nemoguće je da svi igrači odigraju onako neangažovano, ili je stvar teških nogu ili se ništa nisu fizički spremili za utakmice.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 avg 2022, 16:25

InatSilniBosanski je napisao/la:
25 avg 2022, 16:17
denimen99 je napisao/la:

Da si svjestan kakvu si glupost napisao izbrisao bi post momentalno.

Ja babu svog ne bi pravdao nakon one bruke sinocnje a nekamol fejzbuk NBA igraca Jusufa, neka ga je sramota i stid i nek plati to janje vise :bih:
Prave patriote brane svoje i kad gube i kad tuku. Tako da mi je i tvoj avatar diskutabilan.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 25 avg 2022, 16:30

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 16:24
Da, ali svi su izgledali kao polumrtvaci na terenu, niko potrčati ne može. Nemoguće je da svi igrači odigraju onako neangažovano, ili je stvar teških nogu ili se ništa nisu fizički spremili za utakmice.
Meni je on izgledao daleko najlosije. Ako je do teskih nogu, onda ne znaju tempirati treninge, jer se ne smije se desiti da dodjes na takmicarsku utakmicu s teskim nogama.

Btw, evo brat Bekir nam se smjeska i plus jos ne zna kad je utakmica. :ljepota:

https://fb.watch/f7g6sDGfiJ/

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 25 avg 2022, 16:35

Pogledah sad malo statistiku nasih 7 igraca (Atic, Miki, Kamenjas, Gegic, Vrabac, Lazic, Sulejmanovic) koji manje vise imaju ozbiljne uloge i bas sam zatecen. Pa njih 7 je ukupno zabilo 17 poena, a odigrali su cca 110 min. :wtf: Sut iz igre 6/29 iii 20%. Ukupni index korisnosti njih 7 je 12. :bow: :urnebes: :tokralju:

MI smo nekad po ulici sakupljali igrace, ali djeluje da su i takvi bolji od ovih trenutnih.. Mada naravno ne treba zaboraviti da su i dvojica glavnih statistiku popravili u 4/4 kad se sve zavrsilo, ali opet ovo gore je impresivno.

Ne znam samo sto se toliko hvali Bosnic, pa pad je krenuo od Ceske (makar je veliko pitanje na kojem smi mi nivou i ranije bili s obzirom na kvalitet protivnika). I tu smo izgledali ko da smo prvi put zajedno, Ceska je iz jednog pasa ostajala sama na sutu za tri poena. Sreca Gegic negdje izvuko mec karijere, pa se nekako okrenulo protiv desetkovane Ceske u Sarajevu. Protiv Bugarske sljedeci mec je bilo mucno za gledati, cini mi se da je bilo i 20-tak razlike za nas pa onda neka patnja gdje kos nismo mogli dati, uglavnom mnogo oscilacija, znam da se poslije meca komentarisalo igru brisi bodove pisi. Zatim nas Litva 2x rutinirala, ali nasi standardni izgovori preumorni smo bili u drugom mecu. Kad imas neki nivo cak i kad si max umoran, ako si egal s protivnikom izgubit ces u nekoj zavrsnici 6-7 razlike, a ne 20 na pocetku meca. Aziz kad je preuzeo samo se pad nastavio...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 16:43

Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2022, 16:30
Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 16:24
Meni je on izgledao daleko najlosije. Ako je do teskih nogu, onda ne znaju tempirati treninge, jer se ne smije se desiti da dodjes na takmicarsku utakmicu s teskim nogama.

Btw, evo brat Bekir nam se smjeska i plus jos ne zna kad je utakmica. :ljepota:

https://fb.watch/f7g6sDGfiJ/
Ma ne bi me čudilo da ne znaju vjeruj mi, Bekir je amater u skoro svakom segmentu.

Gledaj ga na ovom videu, k'o kad dobiješ keca u školi pa moraš ispraviti i vadiš se pred starcima, nakav pokunjen bez ikakve energije, na koga li će on ovakav zagalamiti i kako će uspostaviti autoritet... :crazy:

Jakobsen91 je napisao/la:
25 avg 2022, 16:35
Pogledah sad malo statistiku nasih 7 igraca (Atic, Miki, Kamenjas, Gegic, Vrabac, Lazic, Sulejmanovic) koji manje vise imaju ozbiljne uloge i bas sam zatecen. Pa njih 7 je ukupno zabilo 17 poena, a odigrali su cca 110 min. :wtf: Sut iz igre 6/29 iii 20%. Ukupni index korisnosti njih 7 je 12. :bow: :urnebes: :tokralju:

MI smo nekad po ulici sakupljali igrace, ali djeluje da su i takvi bolji od ovih trenutnih.. Mada naravno ne treba zaboraviti da su i dvojica glavnih statistiku popravili u 4/4 kad se sve zavrsilo, ali opet ovo gore je impresivno.

Ne znam samo sto se toliko hvali Bosnic, pa pad je krenuo od Ceske (makar je veliko pitanje na kojem smi mi nivou i ranije bili s obzirom na kvalitet protivnika). I tu smo izgledali ko da smo prvi put zajedno, Ceska je iz jednog pasa ostajala sama na sutu za tri poena. Sreca Gegic negdje izvuko mec karijere, pa se nekako okrenulo protiv desetkovane Ceske u Sarajevu. Protiv Bugarske sljedeci mec je bilo mucno za gledati, cini mi se da je bilo i 20-tak razlike za nas pa onda neka patnja gdje kos nismo mogli dati, uglavnom mnogo oscilacija, znam da se poslije meca komentarisalo igru brisi bodove pisi. Zatim nas Litva 2x rutinirala, ali nasi standardni izgovori preumorni smo bili u drugom mecu. Kad imas neki nivo cak i kad si max umoran, ako si egal s protivnikom izgubit ces u nekoj zavrsnici 6-7 razlike, a ne 20 na pocetku meca. Aziz kad je preuzeo samo se pad nastavio...
Bosnić je reprezentaciju odveo na Eurobasket i ostavio je sa realnim šansama za plasman na Svjetsko prvenstvo. Stvorio je koheziju i napravio finu atmosferu u timu (ali i među navijačima), kratko rečeno vratio je kult košarkaške reprezentacije, znalo se kako igramo, šta igramo i koji nam je cilj u igri.

Njegov uspjeh se može minimalizirati pričom o osakaćenom rosteru protivničkih ekipa, ali mu rezultate ne može oduzeti niko.

Je li ima neko toliko hrabar (da ne kažem lud) koji smije reći da bi nas Bećiragić odveo na Eurobasket da je bio selektor umjesto Bosnića u prošlim kvalifikacijama? Ja to nikada ne bih rekao, pa taman da smo igrali protiv juniorskih reprezentacija naših protivnika.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 25 avg 2022, 17:02

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 16:43
Bosnić je reprezentaciju odveo na Eurobasket i ostavio je sa realnim šansama za plasman na Svjetsko prvenstvo. Stvorio je koheziju i napravio finu atmosferu u timu (ali i među navijačima), kratko rečeno vratio je kult košarkaške reprezentacije, znalo se kako igramo, šta igramo i koji nam je cilj u igri.

Njegov uspjeh se može minimalizirati pričom o osakaćenom rosteru protivničkih ekipa, ali mu rezultate ne može oduzeti niko.

Je li ima neko toliko hrabar (da ne kažem lud) koji smije reći da bi nas Bećiragić odveo na Eurobasket da je bio selektor umjesto Bosnića u prošlim kvalifikacijama? Ja to nikada ne bih rekao, pa taman da smo igrali protiv juniorskih reprezentacija naših protivnika.
Fino sam napisao da se pad nastavio kad je Bekir dosao.

I normalno da je bitno koga je Bosnic dobio. Grcka kad je u Mejdan dosla sa B postavom gdje su bili ok igraci (ali nikakva ekstra klasa) Larentzakis i Agravanis, mi smo izgubili. Onda u drugom mecu ni njih dvojica nisu igrali, pa su Grci dosli sa C postavom to je Bosnic dobio. Jos nas prije meca nalozio kao ako dobijemo prvi u grupi laksi zrijeb na EP. Mi prvi u grupi a ono zrijeb najtezi moguci. :urnebes: Za jednu pobjedu nad Latvijom svaka cast, ona druga je vec bila takva da je zadnja lopta skakala na obrucu hoce li prevagnuti tamo ili ovamo.

Kvale za SP smo uzasni od prvog meca, ko to ne vidi ne vrijedi ni diskutovati.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 17:17

Jakobsen91 je napisao/la:
25 avg 2022, 17:02
Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 16:43

Fino sam napisao da se pad nastavio kad je Bekir dosao.

I normalno da je bitno koga je Bosnic dobio. Grcka kad je u Mejdan dosla sa B postavom gdje su bili ok igraci (ali nikakva ekstra klasa) Larentzakis i Agravanis, mi smo izgubili. Onda u drugom mecu ni njih dvojica nisu igrali, pa su Grci dosli sa C postavom to je Bosnic dobio. Jos nas prije meca nalozio kao ako dobijemo prvi u grupi laksi zrijeb na EP. Mi prvi u grupi a ono zrijeb najtezi moguci. :urnebes: Za jednu pobjedu nad Latvijom svaka cast, ona druga je vec bila takva da je zadnja lopta skakala na obrucu hoce li prevagnuti tamo ili ovamo.

Kvale za SP smo uzasni od prvog meca, ko to ne vidi ne vrijedi ni diskutovati.
Poštujem i slažem se sa većinom napisanog, ali i dalje ne vidim što je problem ako neko žali za Bosnićem? Kao što rekoh, iza sebe je ostavio neki rezultat i vratio kult reprezentacije, a to je sada sve srušeno kao kula od karata.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 25 avg 2022, 17:39

Raonffa je napisao/la:
25 avg 2022, 17:17
Poštujem i slažem se sa većinom napisanog, ali i dalje ne vidim što je problem ako neko žali za Bosnićem? Kao što rekoh, iza sebe je ostavio neki rezultat i vratio kult reprezentacije, a to je sada sve srušeno kao kula od karata.
Ma nije problem da neko zeli, problem je ako se preuvelicava uspjeh. Bosnic je na klupi proveo 14 sluzbenih meceva, ucinak je 8-6, s tim da je pola pobjeda bilo nad Bugarskom. Ostale 4 su C postava Grcke, desetkovana Ceska i 2x Latvija koja se na kraju nije ni plasirala na EP.

Da je vratio kult reprezentacije jest, i na tome mu svaka cast. Mada nama i ne treba puno da se vrati kult, a jos manje da ga srusimo. Medjutim, rezultati mu nisu vau, moja neka ocjena za njegov rad je korektno u skladu sa limitima ekipe, ni gore ni dole. :thumbup: Od Bekira sigurno jest bolji, ali nista pretjerano kako se kod nas cesto predstavlja.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 25 avg 2022, 17:52

Gdje se mogu kupit karte za subotu i hocel bit onaj donji dio tribina otvoren il saml gornji?
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.