To da, Robijasi svakako ne bi dali da strumfovi budu na njihovoj tribini, a i savez ne dozovljava.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
"Sarajevo, dosta promjena, novi trener. Imamo svi oscilacija, zato je to nekako zbrda, zdola. Pogotovo mi s odgođenim utakmicama nemamo pravu sliku tabele, ali sigurno da je Sarajevo malo promijenilo način igre. Sada su više motorični, više dolaze do protivničkog gola, imaju dosta prilika i morat ćemo biti na visokom nivou. Zrinjski - Sarajevo je uvijek derbi, za mene jedan od najvećih derbija u ovoj ligi i po trofejima i po veličini klubova. Čeka nas jako težak posao, ja se nadam da ćemo biti na nivou. Igramo kući pred svojom publikom i napravit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat."
"Maglica i Mandić su van stroja još od Bratislave, Ilinkovića smo iz predostrožnosti, ipak je dobio udarac u glavu i ima šavova, pa smo ga poštedili. Mario (Tičinović op. a) je out, danas imamo trening i nije mi se niko javio da ima nekih poteškoća", završio je Jakirović.
"Maglica i Mandić su van stroja još od Bratislave, Ilinkovića smo iz predostrožnosti, ipak je dobio udarac u glavu i ima šavova, pa smo ga poštedili. Mario (Tičinović op. a) je out, danas imamo trening i nije mi se niko javio da ima nekih poteškoća", završio je Jakirović.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vjerovatno ce im Memija biti desno a Bekic lijevo.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Realno to nam je najveća šansa
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Horde zla na utakmici FK Željezničar - FK Sarajevo
-
- Kontakt:
Ne zna se koji je gori
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Kakva perverzija dan te yebo, šteta što se gol nije uhvatio, onaj trenutak kad svi skoče

A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- siroliver69
- Kontakt:
Jesu li ovo Horde napisale Zapadni Mostar!?!?
Fali par intervala kada su bile bas spice. Al garant nije momak bio u mogucnosti da snima.
- FKS -
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nisu?!?! Imaš post na prošloj stranici i dovoljno je pogledati sliku 3 sekunde ako ti je mrsko čitati.
Može li se samostalno ići autom?
Ko je jednom bio u Zenici zna kako brutalno reguje Zenicka murija.Svaki belaj na tribini da krene ,garantujem da m vise nikad ne bih palo na pamet da dodju ni u Zenicki kanton,a kamo li na BP.
Nije to Kosevo pa ds se negdje na zapadu zastekaš.Pogresan potez i najebao si, ako te izvedu vani cipelarenje ti ne gine.
Posebno sto je zabrana za gostujuce navijace za neutralne tetene ,imaju sve uslove da te oleše.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ma prati nas od onda kad je trebao doci,nije otpratio
Ali svakako treba probati i na zimu,dobar igrac.Obostrana zelja sigurno postoji,taj njegov klub yebe.Lažovi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Njihova policija je 2005 god. ubila Anera Kasapovića Buaza, velikog navijača kona i dobrog momka.amypitar je napisao/la: ↑01 sep 2022, 23:05Ko je jednom bio u Zenici zna kako brutalno reguje Zenicka murija.Svaki belaj na tribini da krene ,garantujem da m vise nikad ne bih palo na pamet da dodju ni u Zenicki kanton,a kamo li na BP.
Nije to Kosevo pa ds se negdje na zapadu zastekaš.Pogresan potez i najebao si, ako te izvedu vani cipelarenje ti ne gine.
Posebno sto je zabrana za gostujuce navijace za neutralne tetene ,imaju sve uslove da te oleše.
Nisam do sada pisao i unaprjed da se izvinem na eventualnim greskama. . Ali eto nesto me navuklo da se upisem i ja na ovu temu. Citam i pratim svakako. Ima postova sa kojima se slazem u potpunosti, dok sa nekim ne. Ali ok postujem svacije misljenje. Kao neko ko nije iz grada niti iz kantona sam poceo vrlo rano ici na utakmice. Kao i vecini navijaca koji su tih godina zavoljeli Sarajevo prva utakmica je bila Besiktas ili derbi. Moja je bila derbi ne sjecam se vise ni koje godine. Prije nekih 18-19 godinq kada sam ja imao tek nekih mozda 13 ili 14.g. Nesto me tad vuklo da bjezim od kuce i na sve moguce nacine se snalazim samo da odem na Kosevo i sjever. Prvo gostovanje mi je bilo vozom u Zenici sa Dzineto., Rusom i tom starom ekipom ( mozda se neko sjeca) mislim da je bila 2005 ili 2006 godina kada je izbio belaj odmah pri izlazku iz voza. I tada mi je to Sarajevo,te utakmice, ta tribina i grupa podvuklo direktno pod kozu. Sjecer i Kosevo su mi subotom bili ono nesto za sta zivim. I dok su moji vrsnjaci cuvali svaku markicu da izvedu djevojcicu neku u kafic, ja sam cuvao za taj vikend da sjedem na bus. Predzem 30+ kiilometara u jednom pravcu zbog tog nama najdrazeg kluba. I dok ssm u tudzim ocima bio ludak i budala ja sam se osjecao preponosno jer sam gledao FK Sarajevo protiv Jedinstva u 13 sati kada je na Kosevu bilo sve ukupno nekih 50 do 100 ljudi. Kada su se divili tadasnjim zvjezdama evropskog fudbala, ja sam se divio Grujicu, Obuci, Ihtijarrvicu, Maksumicu i da ne nabraja. Tih nekih dvijehiljaditih klub i tribina su mi usli pod kozu i dan danas nakon toliko godina ne popusta. Divio se mnogim igracima, u ne mali broj njih poslije ostao razocarsn i u nekom trenutku sam shvatio da ni igraci, ni treneri ni ovi iz uprave nisu to sto volim niti su oni Sarajevo. Nego da je Sarajevo onaj grb i dres. Oni ljudi koji zadnju marku trose da bi ih gledali protiv kojekakvih sela i kluubova. Taj zagrljaj nepooznate osobe pored sebe nakon gola protiv tamo nekog Leotara, gradine Posusja, Orasja... kada vidis osmjeh i radost tih ljudi nakon gola ili pobjede ili kads vidis suze, tugu nakon neke iutakmice koju smo izgubili. Citam vas i neide mi u glavu da se svadzate, psujete izmedzu sebe zbog nekog ko je trenutno zaposlenik kluba. Ne znam jeste li dozivjeli ali ja jrssm ds odem u Modricu bez i jedne marke, da sam u Prag isao (osim sto sam imso za prevoz i kartu) sa 20 eura u dzepu , a nijei bukvalno nists fslilo. Dozivjeo ssm i to da i ja nekog navijaca poguram koliko toliko. I tih godina du bila neka druga imena na terenu. Ssd njih nema, ali ima onsj prijatelj sto mi je kupio sendvic, sok, pivu ili onaj kome sam ja vsljao. Ti momci su i nakon toliko godina opet tu. I pored utakmica se jave i pitaju trebal sta. I pored utakmics znamo sjest na kafu ili na neku cugu. Ponudit mi smjestaj ako se zadrzim dokasno u gradu, a bus zadnji otisao joss davno. To je FK Sarajevo. To prijateljstvo. To je nasa snagw. Naravno igracima trebamo da damo podrdku, a ne da ih nazivamo kojekakvim imenima. Da im psujemo ili vrjedzamo iz svog nekog hira. Ovdje i mnoge legende i ljude koji su ostavili svoj neki trag u historiji kluba nazivaju pogrdnim imenima. Mozda mnogi od vas nisu svjesni sta pisu ili govore i ok donekle i razumijem ajde. Ali ja npr. nikad niti jednog igraca ili trenera nisam nazvao pogrdnnim imenom jer mislim da je to u neku ruku i pljuc na sami grb, jer su ga upravo te persone nosile ili predstavljale. I danas nakon toliko godina (+18 ili 19) jos uvijek sa istim zarom cekam svaku sljedecu utakmicu kao da mi je prva u zivotu na koju idem. Nakon toliko godina jos uvijek sam na sjevernoj i derem grlo sa 32 kao kada sam i.ao 14. Ljudi manje se prozivajte izmedzu sebe, manje psovki igracima i prozivanja istih. Dajte da se ujedinimo svi kao jedan. Dajmo podrsku klubu kakvu zasluzuje i svima ce nam biti bolje. Daj da se organizuje kakvo druzenje evo nas sa forums i mimo utakmica. Da pokazemo svima da smo najjaci. Svim dusmanima a ima ih. Od saveza pa do ostalih i klubova i navijaca. Ako ja i na desetine nas iz Breze, Visokog itd mozemo izdvajati i vrijeme i novcr da budemo na Hasetu tih 90 minuta, mozete i vi iz samog grada. Evo licno ja sam za tri utakmice Posusje na Hasetu, Igman i Slobodu u Zenici potrosio oko 150 km i nije mi ni zao ni krivo. Mene na Hasetu jedna utakmica kosta cca 30 km i nije mi zao. Tu sam. Sad sta mislite koliko to kosta nekoga iz Zivinica, Maglaja, Klnjica.. A mnogi od vas koji su iz grada traze linkove, prenose..Daj prvo to da promjenimo da napunimo stadion i ako nam ne dolazi Atalanta ili Borusia. Kada to se promjeni i bude nas na svakoj domacoj 7-8 hiljada e tada i mozemo nesto ocekivat, mjenjati itd.
Izvinitite na duzem postu, jednostavno morao sam da nesto kazem, napisem i izbacim iz sebe.
Svima vam zelim sve najbolje u zivotu i da nam Sarajevu bude prvak svake godine.
Ps evo jedna od mojih prvih sacuvanih karti Neke sam izgubio neke ssm prije ovr bacio, a neke su se silom prilika same pocjepale u dzepu. Kao npr protiv Rapida iz Bukuresta jer onolika kisa koja je padala sumnjam da je iko uspio da sacuva svoju ulaznicu.

Izvinitite na duzem postu, jednostavno morao sam da nesto kazem, napisem i izbacim iz sebe.
Svima vam zelim sve najbolje u zivotu i da nam Sarajevu bude prvak svake godine.
Ps evo jedna od mojih prvih sacuvanih karti Neke sam izgubio neke ssm prije ovr bacio, a neke su se silom prilika same pocjepale u dzepu. Kao npr protiv Rapida iz Bukuresta jer onolika kisa koja je padala sumnjam da je iko uspio da sacuva svoju ulaznicu.

-
- Kontakt:
Ziv je Moskri, umro nije !!!
<3
<3
Dobro to sto gotivim Prti Bee Gge je drugo i nebitno
Al ovih nekih 250+ karti koje sam uspio sacuvati

Ili ovih gdjovih gostujucih gdje se placala ulaznica

A pogotovo ove tri

Mi daju, barem mislim tako, za pravo da i ja malo pametujem po temi
.
Al ok sustina je jasna. Sve za Sarajevo, Sarajevo ni za sta.
-
- Kontakt:
Citao da sam da si hodao po gostovanjima i svaka cast za tolike karte, samo ja to cuvam u fasciklama i nisu toliko izguzvane
Kako je odvratno bilo u Podgorici ali smo strasni bili ispod one natkrivene tribine
Kontali djetici englezi dosli, culi se nisu al nas dobise jbg
Jesi bio u Belgiji kad nas Lede baci u trans?
Karma Koma Lazio i Roma

Kako je odvratno bilo u Podgorici ali smo strasni bili ispod one natkrivene tribine

Kontali djetici englezi dosli, culi se nisu al nas dobise jbg
Jesi bio u Belgiji kad nas Lede baci u trans?
Karma Koma Lazio i Roma

Trenutno korisnika/ca: ado-hz, adoado, Amco46, Bejker, bhfanatic14, Bordo10, Combattente87, Cwirek, edinedin, Faraon iz Visokog, Google Adsense [Bot], johntravolta123, keli, kogmagie46, kosevodom, mnon46, Napapijri, OsmanhodzicBuco, OzmoodPinglewood, ristagrad, samoFKS, Tatamata1946, UltraSa46, Vutra i 226 gostiju.