FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

Ejnur
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Ejnur » 31 avg 2022, 22:51

Mamba21 je napisao/la:
31 avg 2022, 19:48
Malić, Amoah, Haracic najbolji pojedinci danas
Hodzic, Drina, Santos, Kosorić na svom nivou
Svi ostali ispod svog nivoa. Galić rijetko glup igrač u rangu sa Beganovićem
Malica si samo stavio radi asistencije ? Po njegovoj strani propuh bas bio ili smo nas dvojica dvije razlicite utakmice gledali :D

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 31 avg 2022, 22:51

Nejasni su mi stvarno potezi Mulalica... Hajd na derbiju ubacit Tuceta u 85. jer je sve bilo izgubljeno pa sta bude bude, al ti danas ubacujes njega, Dzenisa i Stilu 10 minuta prije kraja iako te ljudi NAPADAJU sa svih strana gdje traze bod, ti izbacujes igrače koji su jedino mogli nešto napravit iz kontri jer se branis (Santos i Amoah). Vadis Haracica koji ti je cijelo vrijeme izvlačio stopere daleko od svog gola i tako radio fenomenalan posao praveci prostor krilima i ti ubacis svog jarana Dzenisa... vile ga nosaju, ne znam sta nas je sacuvalo danas al eto 3 boda su 3 boda. Ovaj Zeljo moze daleko dogurat, ovaj Zeljo ima kvalitet i ima odlicnu ekipu, samo nam treba neko ko će te POSLOZIT.

Idemo sad dobit Igmana, pa napad na titulu, imamo pravo zar ne? 😅
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 31 avg 2022, 22:54

Muftić
Galić Drina Aco Vego
Hajdar Hodžić
Amoah Štilić Santos
Haračić

Ovo protiv Igmana dva razlike za nas

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 31 avg 2022, 22:56

Mamba21 je napisao/la:
31 avg 2022, 19:48
Malić, Amoah, Haracic najbolji pojedinci danas
Hodzic, Drina, Santos, Kosorić na svom nivou
Svi ostali ispod svog nivoa. Galić rijetko glup igrač u rangu sa Beganovićem
Malic ocajan igrac, osim one asistencije danas nista dobro nije uradio. Cijelu tekmu propuh na njegovoj strani gdje su nam 2-3 puta usli u kazneni i moglo je tu svasta biti. Rijetko neinteligentan igrac, da mu nije bilo Santosa koji je dosta toga zatvorio mi bi danas 3 primili sa njegove strane.

riGonTM
Kontakt:

Post Postao/la riGonTM » 31 avg 2022, 22:58

Sto se mene tice, ja bih Šehića stavio na lijevog beka, prvo ga uigravat na treningu, pa ako bude islo nek igra. Kad je mogao Blazevic, moze i on. Nemam zivaca više gledat Vegu koji jednu odigra dobro, a narednih pet bude ko k, a ni Malica koji igra samo do centra, ne pamtim da je i jednom probio po lijevoj strani, ubacio se Santosu iza ledja, bilo sta što rade MODERNI bekovi
Navijati za Zelju je stvar filozofije, navijati za malene je stvar geografije.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 31 avg 2022, 23:07

Standardno Bošnjački,svršavanje na ofanzivce,a Hajdar,Hodža,Drina što su pokupili mali milion lopti to je usput ko normalno.
Sablja pogodio sa postavom,rastrčani,borbeni,znali smo da nam prekidi mogu biti problem,drago mi je što izlazimo na presing,nebitno ko je protivnik,ili kući ili na strani.
Svaka čast svima,idemo dalje,iz tekme u tekmu!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 31 avg 2022, 23:12

Kova991 je napisao/la:
31 avg 2022, 22:35
Neopisivo vrijedna tri boda. Možda i najteža ekipa od ovih narednih pet, na baš lošem terenu danas, u glavometu smo ih dobili.

Opet haman veresija i opet beganović, al et kad pobijedimo nađemo opravdanje u tome da je trebao nekog da više trči jer se haračić umorio, al opet je mogo naći bolja rješenja. Po meni, igrao je tu ulogu i onaj strah koji smo svi mi osjetili nakon što su oni dali gol, pa umjesto da se nadigravaš jer si pokazo da si bolji ti zatvaraš tekmu al nejse.

Treba gledati tekmu po tekmu, al nam se fino otvorilo da u narednim tekmama pokažemo kontinuitet i znanje, pa da drugi dio prvenstva dočekamo na prvom mjestu, što je realno kad vidimo naš raspored i raspored drugih konkurenata.

Igman i sloga na grbavici se trebaju dobiti bez problema ako Bog da, sa napadom od danas (protiv leotara smo bili previše slabi sa subašićem i beganovićem naprijed). U gostima imamo slobodu, koja je realno slabija od ovog posušja i leotar (možda na neutralnom terenu jer ne znam kad planiraju raditi drugu turu ovih terena, što bi nam išlo u prilog).

Nisam mišljenja da je Edis neki stručnjak i mislim da ima još puno toga za naučiti, al ne treba ga mijenjati radi kontinuiteta. Imamo taj kostur od prošle godine i uz njega je to nešto kliknulo. Već sam pisao ako nam se otvore neke pare na zimu i pojačamo roster, a rezultati ne budu na nivou, tražit boljeg. Do tad neka momaka neka igraju i bore se za našeg Želju.
I realno jeste apsolutno opravdana kritika Edisovih izmjena danas,ali isto tako se o tome mnogo više priča nego o 70ak odličnih minuta igre.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 31 avg 2022, 23:13

Ja bih ovo sa igmanom:

Bender
Galic drina aco malic
Hajdar hodzic
Amoah subasic santos
Haracic

Subasica zamijeniti u 60min i ubaciti stilica, haracic ipak tesko.moze odigrati vise od 70min ali opet ne bih ubacio beganovica nego gasala.umjesto njega i stavio onda amoaha u spic a gasala.desno.

Jedan problem kojeg sam ja vidio kod amoaha je to da zna postati nervozan i mislim da xe imati doata kartona kada ga zatvore. Jos jedna stvar, mislim da se Santos i Amoah ne smiju dizati u zvijezde, odlicni su i nek tako nastave, ako se ufuraju i pocnu zajebavati na terenu, nexe to na dobro izaci, a obojica su mladi tako da su skloni tim stvarima.

Sve u svemu sa njima dvojicom na krilima i haracicem koji moze otvoriti prostor mi smo jako dobra ekipa ofanzivno. Ove sezone nam je problem propuh i panika u odbrani. Jos nemamo clean sheet u prvih 8 kola.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 avg 2022, 23:20

Sve je ovo odlično sa ovakvom ekipom. Već dvije pobjede u gostima, lani smo ih imali tačno nula. Oscilacije u igri su sasvim normalne sa ovim rosterom, a i u ovakvoj ligi.

Pa nismo pitari da cijelu utakmicu odigramo u istom ritmu - očajnom. :mrgreen:

Iz utakmice u utakmicu postaje jasnije na koje igrače se može računati i ko može odgovoriti kojem zadatku.

Statistički smo veoma zanimljivi, u svih osam utakmica smo primili i dali gol i to je najbolji pokazatelj koliko osciliramo i igramo različita poluvremena. Zabili smo šest golova u gostima, a prošle sezone smo dali samo devet golova u 16 utakmica.

Sad ide nešto lakši raspored i bio bih prezadovoljan sa 7 bodova u tri naredne utakmice. Onda nam slijedi pakao i tu ćemo znati koliko ćemo biti daleko ili blizu od Evrope.

Biće tu još prosipanja bodova, posebno kad krenu zaostale utakmice, jer nema kluba u ligi koji može izdržati srijeda/subota do kraja godine, uključujući i Zrinjski.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BosanskaLiga
Kontakt:

Post Postao/la BosanskaLiga » 31 avg 2022, 23:24

Tjeraju trenera poslije pobjede u gostima nevjerojatno 🤭🤭

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 31 avg 2022, 23:36

Nisu mi jasna ova razmišljanja,
Malić trenutno ima 5 utakmica i 2 asistencije i momak se pljuje na sve strane

Naprimjer Galić koji je odigrao ove sezone 7 utakmica i jednu odmarao zbog žutih kartona i ništa nije uradio i prošle sezone 13 utakmica, frajer je užasan, a ima neki kredit kod navijača, zbog čega stvarno ne znam. Kakav je to igrač, bez ikakvog učinka, pa nije golman, da su sve nule u pitanju.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 avg 2022, 23:41

BosanskaLiga je napisao/la:
31 avg 2022, 23:24
Tjeraju trenera poslije pobjede u gostima nevjerojatno 🤭🤭
Te ekipice su formirane već na početku sezone, poslije svakog lošeg rezultata su glasni, pa onda šute k'o pichkice i tako će ti biti sve do kraja sezone. Nagledali smo se toga za sve ove godine.

Sve zajedno ih krasi veliko nepoznavanje fudbalske igre i nemogućnost da realno procijene domet ekipe, kao i situaciju u klubu.

Edis je trenutno najbolje rješenje za nas kad se sagleda malo šira slika. Mi smo klub bez strategije, bez dugoročnih (realnih) planova, bukvalno životarimo, borimo se mjesec za mjesec i ništa nam neće pasti sa neba. Tako da je čak i odlično što imamo nekoga kao Edis za trenera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 31 avg 2022, 23:44

Mamba21 je napisao/la:
31 avg 2022, 23:36

Naprimjer Galić koji je odigrao ove sezone 7 utakmica i jednu odmarao zbog žutih kartona i ništa nije uradio i prošle sezone 13 utakmica, frajer je užasan, a ima neki kredit kod navijača, zbog čega stvarno ne znam. Kakav je to igrač, bez ikakvog učinka, pa nije golman, da su sve nule u pitanju.

Ali zato Malic je ispado ko iz tramvaja jedno 38 puta a Galic 10 puta .. yebo beka koji ispada lako, Malic je danas smijesno ispado 4-5 puta, kao da nema snage .. po meni nezahvalan igrac, djaba mu 10 golova kad ubi promaha il promaja :nedam:

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 31 avg 2022, 23:45

bablaz1 je napisao/la:
31 avg 2022, 22:54
Muftić
Galić Drina Aco Vego
Hajdar Hodžić
Amoah Štilić Santos
Haračić

Ovo protiv Igmana dva razlike za nas
Kakav Muftic jesi lud

Kova991
Kontakt:

Post Postao/la Kova991 » 31 avg 2022, 23:47

imekorisnicko je napisao/la:
31 avg 2022, 23:12
Kova991 je napisao/la:
31 avg 2022, 22:35
Neopisivo vrijedna tri boda. Možda i najteža ekipa od ovih narednih pet, na baš lošem terenu danas, u glavometu smo ih dobili.

Opet haman veresija i opet beganović, al et kad pobijedimo nađemo opravdanje u tome da je trebao nekog da više trči jer se haračić umorio, al opet je mogo naći bolja rješenja. Po meni, igrao je tu ulogu i onaj strah koji smo svi mi osjetili nakon što su oni dali gol, pa umjesto da se nadigravaš jer si pokazo da si bolji ti zatvaraš tekmu al nejse.

Treba gledati tekmu po tekmu, al nam se fino otvorilo da u narednim tekmama pokažemo kontinuitet i znanje, pa da drugi dio prvenstva dočekamo na prvom mjestu, što je realno kad vidimo naš raspored i raspored drugih konkurenata.

Igman i sloga na grbavici se trebaju dobiti bez problema ako Bog da, sa napadom od danas (protiv leotara smo bili previše slabi sa subašićem i beganovićem naprijed). U gostima imamo slobodu, koja je realno slabija od ovog posušja i leotar (možda na neutralnom terenu jer ne znam kad planiraju raditi drugu turu ovih terena, što bi nam išlo u prilog).

Nisam mišljenja da je Edis neki stručnjak i mislim da ima još puno toga za naučiti, al ne treba ga mijenjati radi kontinuiteta. Imamo taj kostur od prošle godine i uz njega je to nešto kliknulo. Već sam pisao ako nam se otvore neke pare na zimu i pojačamo roster, a rezultati ne budu na nivou, tražit boljeg. Do tad neka momaka neka igraju i bore se za našeg Želju.
I realno jeste apsolutno opravdana kritika Edisovih izmjena danas,ali isto tako se o tome mnogo više priča nego o 70ak odličnih minuta igre.
Pa nije baš 70 min odlične igre, al skonto sam poentu i u pravu si, al bolje po meni i ta dosljednost nego krajnost po rezultatu. Ne treba bi negativan (tjerat sve non stop i niko ne valja) i ne treba pisati u afektu odmah nakon tekme (pa onda kad izgubimo niko ne valja, kad dobijamo svi dobri), bar po meni, nego bit optimističan ( osvojit titulu jer smo željo) i realan jer za svaki poraz i pobjedu imaš realan razlog. Svi smo mi manje više istog mišljenja po pitanju Edisa, samo nam se razlikuju stavovi po pitanju imal boljeg i načina iznošenja nezadovoljstva.

Za mene je trenutno realnost da u ovih osam kola nismo zakazali i da imamo dobru priliku polusezonu uspješno završit, pa čak i na prvom mjestu, što bi bio uspjeh koji se dijelom treba pripisat i sablji. Al i tad ću misliti da Edis treba još pure da bude trener želje, al ću i tad biti za njegov ostanak jer mislim da je to najbolje za ekipu. Samo u slučaju rezultatske krize i nekih vezanih poraza i loše igre ću biti za njegov odlazak, ili ako se Adžem vrati tad može sablja odmah u OP što se mene tiče.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 31 avg 2022, 23:51

Meraak1921 je napisao/la:
31 avg 2022, 23:44
Mamba21 je napisao/la:

Ali zato Malic je ispado ko iz tramvaja jedno 38 puta a Galic 10 puta .. yebo beka koji ispada lako, Malic je danas smijesno ispado 4-5 puta, kao da nema snage .. po meni nezahvalan igrac, djaba mu 10 golova kad ubi promaha il promaja :nedam:
Manje pliva fkt Galić u odbrani,ali ofanzivno igra sa 0 rizika. Pas prvom do sebe ako nije pod pritiskom,inače je ciljano nabije u aut. Njegov uticaj u organizaciji igre ili u prenošenju lopte mizeran. Vego je na derbiju deset puta prenio loptu sam, pa i Malić pokušava igrati.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 31 avg 2022, 23:52

Meraak1921 je napisao/la:
31 avg 2022, 23:44
Mamba21 je napisao/la:

Mozda na derbiju 10 puta, kao što ja vidim sve greške Galića, tako ih ti vidiš Maliću. Šteta Šehića što mu mjesto zauzima Galić, mnogo je bolji igrač
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 31 avg 2022, 23:58

Kakav ktkaz sta pričate vi, nevjerovatno kakvi botovi sve komentarisu. Ima ovdje qitara dosta, nakotili se

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 01 sep 2022, 00:03

jointunija je napisao/la:
31 avg 2022, 23:07
Standardno Bošnjački,svršavanje na ofanzivce,a Hajdar,Hodža,Drina što su pokupili mali milion lopti to je usput ko normalno.
Sablja pogodio sa postavom,rastrčani,borbeni,znali smo da nam prekidi mogu biti problem,drago mi je što izlazimo na presing,nebitno ko je protivnik,ili kući ili na strani.
Svaka čast svima,idemo dalje,iz tekme u tekmu!
Bravo!

Drina danas možda najbolji što jest jest. Ooet stručnjacima nešto ne valja. Kad pobjedis ne valja, kad izgubis ne valja.

Šta bi ova tema bez ovih stručnjaka.. onaj gore šta radi satro se razumije u kretanje igrace. :urnebes:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 01 sep 2022, 00:04

Sve u svemu imamo top krila,dobru vezu,solidnog napadača,nelošeg golmana i Cocalića :D

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, perodeformero i 40 gostiju.