FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- JavierBosnia
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Treba nam stoper, gdje je i sta radi Emir Spahic
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- SarajevoForza
- Kontakt:
Kako me trznuše sa Adnanom Kovačevićem na storiju 

"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Isto
Meni srce stade na trenutak, reko evo gaaa.. Kad corak

- ElCartel11
- Kontakt:
Idu vise na ku.rac sa tim cestitkama rodjendana bivšim igracima. Cestitaj trenutnim igracima i nekoj istinskoj legendi i to je to.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Postavio je juce Zuka one neke igrace. Treba vidjeti onog lika iz Luksemburga sto moze biti domaci igrac.bordobijeli4 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 16:36Koliko bi ovo bili realni "pikovi" za sljedece ljeto?
https://www.transfermarkt.com/almedin-z ... ler/300901
https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/398851
https://www.transfermarkt.com/arnel-jak ... ler/268426
https://www.transfermarkt.com/marko-mih ... ler/235646
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
- BegovicRamiz
- Kontakt:
ide Avdija za kapitena na fantaziju pa nek gori hala
hajdee Avdoo
hajdee Avdoo
Samo 2 igrača uz ove liga u zadnjih 5 godina sam želio da potpišu za FKS, Ivan Ikić i Almedin Ziljkić.bordobijeli4 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 16:36Koliko bi ovo bili realni "pikovi" za sljedece ljeto?
https://www.transfermarkt.com/almedin-z ... ler/300901
https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/398851
https://www.transfermarkt.com/arnel-jak ... ler/268426
https://www.transfermarkt.com/marko-mih ... ler/235646
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
https://www.transfermarkt.com/bamba-sus ... ler/813603
Njega treba pratit. danas je dao 2 nova gola. meni dosta lici na Kaheem Parris koji otisao u Kiev za 1.0 Mio €.
Njega treba pratit. danas je dao 2 nova gola. meni dosta lici na Kaheem Parris koji otisao u Kiev za 1.0 Mio €.
-
- Kontakt:
Sta ovo citam skripari dolaze u nicaze? hahaha grohotom se smijem, bujrum dodjite !
04.10.2009 !
Što se tiče forsiranja mladih igrača, ranije je bila tema, a ne stignem se uključit dok je aktualno...
Ne znam za druge, mogu govorit u svoje ime šta pod tim podrazumijevam. Po meni je broj jedan cijelo ovo vrijeme od osamostaljenja do danas bio priroritet novi travnjak, da bar pola utakmica igrači mogu igrati po zemlji. Ovako kako se sad igra, po neravnim terenima, dok ti smiriš loptu protivnik ti je već na ledjima. Zato kod nas ne prolaze tehnika (kad ubodemo igrača koji ima tehniku to je bonus) nego fizikalije. Sve naše ekipe su ekipe gorostasa, gdje treneri žrtvuju tehniku na račun fizike.
I mi, kad smo najjači bili, imali smo dvometraše u ekipi od odrane, Rahmanovića, Stanojevića pa do napada. Važno je da igrač ima fiziku, ako uz to ima i tehniku dobro i jeste. Nažalost, dvometraša prirodno vuče da igra na svoju fiziku zato tehniku nikad i ne razvije do nekog ozbiljnog nivoa.
To je po meni uvijek bio prvi prioritet jer se bez toga ne može igrati kako se igra "na zapadu".
Drugi prioritet je da naše ekipe nauče pravilno da igraju. Kod nas se gleda uvijek "šta igrač može sam, a onda kome može da doda." Naši igrači previše soliraju po utakmicama. I to ne mislim samo na igrače tipa Suljića nego i na bekove, štopere itd. Namjesto da se doda jednostavan pas, naši igrači uzmu sebi i vremena i prostora da razmisle, sagledaju i vide kako oni mogu poslati još bolji pas... pa ako povuku ili predriblaju još jednog igrača igra će se otvoriti.
Kod nas je premalo igrača koji vjeruju da igru mogu otvoriti kroz pas igru. I za tu pas igru ti moraš da imaš tehniku dodavanja, primanja, šuta... osnove. A da bi ta pas igra funkcionisala moraš da imaš i mozak i da razumiješ vrijednost svake tvoje odluke na terenu jer jedan igrač uvijek ima tri četri opcije na terenu plus mogućnost da krene u driblanje. Nije svaka opcija jednako dobra, a dobar si igrač onoliko koliko brzo možeš da izabereš bolju ili najbolju opciju.
Ukratko naše igrače, uključujući i mlade, treba naučiti kako pravilno da igraju. To je drugo.
I treće je da mladi igrači treba da prodju jedan i psihološki i fizički dril kroz akademiju što mi ne radimo. Mi shvatamo akademiju kao elitističko društvo. Neće mladom igraču pomoći da bude dobar igrač ako on kroz svoje školovanje vjeruje da je najbolji ili da zaslužuje bilo šta.
Mi smo akademiju bukvalno oblikovali tako da se u nju ulazi na osnovu prikazanog (pardon, ne prikazanog nego još gore mišljenja o prikazanom) talenta kao da je talenat dovoljan da se bude uspješan u nečemu. Krkić, Halilović i Gai Assulin... svi su bili vrhunski talenti a nijedan nije napravio neku karijeru. Mi smo filozofiju obrnuli.
Mladi igrač mora da bude svjestan da je teško a ne da misli da je lako. A ne može mislit da je teško kada si ga uzeo bez praćenja. On je prije toga mogao vrijedno raditi a i nije morao, mada svi ljudi ako ih se ne prati teže tome da se ulijene. Uzeo si ga na osnovu talenta koji je prikazao i tako rizikuješ da on počne razmišljat kako sa talentom sve može. I na kraju ubacio si ga u grupu koja je baš takva.
To troje kad se poklopi: kad bude bolji travnjak, kad naši igrači nauče pravilno da igraju i kad mladi igrač svojim radom pokaže da vrijedi to je za mene prostor i okvir i vrijeme kad mladi igrač treba da dobije svoju šansu.

Ne znam za druge, mogu govorit u svoje ime šta pod tim podrazumijevam. Po meni je broj jedan cijelo ovo vrijeme od osamostaljenja do danas bio priroritet novi travnjak, da bar pola utakmica igrači mogu igrati po zemlji. Ovako kako se sad igra, po neravnim terenima, dok ti smiriš loptu protivnik ti je već na ledjima. Zato kod nas ne prolaze tehnika (kad ubodemo igrača koji ima tehniku to je bonus) nego fizikalije. Sve naše ekipe su ekipe gorostasa, gdje treneri žrtvuju tehniku na račun fizike.
I mi, kad smo najjači bili, imali smo dvometraše u ekipi od odrane, Rahmanovića, Stanojevića pa do napada. Važno je da igrač ima fiziku, ako uz to ima i tehniku dobro i jeste. Nažalost, dvometraša prirodno vuče da igra na svoju fiziku zato tehniku nikad i ne razvije do nekog ozbiljnog nivoa.
To je po meni uvijek bio prvi prioritet jer se bez toga ne može igrati kako se igra "na zapadu".
Drugi prioritet je da naše ekipe nauče pravilno da igraju. Kod nas se gleda uvijek "šta igrač može sam, a onda kome može da doda." Naši igrači previše soliraju po utakmicama. I to ne mislim samo na igrače tipa Suljića nego i na bekove, štopere itd. Namjesto da se doda jednostavan pas, naši igrači uzmu sebi i vremena i prostora da razmisle, sagledaju i vide kako oni mogu poslati još bolji pas... pa ako povuku ili predriblaju još jednog igrača igra će se otvoriti.
Kod nas je premalo igrača koji vjeruju da igru mogu otvoriti kroz pas igru. I za tu pas igru ti moraš da imaš tehniku dodavanja, primanja, šuta... osnove. A da bi ta pas igra funkcionisala moraš da imaš i mozak i da razumiješ vrijednost svake tvoje odluke na terenu jer jedan igrač uvijek ima tri četri opcije na terenu plus mogućnost da krene u driblanje. Nije svaka opcija jednako dobra, a dobar si igrač onoliko koliko brzo možeš da izabereš bolju ili najbolju opciju.
Ukratko naše igrače, uključujući i mlade, treba naučiti kako pravilno da igraju. To je drugo.
I treće je da mladi igrači treba da prodju jedan i psihološki i fizički dril kroz akademiju što mi ne radimo. Mi shvatamo akademiju kao elitističko društvo. Neće mladom igraču pomoći da bude dobar igrač ako on kroz svoje školovanje vjeruje da je najbolji ili da zaslužuje bilo šta.
Mi smo akademiju bukvalno oblikovali tako da se u nju ulazi na osnovu prikazanog (pardon, ne prikazanog nego još gore mišljenja o prikazanom) talenta kao da je talenat dovoljan da se bude uspješan u nečemu. Krkić, Halilović i Gai Assulin... svi su bili vrhunski talenti a nijedan nije napravio neku karijeru. Mi smo filozofiju obrnuli.
Mladi igrač mora da bude svjestan da je teško a ne da misli da je lako. A ne može mislit da je teško kada si ga uzeo bez praćenja. On je prije toga mogao vrijedno raditi a i nije morao, mada svi ljudi ako ih se ne prati teže tome da se ulijene. Uzeo si ga na osnovu talenta koji je prikazao i tako rizikuješ da on počne razmišljat kako sa talentom sve može. I na kraju ubacio si ga u grupu koja je baš takva.
To troje kad se poklopi: kad bude bolji travnjak, kad naši igrači nauče pravilno da igraju i kad mladi igrač svojim radom pokaže da vrijedi to je za mene prostor i okvir i vrijeme kad mladi igrač treba da dobije svoju šansu.
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Ovdje je bit da se može i u ovu ligu dovesti mangupske igrače, to je pokazao ibrakovic. A to što je krao, niko ga zbog toga ne spominje. A krali su mnogi, vjerovatno i ovi koji su trenutno u klubu.joker90 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 16:16Yebo te onaj ko mu je tepao, a ti njega. Nemoj to meni pripisivati. Uz dužno poštovanje, dakako. Ja mogu samo reći da Mamić, iako je lopov, za Ibraka je pojam. Ovaj drugi je samo ubleha, a ovaj je bar nešto napravio. Daleko im kuća obojici.donDondon je napisao/la: ↑09 sep 2022, 15:31ne kontam,ne godi vam ibrakovic a 50 postova ste velicali Mamica koji je osudjen i krije se po nasoj drzavi,jos mu i tepate maminjo.joker90 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 11:55
Dragi Historičaru, pa Ibrak što je para namlatio od Sarajeva preko svih čovjeku znanih seoskih prevara i mutljavina, nije niko ni prije ni poslije njega uspio tako. Ne mogu da vjerujem da ima i jedan pitar da bi ga ponovo u prolazu sreo, a ne đubre vratio u klub. Od Cimirota samo Bog zna koliko je para u klubu, a koliko je hajrovala ostala stoka.
Pa do juce ste govorili i ako je krao maakr je napravio ovakav Dinamo
da se razumijemo nisam ni za jednog
-
- Kontakt:
Javna je tajna da se Emir ugrađuje u ugovore, a pritom, evo da ne pretjeram, nije u potpunosti dorastao svom poslu. To pitaru ne smeta, ali mu smeta da Ibraković dovode Delača, Benku, Jajala i ugradi se. Čovjek je dovodio te igrače bez ovih današnjih mehanizama kojih ima na pretek, i koji olakšavaju posao itekako.
Što se mene tiče, ako ćemo imati rezultate i ako ćemo imati pravu ekipu nek na toj poziciji bude ko hoće i nek radi šta hoće. Neće meni odgovarati jer ne radi sa mojim parama.
Što se mene tiče, ako ćemo imati rezultate i ako ćemo imati pravu ekipu nek na toj poziciji bude ko hoće i nek radi šta hoće. Neće meni odgovarati jer ne radi sa mojim parama.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Stvarno misliš da bi ga mirvic vratio da je to istinaumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 23:00Javna je tajna da se Emir ugrađuje u ugovore, a pritom, evo da ne pretjeram, nije u potpunosti dorastao svom poslu. To pitaru ne smeta, ali mu smeta da Ibraković dovode Delača, Benku, Jajala i ugradi se. Čovjek je dovodio te igrače bez ovih današnjih mehanizama kojih ima na pretek, i koji olakšavaju posao itekako.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
-
- Kontakt:
Pa eto sam si rekao ne odgovara tebi Hadzic vec Mirvicu,ako mislite da je Mirvic sisao sa grane pa pojma nema da ga neko vara prevario si se,zna lik nase ljude odlicnoumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 23:00Javna je tajna da se Emir ugrađuje u ugovore, a pritom, evo da ne pretjeram, nije u potpunosti dorastao svom poslu. To pitaru ne smeta, ali mu smeta da Ibraković dovode Delača, Benku, Jajala i ugradi se. Čovjek je dovodio te igrače bez ovih današnjih mehanizama kojih ima na pretek, i koji olakšavaju posao itekako.
- ElCartel11
- Kontakt:
Treba neko Mirvicu savjetovati, da ove pare sto ulaze u fudbal, osnuje KK ili RK Sarajevo i tamo nastavi ulagati. Sa ovim parama sto baca na fudbal, tamo bi recimo komotno uvijek bio u grupama euro takmicenja. Ta dva sporta su jos ostala, da kažemo u "normalnim" platama. Kod nas svi na jakim platama a pojedini osnove fudbala ne znaju.
Zamislite samo u dvorani kad bi zagrmilo "Šta se ono tamo čuje..."
Zamislite samo u dvorani kad bi zagrmilo "Šta se ono tamo čuje..."

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Dobro a sto to pises bez ijednog dokaza. Imas dokaz - Sam tuži I kutariši nas onda "truhle jabuke".umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 23:00Javna je tajna da se Emir ugrađuje u ugovore, a pritom, evo da ne pretjeram, nije u potpunosti dorastao svom poslu. To pitaru ne smeta, ali mu smeta da Ibraković dovode Delača, Benku, Jajala i ugradi se. Čovjek je dovodio te igrače bez ovih današnjih mehanizama kojih ima na pretek, i koji olakšavaju posao itekako.
(To sto si napisao je otprilike ovo:"Javna je tajna da ovdje za 100 maraka pišu sta im kaze neko ko zeli da bude na nekoj poziciji u klubu... dakle bez dokaza - TRUBA!)
Pozdrav!
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ma daj ba, da zna lik išta ne bi zapošljavao ublehe poput Ayle i inače sve nam žene u klubu. Ne može ti fudbalski klub vodit neko ko ne prati fudbal, na njegovoj poziciji je morao bit Spahić čovjek sa velikim iskustvom i koji može ubijediti svakoga da dođe kod nas.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑10 sep 2022, 00:09Pa eto sam si rekao ne odgovara tebi Hadzic vec Mirvicu,ako mislite da je Mirvic sisao sa grane pa pojma nema da ga neko vara prevario si se,zna lik nase ljude odlicnoumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 23:00Javna je tajna da se Emir ugrađuje u ugovore, a pritom, evo da ne pretjeram, nije u potpunosti dorastao svom poslu. To pitaru ne smeta, ali mu smeta da Ibraković dovode Delača, Benku, Jajala i ugradi se. Čovjek je dovodio te igrače bez ovih današnjih mehanizama kojih ima na pretek, i koji olakšavaju posao itekako.
PS:
Nije ništa čudno što se Emir ugrađuje to svaki sportski direktor radi, na kraju krajeva je i korektno kad nadje dobrog igraca da od toga i profitira.
i Ibraković i Hadžić su imali super pojačanja ali nažalost i promašaje
pitaj ljude po Federacijskoj ligi kako je taj Adzija kupovao gdje je stigao,zavrno gdje je stigao,pravio ugovore kakve stigao i opet ugasio olimpik,nije bio u stanju napraviti ekipu za premierligu nego igrao 3 za 3 a gdje to nije mogao dolazio sa sudijamaŠTA_JE je napisao/la: ↑10 sep 2022, 08:02Dobro a sto to pises bez ijednog dokaza. Imas dokaz - Sam tuži I kutariši nas onda "truhle jabuke".umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑09 sep 2022, 23:00Javna je tajna da se Emir ugrađuje u ugovore, a pritom, evo da ne pretjeram, nije u potpunosti dorastao svom poslu. To pitaru ne smeta, ali mu smeta da Ibraković dovode Delača, Benku, Jajala i ugradi se. Čovjek je dovodio te igrače bez ovih današnjih mehanizama kojih ima na pretek, i koji olakšavaju posao itekako.
(To sto si napisao je otprilike ovo:"Javna je tajna da ovdje za 100 maraka pišu sta im kaze neko ko zeli da bude na nekoj poziciji u klubu... dakle bez dokaza - TRUBA!)
Pozdrav!
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
vs fk lištica
1.55 3.65 5.50
1.55 3.65 5.50
This time next year, we'll be millionaires!
Krvarim od dosade
Krvarim od dosade
Trenutno korisnika/ca: EastMadness, johntravolta123, mosarajvosa83 i 55 gostiju.