RSD Velež - Stadion Rođeni

WindFucker1981
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la WindFucker1981 » 02 sep 2022, 09:59

JuzniBosanac je napisao/la:
01 sep 2022, 19:47
Sjevernokorejskipas je napisao/la:
01 sep 2022, 11:38
Treba imati u vidu da se kod nas sve važno dešava u noćnim satima, iza zatvorenih vrata. Pa eto, noć je tvoja....Javljaj!
Valja, sad cu ja sator sa tavana jamit i pravac pred Arenu:)A mogu se uvaliti i izmedju onih klupa za rezervne igrace, i cekat...samo ne znam dokad:)
Druze rekli su do 3.9 da ce bit postavljena trava ,ali izgelda da je i taj rok probijen nece se ni derbi sa Sarajevom igrat u vrpacicima ,oduzilo se ovo pravo :roll: :roll:

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 02 sep 2022, 10:01

Sad kažu da je kraj naredne sedmice konačni rok za završetak radova. Znači protiv Sarajeva igramo u Gabeli,a protiv Zrinskog na svom stadionu.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 03 sep 2022, 11:13

Ovo stvarno nema smisla. Ja sam stvarno ocekivao da ce me jutros docekati zeleni tepih u Areni,ili barem na nekom transportnom sredstvu, ali osim przine, nista vise.Sivilo ubi.Ipak sam se 1% nadao da bi nesto moglo da se desi.
Ja ne znam da li u ugovoru postoji klauzula o penalima. Bilo sta da se radi, kada se napravi nesto novo, mora postojati ROK ZAVRSETKA i neki vid garancije za posao koji se izvodio.
Velez gubi na svim poljima radi ovoga.
Postoji li mogucnost da se ta SNSD firma Milokrada Dodika i njegove lopovske familije prisili na isplatu kaznenih penala Velezu, a i svakom drugom klubu,kada radovi ovoliko kasne i kad se rok zavrsetka prolongira cijelo vrijeme?
Da li postoji npr klauzula da radovi EVENTUALNO mogu kasniti sedam dana i ni sata bise a da se nakon toga placaju penali svaki dan -a na dan utakmice da se na penale doda suma od npr cirka 3.000 ulaznica (koliko ih je prosjecno na areni npr), plus troskovi koje klub ima za iznajmljivanje ,putovanje I satisfakciju igracima sto ipak moraju igrati van svoje "kuce". Postoji li neka mogucnost da se tako nesto uradi vec sada ? Pusti price kako je vruce.Vruce nam je svima, imamo i mi i trave i cvijeca i povrca u bascama, pa sve raste i raslo je hiljadama godina. Ako hibrid ne moze izdrzati vise temperature , onda ga ne treba ni stavljati ili treba mozda Neretrvu"okrenuti" da ide ispod travnjaka kako bi se hibrid zadrzao u istom stanju???Do sada sam se mogao i zezati oko nekih stvari , biti sarkastican ali sad je dosta. Sad sam bas-ali bas- dobro popi^dio radi svega. Mislim jako mnogo nelogicnosti u svemu.I previse. I mazanja ociju.
Ovi niti su do sada radili slican posao, niti ga izgleda rade da valja.
BOJIM SE da taj teren nece biti iste kvalitete koliko je placen i da ce mo kasnije imati problema sa istim. Moze li se ista sada uraditi,imamo li kakve dobre advokate da preuzmu slucaj, sta je sa garancuijom=Zna li iko ista?
Jakos am skeptican sada.Daj Boze da grijesim samo, ali se nesto "pobojavam".

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 03 sep 2022, 11:16

Nek nam sve što smo izgubili na ulaznicama nadoknade preko neplaćanja kazni nogometnom savezu :mrgreen:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 03 sep 2022, 12:42

Zaigrat ćemo dogodine na njemu, sabur.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 03 sep 2022, 23:38

Rekonstrukcija terena na stadionu Fudbalskog kluba Velež u Vrapčićima, koja je trebala biti okončana do 5. augusta, a nakon probijenih rokova do 3. septembra još se i ne nazire, što iz dana u dan mostarskom klubu nanosi sve veću štetu.
Ekipa portala Klix.ba je prilikom današnjeg obilaska stadiona Rođeni zatekla nekoliko radnika sa svega dvije građevinske mašine koje ravnavaju zemlju, što je proces koji treba okončati prije nego se krene s postavljanjem hibridne trave što jasno ukazuje da je problem ozbiljan.

Susreli smo i nekoliko navijača Veleža koji su ogorčeni zbog sporosti izvođenja radova, a jedan od njih nam je kazao da svaki dan navrati do stadiona voljenog kluba kako bi vidio stanje na terenu te tvrdi da danima nema pomaka.
Doznali smo da je danima bio samo jedan čovjek na terenu i da se zemlja navlači već deset dana, što je davno trebalo biti završeno.
"Da je izvođač radova ozbiljan angažovao bi nekoliko mašina i ljudi koji bi radili u smjenama i posao završili davno, a oni jasno pokazuju da im se ne žuri, dok Rođeni muke muče zbog svega toga", kazao nam je jedan od vidno nezadovoljnih navijača Veleža.
Ogorčenje zbog probijanja rokova izazvalo je velike probleme i u upravi mostarskog kluba u kojem se već vidno osjete posljedice ogromnih šteta koje su nanesena Veležu.
Predsjednik FK Velež Senad Husnić podsjeća da se s radovima počelo 14. juna i da je prema ugovoru stadion 5. augusta mostarski klub trebao moći koristiti. Ali nakon toga je dat novi rok do 3. septembra koji je ponovo probijen i sad o novom roku nema smisla ni govoriti, jer neodgovornost izvođača radova, FK Velež već skupo plaća.
"Mi smo već pripremili jedno pismo koje ćemo uputiti Fudbalskom savezu u ponedjeljak, kojim ćemo ih obavijestiti da nisu ispoštovani ni drugi rokovi za stadion s obzirom na to da smo imali vrlo tužnu situaciju i da je šest članova Uprave podnijelo ostavku. Jedan od razloga je i izgradnja stadiona, te frustracije zbog nemogućnosti igranja na svom terenu, treniranja na tuđem stadionu, loši rezultati ekipe i sve to zajedno", kaže Husnić za Klix.ba.
VELIKI PROBLEMI
Šta se dešava s rekonstrukcijom Veležovog stadiona? Rokovi probijeni, ogorčenje u klubu
Zbog teškoća uzrokovanih probijanjima rokova, prema njegovim riječima, su pojedini članovi koji su napustili Upravu imali ideju da obustave radove fizički i da se izbaci izvođač radova s terena, što je uspio suzbiti uz pomoć ljudi iz Nogometnog saveza, koji su dali obećanje da će se trava postavljati iduće sedmice.
Međutim kako ističe o novoj dinamici radova nije dobio nikakav pismeni dokument, navodeći kao u još jedno od datih obećanja u Mostaru niko više ne vjeruje.
"U srijedu su u kontrolu terena dolazili članova UEFA-e i Nogometnog saveza i vidjeli da posao ne ide, da je na terenu danima samo jedan čovjek i ja sam tada rekao da se nemaju šta postavljati rokovi dok jedan čovjek dolazi na posao. Poslije toga se narednog dana na trenu pojavilo sedam ljudi. Malo nekih pomaka ima, ali bojim se da je to opet neko zamagljivanje, jer mislim da je prava istina u činjenici da izvođač radova nema dovoljan kapacitet za posao koji mu je povjeren", pojasnio je Husnić.
Iako niko ne vjeruje da će se trava postaviti iduće sedmice, sve i kad bi se to dogodilo FK Velež neće moći igrati derbi sa Sarajevom na stadionu Rođeni koji je bio najavljen za 17. septembra, jer i kad se završi postavljanje trave, nakon toga se teren ne može koristiti 12 do 15 dana.
"Danas je 3. septembar i da se trava počne postavljati krajem naredne sedmice, mi opet do kraja mjeseca stadion ne možemo koristiti. Nažalost nisam optimista da će se radovi i tada završiti, a štete koje je FK Velež pretrpio zbog probijanja rokova su ogromne i jasno se vidi rezultatska kriza, povrjeđivanje igrača zbog loših terena na kojima treniraju,a nemamo ni gledalaca od kojih smo imali značajan prihod", pojasnio je nam je predsjednik FK Velež.
Zbog cjelokupne situacije i velikog interesa za stanje u FK Velež, kako nam je kazao Husnić, naredne sedmice će održati konferenciju za medije na kojoj će javnost detaljno upoznati s problemima koji su uzrokovani u klubu i daljnjim koracima koji se planiraju poduzeti.
Inače, radovi na stadionu Rođeni se odvijaju u okviru projekta Nogometnog saveza BiH "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", a radove izvodi grčka firma Hellasod.
Većim dijelom, projekt se financira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava FS BiH, dok manjim dijelom u realizaciji učestvuju klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.
Osim stadiona Rođeni, ugovorom je obuhvaćena prva faza radova u 2022. godini za još četiri stadiona - Gradski stadion Banja Luka, stadion Tušanj Tuzla, stadion "Asim Ferhatović Hase" Sarajevo i Gradski stadion Mostar.
Za kraj recimo i da do objave ovog teksta redakcija portala Klix.ba nije dobila odgovor na pitanje upućeno Nogometnom savezu BiH.

--

No comment

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 04 sep 2022, 07:09

Ma otjerati bagru sa terena prekinuti ugovor sa firmom i zdravoy a i ti Husniću si dokazao da si nesposoban i da si popušio foru saveza.

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 04 sep 2022, 13:03

Izgleda da cak i ,meni jako omrazeni Klix, cita nas forum!Ja sam pricao sa nekim likovima neki dan, kad sam bio dobro ljut i iziritiran.Nisu valjda na mene mislili:)Ali ako jesu, nisu ponijeli lijep utisak sa sobom:)Onaj momak sto je bio na terenu je odmah otisao kad je vidio kakav sam bio.Ali bas sam popi*dio bio.I mi MORAMO nesto uraditi, neka se tuzba ili zalba mora uputiti i UEFI jer ovo je preslo sve granice.Ili obestecenje i to masno ili zalba EUFI iz cije je kase izdvojen novac. Da se vise stane u kraj diktaturi MiloKRADA Ddoika i njegove ogavne familije!Svi znaju, zna i Klix da je to fiktivna "Grcaka firma" a koja je u vlasnistvu nekog od tetica MiloKRADA Dodika i Gice Zeljkovica.To SVI znaju!I da ima"podizvodjaca".Oni nisu nista krivi ali jeste ta fiktivna "grcka"firma.UEFA ako zeli moze odmah uci u trag svim transakcijama i ostalom lopovluku.Bojim se da taj teren nece biti da valja odradjen pa gdje smo onda prispjeli?Misljenja sam da je VAKAT da se sada udari OSTRO i bez ikakvog daljenjga prolongiranja!Jer ako opet budemo klimali glavom i govorili-ok, nece zavrsiti ni za godinu.Mogu ejdnostavno pokupiti masine i otici.Sta onda?JA smatram da neki advokatski tim MORA uskociti u ovu igru pranja prljavog novca MiloKRADA Ddoika i nejgovih jataka!Treba se prestati saptati vec na glas reci sta se zna!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 04 sep 2022, 14:23

jesu ti si im kao antivelezovac sa laznim grbom glavna tema sjednice. A usa hablo!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 04 sep 2022, 15:59

Derbi sa Svinjskim ce se igrati u Gabeli.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 04 sep 2022, 19:39

Mostarac1922 je napisao/la:
04 sep 2022, 15:59
Derbi sa Svinjskim ce se igrati u Gabeli.
Ako bude tako treba tražiti zamjenu domaćinstva. Stadion u Gabeli nije dovoljno dobar za derbi.

1981ultra
Kontakt:

Post Postao/la 1981ultra » 05 sep 2022, 14:04

Radi li se išta na stadionu?

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 05 sep 2022, 14:07

1981ultra je napisao/la:
05 sep 2022, 14:04
Radi li se išta na stadionu?
Rade "punom parom"
Ado1922 je napisao/la:
04 sep 2022, 22:07
Ovako radovi teku u Mostaru

Ukratko

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 05 sep 2022, 20:23

Poklapa se sa ovom objavom od prije 7 dana.

slika

JuzniBosanac
Kontakt:

Post Postao/la JuzniBosanac » 06 sep 2022, 17:16

A sta mislite da nas se skupi jedan dan na tribinama jedno 2.000-da to bude nas PROTEST jedno sat vremena da dodjemo i da budemo tu i navijamo a onda snimak posaljemo u UEFA , savez, medijima..

Neko MORA stati u kraj "grckoj firmi" u vlasnistvu MiloKRADA i Igora Dodika!Da se vidi KOLIKO ce se i STA napraviti za taj sat. Kao sto je covjek sve fino snimio.Samo da nas bude MNOGO VISE i da se VIDIMO I CUJEMO!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 06 sep 2022, 17:22

JuzniBosanac je napisao/la:
06 sep 2022, 17:16
A sta mislite da nas se skupi jedan dan na tribinama jedno 2.000-da to bude nas PROTEST jedno sat vremena da dodjemo i da budemo tu i navijamo a onda snimak posaljemo u UEFA , savez, medijima..

Neko MORA stati u kraj "grckoj firmi" u vlasnistvu MiloKRADA i Igora Dodika!Da se vidi KOLIKO ce se i STA napraviti za taj sat. Kao sto je covjek sve fino snimio.Samo da nas bude MNOGO VISE i da se VIDIMO I CUJEMO!
Mislimo da je losa ideja
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 07 sep 2022, 10:50

Ima li te trave u pm

Chuske
Kontakt:

Post Postao/la Chuske » 07 sep 2022, 13:28

Imam .. koliko ti treba brat moj? :D
Prije ce izbori i sastanak/rastanak uprave nego zavrsetak radova na stadionu. :kafa:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 08 sep 2022, 12:55

U petak počinje stavljanje trave.Mada koga je mlijeko pržilo i u jogurt puše.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.