Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Antikloc
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Post Postao/la Antikloc » 26 avg 2022, 00:38

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
26 avg 2022, 00:22
Ovo je sport, i politici nije mjesto u sportu.
Koji god klub iz nase lige da igra, ja navijam da prodje, jer to je liga koju pratimo, to je nasa bosanska liga. I kakvi god bili oni predstavljaju ligu Bosne i Hercegovine.
Forumaši koji mjesaju politiku i sport, su i dalje na nekom primitivnom levelu.
Zivimo u državi tri konstitutivna naroda. To treba prihvatiti i otici korak naprijed, ili zivjeti u neprihvatanju i tapkati u mjestu, dok se opet nesto ne desi...
Ako oni mrze, mi ne trebamo biti ko oni, bez obzira kakve posljedice to može da donese. Budimo na strani dobra pa makar to i ne bilo dobro po nas.
:thumbup: :clap:
Apsolutno tacno i ispravno.
No zrinjski je politicki projekat. Politike UZPa ,aparthajda i agresije na BH. zrinjski bastini ideologiju fasizma,velikohrvatstva ,nacionalne podjele i mrznje. zrinjskom nije mjesto u civilizovanom drustvu ni u sportu.
Ovo drustvo ni sport ne mogu naprijed dok se pojave poput zrinjskog ne iskorijene i ne odstrane iz drustva.

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 26 avg 2022, 00:38

Sky9 je napisao/la:
26 avg 2022, 00:04
Ja samo ne znam kako navijač nekog bh kluba može ikada navijati za drugi bh klub???

Kakvi ste vi to navijači kad navijate za rivalski klub protiv kojeg igra vaš klub u ligi, pa makar to bilo i u Evropi.

Nikad ni za koga nisam navijao od naših klubova kad igra evro takmičenja. U ligi ne mogu nikoga smisliti, još trebam da se radujem njihovom uspjehu u Evropi, ma kako da ne. :rol:

Odio tutti. :mrgreen:
Bravo, 100% je tako. Kao sto ti kazes ne mogu nikog u ligi smislit, a sad treba da navijam za njih u Evropi. Pa u Ligi prvaka igraju Bayern - PSG cijela Njemacka osim navijaca Bayerna navija za PSG u tom dvomecu, a cijela Francuska osim navijaca PSGa za Bayern. Normalna pojava u svijetu da se ne radujes uspjehu svog rivala.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 26 avg 2022, 00:39

Victor je napisao/la:
26 avg 2022, 00:25
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
26 avg 2022, 00:22
Ovo je sport, i politici nije mjesto u sportu.
Koji god klub iz nase lige da igra, ja navijam da prodje, jer to je liga koju pratimo, to je nasa bosanska liga. I kakvi god bili oni predstavljaju ligu Bosne i Hercegovine.
Forumaši koji mjesaju politiku i sport, su i dalje na nekom primitivnom levelu.
Zivimo u državi tri konstitutivna naroda. To treba prihvatiti i otici korak naprijed, ili zivjeti u neprihvatanju i tapkati u mjestu, dok se opet nesto ne desi...
Ako oni mrze, mi ne trebamo biti ko oni, bez obzira kakve posljedice to može da donese. Budimo na strani dobra pa makar to i ne bilo dobro po nas.
Samo postojanje jednog kluba kao zrinski je mjesanje politike u sport
Ne zna covjek sta prica, pusti ga. Eno pun fejsbuk ovakvih komentara sa profila Enes Hadzira Mufljuzbegovic.
Odes dole gdje te cekaju zastave zlocinacke organizacije, gadjaju te kamenjem i tvrdim predmetima jer si druge vjere, do sad imali 2 pokusaja ubistva sa tribina, javno negiraju i mrze drzavu i onda balijander kaze ne mijesaj politiku i sport.
Kada civilizacijskoj metropoli Gabeli budu barem do koljena onda cu ih podrzati, ovako papa :salut:

Zivjela nam jedina Bosna i Hercegovina i svi oni koji je osjecaju svojom domovinom :bih: ⚜️
NEMA NAZAD

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 26 avg 2022, 00:42

IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
26 avg 2022, 00:38
Sky9 je napisao/la:
Ja samo ne znam kako navijač nekog bh kluba može ikada navijati za drugi bh klub???

Kakvi ste vi to navijači kad navijate za rivalski klub protiv kojeg igra vaš klub u ligi, pa makar to bilo i u Evropi.

Nikad ni za koga nisam navijao od naših klubova kad igra evro takmičenja. U ligi ne mogu nikoga smisliti, još trebam da se radujem njihovom uspjehu u Evropi, ma kako da ne. :rol:

Bravo, 100% je tako. Kao sto ti kazes ne mogu nikog u ligi smislit, a sad treba da navijam za njih u Evropi. Pa u Ligi prvaka igraju Bayern - PSG cijela Njemacka osim navijaca Bayerna navija za PSG u tom dvomecu, a cijela Francuska osim navijaca PSGa za Bayern. Normalna pojava u svijetu da se ne radujes uspjehu svog rivala.
Dobri Bošnjani naivčine :rol: navijaju za rivale iz lige u Evropi, još i napadaju one koji ne navijaju. :rol: Jeb.em i koeficijent i sve što "donosi uspjeh nekog našeg kluba u Evropi."

Shizofrenija! :urnebes:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 avg 2022, 00:48

SarajevoForza je napisao/la:
26 avg 2022, 00:34

Bili smo 31. 2010. godine. Najbolji plasman smo imali 2011. kada smo bili 29.

https://kassiesa.net/uefa/data/method4/crank2010.html

Jasno mi je tvoje razmišljanje i ima smisla u teoriji. Ali moraš razumijeti da mi nikada nećemo biti u top 17/18 poput hrv ili srb što je potrebno za direktan plasman u grupe. Individualni plasman nekog kluba u grupe će uspostaviti dominaciju isključivo tog kluba u ligi (uz normalnu nelopovsku upravu) i postat ćemo nešto poput moldavske lige. Samo taj klub će rasti i ponovo ulaziti u grupe kroz šampionski put. Kao navijač Sarajeva ne mogu navijati da to bude bilo ko drugi, a kao građanin BiH pogotovo ne mogu navijati da to bude onaj koji tu državu mrzi.
Donekle se slažem s tobom i vrlo si pristojan pa ću ti obrazložiti. Da, dešavali su se primjeri poput moldavske lige gdje jedna ekipa( Koja je zapravo iz Transistrie proruske paradržavice pa ne vidim da moldavci navijaju protiv njih) apsolutno dominira. Ali pogledajmo neke druge primjere. Slovenačka liga je objektivno bezveze, ali s dominacijom Maribora i plasmanima u grupe LŠ su se otvorila vrata za jedne Domžale pa za jednu Muru koja je porazila veliki Tottenham. I kod Hrvata su se uz veliku dvojku pojavile izuzetno jake ekipe u vidu Rijeke i Osijeka koje vrijede duplo više nego Maccabi Haifa koja je porazila Zvezdu neku noć i plasirala se u LŠ. Istrpio bih 2-3 godine dominacije Sarajeva ako znam da će poslije toga Željo biti konkurentan u ligi, prodavati igrače za nekoliko miliona eura i biti pristojan i respektabilan na evropskoj sceni. Ako se to ne desi i Željo se ne vrati na svoje, lakše je identificirati problem i krenuti nanovo u boljoj sredini za napredak poput Hajduka koji se pokušava riješiti utjecaja ulice nego kuburiti kao danas.

A kad je situacija u državi u pitanju to ću objasniti banalnim primjerom. U razred(BH) ide 10 djaka, 6 su vrlo fini i pristojni(Bošnjaci) a 4 su nestašni i ne slušaju itd(Srbi i Hrvati). Ne želim da generalizujem ali kad je u pitanju BiH zna se ko želi njoj dobro a ko ne. Da li je pravo rješenje da jedni zakuhaju s drugima pa da roditelji moraju slati djecu u druge škole a ti ostaneš bez plate i posla (odliv mozgova), da dopustiš da loša djeca utječu na dobru svojim razmišljanjem i nastane opće rasulo i tuča koju ne možeš zaustaviti (rat, huškanje, finansijska šteta, blokada države) ili ćeš pokušati integrisati djake u razred, nametnuti bar neke osnovne opšte vrijednosti i spasiti što se spasiti da i uspostaviti kakvu takvu stabilnost. Prije svega želim da mi kao najmnogoljudniji dajemo pravu sliku a ne da krademo na sitno, da korupcija i nepotizam postanu svakodnevnica, da nam dileri budu uzor omladini, da bolnice nemaju osnovnu aparaturu pa da porodice bolesnika kupuju sve, da zanemarujemo sve naše prirodne ljepote. Budimo primjer, da znamo da nije do nas. Kada insan vježba i zdravo se hrani ali otkaže mu štitna pa se svakako udeblja i oboli je čist splet okolnosti na koji ne može utjecati niti se može kriviti zbog tog i treba biti ponosan na svoj trud i rad. Ako me ubiju u ratu biću ponosan što sam branio svoje :bih:

Veliki pozdrav za tebe
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 26 avg 2022, 00:53, ukupno mijenjano 2 puta.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 26 avg 2022, 00:50

Bazinga12345 je napisao/la:
26 avg 2022, 00:31
Jesu li je ispisali?
Nisu ispisali oni povijest ali ih je ispišala istorija :mrgreen:
Velež do groba

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 26 avg 2022, 00:53

Sky9 je napisao/la:
26 avg 2022, 00:42
IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
26 avg 2022, 00:38
Sky9 je napisao/la:

Dobri Bošnjani naivčine :rol: navijaju za rivale iz lige u Evropi, još i napadaju one koji ne navijaju. :rol: Jeb.em i koeficijent i sve što "donosi uspjeh nekog našeg kluba u Evropi."

Shizofrenija! :urnebes:
Ma jbs koeficijent, ko bi okabulio da su usli veceras :rol: Jos sam se tjesio kontam hajd bolje i oni nego kone, al nek nisu ni oni :D U ligi i po stadionima hocemo da se ubijamo, a ovamo smo fol svi dobri drugovi. Stipu to, svako svoj klub ima i nek za njega navija, pa ko koga :bih:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 26 avg 2022, 00:53

Navijao sam protiv Zrinjskog kao i protiv svake druge ekipe iz BiH( osim Želje ) koja je na pragu historijskih uspjeha,ali im se mora čestitati i priznati da su napravili putokaz za sve ostale.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2022, 00:56

Ko nije gledao, a vidim mnogo ih ima, neka pogleda klip ispod, posebno ovaj dio od 6:00 pa nadalje. Nakon što pogledate ovaj klip nadam se da ćete konačno shvatiti da je Zrinjski=politika, i to ona teška nacionalistička politika koja je svoj neslavni epilog imala pred međunarodnim sudovima.

Video je u spojleru.
Nemam problem sa tim da neko navija za Zrinjski u Evropi, ali da neko ima pravo drugom prigovarati zato što ne navija za klub historije kakve je Zrinjski (a ovaj video pokazuje mali dio toga), e to je već teži oblik bezobrazluka, da ne upotrijebim neku drugu riječ.

PS: Zrinjskom sve čestitke na ovogodišnjem evropskom nastupu, gledajući čisto fudbalski zaslužili su da igraju grupnu fazu LK.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 26 avg 2022, 00:57

Raonffa je napisao/la:
26 avg 2022, 00:56
Ko nije gledao, a vidim mnogo ih ima, neka pogleda klip ispod, posebno ovaj dio od 6:00 pa nadalje. Nakon što pogledate ovaj klip nadam se da ćete konačno shvatiti da je Zrinjski=politika, i to ona teška nacionalistička politika koja je svoj neslavni epilog imala pred međunarodnim sudovima.

Video je u spojleru.
Nemam problem sa tim da neko navija za Zrinjski u Evropi, ali da neko ima pravo drugom prigovarati zato što ne navija za klub historije kakve je Zrinjski (a ovaj video pokazuje mali dio toga), e to je već teži oblik bezobrazluka, da ne upotrijebim neku drugu riječ.

PS: Zrinjskom sve čestitke na ovogodišnjem evropskom nastupu, gledajući čisto fudbalski zaslužili su da igraju grupnu fazu LK.
Iskreno,ja mislim da je raji malo i dojadilo gledati sve kroz to.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 26 avg 2022, 01:00

Vi ste svi opiceni ....kakvi ljudi tako i stanje svega...
Iskreno mi je zao Zrinjskog, volio sam da prodju zbog njih i zbog BiH...dobar nastup ove godine i sretno svim klubovima u evropi sledece ljeto .

masterfan
Kontakt:

Post Postao/la masterfan » 26 avg 2022, 01:00

Misli li ovaj arena obajviti na youtube išta vezano za Zrinjski? Uveliko su ispratili utakmicu Partizana u kojoj se znalo ko prolazi dalje jos u prvoj utakmici, dok za ovu dramu nema videa.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2022, 01:01

Raonffa je napisao/la:
za klub historije kakve je Zrinjski (a ovaj video pokazuje mali dio toga), e to je već teži oblik bezobrazluka, da ne upotrijebim neku drugu riječ.

To je to.
Čisto fudbalski, čestitke prije svega Jakiroviću za vođenje ekipe i nastupe Zrinjskog, ali se nikad ne smije navijati za klubove koji u svom grbu imaju šahovnicu ili trobojku (ne kriju svoj nacionalizam), za klubove ili udruženja koji su otvoreni neprijateli ove države.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 avg 2022, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 26 avg 2022, 01:01

Slovan :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :beba: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 avg 2022, 01:01

Iskreno mi je žao ekipe Slovana što su morali trošiti energiju kroz produžetke i penale. Trebali su to ranije spakovati.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 avg 2022, 01:01

imekorisnicko je napisao/la:
26 avg 2022, 00:57
Raonffa je napisao/la:

Video je u spojleru.

Iskreno,ja mislim da je raji malo i dojadilo gledati sve kroz to.
Brate moj, da su se ovaj klub i njegovi simpatizeri MILIMETAR odmakli i pomjerili od ove ideologije koja ih je napravila tokom agresije na BiH, ja bih prvi rekao "bilo-prošlo, pasja vremena".

Ali oni se i dan danas identifikuju na osnovu ovog klipa i baš ovako kao što priča ovaj lik sa bradom koji stoji. Ovaj klub nije napravljen da spaja ljude, ovo je klub jedne politike, jedne ideologije i jednog naroda. Uvijek bio i uvijek će biti.

Dakle, sve poštujem, ali pojedinci neka popuste sa moralisanjem.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 26 avg 2022, 01:05

Raonffa je napisao/la:
26 avg 2022, 01:01

Dakle, sve poštujem, ali pojedinci neka popuste sa moralisanjem.
Ovo apsolutno. Ja npr nikada nisam imao neku veliku averziju prema hrv. klubovima,ali jesam prema srpskim. Ne mogu očekivati da Bošnjaci Hercegovine percipiraju isto kao ja. Međutim,samo kažem da ima dosta raje kojoj je sve to dosadilo i koja pokušava ovo sve gledati kroz prizmu čistog sporta,mada ja lično i u tom slučaju navijam protiv Zrinjskog :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 avg 2022, 01:05

Bas me zanima jesu li se Jakirovicu smijali u facu na kraju.Posvadja se lik sa svima na stadionu na kraju.Nemam rijeci za ovo veceras
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 26 avg 2022, 01:08

Pisite o utakmici, penalima, igri... ako vas vec zanima utakmica... Bezveze se tema zatrpava slikama i pisu stvari koje nemaju veze sa sportom dokazujuci nesto sto i ptice na grani znaju. Ko te stvari nije naucio do sada ne treba nikad ni da nauci jer je za lijecenja.. Ovo se odnosi na ove sto zapitkuju kako neko moze navijati protiv "naseg" predstavnika.
Eto vas tamo navijajte za koga hocete koga boli ****, ali ne moralisite ostalim.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 26 avg 2022, 01:11

BosniaBoston je napisao/la:
26 avg 2022, 00:48
SarajevoForza je napisao/la:
26 avg 2022, 00:34

Bili smo 31. 2010. godine. Najbolji plasman smo imali 2011. kada smo bili 29.

https://kassiesa.net/uefa/data/method4/crank2010.html

Jasno mi je tvoje razmišljanje i ima smisla u teoriji. Ali moraš razumijeti da mi nikada nećemo biti u top 17/18 poput hrv ili srb što je potrebno za direktan plasman u grupe. Individualni plasman nekog kluba u grupe će uspostaviti dominaciju isključivo tog kluba u ligi (uz normalnu nelopovsku upravu) i postat ćemo nešto poput moldavske lige. Samo taj klub će rasti i ponovo ulaziti u grupe kroz šampionski put. Kao navijač Sarajeva ne mogu navijati da to bude bilo ko drugi, a kao građanin BiH pogotovo ne mogu navijati da to bude onaj koji tu državu mrzi.
Donekle se slažem s tobom i vrlo si pristojan pa ću ti obrazložiti. Da, dešavali su se primjeri poput moldavske lige gdje jedna ekipa( Koja je zapravo iz Transistrie proruske paradržavice pa ne vidim da moldavci navijaju protiv njih) apsolutno dominira. Ali pogledajmo neke druge primjere. Slovenačka liga je objektivno bezveze, ali s dominacijom Maribora i plasmanima u grupe LŠ su se otvorila vrata za jedne Domžale pa za jednu Muru koja je porazila veliki Tottenham. I kod Hrvata su se uz veliku dvojku pojavile izuzetno jake ekipe u vidu Rijeke i Osijeka koje vrijede duplo više nego Maccabi Haifa koja je porazila Zvezdu neku noć i plasirala se u LŠ. Istrpio bih 2-3 godine dominacije Sarajeva ako znam da će poslije toga Željo biti konkurentan u ligi, prodavati igrače za nekoliko miliona eura i biti pristojan i respektabilan na evropskoj sceni. Ako se to ne desi, najlakše je identificirati problem i krenuti nanovo u boljoj sredini za napredak poput Hajduka koji se pokušava riješiti utjecaja ulice

A kad je situacija u državi u pitanju to ću objasniti banalnim primjerom. U razred(BH) ide 10 djaka, 6 su vrlo fini i pristojni(Bošnjaci) a 4 su nestašni i ne slušaju itd(Srbi i Hrvati). Ne želim da generalizujem ali kad je u pitanju BiH zna se ko želi njoj dobro a ko ne. Da li je pravo rješenje da jedni zakuhaju s drugima pa da roditelji moraju slati djecu u druge škole a ti ostaneš bez plate i posla (odliv mozgova), da dopustiš da loša djeca utječu na dobru svojim razmišljanjem i nastane opće rasulo i tuča koju ne možeš zaustaviti (rat, huškanje, finansijska šteta, blokada države) ili ćeš pokušati integrisati djake u razred, nametnuti bar neke osnovne opšte vrijednosti i spasiti što se spasiti da i uspostaviti kakvu takvu stabilnost. Prije svega želim da mi kao najmnogoljudniji dajemo pravu sliku a ne da krademo na sitno, da korupcija i nepotizam postanu svakodnevnica, da nam dileri budu uzor omladini, da bolnice nemaju osnovnu aparaturu pa da porodice bolesnika kupuju sve, da zanemarujemo sve naše prirodne ljepote. Budimo primjer, da znamo da nije do nas. Kada insan vježba i zdravo se hrani ali otkaže mu štitna pa se svakako udeblja i oboli je čist splet okolnosti na koji ne može utjecati niti se može kriviti zbog tog i treba biti ponosan na svoj trud i rad. Ako me ubiju u ratu biću ponosan što sam branio svoje :bih:

Veliki pozdrav za tebe
Ta vrata su davno zatvorena, nekada nekada davno smo bili u rangu sa ostalim exyu državama (svi smo bili vreća za udaranje). Oni su se izdigli sa ostatkom Evrope, mi nismo. Što zbog miješanja politike u sport, što zbog korumpiranog saveza, što zbog generalne blokade države i svega u njoj. Tako da mislim da se ne možemo porediti i uzeti njihov uspon kao nešto što bi se nama kao moglo desiti (npr. kao što je Maribor otvorio put ostalim slovenskim klubovima). Pa hej mi tek 2022. godine mijenjamo terene (i to se ne može završiti u roku), a o VARu da ne pričam. Mislim da prvi klub koji uđe u grupe da će uz čistu i moralnu upravu napraviti dominaciju koju niko neće moći pratiti bez ozbiljnog investitora. Naravno i to bi se prije ili kasnije desilo, ali tada bi već taj klub bio miljama daleko. Ali čak i da vjerujem da bi uspjeh "neprijateljskog" kluba direktno implicirao uspjeh mog kluba u bliskoj budućnosti, ne bih mogao za njega navijati. Emocije > takva logika. Ne mogu ja gledati BL ili Mostar sa susjednim i paradržavnim zločinačkim zastavama kako slave pri tome vrijeđajući i omalovažavajući svoju, a i moju domovinu kao i borce zbog kojih smo mi danas tu. Neke stvari su bitnije od sporta.

Svako dobro :thumbup:
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Pablo11, supervizor i 23 gosta.