Vamosjedan je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:31
killafrommanilla je napisao/la: ↑30 avg 2022, 18:25
Antipolitika3 je napisao/la: ↑30 avg 2022, 17:59
Nisam rekao da se tako financiramo vec da pomalo se krpe rupe na taj nacin plus Aluminij sada i Kabiri pa se lakse dise ,ipak i ovaj novac od europe od 2mil KM nije za baciti dok u vas ne vidim vise ozbiljnog ulagaca ako Fadil ode.
Pa vidis onda da pojma nemas i pokusavas samo da napravis svadju i prepirku i moj tata je jaci od tvog tate.
Kabirija je doveo direktno Dragan Covic, odnosno na njegovu inicijativu se posvetio Zrinjskom. Sto je po meni okej, iskoristili ste politiku na najbolji nacin, dobili nesto u sto Zidov ne bi ni pogledao da nije Covica i sve pet. Ali mojne mi "antipolitike" bgt.
I opet cu pitati, jel stvarno mislis da je ova prica oko Veleza odradjena novcem od Fadila Novalica, iskljucivo njega i FBIH? Da nije postojao odnosno da ne postoji nijedan drugi izvor financiranja?
Znamo i ti i ja da nije tako. Isto tako kao sto znamo da se politika u ovoj drzavi prozima kroz sve slojeve drustva, i da je na fudbalskim klubovima da je iskoriste, a ne da ona iskoristi njih.
Mi iskoristavamo politiku na najbolji nacin, dok vas politika rusi, i u svakome klubu je politika umjesana, A vama je Novalic, FBiH financirao stadion, ako vam laze legendarni golman i jos par navijaca onda lazem i ja..
Da, Fadil Novalic i Vlada FBiH su ucestvovali u izgradnji stadiona. Ali da su glavni ulagaci ili sta vec, nisu. Niti bi ulagali da nije sve prije toga pripremljeno i da klub nije na zdravim nogama.
I da Bog da svaki politicar, lokalni ili na drzavnom nivou, pomagao sport u BiH. Opet ponavljam, bez politike ne mozes ovdje, bar bez Zakona o sportu, tako da su svi usko vezani za politiku jer ako se brecas, danas sutra ce ti blokirati sve a ti bez obzira koliko para imao, neces moci sredit qhurca.
Mozemo postaviti i pitanje ko je posrednik u Mirvicevom ulasku u FKS, al to su neke druge teme, a i Pitari bi dosli da se peru

ugl. politika ima prste u svemu.
samo sto smo mi nekako uvijek samodestruktivni i sami sebi podapinjemo, dok ste vi mudriji i to radite na nacin na koji je @Cernica i objasnio, lagano, s oba lakta. I sve pet, sve razumijem ali nemoj da nam pricate o "prcijama" i slicno, bar vi to ne mozete