Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

forgempp
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la forgempp » 02 sep 2022, 12:43

Black Bird 👍👍👍
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 sep 2022, 14:09

YOU - Natjeram se zavrsiti 3. sezonu, ocaj zivi. Nakon 2 odlicne sezone ova 3. je smorila, suhoparno ponavljanje iste furke i price iz prethodnih sezona.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 sep 2022, 14:14

Beduin je napisao/la:
02 sep 2022, 14:09
YOU - Natjeram se zavrsiti 3. sezonu, ocaj zivi. Nakon 2 odlicne sezone ova 3. je smorila, suhoparno ponavljanje iste furke i price iz prethodnih sezona.
Jedna je Beck. :D :mrgreen:
@igrajlopte 🐦

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 sep 2022, 14:41

ReX je napisao/la:
02 sep 2022, 14:14
Beduin je napisao/la:
02 sep 2022, 14:09
Jedna je Beck. :D :mrgreen:
Jest vala. Love se pretvori u ocajnu kucanicu 😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 sep 2022, 19:39

Tritolone je napisao/la:
02 sep 2022, 12:41
. Nisam pogleda ove dvije epizode ali stvarno ako si uspio zajebat nesto sta ima veze sa Tolkienom onda si poseban antitalent, a i ove ocjene bi trebalo uzet sta dozom rezerve posto se nakaci more trolova koji vole hejtat sve zivo.
koliko sam skontao po komentarima da radnja i prica nece imati puno dodira sa knjigama i Tolkienom tj. da nemaju pravo na pricu o ovom vremenu prije filmova ono serija je amazonova prica u Tolkienovom svijetu :D tako da neki kvalitet serije ne treba ocekivati vjerovatno efekti ii slicno ce biti na nivou :D

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 sep 2022, 03:52

Madagaskar je napisao/la:
21 avg 2022, 16:28
Da vidimo kako ce ovo poceti :D

Mogli su nekog drugog uzeti za kralja. Ovome bi bolje ležala uloga sa pivom u nekoj krčmi :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 sep 2022, 10:45

bob je napisao/la:
02 sep 2022, 19:39
Tritolone je napisao/la:
. Nisam pogleda ove dvije epizode ali stvarno ako si uspio zajebat nesto sta ima veze sa Tolkienom onda si poseban antitalent, a i ove ocjene bi trebalo uzet sta dozom rezerve posto se nakaci more trolova koji vole hejtat sve zivo.
koliko sam skontao po komentarima da radnja i prica nece imati puno dodira sa knjigama i Tolkienom tj. da nemaju pravo na pricu o ovom vremenu prije filmova ono serija je amazonova prica u Tolkienovom svijetu :D tako da neki kvalitet serije ne treba ocekivati vjerovatno efekti ii slicno ce biti na nivou :D
So what did Amazon buy? “We have the rights solely to The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, the appendices, and The Hobbit,” Payne says. “And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books.” That takes a huge chunk of lore off the table and has left Tolkien fans wondering how this duo plans to tell a Second Age story without access to those materials. “There’s a version of everything we need for the Second Age in the books we have the rights to,” McKay says. “As long as we’re painting within those lines and not egregiously contradicting something we don’t have the rights to, there’s a lot of leeway and room to dramatize and tell some of the best stories that [Tolkien] ever came up with.”

“There’s a version of everything we need for the Second Age in the books we have the rights to. As long as we’re painting within those lines and not egregiously contradicting something we don’t have the rights to, there’s a lot of leeway and room to dramatize and tell some of the best stories that [Tolkien] ever came up with.”

Oni uopšte nemaju prava na mnogo stvari. Posjedujem LOTR izdanje koje ima apendikse na kraju i to su samo natuknice i neke male informacije. Iz nekog razloga ljudi misle da Amazon ima prava na Silmarillion.

Da se razumijemo, nisu ti apendiksi mali, ima tu događaja, no nisu ni knjiga tipa LOTR ili Hobbit gdje je već sve napisano. Imaš događaj A i događaj B koji su povezani. Znaš šta se desilo na početku događaja A i na kraju događaja B, no put između A i B ti nije opisan i moraš da ga popuniš dodatnim događajima, dijalozima i sl.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 03 sep 2022, 13:10

Otelo je napisao/la:
03 sep 2022, 10:45
bob je napisao/la:
02 sep 2022, 19:39
Tritolone je napisao/la:
So what did Amazon buy? “We have the rights solely to The Fellowship of the Ring, The Two Towers, The Return of the King, the appendices, and The Hobbit,” Payne says. “And that is it. We do not have the rights to The Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-earth, or any of those other books.” That takes a huge chunk of lore off the table and has left Tolkien fans wondering how this duo plans to tell a Second Age story without access to those materials. “There’s a version of everything we need for the Second Age in the books we have the rights to,” McKay says. “As long as we’re painting within those lines and not egregiously contradicting something we don’t have the rights to, there’s a lot of leeway and room to dramatize and tell some of the best stories that [Tolkien] ever came up with.”

“There’s a version of everything we need for the Second Age in the books we have the rights to. As long as we’re painting within those lines and not egregiously contradicting something we don’t have the rights to, there’s a lot of leeway and room to dramatize and tell some of the best stories that [Tolkien] ever came up with.”

Oni uopšte nemaju prava na mnogo stvari. Posjedujem LOTR izdanje koje ima apendikse na kraju i to su samo natuknice i neke male informacije. Iz nekog razloga ljudi misle da Amazon ima prava na Silmarillion.

Da se razumijemo, nisu ti apendiksi mali, ima tu događaja, no nisu ni knjiga tipa LOTR ili Hobbit gdje je već sve napisano. Imaš događaj A i događaj B koji su povezani. Znaš šta se desilo na početku događaja A i na kraju događaja B, no put između A i B ti nije opisan i moraš da ga popuniš dodatnim događajima, dijalozima i sl.
ma da to je to sto sam upratio, da su imali pravo na Silmarillion likove,pricu vjerujem sa budjetom koji imaju bi napravili odlicnu seriju ovako smo dobili svijet LOTR al sa hollywood pricom ... mislim ne treba gledati seriju kao Tolkieno djelo kao sto smo imali npr kod GoT-a cisto serija bazirana na tom svijetu neovisna od knjiga vjerovatno ce iskoristiti to sto imaju pravo a to je malo ostatak hollywood masta :D ...

Madagaskar

Post Postao/la Madagaskar » 03 sep 2022, 15:06

Derdiyok je napisao/la:
03 sep 2022, 03:52
21 avg 2022, 16:28
Da vidimo kako ce ovo poceti :D

Mogli su nekog drugog uzeti za kralja. Ovome bi bolje ležala uloga sa pivom u nekoj krčmi :mrgreen:
Meni je Paddy Considine odlican glumac,glumio je i u peaky blinders :D

Madagaskar

Post Postao/la Madagaskar » 03 sep 2022, 15:08

Dosadne prve 2 epizode rings of power :zzz:
Ali stvarno izgleda prelijepo serija :thumbup:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 sep 2022, 16:50

03 sep 2022, 15:08
Meni prva uopste nije, ni druga za sada. 😁

Bolje od GoTa, ne kontam uopste ovako nisku ocjenu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 03 sep 2022, 19:19

:shock: :wtf:

Nadam se iskreno da je Tim Roth zaradio ogroman novac prihvacajuci da se vrati u MCU i ovu seriju, jer inace...
@igrajlopte 🐦

Dovoljan
Kontakt:

Post Postao/la Dovoljan » 04 sep 2022, 01:28

03 sep 2022, 15:08
To je jedino sto moze.. Prelijepo izgledat, sve ostalo fuj
woke kultura i crnci vilenjaci :nene: :crazy:
Odin, I await thee
Your true son am I

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 04 sep 2022, 05:35

vilenjaci il vanzemaljci boli me qrc koje su boje to je fantazija svakako, bitno mi je da su dobri glumci, npr. onaj crnac u novom game of thrones najbolji glumac zasad

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 04 sep 2022, 08:21

Konfuzna cetvrta sezona Westworlda ali mi se svidja, legla mi je puno bolje od trece. Kraj nagovjestava zanimljivu petu sezonu, ako obnovi HBO za tu zadnju sezonu.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 sep 2022, 18:20

RoP
Pogledao sam ove dvije epizode i nije to uopce toliko lose kako se pise na internetu. Vidim dosta ljudi zamjera spor tempo ali to mi je nekako normalno za pocetak serije. Meni se zapravo ne sviđa onaj zbrzani pocetak, volio bi mozda da je bio su vise paznje dali Morgothu, pocetku svijeta itd. Mozda je glupo ali me strasno nerviraju one "moderne" frizure kod elfova :mrgreen: Mislim da je ono Finrod bio na pocetku sa malom Galadriel sa izbrijanom stranom :rol: nekakav undercut
Khazad dum je fantastican, patuljci su vrhunski prikazani, ona prica sa rangerima u mordoru mi se cini najzanimljivija i od svih elfova mi je najuvjerljiviji onaj crnac :mrgreen: najdosadniji dio je bio sve sta ima veze sa Galadriel.
I mislim da su pretjerali sa kolicinom likova koje su vec ubacili u ove dvije epizode. Mozda da su se usredotocili na jedan dio price bi bilo ipak bolje.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 sep 2022, 18:44

Tritolone je napisao/la:
04 sep 2022, 18:20
RoP
Pogledao sam ove dvije epizode i nije to uopce toliko lose kako se pise na internetu. Vidim dosta ljudi zamjera spor tempo ali to mi je nekako normalno za pocetak serije. Meni se zapravo ne sviđa onaj zbrzani pocetak, volio bi mozda da je bio su vise paznje dali Morgothu, pocetku svijeta itd. Mozda je glupo ali me strasno nerviraju one "moderne" frizure kod elfova :mrgreen: Mislim da je ono Finrod bio na pocetku sa malom Galadriel sa izbrijanom stranom :rol: nekakav undercut
Khazad dum je fantastican, patuljci su vrhunski prikazani, ona prica sa rangerima u mordoru mi se cini najzanimljivija i od svih elfova mi je najuvjerljiviji onaj crnac :mrgreen: najdosadniji dio je bio sve sta ima veze sa Galadriel.
I mislim da su pretjerali sa kolicinom likova koje su vec ubacili u ove dvije epizode. Mozda da su se usredotocili na jedan dio price bi bilo ipak bolje.
Nije toliko loše. To svako ko nije mentalno unstable reddit i twitter korisnik zna.

Ima zamjerki, meni priča još nije legla jer ne znam šta je, a trebala bi da postoji neka nakon dvije epizode. I sama radnja je razbacana na dosta strana i to se osjeti na kvaliteti priče, no Amazon se obvezao na pet sezona i mnogo je lakše pisati sa tako dugotrajnim planom.

Hobiti mi se ne sviđaju, frizure Elfova su loše i njihov prikaz je previše normalan. No, to mi donekle i ima smisla dok ne vidimo nekog od ljudi u vilenjačkom okruženju i da dobijemo elf dojam kroz treće lice.

Definitivno ima potencijala da bude ekstra fantasy serija, ali čak i da bude vrlo dobra bit će dobro. Prerano je suditi, BB je u prvoj sezoni bio veoma dosadan i kasnije postao masterpiece, tako da...

Generalno se slažem sa njim.

Treći edit, drugi edit je bilo dodavanje video klipa. Postoji dosta lore breaking i lore nelogičnih stvari, tipa da je Galadriel već udata, a Barad Dur pred završavanjem gradnje, no ****, nemoguće je napraviti 1:1 ekranizaciju nekog djela. Najbliže tačnoj ekranizaciji je LOTR, a i tu ima dosta promjena. ****, treba preći preko toga.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 04 sep 2022, 19:39

Otelo je napisao/la:
04 sep 2022, 18:44
Nije toliko loše. To svako ko nije mentalno unstable reddit i twitter korisnik zna.

Ima zamjerki, meni priča još nije legla jer ne znam šta je, a trebala bi da postoji neka nakon dvije epizode. I sama radnja je razbacana na dosta strana i to se osjeti na kvaliteti priče, no Amazon se obvezao na pet sezona i mnogo je lakše pisati sa tako dugotrajnim planom.

Hobiti mi se ne sviđaju, frizure Elfova su loše i njihov prikaz je previše normalan. No, to mi donekle i ima smisla dok ne vidimo nekog od ljudi u vilenjačkom okruženju i da dobijemo elf dojam kroz treće lice.

Definitivno ima potencijala da bude ekstra fantasy serija, ali čak i da bude vrlo dobra bit će dobro. Prerano je suditi, BB je u prvoj sezoni bio veoma dosadan i kasnije postao masterpiece, tako da...

Generalno se slažem sa njim.

Treći edit, drugi edit je bilo dodavanje video klipa. Postoji dosta lore breaking i lore nelogičnih stvari, tipa da je Galadriel već udata, a Barad Dur pred završavanjem gradnje, no ****, nemoguće je napraviti 1:1 ekranizaciju nekog djela. Najbliže tačnoj ekranizaciji je LOTR, a i tu ima dosta promjena. ****, treba preći preko toga.
Nema smisla uopce analizirati koliko ova serija prati Tolkienov lore, zapravo najbezbolnije bi bilo kad je ne bi ni uspoređivali sa knjigama, kao nekakav fan fiction :mrgreen:

Nego jedna suluda teorija mi je pala na pamet nakon odgledane druge epizode, uvjeren sam da je onaj mali (Theo) sin od Saurona, ne zna se tko mu je otac, ima njegov mac, i mac je reagirao na njegovu krv, druga opcija je da je mozda sin od crnog elfa (ne znam mu ime i nemam volje googlat xD) u niti jednom trenutku mu se ne vide usi, odnosno prekrivene su kosom, a i mulat je :mrgreen: samo to mi je malo manje uvjerljivo zbog cinjenice da mrzi elfove.

E da i ona orc mi je vrhunski :tokralju: puno bolje nego CGI hobbit orcovi.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2022, 20:18

Solidna ova nova serija hoise of the dragon. Ni blizu kvalitetom GOT.

The Undoing odlicne prve dvije epizode, kasnije dosadno. Jako spora radnja, ocigledno je ko je ubica. Kidman prekucala ulogom.

Pregledao opet prvu sezonu True detective, lijepo se prisjetiti masterpiecea.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 04 sep 2022, 20:29

Cuj ni blizu kvalitete GOTu a tek izasle dvije uvodne epizode. :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.