FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

Ahmoveliki
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ahmoveliki » 27 avg 2022, 18:33

Ma samo ne zaostajat vise od 5 bodova na polusezoni, dovest prava pojacanja na pauzi, osvojit titulu i proci to prvo pretkolo LP i da pisemo historiju :bih:

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 27 avg 2022, 18:44

Ghost67 je napisao/la:
27 avg 2022, 18:30
Da dam i ja neki komentar na utakmicu, sinoc nisam mog'o, bio sam blago rečeno posran.
Prvo poluvrijeme, nemoze se rec lose, ali nije toliko ni dobro. -- Nardin jako loš, nit ganja, ni šuteva, al' haj, realno nije imao lopti. Znaci nevidljiv
- Dzafic isto nevidljiv
- Dal je nesto ganjao, ali najiskrenije mislim da se on bas, al bas dobro nafurao da je neki igrac, te mislim da bi ga trebalo malo ohladiti, protiv Leotara idealno da malo sjedne na klupu.
- Suljic kriminalan, ja neznam sta je njemu, kakav je on pad forme dozivio, ali on je katastrofa. Njegovo nezalaganje, kad uzme loptu, ima sansu da idemo u kontru, on je nesto pelja, melja, dribla sam sebe, i citav napad syebe.
- Crveni za Cirjaka, e sad, napravio je veliku gresku kod prekida, vratio je loptu mislim Djokanu, i tako zakomplikovo stvar gdje je Santos uz'o loptu i kreno u šprint, al' kod klizećeg starta, Čirjak njega dohvatio nije.
- Drugo pol. dobro odigrano, čim je "kapiten" izašao, proigrali smo.
- Penal, go, extra. Povukli smo se malo poslije gola, pustili Selji posjed, a oni tim posjedom nisu mogli pric nasem golu.
- Drugi gol, dobra akcija. Musa je sve pratio i eto kruniso golom.
- Prvi gol, yebiga, znamo da smo losi iz prekida, lose smo reagovali.
- Drugi gol je Musin gol, onako "pobjeci" od lopte, pa to kadeti nebi uradili. Mozda je mog'o Šaha stavit jos jednog u živi zid, ali haj, bilo proslo.
- Za Đokanovića nemam riječi, svaka čast momku :bow:
- Ja Dudica krivim samo za izmjenu Dzafić - Buljubašić, ubaciti malog Buljubasica na derbi kao debitanski nastup je malo nepromisljen potez, jer je svako znao da ce se on izgubiti u atmosferi. Momku ovaj put želim brz oporavak.
- Fedji, Ismiru, i igračima trebamo dati podršku. Vidi se da nas ne ide sa tom srecom. Od ova 4 kiksa, Željo, Sloboda, Igman i Tuzla, Dudiću se samo moze prepisati poraz od Tuzle, za koji je sam on na pressu rekao da preuzima odgovornost. Ostalo je jednostavno stvar lose srece i klasične "nece da udje", ali vratit ce se to negdje, dal' protiv Zrinjskog, Veleža, Širokog itd itd. Nemoze se uspjeti preko noći. Zrinjski ne izbori Evropu prosle godine, neko sa mozgom u klubu ostavio Jakirovica jer je vidio da radi dobro, i danas haraju ligom, osvojili su titulu 7 kola prije kraja sa jednim porazom, stigli su do play-offa Konferencijske lige iz koje su ispali na mrtve penale.
- Sad nas čeka težak raspored, al' lagano i polako, iz tekme u tekmu, i hairli.
P.S. momci izvinite na malo dužem tekstu haha

MI SMO SARAJEVO :bih:
Opet valjate gluposti, koga da uvede umjesto Buljubašića kad se ovaj povrijedio, kad je na klupi imao pored njega jos Dizdarevića, Čatakovića i malog Čelika od 15 godina

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 27 avg 2022, 18:44

Sahinovic krivac za oba gola. Bekriceva "šutina" prvo od pod pa u mrežu..prvi gol, sut sa metar od gola on zakopan na gol liniji
Zadnja izmjena: mirzatele, dana/u 27 avg 2022, 18:45, ukupno mijenjano 1 put.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 27 avg 2022, 18:45

mirzatele je napisao/la:
27 avg 2022, 18:44
Sahinovic krivac za oba gola. Bekriceva "šutina" prva od pod pa u mrežu
Bruda Musa se sklonio ko da Bekrić mitraljezom roka

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 27 avg 2022, 18:49

mirzatele je napisao/la:
27 avg 2022, 18:44
Sahinovic krivac za oba gola. Bekriceva "šutina" prvo od pod pa u mrežu..prvi gol, sut sa metar od gola on zakopan na gol liniji
Moze li ban za ovo tele
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 avg 2022, 18:58

To su te velesile Igman i Sloboda, ovi prvi podsjecaju na Liverpool, a drugi na City.A njihovi trenerski magovi Elezović i Jahic su kandidati da nasljede Peteva jednog dana :facepalm:

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 27 avg 2022, 19:02

Golman strasan bio lupate gluposti, zali boze tri prosuta boda, ali dobro to je nogomet , samo cu reci musa od junaka, do tragicara , uradio je nesto sto nebi niko nikad, pomjerit se iz zivog zida, gledali iko od njih nogomet uopste 5 top liga na svijetu ?
04.10.2009 !

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 27 avg 2022, 19:06

Moze li ban za ovo tele
[/quote]

+1 , lik trola žešće

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 27 avg 2022, 19:15

Šahinović 👍🏻
Dečko je imao par odličnih odbrana... Jeste primio dva gola ali Bože moj ništa mu se ne treba niti može zamjeriti.
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 27 avg 2022, 19:27

napoleon72 je napisao/la:
27 avg 2022, 16:54
Pa vala, ako Sahinovic nije srusio mit o nekim seniorskim minutama za juniore, nece niko nikad. Vrlo osjetljiva pozicija i momak prekuca u najvrelijoj atmosferi koju moze imat na gostovanjima u ovoj ligi. Odmah pocet davat minute Alisahu, Mulalicu, mozda cak i Celiku, Pramenkovicu, sto da ne. Evo imas ove tekme tipa Leotar, ja ga yebem ako mali Pramenkovic odigra ista gore od vrlog nam kapitena. S Alisahom bismo dobili na visini, sto ti moze valjat i kod ofanzivnih i defanzivnih prekida, momak je jablan.
Oduvijek govorim da ako sa 18 godina ne mogu igrati u najgoroj ligi u Evropi nece moc nikad nigdje. Samo ih gurat dok imaju 17-18, sa 22-23 ako ne odu iz lige mogu samo u federalnu

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 avg 2022, 19:29

IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
27 avg 2022, 19:27
Pa vala, ako Sahinovic nije srusio mit o nekim seniorskim minutama za juniore, nece niko nikad. Vrlo osjetljiva pozicija i momak prekuca u najvrelijoj atmosferi koju moze imat na gostovanjima u ovoj ligi. Odmah pocet davat minute Alisahu, Mulalicu, mozda cak i Celiku, Pramenkovicu, sto da ne. Evo imas ove tekme tipa Leotar, ja ga yebem ako mali Pramenkovic odigra ista gore od vrlog nam kapitena. S Alisahom bismo dobili na visini, sto ti moze valjat i kod ofanzivnih i defanzivnih prekida, momak je jablan.
Oduvijek govorim da ako sa 18 godina ne mogu igrati u najgoroj ligi u Evropi nece moc nikad nigdje. Samo ih gurat dok imaju 17-18, sa 22-23 ako ne odu iz lige mogu samo u federalnu
Otici ce vani do 22-23, ako ostvare sa Sarajevom rezultate i uspjehe kao Vladan Kovacevic, ili barem pola njegovih uspjeha.

IstocnjakSaKoseva
Kontakt:

Post Postao/la IstocnjakSaKoseva » 27 avg 2022, 19:31

Lucas je napisao/la:
27 avg 2022, 19:29
IstocnjakSaKoseva je napisao/la:
27 avg 2022, 19:27
Otici ce vani do 22-23, ako ostvare sa Sarajevom rezultate i uspjehe kao Vladan Kovacevic, ili barem pola njegovih uspjeha.
Hoce, al da bi otisli ima jedan preduslov, moraju igrati. Kad ce pocet? Sa 21 pa da sa 22 odu?

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 27 avg 2022, 19:36

Ma slobodno ubacivati igrače od 17 godina, nema se tu šta više čekati.

Više volim gledati dijete kako gine, nego Suljića koji se vuče.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 avg 2022, 19:39

Antikloc je napisao/la:
27 avg 2022, 16:39
ElCartel11 je napisao/la:
27 avg 2022, 12:24
Dok ga Hadzija iskopa do zime mi cemo biti vec jedno 7,8 bodova iza prvog.
Bilo bi dobro ali tesko. Ide serija teskih tekmi. Siroki I zrinjski ce se izivljavati nad nama. Kao djeca kad pale mrave staklom. Popravljat ce gol razliku. Borac kad je otisla ona budala ce proigrati. Protiv njih I Veleza po bod maximalno. Jedino Leotara mozemo uzeti ako bude srece. Zavrsices prvi dio prvenstva sa 15-16 bodova,u najboljem slucaju dosta za sredinu tabele. A onda ide TC I Grande Jovic ce opet debelo govedo uciti osnovama trenerskog posla.
Teska je nasa sudbina.
Koliko nebuloza i gluposti u jednom postu nevjerovatno.
Kakvo bolan iživljavanje bilo koga nad nama ?
Jesi ti pogledao bar jednu utakmicu naše lige ove sezone osim nas ?
Kad smo bili slabiji za dvije klase a Široki i Zrinjski jači nego sad nije bilo iživljavanja i trpanja

Strpala ti je Tuzla pet komada i takva utakmica se desi jednom u 15 godina, da ti ništa ne ide za rukom. I ista ta Tuzla na Grbavici umalo primila peticu od kluba kojem smo mi zabili dva gola sa igračem manje i imali pobjedu u džepu do 96 minute.

Vaša očekivanja više nisu nerealna nego prerastaju u bezobrazluk, obzirom na vaše komentare.
Kako vam nije jasno da niko ni od koga ne odskače, niti bilo ko od naših "velikana" pokazuje neku aman igru.
Posušje uzme tri boda Slobodi, a Sloboda nama bod. Par sedmica ranije mi Posušja rastavili i trkački i statistički. Uzmeš Borca u gostima, a taj isti Borac uzme Želju, koji se čupao na nama.
Širokom Sloga uzme bodove koju smo mi isto rastavili.

Znači svako svakog može dobit i niko ni od koga ne odskače. Fakat vas me razumijem više šta hoćete, ljudi vam rekli šta je cilj ove sezone a vi svoje pa svoje. Kako sami sebi ne omrznete sa kukanjem i pesimizmom to mi nije jasno. Sve i da smo najgori ja ne bih mogao toliko kukati i pljuvati i tjerati i šta sve ne...

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 27 avg 2022, 19:41

Ibrakovic, klepio Stojčeva, Cimirota, Duljevica, Benku, Jajala, Delača... Koliko nama treba jak SD...
Mozemo dovesti najbolje igrace za bh uslove, a dovode nam ljude koji meda ne mogu.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 27 avg 2022, 19:43

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
27 avg 2022, 19:41
Ibrakovic, klepio Stojčeva, Cimirota, Duljevica, Benku, Jajala, Delača... Koliko nama treba jak SD...
Mozemo dovesti najbolje igrace za bh uslove, a dovode nam ljude koji meda ne mogu.
Imao je i Emir dobrih transfera samo sto ljudi zaboravljaju, pogotovo uzimajuci u obzir da se sve uzima za dž. A sa njim u upravi smo i vise trofeja uzeli nego sa Ibrakom mada je i on vrhunski bio. :bih:

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 27 avg 2022, 19:49

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
27 avg 2022, 19:43
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
27 avg 2022, 19:41
Imao je i Emir dobrih transfera samo sto ljudi zaboravljaju, pogotovo uzimajuci u obzir da se sve uzima za dž. A sa njim u upravi smo i vise trofeja uzeli nego sa Ibrakom mada je i on vrhunski bio. :bih:
Ma ova dva prelazna roka kako je Mirvić došao bi mi svi prihvatili vrlo rado, sve provjereni igrači i dobra pojačanja na papiru sigurno. Sto ti kažeš sve je to džaba, pa gledaj Barcelone kakve su igrače plaćali po 100M pa ništa

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 27 avg 2022, 19:54

zagorski je napisao/la:
27 avg 2022, 16:50
Antikloc je napisao/la:
27 avg 2022, 16:39
ElCartel11 je napisao/la:
27 avg 2022, 12:24
Dok ga Hadzija iskopa do zime mi cemo biti vec jedno 7,8 bodova iza prvog.
Bilo bi dobro ali tesko. Ide serija teskih tekmi. Siroki I zrinjski ce se izivljavati nad nama. Kao djeca kad pale mrave staklom. Popravljat ce gol razliku. Borac kad je otisla ona budala ce proigrati. Protiv njih I Veleza po bod maximalno. Jedino Leotara mozemo uzeti ako bude srece. Zavrsices prvi dio prvenstva sa 15-16 bodova,u najboljem slucaju dosta za sredinu tabele. A onda ide TC I Grande Jovic ce opet debelo govedo uciti osnovama trenerskog posla.
Teska je nasa sudbina.
Iskreno, evo da si u pravu 100% sve ovo sto si rekao, sta bi ti sada?
Otjerao Fedju, uredu,ali koga bi onda doveo i zar mislis da bi nesto puno bilo bolje?
Zar se nismo namijenjali trenera i trenera po trojicu za sezonu i sta smo dobili!?
Ono sto nismo nikada probali je da nekome dadnemo komplet sezonu da radi, a mi da se strpimo i damo podrsku pa da vidimo sta ce nam to donijeti, to nikada nismo probali pa hajmo sada.
Ovo je fudbal,imperativ rezultata visi nad glavom. Nije ovo posao na budzetu pa lagano. Pare su tu,daj rezultat. Rezultata nema-hvala dovidjenja. Evo Stankovic ,nije uspio uci u grupe lige prvaka,nego 'samo' u grupe lige Evrope i odmah otkaz,istu noc. To je fudbalski,to je ispravno. Ne mozes se po*rati na necije pare i smijati se dalje.
Gazda je ulozio ,za nase uslove velike pare i ako ostanemo bez Evrope po drugu sezonu zaredom,to ce osim sportskog debakla biti i finansisjska katastrofa. Ne smijem na to ni pomisliti a Duduk nas vodi tom autostradom u pakao !!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 27 avg 2022, 19:54

Stojčeva i Cimirota u Grčku su prodale titula i kup, a posebno evropsko ljeto 2014 kada smo igrali play off EL, a oni su u tim uspjesima dali veliki udio.
Duljevic - titula 2015, play - off EL, golovi Atromitosu i protiv Borussie
Benko- titula 2015 i najbolji strijelac lige 2016
Jajalo - kup 2014, njegov gol izbacio Želju iz kupa, ali on bi svakako napravio dobar transfer, s obzirom na CV

Pored močnog i jakog sportskog direktora, za dobre izlazne transfere trebaju ti uspjesi, minimalno domaći trofeji.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 27 avg 2022, 19:59

Ibrakovic unazadio klub 3 godine ali je prosjecnom pitaru dobar.
Hadzic imao solidnih transfera, imao i fula, ali je prosjecnom pitaru rak rana kluba. Ocito se Hadzicu zamjera sto je otjerao usru zvezdasa. Nista drugo...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”