FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 28 avg 2022, 20:58

Ghost67 je napisao/la:
28 avg 2022, 20:47
Dudić je 5.8 pred tekmu sa Posusjem na pressu naveo da ce Avramovski odsustvovati 7 do 10 dana. Evo proslo je tacno 23 dana, njega nema u pogonu, nit' znamo sta o njemu, ja cak neznam ni jel' u Sarajevu lik uopce. Nazalost će ispast da smo doveli novog Cmiljanića, a valj'o bi nam pravo.
I ja bi volio da saznam nešto i o Avramovskom i o Anicicu. Jel se operisao, koliko ce pauzirati, kako mu tece proces oporavka.....
Ozbiljni klubovi takve stvari odmah objave na svojim mrežama, par dana nakon što se igrac povrijedi. Mi pojma nemam ni gdje su njih dvojica.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 avg 2022, 21:34

Lucas je napisao/la:
28 avg 2022, 20:58
Ghost67 je napisao/la:
Dudić je 5.8 pred tekmu sa Posusjem na pressu naveo da ce Avramovski odsustvovati 7 do 10 dana. Evo proslo je tacno 23 dana, njega nema u pogonu, nit' znamo sta o njemu, ja cak neznam ni jel' u Sarajevu lik uopce. Nazalost će ispast da smo doveli novog Cmiljanića, a valj'o bi nam pravo.
I ja bi volio da saznam nešto i o Avramovskom i o Anicicu. Jel se operisao, koliko ce pauzirati, kako mu tece proces oporavka.....
Ozbiljni klubovi takve stvari odmah objave na svojim mrežama, par dana nakon što se igrac povrijedi. Mi pojma nemam ni gdje su njih dvojica.
Pa sta ce kad ne znaju ni oni, danas trenira sutra ga zaboli i tako od pocetka priprema.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 28 avg 2022, 21:37

Dnevna doza kelatora!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 avg 2022, 21:44

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 avg 2022, 21:55

Pitari zar jos niste na Avramovskog zaboravili... Ako niste vrijeme je.
You are someone else I am still right here

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 28 avg 2022, 22:41

Ghost67 je napisao/la:
I kad je rekao to ja kontam ma hajde spremit ce ga do derbija bar poluvrijeme da odigra,23 dana poslije toga mi zaboravili da nam je lik clan kluba uopste...

Je.bo i to vise.Kasno dosao cekaj da se uklopi,cekaj da se oporavi od povrede,cekaj da prodje jos jedne pripreme,cekaj dok se spremi,cekaj dok udje u formu i opet se povrijedi.

Klasa i igracke sposobnosti nisu upitne,ali ja bi pokusao sporazumno raskinuti ugovor na zimu i dovesti nekog ubicu prema naprijed da pokriva vise pozicija.Ne mozemo ga do beskrajnosti vise cekati.Cak i kad se opet oporavi po vidjenom vece su sanse da ce se opet povrijediti ili obnoviti povredu nego odigrati top sezone bez da kihne

Odi na TM ima bruku mladi kvalitetni igraca bez kluba.Ubjedjen sam kad bi probali sa 2-3 igraca jedan bi sigurno bio pun pogodak i nadavao se golova
https://www.transfermarkt.com/detailsuc ... e/37298566
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Ferrante071
Kontakt:

Post Postao/la Ferrante071 » 28 avg 2022, 23:16

Tele33 je napisao/la:
28 avg 2022, 20:08
Ferrante071 je napisao/la:
28 avg 2022, 17:54
Ako Ferguson ne riješi ovaj Leotar sa 3+ bez primljenog gola neka kupi prnje... Ne treba ga niko tjerati, sam treba da odstupi.
Ma 7+. Kako Lpool može 9-0 dobit možemo i mi.
Pa ako ćemo gledati prema ovim brukama koje su nam servirali to 7+ bi bilo dobro i za nas a i za njih da se malo digne atmosfera
Do zadnjeg dana života mog samo Sarajevo

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 avg 2022, 23:23

Ogaditi Lehotaru hloptanje sa jednom visokom pobjedom od 3:2
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 29 avg 2022, 00:34

Dok smo živi stajat ćemo iza BORDO sotone!

SVI U ZENICU

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 29 avg 2022, 01:36

joker90 je napisao/la:
28 avg 2022, 21:37
Dnevna doza kelatora!!
:D

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 29 avg 2022, 07:16

Vrijeme je daa se na poluvremenu vodi sa 2-0 :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 29 avg 2022, 07:24

Dabogda da mi na Koševu zaigramo prije proljeća teren je ovako raskopan već 15 dana i ne mijenja se stanje.
slika

slika
ISTINA ZA VEDRANA!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 29 avg 2022, 07:52

Lecler je napisao/la:
29 avg 2022, 07:24
Dabogda da mi na Koševu zaigramo prije proljeća teren je ovako raskopan već 15 dana i ne mijenja se stanje.
slika

slika
Pa.posijali travu i cekaju da nikne. :lol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 29 avg 2022, 09:12

Lecler je napisao/la:
29 avg 2022, 07:24
slika

slika
Ovo je strašna muljaža i pranje para, Bog zna kad će se završiti. Zato sam ja bio za to da Mirva i Tan ovo poguraju sami da radimo plus i mi navijaci bi mogli pomoći.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 29 avg 2022, 09:17

"Problem" kod Avramovskog jest taj što on uopšte nije povrijeđen. Naime, isti Avramovski sada, bez problema, može pretrčati u jednom ritmu, ili u blagim promjenama, 20km. Dakle, on može sasvim normalno živjeti, šetati, baviti se fizičkim aktivnostima i sl. Njegovo stanje se ne vodi kao povreda uopšte. Suština je u extremnoj upotrebi rečenog mišića. Npr. maratonci imaju, ne svi naravno, isti poremećaj metabolizma laktata. No oni, iako imaju extremne napore, nemaju extremnu upotrebu mišića. Njihovi mišići rade mahom u jednom ritmu, dok kod fudbalera mišići se grče, opuštaju, uvrću, pružaju, primaju udarce, miruju, rade... i to sve za 90min. Fiziologija utreniranog mišića, manje-više, sve to može podnijeti uz ispravnu rekuperaciju. Problem nastaje kad mišići, organi, metabolizmi, vitalni i drugi parametri, iz nekog razloga, ne rade fiziološki, nego patofiziološki. Ako mišić Avramovskog prilikom radnih uvjeta uzima, pored kisika i mliječnu kiselinu koja je u osnovi šećer, a prilikom relaksacije, umjesto otpuštanja i resorpcije istu zadržava, to je poremećaj. Poremećaj može biti patološki, patofiziološki, maligni, semimaligni i benigni... Taj poremećaj, u velikoj većini slučajeva, ima za posljedicu grčeve, skraćivanje mišića, bol, trnjenje i sl. i isti se manifestuje kao takav obično pri extremnoj upotrebi mišića, ne pri extremnim naporima. Da li je kod Avramovskog poremećaj prilikom dodatne ishrane mišića, ili je prilikom otpuštanja molekula laktata, ili kristalizacije i pretvaranje istih molekule šećera, neka stručni ljudi ispitaju. No ono što je od suštinske važnosti jest da mozak, kao i kod svakog organa, nakon opetovanih problema sa bilo kojim dijelom iili organom, dobiva informaciju da taj dio/organ ne dobiva isporučenu energiju u adekvatnom smislu, te ga mozak pomalo isključuje iz sistema rada i ishrane.
Naravno, nije se jednom desilo da se bolesnik čudesno oporavi i da sam organizam nađe načine i mehanizme oporavka. Želim vjerovati da će i kod Avramovskog sve biti u redu i da će se vratiti u punom smislu te riječi. Uglavnom, želim mu brz oporavak i povratak na teren.
Nadam se da ljekarski tim FKS ima ove činjenice u vidu i da će postupiti najbolje što znaju.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 29 avg 2022, 09:46

VenamaHrabrih je napisao/la:
29 avg 2022, 09:17
"Problem" kod Avramovskog jest taj što on uopšte nije povrijeđen. Naime, isti Avramovski sada, bez problema, može pretrčati u jednom ritmu, ili u blagim promjenama, 20km. Dakle, on može sasvim normalno živjeti, šetati, baviti se fizičkim aktivnostima i sl. Njegovo stanje se ne vodi kao povreda uopšte. Suština je u extremnoj upotrebi rečenog mišića. Npr. maratonci imaju, ne svi naravno, isti poremećaj metabolizma laktata. No oni, iako imaju extremne napore, nemaju extremnu upotrebu mišića. Njihovi mišići rade mahom u jednom ritmu, dok kod fudbalera mišići se grče, opuštaju, uvrću, pružaju, primaju udarce, miruju, rade... i to sve za 90min. Fiziologija utreniranog mišića, manje-više, sve to može podnijeti uz ispravnu rekuperaciju. Problem nastaje kad mišići, organi, metabolizmi, vitalni i drugi parametri, iz nekog razloga, ne rade fiziološki, nego patofiziološki. Ako mišić Avramovskog prilikom radnih uvjeta uzima, pored kisika i mliječnu kiselinu koja je u osnovi šećer, a prilikom relaksacije, umjesto otpuštanja i resorpcije istu zadržava, to je poremećaj. Poremećaj može biti patološki, patofiziološki, maligni, semimaligni i benigni... Taj poremećaj, u velikoj većini slučajeva, ima za posljedicu grčeve, skraćivanje mišića, bol, trnjenje i sl. i isti se manifestuje kao takav obično pri extremnoj upotrebi mišića, ne pri extremnim naporima. Da li je kod Avramovskog poremećaj prilikom dodatne ishrane mišića, ili je prilikom otpuštanja molekula laktata, ili kristalizacije i pretvaranje istih molekule šećera, neka stručni ljudi ispitaju. No ono što je od suštinske važnosti jest da mozak, kao i kod svakog organa, nakon opetovanih problema sa bilo kojim dijelom iili organom, dobiva informaciju da taj dio/organ ne dobiva isporučenu energiju u adekvatnom smislu, te ga mozak pomalo isključuje iz sistema rada i ishrane.
Naravno, nije se jednom desilo da se bolesnik čudesno oporavi i da sam organizam nađe načine i mehanizme oporavka. Želim vjerovati da će i kod Avramovskog sve biti u redu i da će se vratiti u punom smislu te riječi. Uglavnom, želim mu brz oporavak i povratak na teren.
Nadam se da ljekarski tim FKS ima ove činjenice u vidu i da će postupiti najbolje što znaju.
Znaci kurcina

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 29 avg 2022, 10:08

Njegomirovic nam sudi sutra

Skor:4-1-0
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 29 avg 2022, 10:35

Da ga hocemo zabiti u prvom joj nano nanice
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kenanbrajic
Kontakt:

Post Postao/la kenanbrajic » 29 avg 2022, 11:00

VenamaHrabrih je napisao/la:
29 avg 2022, 09:17
Prije svega, uživam u tvojim postovima, i hvala ti na njima. Ovo što pišeš za Avramovskog, i njegov problem, iskreno se nadam da će biti na kraju sve ok sa čovjekom.
Zanima me, obzirom da već drugu utakmicu se govori da Drobarov igra pod injekcijama, koliko to šteti Drobarovu u smislu konačnog oporavka od povrede zbog koje i prima injekcije?
Hvala unaprijed!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 avg 2022, 11:14

“Aničić je operisan, radi fizikalne terapije. Avramovski se vratio, prve minute dobio protiv Sloge, ali protiv Travnika se žalio na istu povredu. Radi individualno, za desetak dana bi se trebao polako priključivati ekipi“.

Avramovskog prije oktobra necemo vidjeti
Zadnja izmjena: JavierBosnia, dana/u 29 avg 2022, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Haksss, n0dix, Vutra i 19 gostiju.