Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

GIBRA
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2023

Post Postao/la GIBRA » 08 sep 2022, 21:05

Ovako kad sagledaš mirne glave (jer neka praznina vlada bez tekmi),hebote kakve smo (ne)sreće sa grupom imali...
4 od 6 favorita prvenstva :(

Šteta,dobra grupa igrača je bila,imali bi sugurno velik domet (u nasim granicama) da smo u bilo kojoj drugoj grupi bili.

Ali brz kukanja,idemo po SP :bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 08 sep 2022, 23:07

GIBRA je napisao/la:
08 sep 2022, 21:05
Ovako kad sagledaš mirne glave (jer neka praznina vlada bez tekmi),hebote kakve smo (ne)sreće sa grupom imali...
4 od 6 favorita prvenstva :(

Šteta,dobra grupa igrača je bila,imali bi sugurno velik domet (u nasim granicama) da smo u bilo kojoj drugoj grupi bili.

Ali brz kukanja,idemo po SP :bih:
Mi se barem kvalifikujemo, a ne kao manekeni sa fudbalskog terena

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 08 sep 2022, 23:09

A ko ste to vi?
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 12 sep 2022, 22:10

Najveci udarac za nasu reprezentaciju je prelazak Muse u Real. Toga sam se bojao od pocetka a mnoge budale ovdje su se radovale. Znam da ce zaradjivat puno vise ali mi od toga nemamo nista. Trebao nam je u ovim kvalifikacijama do kraja. Plasman na svjetsko bi popunio veliku prazninu jer evropsko je tek za 3 godine.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 sep 2022, 22:45

LloriS je napisao/la:
07 sep 2022, 18:17
hercegovina je napisao/la:
07 sep 2022, 17:57
Ako neko prati igrace madjarake, fra i cg da napise kako ce izgledati dva preostala prozora i koji njihovi igraci nece igrati. Kod nas samo musa i nurk
CG bez Dubljevica, Simonovica, Vucevica i Ivanovica

Madjarska bez Hange

Francuska bez Heurtel, Poirier, Yabusele, Causeur, Luwavu, Gobert, Fournier, Ntlikina, De Colo, Batum i jos mozda koji igrac
Imamo realnu sansu u svakoj
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 13 sep 2022, 02:27

12 sep 2022, 22:10
Najveci udarac za nasu reprezentaciju je prelazak Muse u Real. Toga sam se bojao od pocetka a mnoge budale ovdje su se radovale. Znam da ce zaradjivat puno vise ali mi od toga nemamo nista. Trebao nam je u ovim kvalifikacijama do kraja. Plasman na svjetsko bi popunio veliku prazninu jer evropsko je tek za 3 godine.
Pa nije Musa kriv što glavonje koje sjede na čelu organizacija ne mogu da se dogovore.

Mada ove sastave Madjarske i Crne Gore treba dobiti i bez njega, a Francuzi ce imati neku C ekipu.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 13 sep 2022, 08:06

TonySosa je napisao/la:
13 sep 2022, 02:27
12 sep 2022, 22:10
Pa nije Musa kriv što glavonje koje sjede na čelu organizacija ne mogu da se dogovore.

Mada ove sastave Madjarske i Crne Gore treba dobiti i bez njega, a Francuzi ce imati neku C ekipu.
Opet mi i naš potcjenjivački odnos spram drugih. Niko i ništa se ne može dobiti za stolom i na papiru, unaprijed i svi danas igraju košarku. Ne znam na čemu ljudi zasnivaju taj nerealni optimizam, kao da se igra protiv Malte i Luksemburga a ne protiv Francuske pa makar i sa F timom došli.

Za svaku utakmicu i pobjedu vačla se dobro namučiti i imati sposobnost i kvalitet da je dobiješ. A vi unaprijed upisujte pobjede ko Srbija, pa ih ljudi otresoše.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 13 sep 2022, 16:30

Pa logicno ako misliš da zaslužuješ igrati na svjetskom prvenstvu, da treba dobiti C ekipu Francuske. Ne vidim nikakav problem u tome. O Madjarskoj, i Crnoj Gori na domacem terenu da ne govorim.

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 13 sep 2022, 16:45

TonySosa je napisao/la:
13 sep 2022, 16:30
Pa logicno ako misliš da zaslužuješ igrati na svjetskom prvenstvu, da treba dobiti C ekipu Francuske. Ne vidim nikakav problem u tome. O Madjarskoj, i Crnoj Gori na domacem terenu da ne govorim.
'Logično' je da ih treba dobiti ako želiš, ali nije logično nikoga podcjenjivati, posebice ako u vlastitom sastavu imaš takva košarkaške veličine poput Čampare, Penave, Vrabca, Lazića...

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 13 sep 2022, 21:40

Ja nikako sebi ne mogu još uvijek da dođem nakon ovog Eurobasketa, jer sam ubijeđen da bi otišli baš daleko da smo prošli grupu, opet sa druge strane raduje me činjenica da je ovo možda početak nečeg velikog. Kad se sjetim Eurobasketa 2013 i utakmice sa Litvanijom, tad sam mislio kad ćemo opet imati ovakav tim. A evo sada nema ni jednog igrača iz te generacije pa opet imamo tim.

Gledam danas Rudy Fernandeza protiv Finske kako se čovjek baca u 37. godini. Ne znam, ja sam nekako nepopravljivi optimista pa vjerujem da će Sholz uvesti ovo dvojno državljanstvo u Njemačkoj, pa da za tri godine na Eurobasketu Đedović bude naš Fernandez u najboljim godinama, sa iskustvom koje nam može pomoći. Još kad bi nekako uspjeli Garzu i Alibegovića registrovati kao domaće, uz dobrog Amerikanca, zatim Musu, Nurkića, Atića, Gegića, Kamenjaša, pa i Halilovića, mogli bi imati baš dobru ekipu.

Musa, Garza, Nurkić, Amerikanac, Đedović, Alibegović, Atić, Gegić, Kamenjaš, Halilović - mogao bi to biti baš respektabilan tim. Nadat se da će do tad iskočiti par mlađih igrača.

NKSvatovacPoljice
Kontakt:

Post Postao/la NKSvatovacPoljice » 14 sep 2022, 08:30

Karambeu je napisao/la:
13 sep 2022, 21:40
Ja nikako sebi ne mogu još uvijek da dođem nakon ovog Eurobasketa, jer sam ubijeđen da bi otišli baš daleko da smo prošli grupu, opet sa druge strane raduje me činjenica da je ovo možda početak nečeg velikog. Kad se sjetim Eurobasketa 2013 i utakmice sa Litvanijom, tad sam mislio kad ćemo opet imati ovakav tim. A evo sada nema ni jednog igrača iz te generacije pa opet imamo tim.

Gledam danas Rudy Fernandeza protiv Finske kako se čovjek baca u 37. godini. Ne znam, ja sam nekako nepopravljivi optimista pa vjerujem da će Sholz uvesti ovo dvojno državljanstvo u Njemačkoj, pa da za tri godine na Eurobasketu Đedović bude naš Fernandez u najboljim godinama, sa iskustvom koje nam može pomoći. Još kad bi nekako uspjeli Garzu i Alibegovića registrovati kao domaće, uz dobrog Amerikanca, zatim Musu, Nurkića, Atića, Gegića, Kamenjaša, pa i Halilovića, mogli bi imati baš dobru ekipu.

Musa, Garza, Nurkić, Amerikanac, Đedović, Alibegović, Atić, Gegić, Kamenjaš, Halilović - mogao bi to biti baš respektabilan tim. Nadat se da će do tad iskočiti par mlađih igrača.
Finska za malo izbaci Spance sa EP, sto ti dovoljno govori da kolektiv igra a ne pojedinac. Na stranu igra Markanena, ali borba, trka itd. Za mene je ova Njemacka, ne racunaju "ŠRUDERA", tanka, ali kad se VINEEEEEEEEEEE u zrak OBST,Wagner, Teis itd...covjek bi rekao bacaju kamen u kos, lopta putuje citav dan do kosa i "klap". Nisam neki statisticar, ali sinoc kad sam vidio 17 trojki ubacenih protiv Grka, da se to nama dogodilo, da primimo 17, rekli bi, kakvi smo MAMLAZI ne igramo odbranu. A sta je to Grčka igrala sinoc?

Vrijeme je pred nasom reprezentacijom, oni su jos uvijek mladi, i ima vremena da se stvori ozbiljan tim. Trebaju neki promijenit klubove, npr. Vrabac itd, gdje ce imati vise jakih utakmica....

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 14 sep 2022, 08:46

Do izražaja dolazi timska igra kad je win or go home.
Možeš ti klepiti jednu Češku na Giannisa ili pak što će danas Slovenija Poljsku Dončić, ali kad imaš preko puta ekipu poput ove Njemačke ili Španije, to ti je onda kost u grlu.
Svi koji su na parketu moraju igrati nešto.
Rudy ima 37 godina, ali lik se razleti po terenu, krade lopte, zabija trice kad se riješava utakmica, braća dole pod košem prave rusvaj, Brown razigrava ekipu, pa onda neko s klupe x faktor kao onaj Brizuela.
Na isti su fazon prošli i Nijemci i Španci i Talijani.

Tako da mi moramo imati izbalansiranu ekipu, ne mogu ti svaku vući Musa i Nurkić, mora se češće ukazati Roberson, mora Atić biti konstanta, Lazić, Kamenjaš...inače ćeš tako nekad nekom izbiti pobjedu kad te krene šut i to je to.
Koševo Zapad

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 sep 2022, 15:20

NKSvatovacPoljice je napisao/la:
14 sep 2022, 08:30
Karambeu je napisao/la:
13 sep 2022, 21:40

Finska za malo izbaci Spance sa EP, sto ti dovoljno govori da kolektiv igra a ne pojedinac. Na stranu igra Markanena, ali borba, trka itd. Za mene je ova Njemacka, ne racunaju "ŠRUDERA", tanka, ali kad se VINEEEEEEEEEEE u zrak OBST,Wagner, Teis itd...covjek bi rekao bacaju kamen u kos, lopta putuje citav dan do kosa i "klap". Nisam neki statisticar, ali sinoc kad sam vidio 17 trojki ubacenih protiv Grka, da se to nama dogodilo, da primimo 17, rekli bi, kakvi smo MAMLAZI ne igramo odbranu. A sta je to Grčka igrala sinoc?

Vrijeme je pred nasom reprezentacijom, oni su jos uvijek mladi, i ima vremena da se stvori ozbiljan tim. Trebaju neki promijenit klubove, npr. Vrabac itd, gdje ce imati vise jakih utakmica....
Theis je dokazan NBA igrac i sa svojih 203 moze pokriti dvije pozicije..Svaki lob pas kuca ..Wagner Bio top 3rookie.....Obst -mi takvog Shutera nismo imali 15 godina ..Necu nabrajati E.L igrace . Njemacka ima dosta bolju ekipu od nas a ne igra im jos 5 igraca ...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 okt 2022, 13:18

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 10 okt 2022, 14:06

euroliga je valjda uradila neki ustupak kad su u pitanju utakmice, po pitanju termina i rasporeda, srbi su to prvi prenijeli, da li ekskluziva zbog Bodiroge, nadaju se da, u narednim mecevima od koji im je svaki biti ili ne biti, mogu racunati na euroligase. Ceka se valjda sada da i druga strana (fiba) napravi neki ustupak
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 okt 2022, 14:24

DamirT je napisao/la:
10 okt 2022, 13:18
https://basket.ba/selektor-adis-becirag ... ija-za-sp/

Zar ce moci igrati Musa i Nurkic?
Normalno da Nurkić neće

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 okt 2022, 14:56

Nurkić neće sigurno, a Musa bi teoretski mogao igrati.

Real igra 10.11 utakmicu protiv Efesa u EL, a mi sutradan igramo sa Mađarima (11.11). Bilo je slučajeva, doduše u pitanju su grčki, ruski i turski klubovi koji su puštali domaće igrače da igraju za reprezentaciju odmah tako dan nakon klupskih utakmica.

Nakon Efesa, Real sljedeću tekmu igra za 7 dana tačnije 17.11, naša druga tekma protiv Francuza je 14.11 tako da bi Musa teoretski mogao najnormalnije igrati protiv Francuske, protiv Mađara je već zeznutije s obzirom da je dan za danom ali teoretski može i za tu tekmu biti dostupan.

E sad, drugi je par cipela hoće li ga Real pustiti za bilo koji od ova dva meča, jer mislim da oni imaju pravo ne puštati igrače za reprezentaciju u toku sezone zbog ovog rata EL-FIBA.

Kažem opet bilo je primjera klubova koji su to radili ali fazon je što npr. ruski klub pusti ruskog igrača da igra za rusku reprezentaciju. Yebe se realno španskom Realu za našu reprezentaciju, tako da ne mislim da je baš izgledno da će ga pustiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 okt 2022, 12:07

Meni je vise postalo jadno ovo stavljanje Alibegovica i Garze na spisak, kad i ptice na grani znaju da oni ne mogu igrati. Da nasi imalo pameti imaju, platili bi za Amara koliko god treba. Njegovo neigranje na prvenstvu nas je mnogo kostalo. Sto se tice igranja euroligasa, u to iskreno ne vjerujem. Mada, ne bih se iznenadio da neki Francuzi budu u rosteru, buduci da je mec protiv njih 14., a 8. kolo EL pocinje 17..

Kad je u pitanju nas roster, sve je to manje-vise isto. Problem je sto su igraci generalno van forme. Jedino Halilovic i Gegic imaju solidne brojke, ovi abaligasi ne postoje u svojim klubovima (izuzev Kamenjasa donekle), Sulejmanovic svaku petu utakmicu odigra kako treba itd. Penava ako ne pronadje klub u predstojecih 10-ak dana, nema sta traziti na okupljanu. Ostalih 9 igraca s Eurobasketa bi trebali imati sigurno mjesto u rosteru.

Pozitivno je da su Kondic, Mulic i Delalic pozvani. Nadati se da Kosta nece ignorisati pozive reprezentacije, kao sto je to redovno radio saigrac mu Talic (moguce da im i iz kluba to sugerisu). Pred njima trojicom je sezona u kojoj bi trebali imati solidne uloge u svojim timovima (valjda Kondic zadrzi trenutnu minutazu). Ako se uspiju nametnuti i pokazati da mogu igrati na nivou ABA 1 i 2 lige, onda ih treba forsirati i kroz reprezentaciju. Ionako nam je vanjska linija bez Muse smijesna. Campara se nije mogao izboriti za vecu minutazu pored Jordana, koji uopste nije playmaker i sad ga jos treba gurati kroz reprezentaciju i ostavljati mu sigurno mjesto u rosteru.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 11 okt 2022, 13:13

Ghuraba je napisao/la:
11 okt 2022, 12:07
Meni je vise postalo jadno ovo stavljanje Alibegovica i Garze na spisak, kad i ptice na grani znaju da oni ne mogu igrati. Da nasi imalo pameti imaju, platili bi za Amara koliko god treba. Njegovo neigranje na prvenstvu nas je mnogo kostalo. Sto se tice igranja euroligasa, u to iskreno ne vjerujem. Mada, ne bih se iznenadio da neki Francuzi budu u rosteru, buduci da je mec protiv njih 14., a 8. kolo EL pocinje 17..

Kad je u pitanju nas roster, sve je to manje-vise isto. Problem je sto su igraci generalno van forme. Jedino Halilovic i Gegic imaju solidne brojke, ovi abaligasi ne postoje u svojim klubovima (izuzev Kamenjasa donekle), Sulejmanovic svaku petu utakmicu odigra kako treba itd. Penava ako ne pronadje klub u predstojecih 10-ak dana, nema sta traziti na okupljanu. Ostalih 9 igraca s Eurobasketa bi trebali imati sigurno mjesto u rosteru.

Pozitivno je da su Kondic, Mulic i Delalic pozvani. Nadati se da Kosta nece ignorisati pozive reprezentacije, kao sto je to redovno radio saigrac mu Talic (moguce da im i iz kluba to sugerisu). Pred njima trojicom je sezona u kojoj bi trebali imati solidne uloge u svojim timovima (valjda Kondic zadrzi trenutnu minutazu). Ako se uspiju nametnuti i pokazati da mogu igrati na nivou ABA 1 i 2 lige, onda ih treba forsirati i kroz reprezentaciju. Ionako nam je vanjska linija bez Muse smijesna. Campara se nije mogao izboriti za vecu minutazu pored Jordana, koji uopste nije playmaker i sad ga jos treba gurati kroz reprezentaciju i ostavljati mu sigurno mjesto u rosteru.
Hoce li se ikad rijesiti pitanje Alibegovica i Garze, tj da ne budu naturalizovani?

Francuska Embiida dovede jbt, znaci ima nacina, treba se potrudit.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nah1d i 21 gost.