Eurobasket 2022

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la akisarajevo92 » 11 sep 2022, 22:54

NebeskaSila96 je napisao/la:
11 sep 2022, 22:40
ElCartel11 je napisao/la:
11 sep 2022, 22:17
Zamisli i ova se zavrsi 94:86 :mrgreen:
Zamalo :mrgreen: sve cetiri pobjednike ekipe ubacile 94 poena :mrgreen:
Nakon ova tri slucaja danas garant ima neko ko je uplatio tacan rezultat 94:86 i sjebase ga samo dva kosa :mrgreen:
Don't believe the hype.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 11 sep 2022, 22:54

Koeficijent da će prve tri utakmice završiti identičnim rezultatom 94-86 za pobjednike (Finsku, Italiju i Poljsku) je bila 74 miliona
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 11 sep 2022, 22:55

Francuska osvaja. :kafa:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 11 sep 2022, 22:59

Don't believe the hype.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 11 sep 2022, 23:01

Raonffa je napisao/la:
11 sep 2022, 16:57
Ispadoše Hrvati, a ja i dalje kontam da bi oni bili lošiji matchup za Španiju, a i dodatno bi se napunili samopouzdanjem nakon prolaska u četvrtfinale.

Uglavnom, kao što sam pisao i prije početka Eurobasketa, Hrvatska ima 5-6 odličnih košarkaša i na papiru su sigurno kvalitetniji od Finske, ali Hrvati godinama nemaju selektora koji će posložiti ekipu. Jedini koji je to uspio uraditi u zadnjih 10-15 godina je Aco Petrović, pod njegovim vodstvom se znalo kakvu košarku igra Hrvatska i šta ko radi na terenu.

Hrvati (javnost i navijači) se već godinama žale na generalno loše stanje u njihovoj košarci, što je apsolutno tačno, ali sa druge strane to apsolutno ne bi smjelo igrati bilo kakvu ulogu u seniorskoj reprezentaciji od koje se može napraviti jedna respektabilna ekipa koja je u stanju dobiti svaku selekciju u Evropi.

Sa Mulaomerovićem na čelu reprezentacije se i nije moglo očekivati ništa više od ispadanja u osmini finala, te po meni ovo opšte nije nešto neočekivano. A da imaju potencijal za jači rezultat, sigurno imaju, ali džaba je kada nemaš ime na klupi koji će od igrača napraviti tim.
Sigurno,mi smo znali bit nezgodni Španjolcima,a sada s najslabijim rosterom unazad 20 i kusur godina na možda najjačem EB su opet pred polufinalom. A ono,puno gore izdanje pružila je HRV zadnji i predzadnji put u 1/8 EB, suparnici Rusija i Češka,selektori Aco i Peras. 2016. doduše s Acom fantastičan prolaz baš preko Grčke i Italije u Torinu pa na OI rušenej Španjolaca,Litavaca,opet domaćina,Brazila i častan pad od moćne Srbije.

Ma pretjerujemo svi narodi tu. Preveć je mržnje,naboja,iz krajnosti u krajnost. Ili sve najgore ili sve najbolje. Evo,ako ćemo realno,BH sport je možda u najboljem stanju ikada. Slovenski,Srpski i Hrvatski uvijek fenomenalno,to je zaista preimpresivno.

Točno smo bili za Osminu,odigralo se dobro protiv Finaca,no nedovoljno. BiH je svakako zavrijedila 1/8 najviše od svih koji su ispali,al hbg,neki put će sreća vratiti.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2022, 23:10

Gdje je sad onaj debil tegeltija?
Sad sa svojim hajde kuci :urnebes: :urnebes:
Svaka cast Italiji,uz sudijsko guranje Srbije opet ih pobijedili :clap:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 sep 2022, 23:11

Felixians4 je napisao/la:
11 sep 2022, 23:01
Raonffa je napisao/la:
Ispadoše Hrvati, a ja i dalje kontam da bi oni bili lošiji matchup za Španiju, a i dodatno bi se napunili samopouzdanjem nakon prolaska u četvrtfinale.

Uglavnom, kao što sam pisao i prije početka Eurobasketa, Hrvatska ima 5-6 odličnih košarkaša i na papiru su sigurno kvalitetniji od Finske, ali Hrvati godinama nemaju selektora koji će posložiti ekipu. Jedini koji je to uspio uraditi u zadnjih 10-15 godina je Aco Petrović, pod njegovim vodstvom se znalo kakvu košarku igra Hrvatska i šta ko radi na terenu.

Hrvati (javnost i navijači) se već godinama žale na generalno loše stanje u njihovoj košarci, što je apsolutno tačno, ali sa druge strane to apsolutno ne bi smjelo igrati bilo kakvu ulogu u seniorskoj reprezentaciji od koje se može napraviti jedna respektabilna ekipa koja je u stanju dobiti svaku selekciju u Evropi.

Sa Mulaomerovićem na čelu reprezentacije se i nije moglo očekivati ništa više od ispadanja u osmini finala, te po meni ovo opšte nije nešto neočekivano. A da imaju potencijal za jači rezultat, sigurno imaju, ali džaba je kada nemaš ime na klupi koji će od igrača napraviti tim.
Sigurno,mi smo znali bit nezgodni Španjolcima,a sada s najslabijim rosterom unazad 20 i kusur godina na možda najjačem EB su opet pred polufinalom. A ono,puno gore izdanje pružila je HRV zadnji i predzadnji put u 1/8 EB, suparnici Rusija i Češka,selektori Aco i Peras. 2016. doduše s Acom fantastičan prolaz baš preko Grčke i Italije u Torinu pa na OI rušenej Španjolaca,Litavaca,opet domaćina,Brazila i častan pad od moćne Srbije.

Ma pretjerujemo svi narodi tu. Preveć je mržnje,naboja,iz krajnosti u krajnost. Ili sve najgore ili sve najbolje. Evo,ako ćemo realno,BH sport je možda u najboljem stanju ikada. Slovenski,Srpski i Hrvatski uvijek fenomenalno,to je zaista preimpresivno.

Točno smo bili za Osminu,odigralo se dobro protiv Finaca,no nedovoljno. BiH je svakako zavrijedila 1/8 najviše od svih koji su ispali,al hbg,neki put će sreća vratiti.
Da, Aco je odradio fenomenalan kvalifikacijski turnir za OI i sam turnir u Riju. Sljedeće godine na Eurobasketu i više nego solidna grupna faza (4-1, uz poraz od Španije čini mi se).

Onda vas, doduše, jesu preslušali Rusi ali u principu to je možda i jedini Acin loš meč u tom mandatu, a složit ćeš se da je onda to itekako prihvatljivo. Sa druge strane, te godine su Rusi bili blizu da izbace Srbiju u polufinalu, a i od Španije su časno izgubili u duelu za treće mjesto.

Bila je to dobra ruska generacija, poraz protiv njih nije neka sramota, iako poraz sa onom razlikom jeste ali eto nebitno, dešava se jbg.

Što se tiče BiH, iz onakve grupe nije bilo realno da se prođe. U svakoj drugoj mogla su se tražiti da prva četiri mjesta, iako ni za jednu nisam siguran da bi sigurno prošli.

Jer od ovih selekcija što su prošle u osminu finala, objektivno je samo Belgija slabija od BiH. Poljaci, Ukrajinci i Crnogorci su tu negdje, ali ne bih rekao da smo ono sigurno jači od njih. Ostale selekcije su ipak jače. Kada tako pogledaš onda je i ovaj bh. rezultat i više nego okej, a vjerovatno će se nekada vratiti sa lakšim žrijebom :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 11 sep 2022, 23:22

Raonffa je napisao/la:
11 sep 2022, 23:11
Raonffa je napisao/la:

Da, Aco je odradio fenomenalan kvalifikacijski turnir za OI i sam turnir u Riju. Sljedeće godine na Eurobasketu i više nego solidna grupna faza (4-1, uz poraz od Španije čini mi se).

Onda vas, doduše, jesu preslušali Rusi ali u principu to je možda i jedini Acin loš meč u tom mandatu, a složit ćeš se da je onda to itekako prihvatljivo. Sa druge strane, te godine su Rusi bili blizu da izbace Srbiju u polufinalu, a i od Španije su časno izgubili u duelu za treće mjesto.

Bila je to dobra ruska generacija, poraz protiv njih nije neka sramota, iako poraz sa onom razlikom jeste ali eto nebitno, dešava se jbg.

Što se tiče BiH, iz onakve grupe nije bilo realno da se prođe. U svakoj drugoj mogla su se tražiti da prva četiri mjesta, iako ni za jednu nisam siguran da bi sigurno prošli.

Jer od ovih selekcija što su prošle u osminu finala, objektivno je samo Belgija slabija od BiH. Poljaci, Ukrajinci i Crnogorci su tu negdje, ali ne bih rekao da smo ono sigurno jači od njih. Ostale selekcije su ipak jače. Kada tako pogledaš onda je i ovaj bh. rezultat i više nego okej, a vjerovatno će se nekada vratiti sa lakšim žrijebom :)
Jest iako već u grupi u Rumunjskoj 2017. se nazirao kaos i problemi u ekipi. Aco s BiH 2013. stvarno niste ni tu imali tek sreće kao ni on,na kraju Litva u finalu(mogla je i sada,ispustili Španjolce).

Pali ste na kraju psihofizički,falio je jedan šuter,nešto odmjerenija uloga Nurkića i jedan suparnik po mjeri,npr. Hrvatska(ne znam jesmo li bili pot3 valjda) umjesto Litve ili Njemačke. Možda bi,možda ne bi prošli,no svakako odlična prezentacija+u Skenderiji rušenje Francuza na jako atraktivan način.

Nevjerojatno 3x 94-86 i 94-88 danas,a jučer dvaput produžeci, Belgija drži za muda Slovence tri četvrtine, Crnogorci skoro polovili -27 u drugom poluvremenu odličnom domaćinu. Ludilo.

Kad je ovako, volio bih Španjolska-Grčka, Slovenija-Francuska polufinala(inače,to bi bila repriza polufinala lanjskih OI kao što je sada repriza četvrtfinale FRA-ITA)

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 11 sep 2022, 23:27

Raonffa je napisao/la:
11 sep 2022, 22:51
Španija - Finska, očekujem da će Španija proći iako priželjkujem da to budu Finci. Uvjeren sam da Španci neće tako lako dozvoliti Markanenu da se razmaše kao Hrvati, a onda je već upitno mogu li vremešni Salin, Koponen i ostala klapa imati šuterski dan da izvuku tu pobjedu.

Njemačka - Grčka, jedva čekam da vidim sudijski kriterij na tom meču :mrgreen: Moglo bi biti svega, sad na stranu sudije al' Njemačka ipak nekako igra ljepšu košarku, više bih volio da oni prođu ali dajem podjednake šanse i njima i Grcima.

Slovenija - Poljska, ovo mi je nekako zicer četvrtfinala, očekujem rutinski prolaz Slovenaca i lakši meč nego protiv Belgije.

Francuska - Italija, isto će biti pravo zanimljiv duel, volio bih da Talijani prođu zbog stila igre ali iskreno očekujem da prođu Francuzi. Nekako vjerujem da će oni iskoristiti to što im protivnik nije Srbija, a i vala poznavajući Italiju vrlo je lako moguće da će im se šut ugasiti već sljedeći meč.
Ja mislim 3 iz nase grupe i Spanija
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 11 sep 2022, 23:35

Španija Grčka Slovenija Francuska. Nadam se da Nijemci ispadaju, mada poguraće ih malo sudije al protiv Janisa teško da će moći.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 sep 2022, 23:37

11 sep 2022, 23:22
Nevjerojatno 3x 94-86 i 94-88 danas,a jučer dvaput produžeci, Belgija drži za muda Slovence tri četvrtine, Crnogorci skoro polovili -27 u drugom poluvremenu odličnom domaćinu. Ludilo.

Kad je ovako, volio bih Španjolska-Grčka, Slovenija-Francuska polufinala(inače,to bi bila repriza polufinala lanjskih OI kao što je sada repriza četvrtfinale FRA-ITA)
Ja sam definitivno iznenađen koliko je apsolutno svaki meč osmine finala bio izjednačen u 35 minuta igre. Mislim hajde, očekivao sam za mečeve Turska-Francuska, Poljska-Ukrajina, Litva-Španija i Finska-Hrvatska da će biti egal u većem dijelu utakmice.

Ali da će Talijani okrenuti Srbe (i to da će ih držati na oko 10-ak razlike skoro čitavu 4/4), da će Belgija imati vodstvo protiv Slovenije skoro pet minuta prije kraja meča, e to definitivno nisam očekivao.

Za Čehe sam pretpostavljao ako budu šuterski raspoloženi da će napatiti Grke, to sam i pisao večeras a to se i desilo.

Ovaj meč Njemačka-CG, iskreno mislio sam da će se Crnogorci psihički isprazniti nakon one herojske pobjede protiv Gruzije i sudija u Tbilisiju, ali eto opet na kraju su zabrinuli Švabe, toliko da su ih sudije morale pogurati i u ovom meču.

Po mom ličnom mišljenju, skoro svaki meč je bio vrhunski jedino je možda ovaj Poljska-Ukrajina bio onako sa "manjkom kvaliteta" obje reprezentacije, ali opet bilo je tu dobre košarke na momente, a imaju i jedni i drugi makar 2-3 i više nego solidna košarkaša za ovaj nivo :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 11 sep 2022, 23:45

Srbi imaju neizvjesne kvalifikacije jos i za WC, ukoliko se ne plasiraju to ce im biti jos tezi udarac
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 sep 2022, 00:13

polufinale
Njemacka - Spanija
Slovenija - Francuska

finale
Spanija - Slovenija

prvak Slovenija
3. Francuska

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 12 sep 2022, 05:33

Negujmo dominira 😂

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2022, 09:12

Rigoletto je napisao/la:
11 sep 2022, 22:30
Ok znači ta svemirska Srbija je tu negdje s Hrvatskom. BiH je ispala u skupinama što je čini najvećim odronom u regiji. To je ok.
Čekaj pajdo, pa Makedonija se nije ni plasirala.

Osim toga, ako se imalo razumiješ u košarku, a evo neka paralela sa fudbalom, ko da smo u grupi imali Španiju, Njemačku, Francusku i Englesku.
I sad tu treba proći.

Hrvatska je u grupi fasovala od Italije i Grčke, dakle boljih ekipa, dobila strašnu Veliku Britaniju, Estoniju (na guzove) i Ukrajinu.
I izletjela u 1/8 od Finske koja je od Srbije ppušila 30 razlike.
Baš je to tu negdje.

Kako generalno stoji hrvatska košarkaška reprezentacija posljednjih godina, ovo jeste uspjeh.
Međutim kad se pogleda sastav ekipe, baš i nije.
Hrvatska i Turska su realno razočarenja, veći je tu potencijal nego je ostvareno.

Mi?! Mi smo kao što rekoh upali u pretešku grupu i uspjeli dobiti aktuelnog evropskog prvaka.
Kad se pogledaju prilike u bh košarci, nije to ni toliko loše.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 12 sep 2022, 09:17

11 sep 2022, 22:49
RoninX je napisao/la:
11 sep 2022, 20:10
micic se bas stegao. od panjina poput kaline i lucica i ne ocekujes da zabiju otvoren sut. guduric i marinkovic srpska verzija hasandica. onaj bugarin milutinov sporiji od lerica. na kraju....ostane samo Jokic kao klasa. ne vjerujem da ce vise htjeti da se cima s bogaljima.
Ovo je sve na svijetu. Igrače iz prvog i drugog teama Eurolige naziva panjevima,zato su Polonara,Spissu i Tonut svjetske klase crem de la creme. Na to nadodati da Kalinić ima briljantne postotke na ovom EB(Lučić kriminalne,a inače je izuzetan šuter),a ne mogu zabiti šut. Logika?

Dajte ono,ko da niste nikad pratili sport pa sada radite da su se prošetali skupinom pa došla premoćna Italija(lani ih skinuli na kvalama) pa su kao Srbi slabi. Turniri su takvi,a Pešić će biti na tapeti,no i Đorđević i Kokoškov podjednako zasrali u zadnjim navratima. Litva je kvalitetnija od Španjolske pa eto,izugili 4/4 tijesna dvoboja. Vi tukli Sloveniju jedini na zadnja 2 EB zadnja.
Ma Spissu je sad izašao iz puževe kućice i ko zna kad će opet :mrgreen:
Njega i onog Maniona koji se jedva upisao u strijelce ovaj put i igrao 5 minuta će sanjati definitivno.
Koševo Zapad

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 12 sep 2022, 11:29

Raonffa je napisao/la:
11 sep 2022, 23:11
Raonffa je napisao/la:

Mislim glupo je pricat al prosli bi sigurno..

U grupi A bez peoblrma bi rijesili Bugare, vjerovatno i Gruziju. Od ostale dvije tekme Belgija i Turska imali bi sasvim realne sanse za jos jednu pobjedu..a mozda ne bi ni trebala

Grupi Hrvatske necu ni komentarisat..VB i Estonija ko plitak potok, a onda sto da ne i UKrajina..kako god i vise nego dovoljno za prolaz..Hrvati su osigrali za goli qrac a imali su 3 pobjede

Grupa srbije Holandiju 100%, od ostalih Izrael, Poljska, Finci i Cesi...realno bi bilo da dobijemo bar dvije a mozda i koju vise...

Tako da smijesno pricat...sve ove repke sto su ispale u 1/8 finala osim Srbije bi jako tesko prosli nasu grupu.

Imali smo egal sa Francuzima pa i Njemcima a dobili smo Sloveniju..tj vrlo izvjesna tri polufinalista...a da se ne mozemo nosit sa Ponitkom, Slaughterom, Mihalyukom i ostalim igracinama..
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 sep 2022, 13:30

Satoransky juče imao 17 asista

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 sep 2022, 13:51

Slovenija bez Z. Dragića zbog povrede

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 12 sep 2022, 14:09

Koji je izgovor Ce.. Srba za ispadanje?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.