4 od 6 favorita prvenstva

Šteta,dobra grupa igrača je bila,imali bi sugurno velik domet (u nasim granicama) da smo u bilo kojoj drugoj grupi bili.
Ali brz kukanja,idemo po SP

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Mi se barem kvalifikujemo, a ne kao manekeni sa fudbalskog terenaGIBRA je napisao/la: ↑08 sep 2022, 21:05Ovako kad sagledaš mirne glave (jer neka praznina vlada bez tekmi),hebote kakve smo (ne)sreće sa grupom imali...
4 od 6 favorita prvenstva![]()
Šteta,dobra grupa igrača je bila,imali bi sugurno velik domet (u nasim granicama) da smo u bilo kojoj drugoj grupi bili.
Ali brz kukanja,idemo po SP![]()
Imamo realnu sansu u svakojLloriS je napisao/la: ↑07 sep 2022, 18:17CG bez Dubljevica, Simonovica, Vucevica i Ivanovicahercegovina je napisao/la: ↑07 sep 2022, 17:57Ako neko prati igrace madjarake, fra i cg da napise kako ce izgledati dva preostala prozora i koji njihovi igraci nece igrati. Kod nas samo musa i nurk
Madjarska bez Hange
Francuska bez Heurtel, Poirier, Yabusele, Causeur, Luwavu, Gobert, Fournier, Ntlikina, De Colo, Batum i jos mozda koji igrac
Pa nije Musa kriv što glavonje koje sjede na čelu organizacija ne mogu da se dogovore.hercegovina je napisao/la: ↑12 sep 2022, 22:10Najveci udarac za nasu reprezentaciju je prelazak Muse u Real. Toga sam se bojao od pocetka a mnoge budale ovdje su se radovale. Znam da ce zaradjivat puno vise ali mi od toga nemamo nista. Trebao nam je u ovim kvalifikacijama do kraja. Plasman na svjetsko bi popunio veliku prazninu jer evropsko je tek za 3 godine.
Opet mi i naš potcjenjivački odnos spram drugih. Niko i ništa se ne može dobiti za stolom i na papiru, unaprijed i svi danas igraju košarku. Ne znam na čemu ljudi zasnivaju taj nerealni optimizam, kao da se igra protiv Malte i Luksemburga a ne protiv Francuske pa makar i sa F timom došli.TonySosa je napisao/la: ↑13 sep 2022, 02:27Pa nije Musa kriv što glavonje koje sjede na čelu organizacija ne mogu da se dogovore.hercegovina je napisao/la: ↑12 sep 2022, 22:10Najveci udarac za nasu reprezentaciju je prelazak Muse u Real. Toga sam se bojao od pocetka a mnoge budale ovdje su se radovale. Znam da ce zaradjivat puno vise ali mi od toga nemamo nista. Trebao nam je u ovim kvalifikacijama do kraja. Plasman na svjetsko bi popunio veliku prazninu jer evropsko je tek za 3 godine.
Mada ove sastave Madjarske i Crne Gore treba dobiti i bez njega, a Francuzi ce imati neku C ekipu.
'Logično' je da ih treba dobiti ako želiš, ali nije logično nikoga podcjenjivati, posebice ako u vlastitom sastavu imaš takva košarkaške veličine poput Čampare, Penave, Vrabca, Lazića...
Finska za malo izbaci Spance sa EP, sto ti dovoljno govori da kolektiv igra a ne pojedinac. Na stranu igra Markanena, ali borba, trka itd. Za mene je ova Njemacka, ne racunaju "ŠRUDERA", tanka, ali kad se VINEEEEEEEEEEE u zrak OBST,Wagner, Teis itd...covjek bi rekao bacaju kamen u kos, lopta putuje citav dan do kosa i "klap". Nisam neki statisticar, ali sinoc kad sam vidio 17 trojki ubacenih protiv Grka, da se to nama dogodilo, da primimo 17, rekli bi, kakvi smo MAMLAZI ne igramo odbranu. A sta je to Grčka igrala sinoc?Karambeu je napisao/la: ↑13 sep 2022, 21:40Ja nikako sebi ne mogu još uvijek da dođem nakon ovog Eurobasketa, jer sam ubijeđen da bi otišli baš daleko da smo prošli grupu, opet sa druge strane raduje me činjenica da je ovo možda početak nečeg velikog. Kad se sjetim Eurobasketa 2013 i utakmice sa Litvanijom, tad sam mislio kad ćemo opet imati ovakav tim. A evo sada nema ni jednog igrača iz te generacije pa opet imamo tim.
Gledam danas Rudy Fernandeza protiv Finske kako se čovjek baca u 37. godini. Ne znam, ja sam nekako nepopravljivi optimista pa vjerujem da će Sholz uvesti ovo dvojno državljanstvo u Njemačkoj, pa da za tri godine na Eurobasketu Đedović bude naš Fernandez u najboljim godinama, sa iskustvom koje nam može pomoći. Još kad bi nekako uspjeli Garzu i Alibegovića registrovati kao domaće, uz dobrog Amerikanca, zatim Musu, Nurkića, Atića, Gegića, Kamenjaša, pa i Halilovića, mogli bi imati baš dobru ekipu.
Musa, Garza, Nurkić, Amerikanac, Đedović, Alibegović, Atić, Gegić, Kamenjaš, Halilović - mogao bi to biti baš respektabilan tim. Nadat se da će do tad iskočiti par mlađih igrača.
Theis je dokazan NBA igrac i sa svojih 203 moze pokriti dvije pozicije..Svaki lob pas kuca ..Wagner Bio top 3rookie.....Obst -mi takvog Shutera nismo imali 15 godina ..Necu nabrajati E.L igrace . Njemacka ima dosta bolju ekipu od nas a ne igra im jos 5 igraca ...NKSvatovacPoljice je napisao/la: ↑14 sep 2022, 08:30Finska za malo izbaci Spance sa EP, sto ti dovoljno govori da kolektiv igra a ne pojedinac. Na stranu igra Markanena, ali borba, trka itd. Za mene je ova Njemacka, ne racunaju "ŠRUDERA", tanka, ali kad se VINEEEEEEEEEEE u zrak OBST,Wagner, Teis itd...covjek bi rekao bacaju kamen u kos, lopta putuje citav dan do kosa i "klap". Nisam neki statisticar, ali sinoc kad sam vidio 17 trojki ubacenih protiv Grka, da se to nama dogodilo, da primimo 17, rekli bi, kakvi smo MAMLAZI ne igramo odbranu. A sta je to Grčka igrala sinoc?Karambeu je napisao/la: ↑13 sep 2022, 21:40Ja nikako sebi ne mogu još uvijek da dođem nakon ovog Eurobasketa, jer sam ubijeđen da bi otišli baš daleko da smo prošli grupu, opet sa druge strane raduje me činjenica da je ovo možda početak nečeg velikog. Kad se sjetim Eurobasketa 2013 i utakmice sa Litvanijom, tad sam mislio kad ćemo opet imati ovakav tim. A evo sada nema ni jednog igrača iz te generacije pa opet imamo tim.
Gledam danas Rudy Fernandeza protiv Finske kako se čovjek baca u 37. godini. Ne znam, ja sam nekako nepopravljivi optimista pa vjerujem da će Sholz uvesti ovo dvojno državljanstvo u Njemačkoj, pa da za tri godine na Eurobasketu Đedović bude naš Fernandez u najboljim godinama, sa iskustvom koje nam može pomoći. Još kad bi nekako uspjeli Garzu i Alibegovića registrovati kao domaće, uz dobrog Amerikanca, zatim Musu, Nurkića, Atića, Gegića, Kamenjaša, pa i Halilovića, mogli bi imati baš dobru ekipu.
Musa, Garza, Nurkić, Amerikanac, Đedović, Alibegović, Atić, Gegić, Kamenjaš, Halilović - mogao bi to biti baš respektabilan tim. Nadat se da će do tad iskočiti par mlađih igrača.
Vrijeme je pred nasom reprezentacijom, oni su jos uvijek mladi, i ima vremena da se stvori ozbiljan tim. Trebaju neki promijenit klubove, npr. Vrabac itd, gdje ce imati vise jakih utakmica....
Normalno da Nurkić nećeDamirT je napisao/la: ↑10 okt 2022, 13:18https://basket.ba/selektor-adis-becirag ... ija-za-sp/
Zar ce moci igrati Musa i Nurkic?
Hoce li se ikad rijesiti pitanje Alibegovica i Garze, tj da ne budu naturalizovani?Ghuraba je napisao/la: ↑11 okt 2022, 12:07Meni je vise postalo jadno ovo stavljanje Alibegovica i Garze na spisak, kad i ptice na grani znaju da oni ne mogu igrati. Da nasi imalo pameti imaju, platili bi za Amara koliko god treba. Njegovo neigranje na prvenstvu nas je mnogo kostalo. Sto se tice igranja euroligasa, u to iskreno ne vjerujem. Mada, ne bih se iznenadio da neki Francuzi budu u rosteru, buduci da je mec protiv njih 14., a 8. kolo EL pocinje 17..
Kad je u pitanju nas roster, sve je to manje-vise isto. Problem je sto su igraci generalno van forme. Jedino Halilovic i Gegic imaju solidne brojke, ovi abaligasi ne postoje u svojim klubovima (izuzev Kamenjasa donekle), Sulejmanovic svaku petu utakmicu odigra kako treba itd. Penava ako ne pronadje klub u predstojecih 10-ak dana, nema sta traziti na okupljanu. Ostalih 9 igraca s Eurobasketa bi trebali imati sigurno mjesto u rosteru.
Pozitivno je da su Kondic, Mulic i Delalic pozvani. Nadati se da Kosta nece ignorisati pozive reprezentacije, kao sto je to redovno radio saigrac mu Talic (moguce da im i iz kluba to sugerisu). Pred njima trojicom je sezona u kojoj bi trebali imati solidne uloge u svojim timovima (valjda Kondic zadrzi trenutnu minutazu). Ako se uspiju nametnuti i pokazati da mogu igrati na nivou ABA 1 i 2 lige, onda ih treba forsirati i kroz reprezentaciju. Ionako nam je vanjska linija bez Muse smijesna. Campara se nije mogao izboriti za vecu minutazu pored Jordana, koji uopste nije playmaker i sad ga jos treba gurati kroz reprezentaciju i ostavljati mu sigurno mjesto u rosteru.