Ne kazem da smo luzeri vec ne vidim na cemu se ima cestitat.
BiH na Eurobasketu 2022
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: BiH na Eurobasketu 2022
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Victor je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:39Luzeri smo ispali 100 puta, al ovaj put nismo. Dali smo sve od sebe..isto ko da se ti pobijes sa MMA borcem i kazem ti jesi luzer prebio te frajer..Kaunas je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:37I sta imas od nje? Jbt susjedne drzave osvajaju medalje u svim mogucim sportovima a nama uspjeh sto smo dobili Sloveniju i ispali iz grupe.bombaysaphire je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:35
Je li treba da se ne čestita na pobjedi protiv aktuelnog evropskog prvaka ?
To je isto ko da cestitas nasem klubu prolazak pretkola u Evropi.
a sta prijasnje repke francuske litve su kao bile slbe na nekim prijasnjim prvenstvima ,

Pravda za Tyson Furya
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Pa jel to razlog da se pobjeda protiv Slovenija predstavlja kao osvojeno zlato?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Momcima i trenerima hvala na svemu, nisu podbacili ni u jednoj utakmici. Da se u odredjenim trenucima moglo drugacije, da su se mogle isprobati jos neke opcije i u odbrani i napadu - moglo je itekako, ali tako je kako je. Nasa grupa je bila preteska, sve 4 reprezentacije ce vjerovatno otici daleko na prvenstvu i bilo je nerealno ocekivati vise od 2 pobjede u njoj.
Ostaje nada da ce iskociti bar jedan ili dva igraca za nastavak kvalifikacija za Mundobasket. Nurkic ce se nekako zamijeniti, ali Musa jako tesko. Na vidiku nema potencijalnih bekova koji mogu uskociti i to je trenutno najveci problem.
Glavu gore, idemo dalje!
Ostaje nada da ce iskociti bar jedan ili dva igraca za nastavak kvalifikacija za Mundobasket. Nurkic ce se nekako zamijeniti, ali Musa jako tesko. Na vidiku nema potencijalnih bekova koji mogu uskociti i to je trenutno najveci problem.
Glavu gore, idemo dalje!

- akisarajevo92
- Kontakt:
ali Njemacka, Slovenija, Francuska i Litvanija
igras 4 utakmice u 5 dana protiv ekipa za koje se niko nece iznenaditi ako postanu europski prvaci, moras imati bas kurate srece da upadnes u ovakvu grupu
igras 4 utakmice u 5 dana protiv ekipa za koje se niko nece iznenaditi ako postanu europski prvaci, moras imati bas kurate srece da upadnes u ovakvu grupu
Don't believe the hype.
Eh tako nam i treba, penjite se opet medju navijace poslije nebitne pobjede, mozemo mi i svjetske prvake dobit
**** li vas ljiljan mrtvi da vas ****.

**** li vas ljiljan mrtvi da vas ****.
Što bezveze napade čovjeka, kad je u pravu sve. Svašta se napiše dok traje utakmica, svašta se opsuje i laneJup je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:29marlostanf1eld je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:25Kad se glava ohladi, shvatit cemo da to nije uopste lose bilo, ali sta ces u momentu ovako se svasta napise.
sta dobro,pun mi je kufer tog luzerskog mentalnog sklopa svaki put isto bala blabla,30 godina od nezavisnosti mi ne mozemo da prodjemo **** prvi krug
![]()
,dok neke repke su se naprolazile i caj osvajale neka ozbiljnija mjesta .
Jednostavno treba reci da smo gola rinaka u kolektivnim sportovima i to je jedina prava istina![]()
![]()
![]()

Treba uzeti u obzir neke stvari: da imamo možda najslabiju ekipu u grupi (a pobjedili smo dvije utakmice), da smo najsiromašnija ekipa na prvenstvu, da nemami ni promil sudijske naklonosti u nekim momentima, da su sve selekcije došle charter letom jedino mi presjedamo

Ostale selekcije nemaju ovakve probleme.
Pobjedili smo Madjarsku i Sloveniju i hvala im na tome

Zadnja izmjena: let3, dana/u 07 sep 2022, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Nema im se sta rec.Jbg teska je bas grupa bila.Ne znam kakvi su sesiri bili prije izvlacenja.Ne mogu da skontam da je jedna npr Njemacka ili Litvanija bila cetvrti sesir 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je

Pravda za Tyson Furya
-
- Kontakt:
Realno je ovo, bolje ekipe su prošle. Cestitam momcima na dvije pobjede. Al ono sto iritira je nedisciplina i ego kod glavni igraca, moralo se vise raditi timski posebno u odbrani. Moras igrati timski da dodju svi do izrazaja mi smo sve igrali da svako sebi kreira prostor za šut i tu imas kvalitet Juke, Muse, Robersona al ostali to ne mogu. Morali smo vise tim biti, previse hazarderska igra i ono hajde 1 na 1 pa sta bude.
Jel moguće da su Vlado Majer i Edin Avdić jedina naša dva komentatora koja poznaju pravila košarke?
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Gdje necemo igrat bolje kad smo igrali s osrednjim protivnicimaguillermo je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:29Imam utisak da je Halilovic jos kod Bosnica totalno pokvario nasu koncepciju,nikako se ne uklapa u igri uloga bez lopte.Tada smo u buubleu najbolje izgledali sa Kamenim i Penavom na 5.Kamenom se nema sta zamjerit nije odigrao ni 5min.na svojoj pozijiji tokom prvenstva.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Jeste razlog da im se skine kapa i ulaze svako postovanje prije svega za borbu i igru i zalaganje...a nakon toga i za mozda najvecu pobjedu ikad u bilo kojem sportu ako se gleda samo saklp...BoixosNois1899 je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:41Pa jel to razlog da se pobjeda protiv Slovenija predstavlja kao osvojeno zlato?
Umejsto toga ovdje se prica da smo ustvari odigrali ko zadnji levati
Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
/Internazionale Milano/
=NYK=
- <3 LiMes <3
- Kontakt:
2/3 drzave slavi ovo ispadanje. Mi moramo iskoristiti ove utakmice da vidimo neke stvari, ko moze a ko ne, ko ima nesto u glavi a ko ne. Nas najveci problem je sto radimo pogresno, mislimo da od solidna odbrambenog igraca i loseg sutera mozemo stvoriti solidnog sutera, ne ide. Odbrana se moze nauciti, a ako imas los sut koji si ponio iz juniora, takav si do kraja karijere. Imamo vrlo slabe trenere u omladinakim kategorijama i tu lezi najveci problem. Pola igraca sa ovog spiska nema sta da trazi ovdje. Samo nemojte govoriti da nemamo bolje, gori ne mogu biti od pojedinih. Cestitke strucnom stabu i igracima na ovom, sad ide najbitniji period, hocemo li znati ili ne iskoristiti ovo prvenstvo.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".
Zalosno jbga,Litvanci su se pogubili u drugom poluvremenu ali nismo imali dovoljno da iskoristimo,slabe utakmice Jusufa i Robersona,a bez toga je bilo malte ne nemoguce dobiti utakmicu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trebalo bi kakav docek organizovat zbog pobjede nad Slovenijom
15.10.2013.
Pa koliko je Halilovic dao? To je fazon, da je barem gore nesto davao pa da zazmiris na odbranu gdje ga je lik masakrirao. Gotovo svaki napad se spustao na Sabonisa da igra 1na1 protiv nasih Halilovica i poslije Sulje i to su im bili sigurni poeni.
- Shategabri
- Kontakt:
Nema tu nikakvog pravdanja, treba hladne glave gledati.Jup je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:44![]()
tako je brate kao da smo bili na revijalnom takmicenje a ne na eurobasketu,na kraju se samo rezultat gleda i broji,dok god budemo mentalnog sklopa dobro je dali smo sve od sebe ,stigo nas umor blabla bla,dok se god bude pravdalit i vadili na te klisee od nas nema nista
Je li se odmah reklo da je grupa u koju smo upali najteža?
Mađari i mi smo bili totalni autsajderi šta god ko mislio.
Očekivano je bilo da dobijemo Mađarsku i možda, ali baš možda da iznenadimo eventualno Njemačku, pa da se nadamo da ih ostali natamburaju.
Mi dobili Sloveniju.
Jel vi živite u BiH? Jel vi vidite kako generalno stvari stoje, pa i u košarci? Jel vidite gdje nam je klupska košarka?
Jel vidite i gdje je ovaj košarkaški savez? Svaki put brukanje kako nema para i kako se u zadnji čas odobrava, onda ide politizacija, pa na kraju Kanton Sarajevo uplati da se pokriju troškovi reprezentacije

Ovo nije nikakvo pravdanje, nije vađenje, to nam je realna situacija. Ovdje se ništa ne ulaže i rezultat koji je napravila košarkaška reprezentacija jest nekakav uspjeh.
Koševo Zapad
Ja cu opet ponovit..<3 LiMes <3 je napisao/la: ↑07 sep 2022, 16:462/3 drzave slavi ovo ispadanje. Mi moramo iskoristiti ove utakmice da vidimo neke stvari, ko moze a ko ne, ko ima nesto u glavi a ko ne. Nas najveci problem je sto radimo pogresno, mislimo da od solidna odbrambenog igraca i loseg sutera mozemo stvoriti solidnog sutera, ne ide. Odbrana se moze nauciti, a ako imas los sut koji si ponio iz juniora, takav si do kraja karijere. Imamo vrlo slabe trenere u omladinakim kategorijama i tu lezi najveci problem. Pola igraca sa ovog spiska nema sta da trazi ovdje. Samo nemojte govoriti da nemamo bolje, gori ne mogu biti od pojedinih. Cestitke strucnom stabu i igracima na ovom, sad ide najbitniji period, hocemo li znati ili ne iskoristiti ovo prvenstvo.
Igrali smo cetiri tekme gdje kvota kontra nas nije bila veca od 1.2..a i to je vise kasnije promijeno...
OBJEKTIVNO NA PAPIRU NISMO IMALI VISE OD 2% sanse za pobjedu u 4 tekme
Mi smo uspjeli cak pobjedit jednu i dvije zamalo...
Pa jbt isto ko da igra Zeljo Real i ti pricas o nekoj odbrani o kretnjama...
Pa sve repke u ovoj grupi su toliko bolje od nas da je suvisno pricat o bilo cemu sa igracke strane
Jos jedna stvar..SVI STE PRICALI DAJ DVIJE POBJEDE...i opet nije bilo dovoljno...i opet nesto nije pravo nekom
Ex "invincible"
/Internazionale Milano/
=NYK=
/Internazionale Milano/
=NYK=
Pa grupa jest preteska i niko ne kaze da ovo nije ok ,nego pisemo da ne treba slaviti ispadanje iz grupe ko da si medalju osvojio,to je nas mentalitet i to moramo mijenjati,dobili Sloveniju svaka cast ali u konacnici nam to nista nije donijelo.U globalu ja sam zadovoljan svakom tekmom osim ove zadnje ali nemas razloga nista slaviti nego treba raditi da se pojaca roster,previse igraca tu ima za amatersku kosarku koji ne doprinose,ovoj ekipi,sto neko napisa,2,3 igraca nivo Eurokupa bi znacila bas bas mnogo,da ne pricam o Garzi.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.