Nakon ova tri slucaja danas garant ima neko ko je uplatio tacan rezultat 94:86 i sjebase ga samo dva kosaNebeskaSila96 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 22:40Zamalosve cetiri pobjednike ekipe ubacile 94 poena
![]()

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Nakon ova tri slucaja danas garant ima neko ko je uplatio tacan rezultat 94:86 i sjebase ga samo dva kosaNebeskaSila96 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 22:40Zamalosve cetiri pobjednike ekipe ubacile 94 poena
![]()
Sigurno,mi smo znali bit nezgodni Španjolcima,a sada s najslabijim rosterom unazad 20 i kusur godina na možda najjačem EB su opet pred polufinalom. A ono,puno gore izdanje pružila je HRV zadnji i predzadnji put u 1/8 EB, suparnici Rusija i Češka,selektori Aco i Peras. 2016. doduše s Acom fantastičan prolaz baš preko Grčke i Italije u Torinu pa na OI rušenej Španjolaca,Litavaca,opet domaćina,Brazila i častan pad od moćne Srbije.Raonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 16:57Ispadoše Hrvati, a ja i dalje kontam da bi oni bili lošiji matchup za Španiju, a i dodatno bi se napunili samopouzdanjem nakon prolaska u četvrtfinale.
Uglavnom, kao što sam pisao i prije početka Eurobasketa, Hrvatska ima 5-6 odličnih košarkaša i na papiru su sigurno kvalitetniji od Finske, ali Hrvati godinama nemaju selektora koji će posložiti ekipu. Jedini koji je to uspio uraditi u zadnjih 10-15 godina je Aco Petrović, pod njegovim vodstvom se znalo kakvu košarku igra Hrvatska i šta ko radi na terenu.
Hrvati (javnost i navijači) se već godinama žale na generalno loše stanje u njihovoj košarci, što je apsolutno tačno, ali sa druge strane to apsolutno ne bi smjelo igrati bilo kakvu ulogu u seniorskoj reprezentaciji od koje se može napraviti jedna respektabilna ekipa koja je u stanju dobiti svaku selekciju u Evropi.
Sa Mulaomerovićem na čelu reprezentacije se i nije moglo očekivati ništa više od ispadanja u osmini finala, te po meni ovo opšte nije nešto neočekivano. A da imaju potencijal za jači rezultat, sigurno imaju, ali džaba je kada nemaš ime na klupi koji će od igrača napraviti tim.
Da, Aco je odradio fenomenalan kvalifikacijski turnir za OI i sam turnir u Riju. Sljedeće godine na Eurobasketu i više nego solidna grupna faza (4-1, uz poraz od Španije čini mi se).Felixians4 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 23:01Sigurno,mi smo znali bit nezgodni Španjolcima,a sada s najslabijim rosterom unazad 20 i kusur godina na možda najjačem EB su opet pred polufinalom. A ono,puno gore izdanje pružila je HRV zadnji i predzadnji put u 1/8 EB, suparnici Rusija i Češka,selektori Aco i Peras. 2016. doduše s Acom fantastičan prolaz baš preko Grčke i Italije u Torinu pa na OI rušenej Španjolaca,Litavaca,opet domaćina,Brazila i častan pad od moćne Srbije.Raonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 16:57Ispadoše Hrvati, a ja i dalje kontam da bi oni bili lošiji matchup za Španiju, a i dodatno bi se napunili samopouzdanjem nakon prolaska u četvrtfinale.
Uglavnom, kao što sam pisao i prije početka Eurobasketa, Hrvatska ima 5-6 odličnih košarkaša i na papiru su sigurno kvalitetniji od Finske, ali Hrvati godinama nemaju selektora koji će posložiti ekipu. Jedini koji je to uspio uraditi u zadnjih 10-15 godina je Aco Petrović, pod njegovim vodstvom se znalo kakvu košarku igra Hrvatska i šta ko radi na terenu.
Hrvati (javnost i navijači) se već godinama žale na generalno loše stanje u njihovoj košarci, što je apsolutno tačno, ali sa druge strane to apsolutno ne bi smjelo igrati bilo kakvu ulogu u seniorskoj reprezentaciji od koje se može napraviti jedna respektabilna ekipa koja je u stanju dobiti svaku selekciju u Evropi.
Sa Mulaomerovićem na čelu reprezentacije se i nije moglo očekivati ništa više od ispadanja u osmini finala, te po meni ovo opšte nije nešto neočekivano. A da imaju potencijal za jači rezultat, sigurno imaju, ali džaba je kada nemaš ime na klupi koji će od igrača napraviti tim.
Ma pretjerujemo svi narodi tu. Preveć je mržnje,naboja,iz krajnosti u krajnost. Ili sve najgore ili sve najbolje. Evo,ako ćemo realno,BH sport je možda u najboljem stanju ikada. Slovenski,Srpski i Hrvatski uvijek fenomenalno,to je zaista preimpresivno.
Točno smo bili za Osminu,odigralo se dobro protiv Finaca,no nedovoljno. BiH je svakako zavrijedila 1/8 najviše od svih koji su ispali,al hbg,neki put će sreća vratiti.
Jest iako već u grupi u Rumunjskoj 2017. se nazirao kaos i problemi u ekipi. Aco s BiH 2013. stvarno niste ni tu imali tek sreće kao ni on,na kraju Litva u finalu(mogla je i sada,ispustili Španjolce).Raonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 23:11Da, Aco je odradio fenomenalan kvalifikacijski turnir za OI i sam turnir u Riju. Sljedeće godine na Eurobasketu i više nego solidna grupna faza (4-1, uz poraz od Španije čini mi se).Felixians4 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 23:01Sigurno,mi smo znali bit nezgodni Španjolcima,a sada s najslabijim rosterom unazad 20 i kusur godina na možda najjačem EB su opet pred polufinalom. A ono,puno gore izdanje pružila je HRV zadnji i predzadnji put u 1/8 EB, suparnici Rusija i Češka,selektori Aco i Peras. 2016. doduše s Acom fantastičan prolaz baš preko Grčke i Italije u Torinu pa na OI rušenej Španjolaca,Litavaca,opet domaćina,Brazila i častan pad od moćne Srbije.Raonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 16:57Ispadoše Hrvati, a ja i dalje kontam da bi oni bili lošiji matchup za Španiju, a i dodatno bi se napunili samopouzdanjem nakon prolaska u četvrtfinale.
Ma pretjerujemo svi narodi tu. Preveć je mržnje,naboja,iz krajnosti u krajnost. Ili sve najgore ili sve najbolje. Evo,ako ćemo realno,BH sport je možda u najboljem stanju ikada. Slovenski,Srpski i Hrvatski uvijek fenomenalno,to je zaista preimpresivno.
Točno smo bili za Osminu,odigralo se dobro protiv Finaca,no nedovoljno. BiH je svakako zavrijedila 1/8 najviše od svih koji su ispali,al hbg,neki put će sreća vratiti.
Onda vas, doduše, jesu preslušali Rusi ali u principu to je možda i jedini Acin loš meč u tom mandatu, a složit ćeš se da je onda to itekako prihvatljivo. Sa druge strane, te godine su Rusi bili blizu da izbace Srbiju u polufinalu, a i od Španije su časno izgubili u duelu za treće mjesto.
Bila je to dobra ruska generacija, poraz protiv njih nije neka sramota, iako poraz sa onom razlikom jeste ali eto nebitno, dešava se jbg.
Što se tiče BiH, iz onakve grupe nije bilo realno da se prođe. U svakoj drugoj mogla su se tražiti da prva četiri mjesta, iako ni za jednu nisam siguran da bi sigurno prošli.
Jer od ovih selekcija što su prošle u osminu finala, objektivno je samo Belgija slabija od BiH. Poljaci, Ukrajinci i Crnogorci su tu negdje, ali ne bih rekao da smo ono sigurno jači od njih. Ostale selekcije su ipak jače. Kada tako pogledaš onda je i ovaj bh. rezultat i više nego okej, a vjerovatno će se nekada vratiti sa lakšim žrijebom![]()
Ja mislim 3 iz nase grupe i SpanijaRaonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 22:51Španija - Finska, očekujem da će Španija proći iako priželjkujem da to budu Finci. Uvjeren sam da Španci neće tako lako dozvoliti Markanenu da se razmaše kao Hrvati, a onda je već upitno mogu li vremešni Salin, Koponen i ostala klapa imati šuterski dan da izvuku tu pobjedu.
Njemačka - Grčka, jedva čekam da vidim sudijski kriterij na tom mečuMoglo bi biti svega, sad na stranu sudije al' Njemačka ipak nekako igra ljepšu košarku, više bih volio da oni prođu ali dajem podjednake šanse i njima i Grcima.
Slovenija - Poljska, ovo mi je nekako zicer četvrtfinala, očekujem rutinski prolaz Slovenaca i lakši meč nego protiv Belgije.
Francuska - Italija, isto će biti pravo zanimljiv duel, volio bih da Talijani prođu zbog stila igre ali iskreno očekujem da prođu Francuzi. Nekako vjerujem da će oni iskoristiti to što im protivnik nije Srbija, a i vala poznavajući Italiju vrlo je lako moguće da će im se šut ugasiti već sljedeći meč.
Ja sam definitivno iznenađen koliko je apsolutno svaki meč osmine finala bio izjednačen u 35 minuta igre. Mislim hajde, očekivao sam za mečeve Turska-Francuska, Poljska-Ukrajina, Litva-Španija i Finska-Hrvatska da će biti egal u većem dijelu utakmice.Felixians4 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 23:22Nevjerojatno 3x 94-86 i 94-88 danas,a jučer dvaput produžeci, Belgija drži za muda Slovence tri četvrtine, Crnogorci skoro polovili -27 u drugom poluvremenu odličnom domaćinu. Ludilo.
Kad je ovako, volio bih Španjolska-Grčka, Slovenija-Francuska polufinala(inače,to bi bila repriza polufinala lanjskih OI kao što je sada repriza četvrtfinale FRA-ITA)
Čekaj pajdo, pa Makedonija se nije ni plasirala.
Ma Spissu je sad izašao iz puževe kućice i ko zna kad će opetFelixians4 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 22:49Ovo je sve na svijetu. Igrače iz prvog i drugog teama Eurolige naziva panjevima,zato su Polonara,Spissu i Tonut svjetske klase crem de la creme. Na to nadodati da Kalinić ima briljantne postotke na ovom EB(Lučić kriminalne,a inače je izuzetan šuter),a ne mogu zabiti šut. Logika?RoninX je napisao/la: ↑11 sep 2022, 20:10micic se bas stegao. od panjina poput kaline i lucica i ne ocekujes da zabiju otvoren sut. guduric i marinkovic srpska verzija hasandica. onaj bugarin milutinov sporiji od lerica. na kraju....ostane samo Jokic kao klasa. ne vjerujem da ce vise htjeti da se cima s bogaljima.
Dajte ono,ko da niste nikad pratili sport pa sada radite da su se prošetali skupinom pa došla premoćna Italija(lani ih skinuli na kvalama) pa su kao Srbi slabi. Turniri su takvi,a Pešić će biti na tapeti,no i Đorđević i Kokoškov podjednako zasrali u zadnjim navratima. Litva je kvalitetnija od Španjolske pa eto,izugili 4/4 tijesna dvoboja. Vi tukli Sloveniju jedini na zadnja 2 EB zadnja.
Mislim glupo je pricat al prosli bi sigurno..Raonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 23:11Da, Aco je odradio fenomenalan kvalifikacijski turnir za OI i sam turnir u Riju. Sljedeće godine na Eurobasketu i više nego solidna grupna faza (4-1, uz poraz od Španije čini mi se).Felixians4 je napisao/la: ↑11 sep 2022, 23:01Sigurno,mi smo znali bit nezgodni Španjolcima,a sada s najslabijim rosterom unazad 20 i kusur godina na možda najjačem EB su opet pred polufinalom. A ono,puno gore izdanje pružila je HRV zadnji i predzadnji put u 1/8 EB, suparnici Rusija i Češka,selektori Aco i Peras. 2016. doduše s Acom fantastičan prolaz baš preko Grčke i Italije u Torinu pa na OI rušenej Španjolaca,Litavaca,opet domaćina,Brazila i častan pad od moćne Srbije.Raonffa je napisao/la: ↑11 sep 2022, 16:57Ispadoše Hrvati, a ja i dalje kontam da bi oni bili lošiji matchup za Španiju, a i dodatno bi se napunili samopouzdanjem nakon prolaska u četvrtfinale.
Onda vas, doduše, jesu preslušali Rusi ali u principu to je možda i jedini Acin loš meč u tom mandatu, a složit ćeš se da je onda to itekako prihvatljivo. Sa druge strane, te godine su Rusi bili blizu da izbace Srbiju u polufinalu, a i od Španije su časno izgubili u duelu za treće mjesto.
Bila je to dobra ruska generacija, poraz protiv njih nije neka sramota, iako poraz sa onom razlikom jeste ali eto nebitno, dešava se jbg.
Što se tiče BiH, iz onakve grupe nije bilo realno da se prođe. U svakoj drugoj mogla su se tražiti da prva četiri mjesta, iako ni za jednu nisam siguran da bi sigurno prošli.
Jer od ovih selekcija što su prošle u osminu finala, objektivno je samo Belgija slabija od BiH. Poljaci, Ukrajinci i Crnogorci su tu negdje, ali ne bih rekao da smo ono sigurno jači od njih. Ostale selekcije su ipak jače. Kada tako pogledaš onda je i ovaj bh. rezultat i više nego okej, a vjerovatno će se nekada vratiti sa lakšim žrijebom![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.