alba postaje proslost polako, na utakmici protv bajerna, iako mu je to bila prva utakmica u nasem dresu i protivnik je bio ozbiljna ekipa, marcos alonso je odmah pokazao da je trenutno bolji igrac od albe, dok se jos uigra malo s ekipom vjerovatno ce izgledati i duplo bolje nego alba. Ali forsirati treba maloga Baldea, on ima potencijala da bude bolji od obojice, Cavi ga kako vidimo j forsira, protiv slabijih ekipa pogotovo da momak ne bi prebrzo izgorio, zasad izgleda odlicno, pogotovo u ofanzivi, a u defanzivi i nema puno posla i tu se mora steliti polako, jedan zdrav razvojni put mu je cavi pripremio da protiv ovih slabijih klubova stekne odmah samopuzdanje, a kasnije ce vjerovatno biti i prva opcija u jacim utakmicama
ja sam pisao kako xavi isto treba forsirati polako de jonga na buskecovoj poziciji i to smo danas vidjeli, mislim da de jong ima kuveta u sebi da se preorjentise u zadnjeg veznog i da podsjeca na buskeca iz najboljih dana, ima on u sebi tu neku mirnocu i hladnokrvnost u igri pod pritiskom, dosta je i brziod buskeca, jest da mu treba utakmica tu, al neka, duga je sezona, ispredmogu igrati pedri i gavi, a u dosta utakmica de jong moze na zadnjeg veznog, pa ak nista da se tu ispece i da nam barem od naredne sezone tu bude prva opcija, jer steta je da sjedi na klupi, a i tesko je uopste i naci nekoga i kuliti ko je tu svjetska klasa, bolje probati od de jonga napraviti novog buskeca i da imamo za buducnost trii u veznom redu De Jong-Gavi-Pedri
Fatija isto mora forsirati po mom misljenju, to je vanserijski talent, prije povrede je to pokazivao, sad je malo usporio i pao je u formi, al polako se moze vratiti u formu sigurno, neka ga koristi na krilu i nekad umjesto leve, procepit ce fati siguran sam jer ima i brzinu i inteligenciju fudbalsku i dobar je i vrijedan skroman momak, pitanje vremena i srece s povredama je kad ce se vratit u staru formu i nastaviti se razvijati u svjetsku superklasu, puno veci plafon i potencijal ima od ferana i rafinje.
Sad ide reprezentativna pauza, dosadasnji dio prvenstva je odradjen odlicno, vidi se sjajan ca ijev posao i motivacija kod igraca, nema onog meljanja i peljanja u igri, protivnici se gaze ubjedljivo i ovakva igra i neprosipanje bodova donose vjerovatno i titulu, real mislim da nece moci dugo drzati ovaj kontinuitet i pocet ce zaostajati, mozda smo tu negdje kvalitetom, al nasa, ekipa je vidi se dosta motivisanija i zeljnija igre i pobjeda.
Nakon reprezentativne pauze dolaze, bitne tekme, dvomec s interom i el clasico, tu cemo vidjeti gdje smo i sta smo postigli, tu ce biti imperativ dobrog rezultata i vidjecemo kako ce se ekipa nositi s tim pritiskom, izderemo i intera i reala to ce vec biti znak da smo vrhunska ekipa, a mislim da ce se to i desiti, vidjelo se da ima kuveta za to i protiv bajerna, samo udarati presing, napadati protivnikaa, ne dati im da razviju igru, ne mašati zicere i bice otrest cemo i jedne i druge
NE DAJTE MI LAGAT' !!!