Znaci da je se Sale malo vise manekenisao mozda bi i Renato dosao
AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- LegendKiller
- Kontakt:
Ma treba jos jedan veznjak. Ne mogu Rade i Pobega. Zali boze sto se nije uzelo 15 miliona za Pobegu.
Mogli smo svi pretpostaviti da će to biti problematično, nama su trebala tri startna veznjaka u rosteru, a ne mediokriteti ili igrači koji su u ovom momentu samo zalog za budućnost.
Ali kad ti skoro nijedno pojačanje ne završi u listi za LŠ, onda je i to priča sama za sebe.
Ali kad ti skoro nijedno pojačanje ne završi u listi za LŠ, onda je i to priča sama za sebe.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ispricana prica, kakav marketo takva sezona....nisu neki igraci krivi sto su limitirani....jbg idemo dalje, biti ce ova grupa zeznuta haman.... 
Ja bi samo pohvalio Amara Dedica, decko sa 20 godina je zaustavio nasu lijevu stranu, ne znam da su ga ijednom pretrcali ili Rafa ili Theo, svaka cast momku, pitanje naseg desnog beka je na duze staze rijeseno u repci
O utakmici se nema puno sta reci osim tekma za zaborav
O utakmici se nema puno sta reci osim tekma za zaborav
- muha milanez
- Kontakt:
Ostali smo na dva i po veznjaka barem do januara, uz standardnu dvojicu tu je Krunić koji ima igru u malom prstu u odnosu na Pobegu. Baš teški italijanski dizelaš, mislim, tek je počela sezona ali.. nije to to. Daj Bože da griješim.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Ne moze se za ovo merkato kriviti. Je li to RB Salzburg ima kvalitetniju ekipu od Milana ? Chelsea je potrosio 300 miliona u 2 sezone pa eno Dinamo ne mogu dobiti, a Milan je sinoc protiv Salzburga igrao skoro isto.
Najvise pasova su imali defanzivci. Prema naprijed se pokusava sve preko lijeve strane , na individualni kvalitet i na silu. Mislim to je vidljivo i na utakmicama u ligi, ako postignu prvi gol onda je utakmica gotova (protiv slabiji ekipa) jer se protivnik mora otvoriti i to onda otvara prostora za Leao , Thea i ostale ali ako se ne postigne gol patnja ziva.
Druga stvar je sto neki igraci ponavljaju iste greske. Ono sto je Bennacer sinoc uradio nije prvi put desilo se 5-6 puta u zadnje 2-3 sezone i umjesto da se uci na takvim greskama one se ponavljaju. O sebicnosti da ne pisem. Umjesto da se lijepo gradi akcija i pokusa odigrati dupli pas ili gurnuti loptu u prostor vazda se gleda da se uradi dribling viska ili da se nesto solira.
Giroud ne bi trebao da igra utakmice protiv manjih timova koji se brane jer je beskoristan , a i sinoc je bas traljavo reagirao u onoj situaciji kad je osvojio loptu a imao je opciju i da doda na vrh sesnasterca. Takodjer ona situacija kad mu je CDK pokusao gurnuti loptu u prostor a ona se odbila od njega me je nanervirala.
Koga treba kriviti za lose partije protiv Sasuola i sinoc? Piolija? Igrace? A gdje su adekvatna pojacanja ? Ne kontam o cemu pricas, danas svi igraju nogomet svi treniraju a odavno se zna sta su rak rane Milana....
Ulazi se u sezonu BEZ POJACANJA, dovode se golobradi klinci i ocekuje se od njih da eksplodiraju...a sta ako ne eksplodiraju? Jer mislis da par igraca mogu iznjeti sezonu ? A povrede, svjetsko, korona ? FM izlazi kroz koji mjesec, mastu tu treba prepustiti....
Ulazi se u sezonu BEZ POJACANJA, dovode se golobradi klinci i ocekuje se od njih da eksplodiraju...a sta ako ne eksplodiraju? Jer mislis da par igraca mogu iznjeti sezonu ? A povrede, svjetsko, korona ? FM izlazi kroz koji mjesec, mastu tu treba prepustiti....
Stvarno koga treba kriviti sto najvise pasova imaju stoperi i bekovi ? Sto nekad po utakmici nemaju dvije smislene akcije ? Sto Bennacer pravi onakve greske i protivniku poklanja loptu za gol sansu i sto to nije prvi put? Ili sto su igraci sebicni pa da umjesto suigracu dodaju loptu koji je u mnogo boljoj situaciji oni sutaju i nema veze je li to iskosa skroz ili 35 metara od gola ? Ili sto Diaz drzi loptu i pokusava je zagraditi isto da je Kessie i sto svako malo ima potez viska ?
Evo Chelsea ima odlicne igrace na mnogo pozicija pa ih Dinamo ubio kroz pas igru. Nisu imali pasova koliko i Chelsea ali su bili tacni i akcije su imale glavu i rep.
Igra Milana se svodi na tu lijevu stranu i na proboje Leao i Thea. Sinoc je gol pao jer je Leao uspio probiti i uputiti loptu u 16. I statisticki u 80% golova ove sezone Leao ima zasluge sto dovoljno govori o igri Milana.
Trebao je barem jos jedan kvalitetniji veznjak doci i to stoji , ali mi pricamo o utakmicama protiv Sassuola, Atalante i RB Salzburga i o pocetku sezone a ne o naredna 2-3 mjeseca.memaga je napisao/la: ↑07 sep 2022, 09:12Ulazi se u sezonu BEZ POJACANJA, dovode se golobradi klinci i ocekuje se od njih da eksplodiraju...a sta ako ne eksplodiraju? Jer mislis da par igraca mogu iznjeti sezonu ? A povrede, svjetsko, korona ? FM izlazi kroz koji mjesec, mastu tu treba prepustiti....
I kakve veze ima FM sto oni ne znaju dupli pas ili loptu u prostor odigrati ? Sto nema kombinatorike ?
Jednostavno ne mozes za sve kriviti nedostatak pojacanja , ako ce se opet sve gurati na silu i na taj individualni kvalitet. Mene je strah zamisliti sta bi bilo u slucaju da se povrijede Leao i Theo i na sta bi to licilo.
Ljudi, Celzi sinoc izgubio u Zagrebu. Ne dao Bog da navijamo za njih sta bi se tek onda pisalo ovdje. A najvise para roknuli za "pojacanja"....
Danas svi igraju fudbal, druga je stvar sto neki navijaci ocekuju kad Milan izadje na teren da protivnik skine gace. Polahko. Nisu toliko lose igrali sinoc...
Danas svi igraju fudbal, druga je stvar sto neki navijaci ocekuju kad Milan izadje na teren da protivnik skine gace. Polahko. Nisu toliko lose igrali sinoc...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Nisam ni ja nešto uvjeren u kvalitete Pobege, al eto kad je već ostao nek mu da šansu pa da vidimo ima li šta od njega.
E jbg memaga, pa baš to što ne dobiješ Sasuolo i Salzburg a dobiješ Inter ti pokazuje da nije problem u mercatu.
Naravno, moglo je to puno bolje, al to nije razlog da onako loše odigraju. Pa ti isti igrači su prije par dana odigrali fantastičnu utakmicu.
Problem je očigledno u pripremi utakmice.
I što neko napisa za Benasera, ima on ovakvih grešaka al često ne budu kažnjene pa prodju ispod radara.
Opet kažem, kad se uzme u obzir kako smo odigrali rezultat i više nego dobar.
E jbg memaga, pa baš to što ne dobiješ Sasuolo i Salzburg a dobiješ Inter ti pokazuje da nije problem u mercatu.
Naravno, moglo je to puno bolje, al to nije razlog da onako loše odigraju. Pa ti isti igrači su prije par dana odigrali fantastičnu utakmicu.
Problem je očigledno u pripremi utakmice.
I što neko napisa za Benasera, ima on ovakvih grešaka al često ne budu kažnjene pa prodju ispod radara.
Opet kažem, kad se uzme u obzir kako smo odigrali rezultat i više nego dobar.
Il Club più titolato al mondo!
Ljudi 80 posto ovih igraca za sada je limitirano, to je tako i to treba prihvatiti...nakon Intera tesko je motivisati igrace, a problem ce biti kada kljucni igraci nemaju vecer...tu sve taktike iz svlacionice padaju, kad se grijesi na osnovnim stvarima, a nemas adekvatne zamjene...sto bi se reklo otom potom neka guraju, biti ce svakako uspona i padova....
- OldFashioned
- Kontakt:
Tonali, volim te ko brata ali ne smiješ više kornere izvoditi.
Ne znam koliko smo ih imali, mislim mnogo... čovjek niti jednom nije prebacio prvu stativu.
Ne znam koliko smo ih imali, mislim mnogo... čovjek niti jednom nije prebacio prvu stativu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- muha milanez
- Kontakt:
Tonali jučer kao da nije jeo cijeli dan, ono izvođenje kornera je bilo blago rečeno očajno.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Ajde sad kada se malo sve sleglo preko noci, rezultat i nije tako los kako je moglo proci ( citaj Chelsea ). Ali igra nije bila na nekom nivou, cak bi rekao i ispod nivoa. Niko nije nesto posebno odigrao, svi su kolektivno podbacili, cijom greskom nek to Pioli vidi. Druga stvar ono sto smo pisali ljetos sad dolazi do izrazaja, ne adekvatne zamjene za pojedine igrace nisu dovedene, i ne mozes ti izgurati visok tempo i veliki broj utakmica sa 2-3 igraca u veznom redu. Ova djeca sto su dovedena mogu biti dobra za 2-3 sezone, ali kao i sto sam prije govorio nama je trebao neki instant igrac a ne da svakog cekamo po par godina da ''odraste''
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Očigledno da su oni kontali da Pobega može biti adekvatna zamjena za Kessia + ima Krunic, samo što ja lično nisam uvjeren da je Pobega igrač za Milana.
Il Club più titolato al mondo!
Tesko da Pobega moze biti i upola kao Kessie, ali ajde pred nama je vidjeti cemo, mozda i grijesimo ali ono sto smo vidjeli od njega nije toliko bajno 
Upravo suprotno. Momak treba da ih izvoditi inace ce postati cisti dizelas i neko od koga mozes ocekivati da samo trci i osvaja lopte. Sinoc me nanerviralo sto smo dobili slobodnjak na istoj poziciji iz koje je Tonali postigao gol i to izvede Bennacer s nekakvim ofrljim ubacajem. Tonali sinoc nije imao svoju noc ali definitivno teba biti prvi izvodjac za prekide pa onda CDK i ostali.OldFashioned je napisao/la: ↑07 sep 2022, 10:43Tonali, volim te ko brata ali ne smiješ više kornere izvoditi.
Opet ponavljam igralo se protiv RB Salzburga i najvise pasova su imali stoperi i bekovi , taj isti Salzburg u ekipi ima 90% igraca ispod 23-24 godine. Umjesto da se uzmu 3 boda i lagano odradi utakmica oni su sami sebi zagorcali zivot.
- OldFashioned
- Kontakt:
Ne izvodi Tonali dobro prekide svakako, ali sinoć je baš prekucao u tom segmentu.
Ne treba da neko radi nešto što mu ne ide u koliko postoji neko ko to radi bolje.
Ne treba da neko radi nešto što mu ne ide u koliko postoji neko ko to radi bolje.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.